Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Тачно. Ето, ја сам на пар испита са собом носио и пушкице, преписивао сам и тако положио испит. Министар полиције је на скоро истоветни начин докторирао. Ко сам ја да се љутим на њега?

Kad kazem "i oni samo ljudi" mislim na zatecenost poplavama kojih nije bilo od 50-tih ili 60-tih, a opravdanja za neucenje nema ni ovako, ni ako si na vlasti.

Pa gde su ti strucnjaci, kad ih je vecina ili pomrlo ili u starosnoj penziji. Srbija nije (bila) spremna za ovakve katastrofe, ali ipak se dobro pokazala, nezavisno od vlasti, ja ne znam kako ne mozete da shvatite da je nesto elementarna nepogoda (zato se tako i zove) i da ponekad nema spasa, ma koliko se neko trudio?

A odgovor na drugo pitanje je - to se ne zna - mozda bi neko poslusao savet, evakuisao se i ev. spasao, mozda i ne bi, ali sada posle svega jasno je da niko nije ozbiljno shvatio poplave cak i kad su pocele.

ТИ... су у војсци ...и нису сви пензионисани или умрли...и да су они организовали спашавање и све остало ..било би ...БИТНО ДРУГАЧИЈЕ...:aha2:

Овако ...они су чекали шта ће да им премијер нареди ...шта да раде, а... ОН...није знао где му је глава...:think:

Опет да " напоменем " - ТО НИЈЕ ПОСАО ПРЕМИЈЕРА...служио војску или не, а ..ПОГОТОВО НЕ ...неког ко НИЈЕ нити има било каква искуства о томе...:aha2:

Ја сам као војник ЈНА четири пута учеаствовао у мисијама спасавања ( три пожара и једна поплава ) и да није било " војне организације " ...него... неко " ат хок " руковођење ...НИШТА НЕ БИ УРАДИЛИ...:aha2:

ТИ... су у војсци ...и нису сви пензионисани или умрли...и да су они организовали спашавање и све остало ..било би ...БИТНО ДРУГАЧИЈЕ...:aha2:

Овако ...они су чекали шта ће да им премијер нареди ...шта да раде, а... ОН...није знао где му је глава...:think:

Опет да " напоменем " - ТО НИЈЕ ПОСАО ПРЕМИЈЕРА...служио војску или не, а ..ПОГОТОВО НЕ ...неког ко НИЈЕ нити има било каква искуства о томе...:aha2:

Ја сам као војник ЈНА четири пута учеаствовао у мисијама спасавања ( три пожара и једна поплава ) и да није било " војне организације " ...него... неко " ат хок " руковођење ...НИШТА НЕ БИ УРАДИЛИ...:aha2:

Pa sta hoces ovim da kazes? Ne valjda da se mesa u svoj posao ili ne valja da se ne mesa, ne razumem?

Navedoh ti primer da su neke sluzbe vec bile reagovale.

- - - - - - - - - -

Драга, ти и ја смемо бити затечени... Они "горе" то не смеју. Или, у супротном, дају оставке.

Neki mozda i treba da daju ostavke, ne sporim.

Ali prebacivati samo jednoj vlasti (ma kojoj) za losu preventivu, a drugima ne, u namanju ruku je neobjektivno.

Тачно. Ето, ја сам на пар испита са собом носио и пушкице, преписивао сам и тако положио испит. Министар полиције је на скоро истоветни начин докторирао. Ко сам ја да се љутим на њега?

Nikada država nije imala veći broj diletanata na vodećim mestima. Pa samo im pogledaj izjave i biografije. To je strahota.

Шта траже неискусни у власти?

Poenta ! :ok:

Nije trebalo da menjamo DS i Tadića. Ne, ne. Nipošto ! Jer, drugih iskusnih ... NEMA ! 12 godina iskustva, ej batoooo !

