Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
И ја исто мислим што и ти - али како не разумеш ДА НЕ ПОСТОЈИ НАЧИН ДА ОВУ ВЛАСТ ПРИВЕДЕМО ПРАВДИ------ не постоји..... једино да се покуша силом, али којом силом када су стационирали НАТО и Јенки-специјалце и на Југу Србије и на Космету.........

Што се тиче изгубљених живота - и мени то делује заиста чудно ЈЕР ВИДИМ КОЛИКИ ЈЕ БРОЈ ПРИЈВАЉЕНИХ А НЕСТАЛИХ И КОЛИКИ ЈЕ БРОЈ ПРОНАЂЕНИХ - ту нешто не штима... али за то нам је потребно време јер у противном само нагађамо и можемо да упаднемо у замку дезинформација као што је била, бар овде у Београду, ЗА НЕИСПРАВНУ ПИЈАЋУ ВОДУ..... ја сам први налетео и почео да прокувавам воду - али није требало...:cool:

Како-год ја је не пијем...сем ако је не прокувам и направим чај или кафу....

Београдска вода из водовода је " врло тврда вода " са пуно каменца и силиката који се таложе у нашим бојлерима и веш машинама..:(...а вала и у " нашим бубрезима "...:sad2:

Ко пуно директно пије " чесмовачу " ...саветујем му да чешће у исхрани користи... маслиново уље...:aha2:

@Krinka

i te price vezane za odbranu koja nije prilagodjena stogodisnjim vodama nije bas toliko veliki faktor koliko pokusavaju sad to da forsiraju kako bi jos malo skinuli sa sebe odgovornost po sistemu "nismo krivi mi nego djilas" a verovatno bi i djilas da je on trenutno glavni istom tom zvakom bacao loptu na svog prethodnika.moze tako u nedogled.postavio je neko juce text iz novina gde je toma tokom PREDIZBORNE KAMPANJE 2012!!! keNjao o angazovanju na poboljsavanju odbranatod poplava. To je bilo pre 2 god. Sta je uradjeno? Nista. Urlali su na sva usta o smanjenju zaposlenih u jav.sektoru. Djilas je uveo u javni sektor i komunalnu POLICIJU koja kao ni inspekcija ne sluzi nizasta osim da prima plate. Zanima me hoce li bar neka od komunalnih da napokon pocne da radi i ono zasta je placen. Koliko je djubrista,olupina,bele tehnike po rekama napravilo dodatni haos.Zasto nikad niko na to ne reaguje na vreme.ne mora sve preko dzepa jer rad je stvorio coveka a nas covek se plasi rada.bacas djubre ima i da ga skupljas! Nek od sad Pa na ubuduce tako krenu.
p.s.zivo me zanima da li ce sav shut od srusenih kuca, propali namestaj,bela tehnika opet zavrsiti u potocima i rekama

Београдска вода из водовода је " врло тврда вода " са пуно каменца и силиката који се таложе у нашим бојлерима и веш машинама..:(...а вала и у " нашим бубрезима "...:sad2:

Ко пуно директно пије " чесмовачу " ...саветујем му да чешће у исхрани користи... маслиново уље...:aha2:

A'e, ne lupetaj ...
Što se mene tiče, možeš i da je destilišeš
ili šta god već ....

Voda iz BG vodovoda je apsolutno ispravna
za razliku od mnogih drugih euROPSKIH prestoničkih vodovoda !!!

To što si ti potpao pod smešnu propagandu
tvoj je lični problem ...
Ne deli ga i ne širi dezinformacije !!!!

biće najverovatnije da nisu nađeni jer ih odnela voda...mada mi nije jasno gde je mogla da ih odnese ako je Sava bila viša od Kolubare

Не знам - морамо сачекати........ ово је сајта Владе Србије

Апел грађанима да обавесте МУП о проналаску несталих особа

Београд, 21. мај 2014. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је вечерас да је Оперативном центру МУП-а од 18. маја до данас пријављен нестанак 798 особа са угрожених подручја, од којих је пронађено њих 215.

У саопштењу се напомиње да ови бројеви нису прецизни због тога што више грађана пријављује нестанак једне особе, што аутоматски повећава број несталих.

Такође, проблем представља и то што поједине особе које су у међувремену пронађене о томе нису обавестиле полицију како би се евидентирао њихов проналазак.

