Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema fore, a nema ni logike. U gradu u kome ima 30 000 stanovnika desila se katastrofa kakva do sada nije viđena. Nisu sve kuće u Obrenovcu na sprat, ne žive svi u stambenim zgradama, a što je najgore, ni spasilačke ekipe nisu bile odmah spremne, konsolidovali su se posle skoro 24 sata. Ni policija, ni vojska, ni strani spasioci nisu bili na licu mesta da bi reagovali odmah.

I onda ti misliš da je realno da se udavilo 6 ljudi, a 7 umrlo prirodnom smrću? Daj Bože da je tako, ali ja i dalje ne verujem u to.

ja verujem dok mi neko ne dokaze suprotno.........neka brankica stankovic, insajder, ocevidac......bilo ko. Ako se ispostavi da je vlast krila kosture u ormanu , treba im ebati kevu.......a do tada, i pored tragedije koju nosi 13 mrtvnih , bar ne prizivam da ih bude vise kao mnogi od vas ...............

istraga bi morala prvo da utvrdi kako si ti došao do tih podataka, da li postoje stvarni ljudi koji su ti to ispričali ili si sve izmislio i slično....
nije tehnički teško danas policiji da se pozabavi takvim internet osobama koje su šatro nešto videle ili su im svedoci rekli....

sledeći put pre nego što pomeneš da si nešto video ili si od mnogih čuo, seti se da je širenje dezinformacija u vreme vanrednog stanja teško krivično delo...

vanredna situacija i vanredno stanje nije isto. sto se zakona tice, a posto nije uvedeno vanredno stanje nego je proglasena vanredna situacija, tvoje smaranje otpada.

BOŽE, POMOZI! Džambo: Javili su mi da su mi žena i dete pronađeni!

- Sinoć sam dobio informaciju da su mi pronašli porodicu, još uvek ih nisam video, ni čuo, ali ne gubim nadu. To me je umirilo, ali tek posle shvatio da mi nisu rekli da li su pronađeni živi - kaže Slobodan Nedeljković, čija je priča potresla celu Srbiju, jer je izgubio suprugu i dvogodišnjeg sina u poplavama, pa ipak danima spasava živote u Obrenovcu

http://www.telegraf.rs/vesti/1078893-boze-pomozi-dzambo-javili-su-mi-da-su-mi-zena-i-dete-pronadjeni

:sad2: Jao, pa on još ne zna da li su živi. Kako li je njegovoj duši, samo on zna.
Bože pomozi Slobodanu da pronađe svoju porodicu živu i zdravu!

Ne znaš šta je gore, ova Slobodanova muka ili ovo:

POTRESNA ISPOVEST: Deca i ja smo gledali kako bebu odnosi voda!

Anđela Milošević ima samo devet godina, ali je sudbina htela da iz tog najbezbrižnijeg doba za ceo život sačuva slike tuge i bola koje je videla u rodnom Obrenovcu. Ona je s majkom Sanjom Milošević i petogodišnjim bratom Vasilijem gledala kako nestaje jedan život.

"Dok su nas evakuisali u čamcu, gledala sam majku koja je pred mojim očima izgubila bebu, toliko je plakala da su joj oči otekle, osetila sam sav njen bol.", priča Sanja.

"Bili smo u čamcu, svuda oko nas je bila voda, vozili su nas ka izlasku iz Obrenovca, u jednom trenutku videla sam majku koja drži dve bebe. Jednu ispod jedne ruke, a drugu ispod druge, i muž je bio s njom. Vikali su, dozivali da im pomognemo.Spasioci su prišli čamcem do nje i odmah su počeli da uzimaju bebe, koje su bile mnogo male, jedna je bila devojčica, a druga dečak. Uzeli su dečaka, ali je devojčica nekako pala u vodu. Majka je počela da viče, spasioci su pokušavali da je dohvate, ali nisu uspeli. Jednu bebu je odnela voda… Majka je ostala u čamcu, jaukala je od bola", rekla je Sanja.

Inače, porodica Milošević je s kućom, nakon evakuacije, od juče smeštena u hotelu “Slavija“. Sanja objašnjava da su živeli u Obrenovcu u zgradi preko puta vatrogasnog doma i da su bili prinuđeni da zovu spasioce.

istraga bi morala prvo da utvrdi kako si ti došao do tih podataka, da li postoje stvarni ljudi koji su ti to ispričali ili si sve izmislio i slično....
nije tehnički teško danas policiji da se pozabavi takvim internet osobama koje su šatro nešto videle ili su im svedoci rekli....

sledeći put pre nego što pomeneš da si nešto video ili si od mnogih čuo, seti se da je širenje dezinformacija u vreme vanrednog stanja teško krivično delo...

