Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa cekaj Surbel, nepravedna si i budi malo objektivna. Znas i sama da su stariji (generali ili uglavnom ljudi iz vojske, TO i slicno) koji pamte ovakve poplave sada i odavno vec penzionisani, i da tu treba i iskustvo, a ne samo teorija.

Kako onda mozes da ocekujes "promptno" reagovanje kad je to nemoguce cak i sada, daleko bilo, posle svega?

Kakvo je to iskustvo potrebno da ti obavestiš opštine i krizne štabove da treba da budu spremni pošto je 2 dana ranije već počeo haos a da ne pominjem tek da su još pre nego je i tamo počeo haos najavljene obilne padavine?

Kakvo je to iskustvo potrebno da ti obavestiš opštine i krizne štabove da treba da budu spremni pošto je 2 dana ranije već počeo haos

Pa sigurno ne iskustvo čoveka koji je završio ,,najteži fakultet na svetu" i odmah zajašio po upravnim odborima, kao i Malog gospodina koji uklanja svoju skandaloznu objavu. A, tu su i grobari svega čega su se dotakli poput Vesića i da ne nabrajam sad...

НЕ БИ

Али ...да су ...ПРОФЕСИОНАЛЦИ РАДИЛИ СВОЈ ПОСАО НЕОМЕТАНИ...од дилетаната ...и да је свако радио ...ОНО ШТО НАЈБОЉЕ ЗНА.....била би ...ДРУГА ПРИЧА...:think:...:aha2:

А ти сада мени одговори - Да је поступљено као у мојој предходној поруци...шта би било?

Pa gde su ti strucnjaci, kad ih je vecina ili pomrlo ili u starosnoj penziji. Srbija nije (bila) spremna za ovakve katastrofe, ali ipak se dobro pokazala, nezavisno od vlasti, ja ne znam kako ne mozete da shvatite da je nesto elementarna nepogoda (zato se tako i zove) i da ponekad nema spasa, ma koliko se neko trudio?

A odgovor na drugo pitanje je - to se ne zna - mozda bi neko poslusao savet, evakuisao se i ev. spasao, mozda i ne bi, ali sada posle svega jasno je da niko nije ozbiljno shvatio poplave cak i kad su pocele.

Pa cekaj Surbel, nepravedna si i budi malo objektivna. Znas i sama da su stariji (generali ili uglavnom ljudi iz vojske, TO i slicno) koji pamte ovakve poplave sada i odavno vec penzionisani, i da tu treba i iskustvo, a ne samo teorija.

Kako onda mozes da ocekujes "promptno" reagovanje kad je to nemoguce cak i sada, daleko bilo, posle svega?

Искуство није наодмет, али човеку није потребно да га баш све лупи по глави да би сазнао. Дакле, неопходно је знање, а оно је, ових година, дефицитарно у Србији.
На власти су пацери и партијски апаратчици, који опслужују једни друге. Та паразитска симбиоза им је сврха владавине.

Kakvo je to iskustvo potrebno da ti obavestiš opštine i krizne štabove da treba da budu spremni pošto je 2 dana ranije već počeo haos a da ne pominjem tek da su još pre nego je i tamo počeo haos najavljene obilne padavine?

Da, ali sta to u praksi znaci - "da budu spremni"? Reagovalo se onako kako je voda nadolazila svuda, jedno po jedno, prosto su se "zapusavale rupe" kako se gde stiglo u onom haosu od poplava kako su gde nadolazile.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa gde su ti strucnjaci, kad ih je vecina ili pomrlo ili u starosnoj penziji. Srbija nije (bila) spremna za ovakve katastrofe, ali ipak se dobro pokazala, nezavisno od vlasti, ja ne znam kako ne mozete da shvatite da je nesto elementarna nepogoda (zato se tako i zove) i da ponekad nema spasa, ma koliko se neko trudio?

A odgovor na drugo pitanje je - to se ne zna - mozda bi neko poslusao savet, evakuisao se i ev. spasao, mozda i ne bi, ali sada posle svega jasno je da niko nije ozbiljno shvatio poplave cak i kad su pocele.

Шта друго и очекивати од неозбиљне ржаве.

http://akter.co.rs/27-drutvo/88164-vanredna-situacija-u-ljigu-valjevu-ubu.html

Izlile se reke zbog kiše
Vanredna situacija u Ljigu, Valjevu, Ubu...

Tanjug | sreda, 14.05.2014. | 15:27

Zbog obilnih padavina, danas je proglašena vanredna situacija u Ljigu, Valjevu, Lajkovcu , Ubu, Gornjem Milanovcu...
..............................................
...................................
Ako kiša bude nastavila i dalje da pada situacija će, kako je naveo, biti još teža i veoma kritična za život i rad.

Prema njegovim rečima, u naredna dva dana biće obustavljena nastava u osnovim i srednjim školama na području opštine LJig.

Kiša je nastavila da pada. Jel su mislili da će sva ta voda da se zadrži tamo? Šta se čekalo sa pripremama i evakuacijom?

Da, ali sta to u praksi znaci - "da budu spremni"? Reagovalo se onako kako je voda nadolazila svuda, jedno po jedno, prosto su se "zapusavale rupe" kako se gde stiglo u onom haosu od poplava kako su gde nadolazile.

