Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Беогрaђaни морaју дa иду у Шaбaц... Кaкaв морон.

Posle te retard poente kako se niko u Sapcu ne organizuje da spasava svoj grad, nego on mora da salje Beogradjane da spasavaju Sabac, ako ga Sapcani ne lincuju sledeci put kada dodje u grad, onda... Isto tako, pljuvacina po ljudima iz Obrenovca koji u sred nesrece onako pogubljeni nece da izlaze, je jadna. Hajde da su im rekli dan ranije da se evakuisu, dok su bili na suvom, pa ovi odbili, ali on jbote proziva ljude koji su pod vodom javno :dash: Tako je Vucicu, bezbednost ugrozava onaj kome je kuca pod vodom, a ne ti koji saljes pijane i neorganizovane ljude, da se poguse u autobusu ili da se utope u Savu.

Ситуација у Србији је много тежа од онога што смо ми приказивали, што смо разумели и што људи у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу могу да замисле...

Ali gledaj prvog komentara. Kazu hrvati da je neko iz Srbije srusio nasip u Hrvatskoj da bi spasao Sabac i Mitrovicu :hahaha:

pa ako će neko da lega zatvor zbog Obrenovca nema mnogo razlike da li je 20 ili 1000 mrtvih. a da ne računamo da je nemoguće dugoročno sakriti veliki broj poginulih

Поред кривичне одговорности морамо да причамо и о политичкој одговорности.

Морална не оставља последице, о њој неки други пут.

naprotiv, Vučić je tim potezom spasao celu Mačvu od izlivanja hemikalija iz Zorke što bi bila ekološka i ekonomska katastrofa mnogo većih razmera od ostalih šteta iz poplave
druga je stvar što ljudi kojima je poverio organizaciju nisu baš umeli da se snađu u tome...što i ne čudi jer posle vladavine žutokljunaca štabovi civilne zaštite jedva da igde postoje a vojska je smanjena na dimenzije koja može da brani tek omanji grad a ne državu od napada neprijatelja ili od elementarnih nepogoda...

Kojim potezom, to sto je poslao potpuno neorganizovnih 10 hiljada ljudi, od kojih su neki bili i pijani? Da li se ti to zezas? Organizacija dobrovoljaca, nekih dodatnih osim gradjana Sapca, je apsolutno mogla da se izvrsi na neki normalan nacin i redovnim linijama, a ne Vucicevim patetisanjem uzivo pred nacionalnim Televizijama...

naprotiv, Vučić je tim potezom spasao celu Mačvu od izlivanja hemikalija iz Zorke što bi bila ekološka i ekonomska katastrofa mnogo većih razmera od ostalih šteta iz poplave

druga je stvar što ljudi kojima je poverio organizaciju nisu baš umeli da se snađu u tome...što i ne čudi jer posle vladavine žutokljunaca štabovi civilne zaštite jedva da igde postoje a vojska je smanjena na dimenzije koja može da brani tek omanji grad a ne državu od napada neprijatelja ili od elementarnih nepogoda... ipak uz sve propuste u organizaciji posao je odrađen, a ljudi u Srbiji su pokazali veliku solidarnost i to da ova zemlja ipak ima budućnost...

Sapcani su hteli da pune dzakove ali su ih vracali kuci....Sapcana je bilo dovoljno,zasto su pozvani Beogradjani......?

Zet se sat vremena pre histerije Vucka prijavio da puni dzakove u Sapcu ovi ga poslali kuci,rekli mu da ne trebaju dobrovoljci..........

a ti veruješ da dobrovoljci nisu bili potrebni za izgradnju nasipa te dužine?

eh genijalac pa vidi kako se nivo Save u Šapcu kretao prethodnih dana (sa 410 na 660) i raspitaj se koliko su niski nasipi u Šapcu
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/prognoza.php?hm_id=45094

a zamisli do kog nivoa bi išla Sava u Šapcu da nije poplavila Semberiju i istočnu Slavoniju?

Sapcani su hteli da pune dzakove ali su ih vracali kuci....Sapcana je bilo dovoljno,zasto su pozvani Beogradjani......?
ako se to stvarno desilo, onda upitaj gradonačelnika Šabca u ostavci zašto je njegov krizni štab tako reagovao...

Poslednja izmena:
Situacija je pokazala da je bilo koja mobilizacija nepotrebna, jer postoji masa dobrovoljaca. To sad, kako su oni organizovani, to je druga stvar. Ali i gde da budu dobro organizovani kada ti premijer drzave patetise ovako uzivo pred kamerama. Pa on bre tako direktno ugrozava bezbednost drzave, moron.

- - - - - - - - - -

Vucic za nista nije u pravu. Barem da skloni ovog Gasica sa ekrana.

Pa kako da ga skloni kad je ministar vojske?

Imas li ti nesto konkretnije i ozbiljnije od primedbi osim sto dobrovoljce niko nije sacekao u Sapcu u prvi mah, a da nije na nivou nagadjanja?

Prelazi meredobrog ukusa vase prostacko izrazavanje, pre svega neistinito i "rekla -kazala", vecine.

To sto se tebi ne dopada moje misljenje, ni meni se ne dopada tvoje, pa sta?

Otvori ti posebnu temu koja ce da se zove "rekla - kazala".

Ne vidim da sam se u bilo kom postu prostački izražavao.

Nisam iznosio nikakve podatke a posebno ne "rekla-kazala".

Nisam pripadnik nikakve grupacije da bi me mogla svrstavati pod bilo čiji stav da bi mi spočitavala nekakvu množinu koristeći riječ "vaše".

Kakvo je to moje mišljenje koje se tebi ne dopada jer ga na ovoj temi nisam iznosio?