Jer, i na neki posao kad se javljaš, uglavnom traže iskustvo - prosto nemaju vremena da traže novajlije koje moraš da obučavaš. Logično, obučeni, utrenirani, dovoljno je da imaju sreće da su negde primljeni bez iskustva a onda postaju nezamenljivi kakvi god da su. :lol:

Хоћеш да кажеш да су Коштуница и Лабус криви јер нису отишли да јаче заврте сирену у Обреновцу?

Ja stvarno ne znam da li se ti "pravis glup" ili sta?

Kad sam rekla da treba neki da daju ostavke, mislila sam bas na to, a ovo poredjenje sa Labusom ili Kostunicom kao predstavnicima bivsih Vlada je neumesno jer isto tako ni sadasnja Vlada kad vec uvede vanredno stanje nije duzna da nekog juri da pusta sirene, vec svako treba da zna svoj posao.

Многе ствари не разумеш, а упушташ се у расправу о томе...или се правиш " невешта "...:think:

Ниси озбиљан саговорник...:bye:

Da bre, ja sam deo"zavere", pravim se nevesta, samo mi nikako nije jasno sta ima u tvom pricanju o nekadasnjoj vojsci zajednicko sa sadasnjim stanjem koje je za 180 stepeni razlicito?

Ti nisi obzbiljan sagovornik, rasplinjavas se, gubis nit.

Poenta ! :ok:

Nije trebalo da menjamo DS i Tadića. Ne, ne. Nipošto ! Jer, drugih iskusnih ... NEMA ! 12 godina iskustva, ej batoooo !

Jer, i na neki posao kad se javljaš, uglavnom traže iskustvo - prosto nemaju vremena da traže novajlije koje moraš da obučavaš. Logično, obučeni, utrenirani, dovoljno je da imaju sreće da su negde primljeni bez iskustva a onda postaju nezamenljivi kakvi god da su. :lol:

A izvini, iskustvo u cemu, u hapanju i lapanju narodnih para? Niko od vas zutih jos ni jednom nije izneo smislen argument koji govori u prilog pro-zute stranke. Vasi jedini argumenti su, nesposobnost i neiskustvo drugih stranaka, pa dokle bre? A da ta nesposobnost SNS da vodi drzavu, 90% bazira na 12-o godisnjem unistavanju drzave od predhodnika, to nikom nista.

A izvini, iskustvo u cemu, u hapanju i lapanju narodnih para? Niko od vas zutih jos ni jednom nije izneo smislen argument koji govori u prilog pro-zute stranke. Vasi jedini argumenti su, nesposobnost i neiskustvo drugih stranaka, pa dokle bre? A da ta nesposobnost SNS da vodi drzavu, 90% bazira na 12-o godisnjem unistavanju drzave od predhodnika, to nikom nista.

Nisam te razumeo. Jel trebalo zameniti žuti ISKUSNI lopovski DS - neiskusnim SNSom ili nije ?

.ПРОФЕСИОНАЛЦИ.

Što se tiče "profesionalaca":mrgreen:

Једна противградна ракета се пре два дана, око седамнаест сати, обрушила на кућу Бранислава Илића, у Улици топличких партизана, у насељу Баре у Крушевцу. Пробила је кров, па експлодирала у поткровљу.Друга противградна ракета пала је на један економски објекат у селу Доња Омашница код Трстеника.
„У оба случаја је испоштована прописана процедура приликом испаљивања ракета. Није било пропуста у руковању и употреби. Узрок штете на оба објекта је техничка неисправност ракета, односно изостанак самоликвидације контејнера ракете током лета у ваздуху”, каже се, поред осталог, у саопштењу Полицијске управе у Крушевцу
Противградне ракете, иначе, на основу јавног тендера, набавља Хидрометеоролошки завод Србије

објављено: 29/05/2014
http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Zasto-protivgradne-rakete-padaju-na-kuce.sr.html

Što se tiče "profesionalaca":mrgreen:

Једна противградна ракета се пре два дана, око седамнаест сати, обрушила на кућу Бранислава Илића, у Улици топличких партизана, у насељу Баре у Крушевцу. Пробила је кров, па експлодирала у поткровљу.Друга противградна ракета пала је на један економски објекат у селу Доња Омашница код Трстеника.
„У оба случаја је испоштована прописана процедура приликом испаљивања ракета. Није било пропуста у руковању и употреби. Узрок штете на оба објекта је техничка неисправност ракета, односно изостанак самоликвидације контејнера ракете током лета у ваздуху”, каже се, поред осталог, у саопштењу Полицијске управе у Крушевцу
Противградне ракете, иначе, на основу јавног тендера, набавља Хидрометеоролошки завод Србије

објављено: 29/05/2014
http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Zasto-protivgradne-rakete-padaju-na-kuce.sr.html

За " буквалце "...сви су ..ПРОФЕСИОНАЛЦИ...:think:

Eto, odkud je Avramovic znao da ce se posle onih "prirodnih" poplava desavati slabiji zemljotresi u okolini

Albanija, Rumunija, Grcka, Skoplje i sad Srbija
Eto, desilo se slucajno, covek imo ludu srecu u prognozi. Nema HAARP-a nema Amerike i nema neprijatelja, to se nekima samo pricinjava, a takvi se u Srbiji nazivaju psihopatama i salju se u ludaru.

Што је дозвољено сенaтроу, није дозвољено волу...
У свaком случaју, кaко сте дошли до тих дипломa, тaко ће вaм и вредети, у нaјскорије време.

Eto, odkud je Avramovic znao da ce se posle onih "prirodnih" poplava desavati slabiji zemljotresi u okolini

Albanija, Rumunija, Grcka, Skoplje i sad Srbija
Eto, desilo se slucajno, covek imo ludu srecu u prognozi. Nema HAARP-a nema Amerike i nema neprijatelja, to se nekima samo pricinjava, a takvi se u Srbiji nazivaju psihopatama i salju se u ludaru.

pa desavaju se redovno. pogotovo u egeju izmedju grcke i turske

Zemljotres. :eek: Valjda ce se sve ovo zadrzati na ovom.

АУТОМАТСКА ЛОКАЦИЈА ТРИ последња земљотреса са територије Србије

[TD="class: MsoNormal, align: center"] Датум_Време(GMT)/Инфо [/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"] Географска ширина [/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"] Географска дужина [/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"] Магнитуда [/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"] Област/Карта [/TD]

[TD="class: MsoNormal, align: center"] 2014/06/02_10:21:02.4 [/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"]43.75 N[/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"]20.68 E[/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"]M=3.1[/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"] СРБИЈА Краљево [/TD]

[TD="class: MsoNormal, align: center"] 2014/06/01_07:49:53.0 [/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"]43.21 N[/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"]20.99 E[/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"]M=2.1[/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"] СРБИЈА Куршумлија [/TD]

[TD="class: MsoNormal, align: center"] 2014/05/29_13:04:56.7 [/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"]44.19 N[/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"]20.09 E[/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"]M=2.4[/TD]
[TD="class: MsoNormal, align: center"] СРБИЈА Косјерић
[/TD]

Зато и умеш да бројиш: 2000, 2001, 2002, 2003, .........2000+n.

Ја би позвао медије и одржао седницу Владе на којој би очитао лекцију министрима и издао гомилу потпуно неоперативних наредби и маркетиншких трикова, такође бих и подвикнуо на сваког члана и ословљавао га по имену, док они мени персирају, затим би се са тв екипама упутио на лице места и додао неколико џакова са храном унесрећенима, а онда би позвао становништво главног града да аутобусима оде у други град и спасе га од поплаве иако у том другом граду, веровали или не постоје и мушкарци. Затим бих изјавио да сам спасао 97 беба, упркос настојању њихових родитеља. Потом бих изјавио да је ово невиђена катастрофа и да нам се на пише добро. На крају бих рекао да ћемо без ЕУ, пропасти...

Е, то да сам ја Држава, али овако...

:hahaha:

Back