Да не би долазило до овакве забуне, МУП је упутио апел свим грађанима који су пријавили нестанак лица да уколико су она у међувремену пронађена о томе обавесте Оперативни центар МУП-а на бројеве на које су и пријавили нестанак, додаје се у саопштењу.

- - - - - - - - - -

А знаш ли да од тог каменца организам има и користи а не само штете??? Тако сам читао.. али ме мрзи сада да тражим текст.......

Izdajice koje vode drzavu na sve moguce nacine pokusavaju da operu svoje krvave lopovske ruke i sa sebe skinu odgovornost za stotine mrtvih, hiljade onih koji su ostali bez icega a zasta najvecu odgovornost snosi vlast. Price o 30 ak mrtvih su nevidjena laz koju pokusavaju da plasiraju a u koju veruju samo njihovi pampuri. U pisane,stampane,elektronske medije pa evo i ovde ubacuju se buvatori da pricaju o nekakvim teorijama zavere.popovi molili boga da stane kisa,toma juce rece da je bog kriv za kisu:roll: ono sto je ustvari bitno je zasto oni nisu pravovremeno reagovali a sada pokusavaju da prebace odgovornost na ljude koji navodno nisu hteli da se evakuisu a kojih ne verujem da je bilo vise od 10%
nemoguce da je bilo "samo" 30ak stradalih

To sta ti verujes ili ne verujes nije razlog da dizes paniku.

Evo ja nisam njihov "pampur" ali ne verujem u ovo sto pises, vec u podatke sa svih strana.

Podaci za sada stoje ovako:

http://nestali.poplave.rs/status-osobe/nisu-pronadjeni/page/19/

..oko 190 nestalih, tacnije, nepronadjenih.

I prekini da siris paranoju. Dakle brojka je najvise na 190 a vi ste ovde pricali o 2000 mrtvih. Sramota i umesto da se pokroju usima, oni i dalje pricaju "price"?

A'e, ne lupetaj ...
Što se mene tiče, možeš i da je destilišeš
ili šta god već ....

Voda iz BG vodovoda je apsolutno ispravna
za razliku od mnogih drugih euROPSKIH prestoničkih vodovoda !!!

To što si ti potpao pod smešnu propagandu
tvoj je lični problem ...
Ne deli ga i ne širi dezinformacije !!!!

Свако има право... да брине... или... да не брине ...о свом здрављу...:aha2:

Вода из БГ водовода је можда бактериолошки исправна јер је редовно и обилато хлоришу, али је по мени - технички неисправна - због присуства велике количине хлора ( који је отрован и канцероген ) и велике количине каменца различитог порекла и састава.

Сваке године из мог " прохромског бојлера " избацим " две пуне кофе каменца " у свим бојама..:huh:.. а има и рђе и металних опиљака ...:sad2:

Све је у реду, немојте да критикујете власт и ширите панику и дезинформације: Бог је послао кишу, држава је радила свој посао, народ није хтео да се евакуише.

Идемо даље. У нове радне победе, важне приватизације, субвеционисане стране инвестиције и реформе на челу са другом Вучићем.

Свако има право... да брине... или... да не брине ...о свом здрављу...:aha2:

Вода из БГ водовода је можда бактериолошки исправна јер је редовно и обилато хлоришу, али је по мени - технички неисправна - због присуства велике количине хлора ( који је отрован и канцероген ) и велике количине каменца различитог порекла и састава.

Сваке године из мог " прохромског бојлера " избацим " две пуне кофе каменца " у свим бојама..:huh:.. а има и рђе и металних опиљака ...:sad2:

Kontrola kvaliteta vode se vrši prema važećem Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće (Sl. list SRJ 42/98), koji je usaglašen sa Direktivama Evropske Unije i Preporukama svetske zdravstvene organizacije. Pravilnikom su definisani uslovi obavljanja kontrole kvaliteta vode u pogledu vrsta analiza, broja uzoraka, mesta i dinamike uzorkovanja.
U Beogradskom vodovodu se kontrola kvaliteta obavlja u dva nivoa. Tokom procesa proizvodnje vode učestalo se kontrolišu parametri koji su od značaja za praćenje efikasnosti prerade vode kroz sve njene faze. Ova kontrola se obavlja u pogonskim laboratorijama koje su opremljene za analize osnovnih fizičko-hemijskih parametara u tri smene.
Drugi nivo kontrole se obavlja u Službi sanitarne kontrole vode. U savremeno opremljenim laboratorijama izvode se fizičko-hemijske, mikrobiološke i biološke analize parametara koji su propisani Pravilnikom. Kontrolom su obuhvaćeni uzorci pijaćih voda sa svih proizvodnih pogona i iz rezervoara beogradskog vodovodnog sistema, sa slavina potrošača, kao i uzorci sirovih voda koje dolaze na preradu.

