Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Možda bi ministar inostranih poslova mogao da proveri angažovanost ambasada i konzulata po svetu u ovim danima. Ne znam zašto ne sumnjam da je ovaj komentar na vest istinit.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=850319

Ako mi verujes, upravo sam mislio o nasoj diplomatiji i pitao se kako li se pokazala, da li su nasi dicni ambasadori obijali pragove, molili i trazili pomoc kojekude.

Ili su u sopingu po Milanu i setnji Jelisejskim Poljima.

Iz Bjelorusije je u Srbiju dopremljen veliki kontingent humanitarne pomoći, a istim avionom stigao je i Zamjenik bjeloruskog Ministra za Vanredne Situacije Aleksandar Nikolajevič Gončarov. Riječ je o četiri velikih agregata od po 100 kilovata, 20 prenosivih generatora, 30 motornih pumpi za ispumpavanje vode, 20.000 konzervi mesnih prerađevina, 5.000 vunenih ćebadi, 20 šatora sa po 20 mesta za spavanje i drugim potrepštinama.

U Srbiju su prethodno iz Bjelorusije stigla dva helikoptera i četiri spasilačke ekipe ronilaca.

Iz Bjelorusije je u Srbiju dopremljen veliki kontingent humanitarne pomoći, a istim avionom stigao je i Zamjenik bjeloruskog Ministra za Vanredne Situacije Aleksandar Nikolajevič Gončarov. Riječ je o četiri velikih agregata od po 100 kilovata, 20 prenosivih generatora, 30 motornih pumpi za ispumpavanje vode, 20.000 konzervi mesnih prerađevina, 5.000 vunenih ćebadi, 20 šatora sa po 20 mesta za spavanje i drugim potrepštinama.

U Srbiju su prethodno iz Bjelorusije stigla dva helikoptera i četiri spasilačke ekipe ronilaca.

Budale, mi im uveli sankcije, a oni nama salju pomoc.

ovom coveku spomenik podici na sred centra Obrenovca za sva vremena da stoji
:ok:
Одликовати га орденом народног хероја
И доделити му националну пензију ... овакви треба да је добију а не разноразни ''уметници'' (част појединима), певачи и певаљке полудели од пара, дроге, алкохола, коцке, разврата ...

BOŽE, POMOZI! Džambo: Javili su mi da su mi žena i dete pronađeni!

- Sinoć sam dobio informaciju da su mi pronašli porodicu, još uvek ih nisam video, ni čuo, ali ne gubim nadu. To me je umirilo, ali tek posle shvatio da mi nisu rekli da li su pronađeni živi - kaže Slobodan Nedeljković, čija je priča potresla celu Srbiju, jer je izgubio suprugu i dvogodišnjeg sina u poplavama, pa ipak danima spasava živote u Obrenovcu

http://www.telegraf.rs/vesti/1078893-boze-pomozi-dzambo-javili-su-mi-da-su-mi-zena-i-dete-pronadjeni

U Srbiju se uputila grupa volontera Ruske Pravoslavne Crkve, koji će u Beogradu, najprije kupiti potrebna sredstva, a zatim će tovare s humanitarnom pomoći upućivati u najugroženija područja.

Ambasada Ruske Federacije u Srbiji obezbediće vozila za transport humanitarne pomoći na određene destinacije, a žrtvama će pomagati tim Ruske Pravoslavne Crkve u Beogradu.

"Mozda "imaju razlogaa"...?!
I "nekih saznanja koja mnogi od nas i ne znaju"...

''Kako javlja reporter B92, policija ne dozvoljava ulazak u grad nikome osim spasilačkim timovima,..``

http://www.vesti.rs/Vesti/Obrenovac-Nema-ulaska-akcija-traje-11.html

jbt, ovo jos nigde nije vidjeno...zabraniti pristup medijima...
profesija fotoreportera je takva, pa ako i izginu, svesni su rizika i niko nema pravo da im zabranjuje pristup!

btw. mnoogo stranica na netu je izbrisano...pitam se zasto...

Standardna procedura - - a u tim spasilačkim timovima su Rusi, Srbi, Hrvati i Nemci i ko zna ko još. I šta tebi smeta?

Ništa niej izbrisao osim proseravanja i pokušaja da se zaradi an ljudskoj tragediji.
Juče sam te terao da mi kažeš iem i prezime ko ti je govorio o "milionima" mrtvih - pa si se ućutala.

Ja sam već nekoliko puta pročitao što na facebooku što po kojekakvim medijima da je brana u Malom Zvorniku pred pucanjem. Ja na 2 kilometra od nje i znam da to nije tačno. Ali džaba ne mogu ubijediti pojedine da to nije tačno. Toliko o pouzdanosti izjava po facebooku i medijima.

