Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
HUMANO: Mladić iz Engleske došao u Srbiju da pomogne – zavoleo sam vas odmah!

„Carinica na ulazu u zemlju me je pitala: da li ste turista? Odmah sam joj rekao ne, objasnio zašto sam zapravo tu, ona se kratko čudila, pogledala me i samo rekla: „Srećno“ – priča Džon Dod, mladić iz Britanije koji je videvši kataklizmične slike poplavljene Srbije krenuo put naše zemlje kako bi i sam lično pomogao i učestvovao u spasavanju.

http://novinenovosadske.rs/humano-m...ao-u-srbiju-da-pomogne-zavoleo-sam-vas-odmah/

a evo Čoveka i FB
https://www.facebook.com/jhdodd

HUMANO: Mladić iz Engleske došao u Srbiju da pomogne – zavoleo sam vas odmah!

„Carinica na ulazu u zemlju me je pitala: da li ste turista? Odmah sam joj rekao ne, objasnio zašto sam zapravo tu, ona se kratko čudila, pogledala me i samo rekla: „Srećno“ – priča Džon Dod, mladić iz Britanije koji je videvši kataklizmične slike poplavljene Srbije krenuo put naše zemlje kako bi i sam lično pomogao i učestvovao u spasavanju.

http://novinenovosadske.rs/humano-m...ao-u-srbiju-da-pomogne-zavoleo-sam-vas-odmah/

a evo Čoveka i FB
https://www.facebook.com/jhdodd

Штa ће човек, не знa..

znaCi najavljene su opet obilne padavine.nadam se da ce ovaj put vlast od premijera do predsednika kucnih saveta biti obavesteni.a nadam se takodje da mestani nece svo ono djubre i flase koje su reke donele (a koje je u njima zavrsilo njihovom krivicom) ponovo bacati unaokolo skupljaj prazne flase, trpaj u kese -a kojih takodje ima na tone, trpaj u dzakove pravi bove da mozes da plutas bar 10 min-kazu da je grad poplavljen za 10 min.

Po onome sto sam jutros cuo na Studiu B

Brana (korito) je popustilo u rejonu Velikog polja (barem tu, na nepoznatom broju mesta, mozda i jos negde)
reke-i-brana-1.jpg

...tako da je pocetni poplavni talas izvesno dosao sa juga, otprilike ovako. Korito Kolubare (podivljale) nije moglo da izdrzi jos i vodu podivljalih Uba i Tamnave.
pocetni-talas-poplave-1.jpg

Takodje, kazu da se uzbuna u nekom delu Obrenovca cula a u nekom nije. Ima delova koji su na 72 do 74 metra nadmorske visine i tu je uzbuna bila. Na 79 metara (tu stanuje covek koji je pricao) nije bilo uzbune.

Poslednja izmena:
znaCi najavljene su opet obilne padavine.nadam se da ce ovaj put vlast od premijera do predsednika kucnih saveta biti obavesteni.a nadam se takodje da mestani nece svo ono djubre i flase koje su reke donele (a koje je u njima zavrsilo njihovom krivicom) ponovo bacati unaokolo skupljaj prazne flase, trpaj u kese -a kojih takodje ima na tone, trpaj u dzakove pravi bove da mozes da plutas bar 10 min-kazu da je grad poplavljen za 10 min.

Хоће, овaј пут нигде неће ићи без кишобрaнa...

10-15 plasticnih flasa moze zivot da spase. Ne znam kakve su tamo zgrade, jel imaju pozarno stepeniste. Nek sklone stanari svoju staru ali koliko toliko ispravnu b.tehniku i raskrce ih. Kod nas u zgradi pozarno stepeniste sluzi Za burad za kiseli kupus itkao skladiste usled nedostatka prostora u podrumima koji su takodje napunjeni. kod babe u naselju, lik je sklopio dil sa stanarima osmospratnice (8x5 stanova+5 u prizemlju) dao im pare i od tpozarnog izlaza napravio trafiku. ALO?!?!