Voda sa proizvodnih pogona se kontroliše svakodnevno, rezervoari se rade jednom nedeljno, a sa slavina potrošača se radnim danima analizira 20-25 uzoraka dnevno prema određenoj šemi uzorkovanja. Na području grada određeno je oko 180 točećih mesta koja se kontrolišu po dva puta mesečno. Svakodnevno se rade osnovne analize koje obuhvataju oko 20 fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara, a kontrola velikog broja specifičnih parametara obavlja se periodičnim analizama, tako da se na osnovu rezultata analiza ima uvid u kvalitet vode.
Za određivanje ovih parametara koriste se savremene analitičke tehnike i instrumenti, a analize rade iskusni stručnjaci raznih profila koji su dobro obučeni za rad.

Uporedo sa kontrolom kvaliteta vode koju obavlja Beogradski vodovod vrši se kontrola u Gradskom zavodu za javno zdravlje (GZZJZ).
U toku jedne godine u Beogradskom vodovodu se pregleda oko 8000 uzoraka, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje oko 7000 uzoraka vode.
Na osnovu nekoliko hiljada uzoraka i na desetina hiljada analiziranih parametara, timovi stručnjaka u beogradskom vodovodu i u GZZJZ donose ocenu o kvalitetu vode BVS-a.

Rezultati analiza pokazuju da je voda iz beogradskog vodovoda higijenski ispravna za piće.

Ja je pijem (vrlo dugo), moja deca, unuci ...
I nikome još ništa nije falilo ...

Ti, kako hoćeš ....

Možeš i flaširanu vodu u bojler da sipaš, da je greješ i opet će biti kamenca ...
Jedino ako bi vodu prethodno destilisao pa je grejao - kamenca ne bi bilo,
ali bi ti čak i prohrom za par godina procureo pošto je destilisana voda agresivna ...

Da zaključim svaku dalju diskusiju sa tobom ....

Nisi dovoljno obrazovan da bi se mešao u ozbiljna pitanja
radi kako hoćeš,
nosi balončiće u crkvu "na posvećenje"
VODA JE VODA !!!

Све је у реду, немојте да критикујете власт и ширите панику и дезинформације: Бог је послао кишу, држава је радила свој посао, народ није хтео да се евакуише.

Идемо даље. У нове радне победе, важне приватизације, субвеционисане стране инвестиције и реформе на челу са другом Вучићем.

Да...да...а како ће нам због све ове " непредвиђене штете " ...требати...:eek: ПУНО ПАРА :eek:...било би добро и упутно :idea: :ok: да продамо на пример ..Телеком, Аеродром " Никола Тесла ", Железницу, Комунална предузећа и Водовод, ЕПС и ЕМС....наћи ће се ...ЈОШ..:per:

Јесте ли некада... играли игру..." Монополи "...:think: :aha2:

Kome objašnjavaš ???

Gluvom govoriti, slepom pokazivati .....

Neki ovde kazu mi skrecemu temu sa pravog problema, okrivljujemo "nesto" da bi branili vlast. Upravo je drugacija situacija, oni skrecu paznju sa pravog problema, jer uhvatiti se u kostac sa NATO-m je mnogo ebenije nego pljuvati po Vucicu. To su svi oni koji misle da smo mi jako slabi da bi mogli tolikoj sili da se odupremo, i zato treba da im se pokorimo i zabijemo glavu u pesak. Pljuvati po Vucicu je mnogo lakse, i okriviti ga i za ono sto su njihovi miljenici u prethodnih 13 godina zasrali.