Jes, a ja tebi treba da verujem to sto kazes, kao i lokaciju takodje. Zdrav covecji razum kaze da u ovoj katastrofi mora biti vise zrtava, tim pre sto je 90% situacija bilo totalno van svake kontrole i plana, mozda brutalno zvuci, al mi mozemo biti srecni ako bude "samo" 100, ali ce cifra biti nazalost veca. Zato nas nemojte praviti lude, ko je voljan da izigrava dvorsku ludu za kralja Vucica, neka mu, a nas pustite da mislimo svojom glavom.

Pusti me te SNS stranačke propagande ....

Ja bila, videla zlo ....
mrtve, doduše nisam ...

Videla totalnu neorganizovanost i nesnalaženje ...
Videla pedesetak ljudi, istovaren kamion RIZLE!!!
i 3 (tri) lopate ....

Nikome ništa ne verujem
a naročito onima koji su ljudsku nesreću iskoristili za politički benefit iako su indirektni krivci za posledice ...
SNS sa vUČKom na čelu je dve godine na vlasti ...
Pričao u kampanji
da sve zna
sve ume
sve može!!!!

I šta je uradio ???

Manekeniše se ispred kamera,
koketira sa eUpederima ...

Da li je
5
15
50
500 ....
mrtvih ???

Žalosno je ...

Naročito ovo licitiranje ...

Bez želje da me iko pogrešno razume,
mrtvi su mrtvi,
šta ćemo sa živima ????
Šta sa onima kojima je voda odnela i prošlost i budućnost ???

Da li neko treba za to da odgovara
ili ćeš - TI
i dalje hvaliti nesposobnjakovića koji ama baš ništa nije preduzeo da se šteta makar umanji
iako su jasna i precizna upozorenja postojala bar 5 dana ranije ????

ja nisam stranacki opredeljen ako to mislis,sve sto kazes stoji i jos mnogo toga...

Standardna procedura - - a u tim spasilačkim timovima su Rusi, Srbi, Hrvati i Nemci i ko zna ko još. I šta tebi smeta?

Ništa niej izbrisao osim proseravanja i pokušaja da se zaradi an ljudskoj tragediji.
Juče sam te terao da mi kažeš iem i prezime ko ti je govorio o "milionima" mrtvih - pa si se ućutala.

kakvi milioni sta lupetas? sam si se ucutao kad sam ti rekla da cu ti dati adresu ali da sam ides da razgovar sa ljudima...hoces li?

Meni je ovo najtragicnije. Nasa vlast ne sme da objavi ko nam je dostavio pomoc a veceras se prekida Dnevnik da se ukljuci KZN Premijera i komesarke EU na kojoj nas Vucic ubedjuje da ce EU dati najvise.
Samo se u jednom trenutku Vucicu otelo nesto ljudsko kada je rekao istinu o ruskoj pomoci i zapadnom podsmevanju sa "100.000" dolara Amerike u trenutku kada je bilo najvaznije spasavati glave.
Osudjujem ove glasine o broju zrtava. Greh je na tome izrazavati politicke razlike.

''Kako javlja reporter B92, policija ne dozvoljava ulazak u grad nikome osim spasilačkim timovima,..``

http://www.vesti.rs/Vesti/Obrenovac-Nema-ulaska-akcija-traje-11.html

jbt, ovo jos nigde nije vidjeno...zabraniti pristup medijima...
profesija fotoreportera je takva, pa ako i izginu, svesni su rizika i niko nema pravo da im zabranjuje pristup!

btw. mnoogo stranica na netu je izbrisano...pitam se zasto...

Kao u filmovima.jbt, pokupice leseve na kamione i pobacati sa sve stokom

prilog ne postoji.

Ivana_Lalovic.jpg

Тако је, кад су Срби памтили и бројали своје мртве? Ми ни Јасеновац нисмо пребројили, а ово је сића за то...

Postoji procedura u vezi elementarnih nepogoda koje su nazalost primenjivale i druge drzave koje je tako nesto zadesilo. To se ne radi iz besa i radi nebrojanja mrtvih vec jednostavno nije vreme za tako nesto.

ko laze taj i krade a ko krade taj i ubija

grad u kome su delovi potopljeni a delovi nisu... voda miruje jer je poplavni talas Kolubare prošao ranije tog jutra a nema izlivanja iz Save...

šta biste vi kazali ljudima koji su zarobljeni u vodi koja je ispunila kao lavor delove područja užeg centra Obrenovca (one koji su u udolinama) i miruje?
da li biste im savetovali da samoinicijativno izlaze i probijaju se kroz poptopljene delove grada npr. hodajući kroz vodu kroz koju se ništa ne vidi, koja je punu svega i svačega u šta mogu da se zapletu i čija dubina varira na način koji nije moguće videti.... .

ili je pametnije da sačekaju spasioce koji će doći npr. čamcima ili amfibijama da ih evakuišu?

svi koji krive čoveka za ovu izjavu su potpuni ali potpuni debili....
stidite se idioti...

.

Poslednja izmena:

Back