Ako te ili licno vredja, ili postavlja neistine vredjajuci (ima tamo u pravilniku kad i kako), onda im se svejedno obrati na pp (privatne poruke).

Sa boldiranim sa apsolutno slazem.

A za informaciju veliko hvala.

То и јесте поента. Таква власт нам је непотребна.

Искуство није наодмет, али човеку није потребно да га баш све лупи по глави да би сазнао. Дакле, неопходно је знање, а оно је, ових година, дефицитарно у Србији.
На власти су пацери и партијски апаратчици, који опслужују једни друге. Та паразитска симбиоза им је сврха владавине.

Tacno, ali "paceri" su u svim strankama, u svim vlastima bili i do sad, jednostavno Srbija ima sve manje strucnog kadra, a za ovakve situacije je potrebno iskustvo, pa i tad je pitanje s obzirom da niko ne bi poverovao u onakve poplave, ne znam, ja prva ne bih.

- - - - - - - - - -

То и јесте поента. Таква власт нам је непотребна.

Pa dobro Surbel sta hoces da ti kazem da bi bila zadovoljna? Hajde neka budu novi izbori, nisam protiv.

http://akter.co.rs/27-drutvo/88164-vanredna-situacija-u-ljigu-valjevu-ubu.html

Kiša je nastavila da pada. Jel su mislili da će sva ta voda da se zadrži tamo? Šta se čekalo sa pripremama i evakuacijom?

Da, ali odmah 15-og si imala Sabac i vanredno stanje u celoj zemlji, a 16. vec Obrenovac, svaki dan ponesto.

Sa boldiranim sa apsolutno slazem.

A za informaciju veliko hvala.

Nema na cemu.

- - - - - - - - - -

Tako je. Ostala sam apsolutno bez teksta kad je to pocelo da se desava. Da mi je neko pricao da ce to biti tih razmera ne bih poverovala.

Stvar je u tome sto niko ne bi poverovao, ako je imalo iskren evo neka kaze da li bi poverovao.

Ja ne bih jer su mi o tome samo pricali babe i dede.

Tacno, ali "paceri" su u svim strankama, u svim vlastima bili i do sad, jednostavno Srbija ima sve manje strucnog kadra, a za ovakve situacije je potrebno iskustvo, pa i tad je pitanje s obzirom da niko ne bi poverovao u onakve poplave, ne znam, ja prva ne bih.

- - - - - - - - - -

Pa dobro Surbel sta hoces da ti kazem da bi bila zadovoljna? Hajde neka budu novi izbori, nisam protiv.

Da, ali odmah 15-og si imala Sabac i vanredno stanje u celoj zemlji, a 16. vec Obrenovac, svaki dan ponesto.

Јел' то треба да ме утеши?

Питам се докле ћете да се опредељујете за странке, а не за Србију?

Tako je. Ostala sam apsolutno bez teksta kad je to pocelo da se desava. Da mi je neko pricao da ce to biti tih razmera ne bih poverovala.

А ти си, иначе, по струци инжењер или неки стручњак за воде Србије?
Обичан свет може да се забезекне размером неке катастрофе, стручњаци и власти - немају право на то.

Јел' то треба да ме утеши?

Питам се докле ћете да се опредељујете за странке, а не за Србију?

Pa bas zato sto se opredeljujem za Srbiju i jednu istinu a ne za stranke koje mi nisu ni vazne, gledam da budem objektivna i da kazem da sve to nije od juce.

I zasto to "vi"? Ja sam uvek bila i ostala "slobodan stralac" sa svojim razmisljanjima makar ovde kad je rec o ovom pdf-u i forumu i ne trebaju mi nikakvi "copori" niti coporativna razmisljanja ni podrske, nemoj, izgleda da polazis od sebe.

А ти си, иначе, по струци инжењер или неки стручњак за воде Србије?
Обичан свет може да се забезекне размером неке катастрофе, стручњаци и власти - немају право на то.

I strucnjaci i oni na vlasti su opet samo obicni ljudi, da ne poverujes. ;)

Pa bas zato sto se opredeljujem za Srbiju i jednu istinu a ne za stranke koje mi nisu ni vazne, gledam da budem objektivna i da kazem da sve to nije od juce.

I zasto to "vi"? Ja sam uvek bila i ostala "slobodan stralac" i ne trebaju mi nikakvi "copori" niti coporativna razmisljanja ni podrske.

Немам тај утисак, напротив, чини ми се да у сваком посту браниш власт.

Pa svesna sam da tako ispada, ali sta mogu? A ustvari i tacno je, branim vlast u ovoj situaciji jer su:

1) i oni samo ljudi (ma kako se nekom svidjali ili ne u ostalim okolnostima)

2) niko drugacije ne bi reagovao, ili bi vrlo slicno.

Тачно. Ето, ја сам на пар испита са собом носио и пушкице, преписивао сам и тако положио испит. Министар полиције је на скоро истоветни начин докторирао. Ко сам ја да се љутим на њега?

Тачно. Ето, ја сам на пар испита са собом носио и пушкице, преписивао сам и тако положио испит. Министар полиције је на скоро истоветни начин докторирао. Ко сам ја да се љутим на њега?

Nikada država nije imala veći broj diletanata na vodećim mestima. Pa samo im pogledaj izjave i biografije. To je strahota.

Back