Neki ovde kazu mi skrecemu temu sa pravog problema, okrivljujemo "nesto" da bi branili vlast. Upravo je drugacija situacija, oni skrecu paznju sa pravog problema, jer uhvatiti se u kostac sa NATO-m je mnogo ebenije nego pljuvati po Vucicu. To su svi oni koji misle da smo mi jako slabi da bi mogli tolikoj sili da se odupremo, i zato treba da im se pokorimo i zabijemo glavu u pesak. Pljuvati po Vucicu je mnogo lakse, i okriviti ga i za ono sto su njihovi miljenici u prethodnih 13 godina zasrali.

Ma u redu,

A ŠTA JE ON URADIO ZA OVE SKORO TRI GODINE
da zasrano opere ???

Pomerio radno vreme
smanjio nadoknade trudnicama
i ukinuo džabe kafu pojedinim poslanicima ....

ne znam zašto mene pitaš...obrati se nadležnim...

ali ako te interesuje moje viđenje...
ne znamo šta se dešavalo i ne možemo nikom da sudimo unapred....
u svakom slučaju izvesno je čini mi se da u načinu na koji su vlasti organizovale odbranu od poplava nema loše namere, nego eventualno loše organizovanosti u nekim slučajevima ali ne i generalno naročito s obzirom na izuzetno oskudne resurse za intervencije na mnogo kriznih lokacija...

ali evo nekih tema za razmišljanje:

recimo da je nasip pukao u 3, a sirena se čula u 5...
da li misliš da je 2 sata dovoljno da se evakuiše mesto veličine Obrenovca?

slažem se da je trebalo ljude obavestiti ali šta misliš da li bi bilo bolje da je bilo delimične evakuacije?
mnogi svedoci u izjavama za medije pričaju o tome da je nivo vode rastao jako brzo, što je logično za delove u udolinama gde bujica ne samo da protiče nego praktčno puni lavor koji udolina pravi....

šta misliš o tome koliko bi bilo žrtava u slučaju da glavni talas bujice naiđe u trenutku kad je van zgrada na ulicama u rizičnim oblastima recimo 5000 ljudi?

šta misliš koliko treba da neko primeti pucanje nasipa noću u nekom zaseoku, o tome obavesti nadležne, pa još da krizni štab sedne i razmotri novonastalu situaciju, izađe na lice mesta i donese odluku o evakuaciji ? da li su svedoci koji tvrde da su u 3 ujutru videli vodu koja je probila nasip uopšte nekog pozvali?

izjava kriznog štaba Obrenovca tj. predsednika opštine je da su mu Beovode javile tek u 5 o veličini nadolazeće bujice...
ako on ne laže, onda se možda treba pitati i da li može da se desi da u Beovodama kao i u ostalim preduzećima državne uprave širom Srbije možda dominiraju ne stručnjaci nego razni partijski kadrovi kojima su sve dosadašnje gradske vlasti punile to preduzeće? a možda su dežurali kadrovi koji nisu zainteresovani da pomažu "novoj" vlasti?

poenta je mi ne znamo šta se desilo...to može da utvrdi samo detaljna istraga...

kao što si i sama rekla

recimo da je nasip pukao u 3, a sirena se čula u 5...

nije recimo, nego jeste. to je zvanicna cinjenica.

to nije za polemiku a iz toga izvlacis dalje naklapanje sta ako. nema sta ako. nego kako jeste. na sudu se prihvataju cinjenice kako jeste a ne sta je moglo teoretski. nije evakuacija moguca za dva sata. da, nije. ali pomoc nije dosla odmah ili za 2 sata. nego u 14,30. to je cinjenica, a ne ako. nije pretpostavka nego zvanicna cinjenica ove drzave. od mene iz Beograda do Sljivica ja bih stigao za 9 sati unatraske. i jos bih imao vremena za pauze. neko je debelo pogresio. znam ja da nije namerno neko dopustio da se neko utopi. ne govorimo ovde da neko treba da odgovara za ubistvo iz nehata ili nemara. primetices da nije to tema. ali taj neko nije reagovao ni priblizno kako treba. znaci da ne ume da radi taj posao. u najmanju ruku sa moralne i eticke tacke mora da ili da ostavku ili bude smenjeno to lice. ili vise lica. ali ovo sto se desilo, doseze do samog vrha drzave. svi moraju odgovarati.

i nisam ja ona nego on. mada to nije bitno za diskusiju ni na koji nacin.

