Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
са фб, подељено:

DRAGI PRIJATELJI, MOLIM VAS DA MI POMOGNETE TAKO ŠTO ĆETE ŠEROVATI OVAJ STATUS I UČINITI GA JAVNIM I NA SVOJIM FB PROFILIMA!

Ako neko ima bilo kakvu, ikakvu, informaciju, ili je u mogucnosti da bilo šta sazna, o mom prijatelju Slavku Stameniću-Miciju, piscu iz Kraljeva, koji živi u Obrenovcu na adresi Vojvode Mišića 235 (u samom centru, kod Doma zdravlja), molim da mi javi ovim putem ili na mejl silaskin@sbb.rs. Slavko je poslednji put viđen na gornjoj adresi pre nekoliko dana i niko nije siguran da li je uopšte izašao iz stana niti da li je evakuisan. Ne nalazi se na spisku evakuisanih, a porodica ga je prijavila kao nestalog. Hvala najlepše svima.

https://www.facebook.com/dubravka.ivkovic.7/posts/10203011145458293?notif_t=close_friend_activity

Људи не може се дуго крити,ако има шта да се крије, јер сигурно сви ти људе имају рођаке пријатеље, тако да се не може то сакрити. Имам рођаке по Србији и одмах сам звао да провјерим имали проблема итд. Маса људи се самоевакусало, 13 хиљада је евакуисано немогуће да неко није већ направио хистерију.

Alo bre, ima 6,000 doborovoljaca iz srbije, oko hiljadu i više Slovenaca, Makedonaca, Rusa, Nemaca, Hrvata - pa može neko da zabrani našoj jednoj TV da nešto "objavi" ali niko ne može da sakrije od 30 nacija koje su na terenu bre.

Ljudi što su vama komunisti i DOS-ovci isprali mozgove to je strašno.

P.S. ne mislim na СрбинПодгорица

:lol: Iskreno i pola od toga zvuči nerealno, ako su evakuisali i 95 hiljada, pokazuje da su bosanci daleko bolje organizovaniji nego naša vlast i krizni štabovi, znam da je mnogo ljudi preventivno evakuisano i zbog toga su bolji od nas.

evo sad cu ti zvucat kao pojedini sa imam ovog imam onog .....stvarno poznajem osobu u Bosni sa kojom cesto kontaktiram i to na dnevnom nivou ,oni su poprilicno nezadovoljni ,zadnji talas kad je bio poplava nikakvu pomoc nisu dobili ama nikakvu ,zale se na spore reakcije vlasti tamo jer npr grad koji je udaljen 100 km ima ingerenciju nad mestom pored reke Bosne,sto je suludo i neprakticno u ovakvim situacijama,kod njih su zestoke podele svi znamo zbog cega ,i nece otic neki iz Tuzle da cuva Doboj razmes? Imaju koliko se meni cini 16 ministarstava polcije i niko ne smije da zalazi u tudje opstine kantone i zupanije ,sad zamisli koje je sranje kod njih bilo .

Јел а што Вучић кад говори на конференцији буде толико тихо. Делује као да га боли грло. Дај бре буди мушко пришчај мушки а не ко нека секица. А друга ствар зашто нон стоп мантра ЕУ, ЕУ нам помаже., ЕЕЕЕЕУУУУУУУ а ниједном вечерас не спомене Русију.

24x03eb.jpg

Људи не може се дуго крити,ако има шта да се крије, јер сигурно сви ти људе имају рођаке пријатеље, тако да се не може то сакрити. Имам рођаке по Србији и одмах сам звао да провјерим имали проблема итд. Маса људи се самоевакусало, 13 хиљада је евакуисано немогуће да неко није већ направио хистерију.

A kako javnost da sazna dal neko nije napravio histeriju. Tacno je da se ne moze sakriti i da doticni nesrecnici obavestavaju svoju okolinu o svojim nestalima, onda ovi rasire dalje, i kad se to procuje, onda Vucic pocne da vice, zasto neko siri dezinformacije, a moderator brise postove kao neproverene informacije.