Mnogo me zabole qita za vasu vanrednu situaciju i dezinformacije. Nikad se nisam libio da MISLIM, da se PITAM i SUMNJAM, jer to je odlika homo sapiensa. Odlika homo erectusa je da prihvata sve sto mu se kaze.

Slobodnu misao mi nije mogao oduzeti ni Sloba ni Tadic, svakako necete vi koji jos jasete grane u nameri da dohvatite bananu.

Poslednja izmena od moderatora:
10358863_643983372361221_7611145332886816219_n.jpg

Bilo?

covek je gore lepo napisao: juce su objavili da je zivot izgubilo 13 osoba, od cega je 6 umrlo prirodnom smrcu...to znaci da su poznati rezultati obdukcije i da leseva vise nema...
cije onda leseve iznose danas u crnim dzakovima? daj neka neko odgovori na ovo pitanje...

da nije mozda stariji snimak? I ako nije ,kazu da u opstini Obrenovac dnevno umre dvoje ljudi prirodnom smrcu ...

Naprednjak ... Jel ti to pretiš ???

grešiš, nisam ja naprednjak....
al mi smeta kad vidim koliko ste navrli npr. na Malog na osnovu njegove izjave od 16.05 koja je bila sasvim primerena situaciji...
pošto smatram da niste debili, jedino objašnjenje je da ste ili zagriženi politikanti ili plaćeni botovi...

vanredna situacija i vanredno stanje nije isto. sto se zakona tice, a posto nije uvedeno vanredno stanje nego je proglasena vanredna situacija, tvoje smaranje otpada.

krivično delo je i u mirnodopskom stanju....
a vanredna situacije daje policiji veća ovlaščenja...

zato bolje pazite šta pišete i probajte da za svoje stavove iznesite argumente a ne da izmišljate da vam je neko kazao ovo ili ono ili da ste videli nešto što niste....ovo je dobronamerni savet da se ne biste kajali zbog propagande koju širite ....

Poslednja izmena:
covek je gore lepo napisao: juce su objavili da je zivot izgubilo 13 osoba, od cega je 6 umrlo prirodnom smrcu...to znaci da su poznati rezultati obdukcije i da leseva vise nema...
cije onda leseve iznose danas u crnim dzakovima? daj neka neko odgovori na ovo pitanje...

Mene bune neke stvari .kako je to 6 ljudi umrlo prirodnom smrti u jednom danu? Drugo onaj nesrecni covek koji je kao izgubio porodicu pa pomaze i prica kao da je na estradi. Trece dobijes obavestenje treba nam to i to ,ako mozete sami da prebacite npr camce do Obrenovca ili nemamo prevoz donesitte nam na noge .Mislim drzava izgleda nije brinula ni za sta osim a svoje plate.

Ma nemoj da pričaš. A nije krivično delo neblagovremeno obaveštavanje o opasnosti zbog čega je najmanje 13 ljudi izgubilo život? To nije krivično delo. Za to vas zabole dupe, to je u redu. Onaj ko sumnja u vlast čini krivično delo, a vlast nije počinila krivično delo time što nije zaštitila građane, a mogla je. Pa nije se desio zemljotres koji za par minuta zbriše sve na površini zemlje. Desila se poplava, hidrologija može da prati kretanje vodostaja, ali vas je boleo q.... da pratite vodostaj i slušate šta pričaju i na šta danima pre poplava upozoravaju meteorolozi, nego ste uključili sirene kad je voda ljudima već ušla u kuće. I to nije krivično delo, je li pametnjakoviću sns ovski?

I sad smo krivi mi koji pitamo zašto i ko je odgovoran i koliko zaista ima stradalih? Ja ništa ne prejudiciram, samo tražim logično objašnjenje i odgovor koji ne vređa inteligenciju.

Majke mi, ja bih toliko volela da sam kao vi. Ali ne vredi, naučili me da koristim mozak i ne mogu drugačije.

xjwOdkpC.png.pagespeed.ic.niQhk4b9W9.webp

evo ga snimak sacuvao sam.

ako su juce ministar policije i premijer rekli da ima 13 mrtvih i da znaju uzrok smrti, 6 prirodno 7 utopilo ili kako god, dakle tela su ranije odnesena i radjena je obdukcija negde, zavod za sudsku medicinu potpuno nebitno.

cija se tela danas onda iznose?

ovo je snimak od 4 popodne na danasnji dan.