У томе и јесте ..ПОЕНТА

Ко најчешће иде у " Пентагон " или у " Брисел "...:think:
Ко има највећу подршку " Пентагона " или " Брисела "...:think:
Ко ради шта му " Пентагон " или " Брисел " кажу ( нареде )...:think:

А ...остале ...13-тогодишње сераче...ни њих ...не треба заборавити... и ...СВАКОМЕ ПО ЗАСЛУЗИ...:besan2: :aha2:

pa možda zato što je na naplatnoj rampi na svom radnom mestu bio neko ko je, s obzirom da nije dobio nikakva posebna uputstva, zaključio da je njegov posao uvek bio i još uvek jeste da naplaćuje putarinu... misliš da je nekom u kriznom štabu u svoj gunguli palo na pamet da vidi sa direktorima naplate da kažu radnicima da se putarina ne naplaćuje...misliš da to može da se naloži direktoru naplate bez na primer odluke vlade? misliš da je na sednici vlade razmišljanje o tome bio prioritet u trenutku kad je Obrenovac pod vodom a Šapcu i Mačvi preti mnogo gori scenario koji uključuje hemijsko zagađenje neviđenih razmera

na osnovu tvojih postova, ti kao da misliš da Vučić sedi u svakom kriznom štabu u svakoj opštini, i na svakoj naplatnoj rampi....pa ti je on odgovoran za svaku nesavršenost...

moć da zamisliš kompleksnost situacije ti je stvarno zadivljujuće mala... na nivou osnovne škole...

naravno da moze. drzava moze da udje i prodje gde god hoce i kako god hoce u vandrednoj situaciji. to je poenta aktiviranja takvog mehanizma da se zakonski prevazidju takve prepreke. da se mogu aktivirati mehanizmi MUPa i vojske koje nije dozvoljeno koristiti u redovnim uslovima bez odobrenja parlamenta i vlade, sto zahteva sednice i glasanja ili odobrenja suda za naprimer ulazak u kuce ljudima itd itd itd itd itd...a uvodjenjem zakona o vandrednoj situaciji daju se povecana ovlascenja vlastima bez dodatnih glasanja od strane skupstine. i da bolje razumes, uz dobijanje i pravo vlasti da koriste siri dijapazon ovlascenja, uz njih ide i odgovornost za upotrebu tih istih ovlascenja. jel ti uopste znas cemu sluzi taj zakon? znas, mene ne isteresuje sta su ti rekli u stranci. zakon drzave je jedino merilo.

10173699_302613513238412_6296913541513303473_n.png

DfcNbpd.png

Nekada je postojalo nešto što se zvalo ''opis radnog mesta'' i tu je stajalo kakve su sve odgovornosti i prava odlučivanja rukovodećeg kadra.
Sad je višepartijski sistem,znači i višepartijska odluka kako postupiti u pojedinim situacijama.Znači dok svaki sitnurak koji je na mestu na
kome se dešavaju važne stvari,dobije odgovor od odlučujućeg šefa partije,mi smo pokojni.Ako to nije ''kolektivna odgovornost'',onda ja
ne znam šta jeste.

Jasno .

1. amerika je kriva ...

amerika je , po definiciji , normalnom Srbinu kriva i kad nije kriva - akamoli kad po svoj prilici jeste kriva . Al treba imati onu stvar pa pljuvati po NATO , americi i Yapadu .... Lako je pljuvati pione tipa Vucica - i zute jajare za to imaju hrabrosti ... Po reakcijama na masovne tvrdnje Srba da je potop izazvan klimatskim oruzjem , kao i po reakcijam na okupljanje velikog broja ljudi na FB grupe vidi se da americi i NATO upravo takvi potezi gradjana najvise smetaju , jer oni dobro znaju da ih iz vlasti niko nece optuziti , pa makar u Srbiji u isto vreme izazvali i poplave i plasticni sneg i zemljotres i cunami i vrucinu od 60 C .... i kad bi laserima zapalili svaki stog sena u Srbiji ...

2. Vucic je nesposoban i uplasen - kukavna marioneta ..... ako mu je alternativa Tadic ili Djilas - mogu amerikanci slobodno da ukljuce sve vrste eksperimentalnog i vec postojeceg oruzja iz svoj arsenala - niko od njih pisnut nece .....

3. Ne treba lomiti sibu koja te tuce , vec ruku koja tu sibu drzi

Back