Јел а што Вучић кад говори на конференцији буде толико тихо. Делује као да га боли грло. Дај бре буди мушко пришчај мушки а не ко нека секица. А друга ствар зашто нон стоп мантра ЕУ, ЕУ нам помаже., ЕЕЕЕЕУУУУУУУ а ниједном вечерас не спомене Русију.

Zato sto je u drustvu eu predstavnika. Kada mu dodje ruski ambasador govorice da nam je rusija najvise pomogla. To je ta dosledna naprednjacka politika.

U Srbiju se uputila grupa volontera Ruske Pravoslavne Crkve, koji će u Beogradu, najprije kupiti potrebna sredstva, a zatim će tovare s humanitarnom pomoći upućivati u najugroženija područja.

Ambasada Ruske Federacije u Srbiji obezbediće vozila za transport humanitarne pomoći na određene destinacije, a žrtvama će pomagati tim Ruske Pravoslavne Crkve u Beogradu.

Poslednja izmena:
Navedi primer gde je neka "SNS ovska gorila" nekom zabranila ulaz na teren. Lokacija, ime i prezime.

''Kako javlja reporter B92, policija ne dozvoljava ulazak u grad nikome osim spasilačkim timovima,..``

http://www.vesti.rs/Vesti/Obrenovac-Nema-ulaska-akcija-traje-11.html

jbt, ovo jos nigde nije vidjeno...zabraniti pristup medijima...
profesija fotoreportera je takva, pa ako i izginu, svesni su rizika i niko nema pravo da im zabranjuje pristup!

btw. mnoogo stranica na netu je izbrisano...pitam se zasto...

Руски спасиоци: Волимо ваш народ
Версия на русском
Међу Русима који су евакуисали Обреновац, Петар Гриценко, Александар Гурин и Јефин Белов. Одавно у невољи нисмо видели такву солидарност.
rep-ruski-spasioci_620x0.jpg
МИНУТИ су многе људе у Обреновцу делили од смрти. Вода је надирала. Људи су викали: „Узмите мене“, „Спасите нас“. Ова слика пратиће нас заувек. Али, то нам је посао. Вечно смо захвални Србији што је имала поверења да нас позове у помоћ.

Овако, скромно, скривајући умор после три дана неспавања и много сати у води, за „Новости“ говоре тројица руских спасилаца, челичних војника Центра спасилачких операција од посебног ризика „Лидер“, који су учествовали у евакуацији 2.500 људи. Петар Гриценко (30), Александар Гурин (38) и Јефин Белов (48) обучени су да се боре са поплавама и пожарима, планинари су, падобранци, специјалци... У својим биографијама имају борбу са терористима у московском театру, једној од метро-станица, поплавама и пожарима у Русији... Овом списку додају и Обреновац.

- После спасавања људи су нас грлили и љубили - прича нам Гурин, који ће из Обреновца понети ожиљак на челу који је задобио када је спасавао људе из чамца који се током спасавања преврнуо. - Пливао сам и успео да их вратим у пловило. Али, мене је вода бацила назад. Потонуо сам, неколико пута ударио у бетон, јер је вода поплавила мост. Успео сам да изроним 15 метара низводно где су ме колеге извукле.

После ове филмске сцене вратио се да спасава Обреновчане.

Најмлађи међу њима, Петар Гриценко, каже је био згранут сценом из Обреновца, да је вода толико брзо долазила:

- Ускакали смо у чамце. И ваши људи су веома храбри. Трчали су да помогну. Водили су нас, јер нам је терен био непознат. Одавно нисам видео такву солидарност. Веома поштујем и волим ваш народ - прича Гриценко, који је једини већ био у нашој земљи у акцији уклањања мина у Параћину.