Večeras na RTS-u načelnik policijske uprave (valjda za grad Beograd, nisam zapamtila ni funkciju ni ime) kaže da su od predsednika opštine Obrenovac obavešteni da na celoj teritoriji opštine koja broji 75 hiljada stanovnika u proseku dnevno umre dve osobe. Čini mi se da su operisali sa statističkim podatkom kada su pre obdukcije zaključili da je pola umrlo prirodnom smrću (Vučićeva izjava "obdukcija se još radi"). Ja zaista ne znam da li se radi o diletantizmu ili nekoj zloj nameri, ali na TV-u možemo videti stravične slike iz drugih delova Srbije, uništenih kuća, puteva, svega. Nema razloga za mistifikaciju i izazivanja sumnji što cenzurom postižu.

Ma nemoj da pričaš. A nije krivično delo neblagovremeno obaveštavanje o opasnosti zbog čega je najmanje 13 ljudi izgubilo život? To nije krivično delo. Za to vas zabole dupe, to je u redu. Onaj ko sumnja u vlast čini krivično delo, a vlast nije počinila krivično delo time što nije zaštitila građane, a mogla je. Pa nije se desio zemljotres koji za par minuta zbriše sve na površini zemlje. Desila se poplava, hidrologija može da prati kretanje vodostaja, ali vas je boleo q.... da pratite vodostaj i slušate šta pričaju i na šta danima pre poplava upozoravaju meteorolozi, nego ste uključili sirene kad je voda ljudima već ušla u kuće. I to nije krivično delo, je li pametnjakoviću sns ovski?

I sad smo krivi mi koji pitamo zašto i ko je odgovoran i koliko zaista ima stradalih? Ja ništa ne prejudiciram, samo tražim logično objašnjenje i odgovor koji ne vređa inteligenciju.

Majke mi, ja bih toliko volela da sam kao vi. Ali ne vredi, naučili me da koristim mozak i ne mogu drugačije.

Pazi ovu vest registra

RHMZ javio 13 maja da ce da poplave Kolubara, Sava, Tamnava, Mlava

2 dana niko nista

http://www.tanjug.rs/novosti/128739/rhmz--obilne-padavine-i-porast-vodostaja.htm

Večeras na RTS-u načelnik policijske uprave (valjda za grad Beograd, nisam zapamtila ni funkciju ni ime) kaže da su od predsednika opštine Obrenovac obavešteni da na celoj teritoriji opštine koja broji 75 hiljada stanovnika u proseku dnevno umre dve osobe. Čini mi se da su operisali sa statističkim podatkom kada su pre obdukcije zaključili da je pola umrlo prirodnom smrću (Vučićeva izjava "obdukcija se još radi"). Ja zaista ne znam da li se radi o diletantizmu ili nekoj zloj nameri, ali na TV-u možemo videti stravične slike iz drugih delova Srbije, uništenih kuća, puteva, svega. Nema razloga za mistifikaciju i izazivanja sumnji što cenzurom postižu.

Ima li podataka koji je zvanican broj nestalih, ili su toliko genijalni da ni najobicniji popis ljudi koji traze clanove svojih porodica nisu umeli da odrade na normalan nacin? Ta brojka o nestalima je mnogo bitnija nego broj nadjenih leseva.

Ima li podataka koji je zvanican broj nestalih, ili su toliko genijalni da ni najobicniji popis ljudi koji traze clanove svojih porodica nisu umeli da odrade na normalan nacin? Ta brojka o nestalima je mnogo bitnija nego broj nadjenih leseva.

Ima jedan spisak sa 33 strane, danas sam ga negde video, ali mrzi me sad da trazim. A i doqurcili mi ovi zbirovi sa sve modovima, pa odoh.

Evo upravo citam, na TV ide dole onaj tekst

" Aleksandar Vucic se zahvaljuje EU na ukazanoj pomoci, puno su nam pomogli, ali to nece biti dovoljno, potrebna je pomoc gradjana"

Zahvaljuje se Eu koja mu je dala neku sicu, a ne zahvaljuje se narodu koji je je spasao Srbiju od totalne propasti, i trazi jos od njega.

Poslednja izmena od moderatora:
ne, snimak je od danas...nestao je brzinom svetlosti..
ja sam ga gledao na tv ,tako da ako su ga obrisali sa neta jedino mi pada na pamet da je zbog sirenja dezinformacija...da se ne iskoristi u te svrhe .
ne mislis valjda da kriju postradale ,pa nisu Srbi zapadnjaci ,mnogo je tamo policije vojske i dobrovoljaca sa raznih strana srbije ,to je nemoguce sakrit ,imas kajakase ,planinare gorske sluzbe zar stvarno mislis da pored njih mogu sakrit nesto?

za navodno miniranje nasipa u Obrenovcu se ogradjujem i "neutralan" sam u diskusiji,jer nisam cuo demante od ove sramotne vlade....jesam za SM da nema niko takav plan ali za Obrenovac nisam...

Back