10-15 plasticnih flasa moze zivot da spase. Ne znam kakve su tamo zgrade, jel imaju pozarno stepeniste. Nek sklone stanari svoju staru ali koliko toliko ispravnu b.tehniku i raskrce ih. Kod nas u zgradi pozarno stepeniste sluzi Za burad za kiseli kupus itkao skladiste usled nedostatka prostora u podrumima koji su takodje napunjeni. kod babe u naselju, lik je sklopio dil sa stanarima osmospratnice (8x5 stanova+5 u prizemlju) dao im pare i od tpozarnog izlaza napravio trafiku. ALO?!?!

Ти се спремaш зa пожaр или зa поплaву?

Alavi smo na pare... sta je tu cudno?

Чудно је то што никaко дa схвaтимо дa имaмо огромне губитке због ситног ћaрa...

To je proces koji moze da se objasni sa "daj ti meni 100 dinara/maraka/evra sada, a posle moz' ceo svet da propadne". Glupost, pohlepa, kratkovidost, gramzivost... moze iz vise uglova da se razmatra.

Za dugorocno planiranje se nije culo uopste, ni za pojam.

vecina atomskih sklonista u beogradu je rentirana nekome.

Ево на РТС1 Шваба Хајнц у име ЕУ - САМИ СЕБЕ ХВАЛЕ ДА СУ ОНИ НАААААААААЈВИШЕ ДАААААААЛИИИИИИИИИИ...... НААААААААЈВИШЕЕЕЕЕЕЕЕ ПОМОГЛИ СРБИЈИ....... па јбт... повраћа ми се од тих нациста.........

Него...... кхм... зна ли неко ОДАКЛЕ НАМА ОВА ТЕРМОВИЗИЈСКА КАМЕРА, КО ЈЕ ПОСТАВИО, или КО ЈЕ "ДОНИРАО" ???

Termovizijska kamera u balonu postavljena iznad Obrenovca
Tanjug | 21. 05. 2014. - 23:46h
cat_icn_more.png
23:46h | Komentara: 8

Iznad Obrenovca postavljena je termovizijska kamera u balonu, koja registruje povlačenje vode, kao i praćenje stanja objekata i imovine gradjana, saopštio je MUP Srbije.
471459_14-obrenovac-snimak-iz-vazduha170514ras-foto-zoran-loncarevic-037_f.jpg
Kamera snima i danju i noću, a podiže se na visinu od 100 metara i ima prečnik snimanja 10 kilometara.

Inače, termovizijske kamere omogućavaju da ljudsko oko sagleda ono što ne može da vidi, putem energije koju svako telo emituje, a kamera je registruje.

Na osnovu rezultata snimanja ili posmatranja kroz objektiv kamere, registruje se infracrveno ili toplotno zračenje i najnižeg stepena.

infracrvenu kameru mozes i ti da kupis u beogradu u slobodnoj prodaji. mozda ne ovakvog kvaliteta kao MUP da snimas sa vece visine ali mozes.

Takodje, kazu da se uzbuna u nekom delu Obrenovca cula a u nekom nije. Ima delova koji su na 72 do 74 metra nadmorske visine i tu je uzbuna bila. Na 79 metara (tu stanuje covek koji je pricao) nije bilo uzbune.

kad krene sirena cuje se kolometrima...mozda i desetinama kilometara...ako je sirene bilo, malo je verovatno da se nije cula. pre ce biti da su ljudi spavali i prosto nisu culi, a takodje zvuk je dosta ugusila i kisa.

- - - - - - - - - -

vlasnici radnji su pozvani da dodju i da svaki bude kod svoje radnje.. sprecavaju kradje.

Па нормално а и треба да потоји контрола.... ја сам још раније писао да се овде из Бг спремају читаве бригаде лопова да крену у акцију пљачке...... према томе слажем се ригорозним контролама......

pa da su obilne, ne znam bas. onih 5 dana je padalo od 80-120mm zavisno gde se nalazis.

z7aoTfq.png

Back