ПРАВО ИЛИ ДЕСНО
- НАУЧИЛИ смо неколико речи на српском. Нажалост, везаних за поплаве - вода, плитко, дубоко. А, једна нас је баш збуњивала. Код нас је право десно, а код вас право - каже нам Гриценко. Белов није до сада долазио, али о нама много зна:
- Памтим вас као социјалистичку земљу. Јаку. Сећам се Тита. Ви сте народ који је поносан и много ми је драго што сам вам помогао. Увек ћу доћи када вам затреба.

Наши хероји не знају када ће у Москву. Тамо их чекају жене и деца. Петар има троје, Александар једно, а Јафин двоје. Одмах после посете „Новостима“ и кратког предаха, вратили су се у Обреновац.

ОД ТЕСЛЕ ДО ЂОКОВИЋА

- ИМАТЕ чиме да се поносите. Међу највећим светским умовима је Србин - Никола Тесла - каже нам Гриценко. - Ту је и Ђоковић и многи други спортисти. А баш у тренутку када је то рекао, Новак је освојио турнир у Риму. А спасиоци из Русије високо подигли песнице.

http://www.ambasadarusije.rs/sr/vesti/ruski-spasioci-volimo-vas-narod

Nisam kazao da ne laze ali za ovo u vezi mrtvih ,nikako ne mogu progutat ,osim da se neko obracunava na taj nacin stranacki ,ideoloski sta li vec i gnusam se toga!

Pusti me te SNS stranačke propagande ....

Ja bila, videla zlo ....
mrtve, doduše nisam ...

Videla totalnu neorganizovanost i nesnalaženje ...
Videla pedesetak ljudi, istovaren kamion RIZLE!!!
i 3 (tri) lopate ....

Nikome ništa ne verujem
a naročito onima koji su ljudsku nesreću iskoristili za politički benefit iako su indirektni krivci za posledice ...
SNS sa vUČKom na čelu je dve godine na vlasti ...
Pričao u kampanji
da sve zna
sve ume
sve može!!!!

I šta je uradio ???

Manekeniše se ispred kamera,
koketira sa eUpederima ...

Da li je
5
15
50
500 ....
mrtvih ???

Žalosno je ...

Naročito ovo licitiranje ...

Bez želje da me iko pogrešno razume,
mrtvi su mrtvi,
šta ćemo sa živima ????
Šta sa onima kojima je voda odnela i prošlost i budućnost ???

Da li neko treba za to da odgovara
ili ćeš - TI
i dalje hvaliti nesposobnjakovića koji ama baš ništa nije preduzeo da se šteta makar umanji
iako su jasna i precizna upozorenja postojala bar 5 dana ranije ????

Poslednja izmena od moderatora:
Možda bi ministar inostranih poslova mogao da proveri angažovanost ambasada i konzulata po svetu u ovim danima. Ne znam zašto ne sumnjam da je ovaj komentar na vest istinit.

Juce su me u srpskom Konzulatu u Stuttgart-u opet podsetili zasto sam pre 14 godina uzeo nemacko drzavljanstvo.

Dok smo zena i ja pakovali karton sa humanitarnom pomocu je supruga zvala Konzulat da se pita sta je sve potrebno. Sta sve da spakujemo?

Mislili smo osim garderobe i pelena da spakujemo i sundjere, kese za djubre, svece... igracke za decu.... ipak su ljudi sve izgubili, valjda ce trebati?!

Odgovor je bio pet sekundi tisina (pomislio da je pukla veza), onda mucanje "pa, ovaj, neznam, mislim, ovaj, hmmm, pa...moze"

Pita zena ponovo za potvrdu, jel da saljemo ili ne.

Covek mrtav hladan rece "znate gospodjo meni netreba, a vi posaljite"

BEZOBRAZNO, BAHATO, NESPOSOBNO, NEORGANIZOVANO...

Takvi su oduvek bili, i tako ce i ostati.

Sta mi to treba? em sam rodjen ovde u nemackoj, em mi je rodbina i kuca u Zrenjaninu koji nije pogodjen od poplava. Citav da gledamo RTS, patimo sa narodom, brinemo za zemlju a on se za****va.

