Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni je ovo najtragicnije. Nasa vlast ne sme da objavi ko nam je dostavio pomoc a veceras se prekida Dnevnik da se ukljuci KZN Premijera i komesarke EU na kojoj nas Vucic ubedjuje da ce EU dati najvise.
Samo se u jednom trenutku Vucicu otelo nesto ljudsko kada je rekao istinu o ruskoj pomoci i zapadnom podsmevanju sa "100.000" dolara Amerike u trenutku kada je bilo najvaznije spasavati glave.
Osudjujem ove glasine o broju zrtava. Greh je na tome izrazavati politicke razlike.

Mnogi će biti iznenađeni kada Ruska Federacija uputi svoju novčanu pomoć nastradalom narodu Republike Srbije. Ali o tome više kada dođe vrijeme za to. Dotle neka Vučić i SNS Ministri pričaju kako će i koliko dobiti od EU za 6 mjeseci, godinu dana i ko zna kada. Ako bude ikada.

Да сам ја Русија или Белорусија ја бих док је год на власти снс одхебао Србију.. Пази они нам помажу а ми на њих ко на највеће непријатеље..

Nemoj tako vladane, Rogozin je bio oduševljen vučićem i SNS što je odbiod auvede sankciej Rusiji.
Ah...

Ma niko vas ne razume - ni Srpski narod, ni Rusi :D

Да сам ја Русија или Белорусија ја бих док је год на власти снс одхебао Србију.. Пази они нам помажу а ми на њих ко на највеће непријатеље..

Ruska Federacija i Republika Bjelorusija ne pomažu Vladu Republike Srbije jer Vlade su promjenljive. Pomažu narodu.

Poslednja izmena:

Jes, a ja tebi treba da verujem to sto kazes, kao i lokaciju takodje. Zdrav covecji razum kaze da u ovoj katastrofi mora biti vise zrtava, tim pre sto je 90% situacija bilo totalno van svake kontrole i plana, mozda brutalno zvuci, al mi mozemo biti srecni ako bude "samo" 100, ali ce cifra biti nazalost veca. Zato nas nemojte praviti lude, ko je voljan da izigrava dvorsku ludu za kralja Vucica, neka mu, a nas pustite da mislimo svojom glavom.

Kao prvo meni ispod nicka piše lokacija. I tako je otkako sam na ovom forumu. Kao drugo niko nije ni rekao da je broj žrtava konačan. I kao treće misli svojom glavom. Niko to ne brani ni tebi ni bilo kome drugom. Ali ne licitirajte brojem mrtvih.

Kao prvo meni ispod nicka piše lokacija. I tako je otkako sam na ovom forumu. Kao drugo niko nije ni rekao da je broj žrtava konačan. I kao treće misli svojom glavom. Niko to ne brani ni tebi ni bilo kome drugom. Ali ne licitirajte brojem mrtvih.

nije problem u broju mrtvih. znamo da je nesreca i znamo da ih ima. problem je u tome zasto se krije to? sta to znaci izazvace paniku? oce li gradjani leskovca, pirota, vrsca, barajeva, prijepolja, dedinja i zemuna poceti da beze u sume? bezace u izbeglice u bugarsku? ljudi su nazalost poginuli. dajte da vidimo kolika je razmera tragedije i da vidimo sta nam je ciniti da ne dodje do daljih komplikacija u smislu bolesti, infekcija, zaraza itd. ako ima ljudskog faktora, snosice odgovornost, niko nije sigurno imao nameru da ubije civile u obrenovcu, ali ako je nacionio gresku iz neznanja, onda nije za to radno mesto smeniti itd. zasto vlada cenzura?

zasto je u sapcu bilo potrebno dovesti 1500 ljudi iz beograda da puni dzakove peskom? treba pomoci, svakako, ali zar sabac nema na licu mesta 1500 momaka koji mogu da rade odmah to, a ne sutra za 12h od sada ili sutra ujutro? i gomila slicnih nelogicnosti i totalno nejasnih odluka.

pa receno ti sto puta, ali tebi izgeda malo......volela bi da je vise ??? mislimm, u cemu je fora ????

- - - - - - - - - -

:

Nema fore, a nema ni logike. U gradu u kome ima 30 000 stanovnika desila se katastrofa kakva do sada nije viđena. Nisu sve kuće u Obrenovcu na sprat, ne žive svi u stambenim zgradama, a što je najgore, ni spasilačke ekipe nisu bile odmah spremne, konsolidovali su se posle skoro 24 sata. Ni policija, ni vojska, ni strani spasioci nisu bili na licu mesta da bi reagovali odmah.

I onda ti misliš da je realno da se udavilo 6 ljudi, a 7 umrlo prirodnom smrću? Daj Bože da je tako, ali ja i dalje ne verujem u to.

Posle svih prica sa lica mesta, definitivno se slazem sa Kamijevom pretpostavkom da je dolma minirana, ali pogresno i umesto tog nekog seoca, oni koji su je razneli pogresili su i poplavili Obrenovac. Zasto je do toga doslo, da je srece, trebalo bi istraga da utvrdi, koje nikad nece biti.

istraga bi morala prvo da utvrdi kako si ti došao do tih podataka, da li postoje stvarni ljudi koji su ti to ispričali ili si sve izmislio i slično....
nije tehnički teško danas policiji da se pozabavi takvim internet osobama koje su šatro nešto videle ili su im svedoci rekli....

sledeći put pre nego što pomeneš da si nešto video ili si od mnogih čuo, seti se da je širenje dezinformacija u vreme vanrednog stanja teško krivično delo...

Mi ne licitiramo, mi imamo samo drugacije misljenje nego ova vlast, i to po puno pitanja, i ta nasa misljenja hocemo da iznesemo. A ako neko propagira demokrtiju i slobodu misljenja i hoce u "civilizovanu" EU, a ovamo cenzira sve zivo, zabranjuje slobodu govora i drugacije misljenje, onda tu nesto nije u redu. On je uhvacen u lazi jako cesto, a to sto ga je narod birao ne znaci da moze da se sere po narodu, kao sto on to upravo i radi. Obezvredjuje i pravi nistavnom svu pomoc i trud koju je ovaj narod od sveg srca pruzio i kaze, to je malo naspram onoga sta je EU dao. Pa da li je to normalno? I plus toga kruze reklame po TV - dajte, pomozite ugrozenim podrucjima, sta bre on ima da poziva narod, koji je sam od sebe vec toliko dao i jos daje,i koji nema hleba da jede, pa sta hoce, jos samo gace da im skine i da ih j.be. Umesto da svako vece izadje bar jednom u medije i do zemlje da se klanja iz zahvalosti svom narodu, on jede gofna.

Poslednja izmena od moderatora:
istraga bi morala prvo da utvrdi kako si ti došao do tih podataka, da li postoje stvarni ljudi koji su ti to ispričali ili si sve izmislio i slično....
nije tehnički teško danas policiji da se pozabavi takvim internet osobama koje su šatro nešto videle ili su im svedoci rekli....

sledeći put pre nego što pomeneš da si nešto video ili si od mnogih čuo, seti se da je širenje dezinformacija u vreme vanrednog stanja teško krivično delo...

Naprednjak ... Jel ti to pretiš ???

Back