ODVRATNO!
(Shvaba, 20. maj 2014 09:33)
# Link komentara

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=850319

Pošto se ovde stavlja post neke Ivane Lalović fsa FB-a - gde ona piše kako milioni mrtvih plutaju Obrenovcem, da samo kažem da je reč o lažnom profilu i svako može da dotični nadje na netu i pogelda komentare ljudi koji joj spominju i oca i majku što laže.

Nema potrebe da se sada prica o mrtvima, oni su mrtvi pa mrtvi. Ta sto je otvorila lazni profil i pricala o necemu sto je pretpostavljam gledala svojim ocima i brojala ih licno ili nije, bolje da je vreme pametnije iskoristila.

A kako javnost da sazna dal neko nije napravio histeriju. Tacno je da se ne moze sakriti i da doticni nesrecnici obavestavaju svoju okolinu o svojim nestalima, onda ovi rasire dalje, i kad se to procuje, onda Vucic pocne da vice, zasto neko siri dezinformacije, a moderator brise postove kao neproverene informacije.

Ja sam već nekoliko puta pročitao što na facebooku što po kojekakvim medijima da je brana u Malom Zvorniku pred pucanjem. Ja na 2 kilometra od nje i znam da to nije tačno. Ali džaba ne mogu ubijediti pojedine da to nije tačno. Toliko o pouzdanosti izjava po facebooku i medijima.

''Kako javlja reporter B92, policija ne dozvoljava ulazak u grad nikome osim spasilačkim timovima,..``

http://www.vesti.rs/Vesti/Obrenovac-Nema-ulaska-akcija-traje-11.html

jbt, ovo jos nigde nije vidjeno...zabraniti pristup medijima...
profesija fotoreportera je takva, pa ako i izginu, svesni su rizika i niko nema pravo da im zabranjuje pristup!

btw. mnoogo stranica na netu je izbrisano...pitam se zasto...

Zato što se ništa protiv nesposobnog Gospodara ne sme reći ....

ZABRANJENO !!!!!!!

NAJTUŽNIJA SRPSKA PRIČA! Džambo: Samo da nađem ženu i sina i sahranim ih! (FOTO)
- Otišao sam u Beograd i obišao sva prihvatilišta u nadi da su se ipak nekako spasili. Nisam ih našao, moram da se pomirim s tim da sam drugi put u životu izgubio sve. Ne mogu da vam opišem kako se osećam - kaže Slobodan Nedeljković Džambo, koji spašava Obrenovčane iz poplave, a i dalje se nada da će pronaći svoju suprugu i dvogodišnjeg sina

Slobodan-Nedeljkovic-Dzamba-3.jpg

Momak od 25 godina je srpski heroj, čija je priča ganula sve u našoj zemlji zbog sudbine koja ga je zadesila. Slobodan Nedeljković Džambo je u poplavi u Obrenovcu ostao bez supruge i dvogodišnjeg sina, koje još nije našao. Ipak, on ne posustaje u onome što radi već četiri dana – spašava na desetine ugroženih Obrenovčana.

Po drugi put je ostao bez svojih namilijih, s obzirom na to da je 1999. izbegao s Kosova, gde mu je pobijena cela porodica.

http://www.telegraf.rs/vesti/107667...-se-zena-i-sin-on-danima-spasava-tudje-zivote

ovom coveku spomenik podici na sred centra Obrenovca za sva vremena da stoji

Nema potrebe da se sada prica o mrtvima, oni su mrtvi pa mrtvi. Ta sto je otvorila lazni profil i pricala o necemu sto je pretpostavljam gledala svojim ocima i brojala ih licno ili nije, bolje da je vreme pametnije iskoristila.

Тако је, кад су Срби памтили и бројали своје мртве? Ми ни Јасеновац нисмо пребројили, а ово је сића за то...

Back