Ti ne iznosiš mišljenje nego braniš neobranjivo, a što drugi korisnici foruma kritikuju.

Upravo to. On je organizovao to iz Bg-a samo i jedino da bi popljuvao lokalnu vlast u Sapcu. Uzas. Stvarno je neko mogao da izgubi zivot u svom tom haosu te veceri, Vuciceva ludacka sreca... 'Puzovic' ga obavestava da niko u Sapcu ne radi, i da se sto pre prebace ti ljudi iz Bg-a...Mislim, brateeee...

Ne vidim da sam se u bilo kom postu prostački izražavao.

Nisam iznosio nikakve podatke a posebno ne "rekla-kazala".

Nisam pripadnik nikakve grupacije da bi me mogla svrstavati pod bilo čiji stav da bi mi spočitavala nekakvu množinu koristeći riječ "vaše".

Kakvo je to moje mišljenje koje se tebi ne dopada jer ga na ovoj temi nisam iznosio?

Ti ne iznosiš mišljenje nego braniš neobranjivo, a što drugi korisnici foruma kritikuju.

Ja branim itekako odbranjivo onde gde jeste, a ti si meni prvi spocitao neku ljubav prema liku i delu, a takodje ni ja ne pripadam nijednoj organizaciji, vec iznosim svoje vidjenje bas kao i ti.

I prestani da se silis.

Uzgred, ne videh nijednu ozbiljnu kritiku bar za sada, od nekog ko je bio na licu mesta (od ugrozenih ili pomagaca). Samo od vas koji sedite i kuckate.

druga je stvar što ljudi kojima je poverio organizaciju nisu baš umeli da se snađu u tome...što i ne čudi jer posle vladavine žutokljunaca štabovi civilne zaštite jedva da igde postoje a vojska je smanjena na dimenzije koja može da brani tek omanji grad a ne državu od napada neprijatelja ili od elementarnih nepogoda... ipak uz sve propuste u organizaciji posao je odrađen, a ljudi u Srbiji su pokazali veliku solidarnost i to da ova zemlja ipak ima budućnost...

Tacno tako.

Pa kako da ga skloni kad je ministar vojske?

Imas li ti nesto konkretnije i ozbiljnije od primedbi osim sto dobrovoljce niko nije sacekao u Sapcu u prvi mah, a da nije na nivou nagadjanja?

Ma ko da saceka tu neorganizovanu grupu, bez ikakve pomoci vojske i policije? Kako da ih doceka, sa flasom piva i rasola? Moron histerise oko Sapca, a desno od njega sedi gradonacelnik Bg-a, kome se Obrenovac davi pod vodom. I on onda histerise oko Sapca...To ne rade normalni ljudi... Gde si ti videla da se dobrovoljci organizuju tako na 'dzumle', histericno, ludacki...Pa tako vise lice na rulju, onako nabijeni u autobuse kao sardine, neki od njih i piju...Pa to je bre bilo rasulo te veceri.

Ma ko da saceka tu neorganizovanu grupu, bez ikakve pomoci vojske i policije? Kako da ih doceka, sa flasom piva i rasola? Moron histerise oko Sapca, a desno od njega sedi gradonacelnik Bg-a, kome se Obrenovac davi pod vodom. I on onda histerise oko Sapca...To ne rade normalni ljudi...

Ta akcija je uradjena i organizovana ipak, a to sto nisu imali cime da se vrate, najmanje je bitno, bitno je da je pomogla. I to je bio prvi trenutak, posle tako nije bilo.

A ti sa tim recima "moron" razmisli nisi li i sam moron pre nego sto prozoves drugoga.

I ti bi se tresao (ili mozda ne bi), da ti zemlju sa svih strana ophrvaju poplave a ne znas gde ces pre.

U ovakvoj situaciji vi se pozivate na drhtanje premijera i na dobrovoljce koji su ionako mladi i jaki! Ili bar ti, to ti je zapravo jedina zamerka i kritika.

Poslednja izmena:
20.05.2014 15:26

Uhapšena dva pljačkaša napuštenih objekata u Obrenovcu

BEOGRAD - Beogradska policija danas je u Obrenovcu uhapsila dvojicu lopova koji su zatečeni u krađi, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi za grad Beograd.

Jedan osumnjičeni zatečen je u pljački stana, čiji su vlasnici evakuisani, a drugog je policija uhapsila dok je krao namirnice iz jedne zatvorene prodavnice.

Obojica su privedeni u Policijsku stanicu na Čukarici.

Сава пробија код Купинова.

http://www.kurir-info.rs/kriticno-u...probija-nasipe-u-sremskom-delu-clanak-1379109

Ваља истаћи да је у околини Купинова и национални резерват Обедска бара у којој живи велики број ендемских врста биљака и животиња и као таква има велики значај за овај део Војводине, али и целу Србију.

- Људи су се сами организовали да се одбране од набујале Саве која данима прави проблеме по Срему. Важно је истаћи да се овде у Купинову бране Сурчин и Нови Београд. Мештани села, уз помоћ људи из Петровчића, Ашање и околних места успели су да направе насип и зауставе плављење овог подручја – прича за Курир Миле Љубинковић, један од људи који је на купинском насипу.

Велики проблем Купинцима који су веће неколико дана од јутра до мрака уз Саву праве препродавци песка.

- Док смо имали песка све је ишло како треба. Онда су неки видели да би могли да имају користи, па су почели дебело да напалаћују песак, што је изазвало револт код мештана. Долазили су људи из општине Пећинци, али нису могли много да нам помогну, сем да нас похвале и пруже речи подршке, те обећају помоћ – говори Љубинковић.

pricaju oni i da su ga bosanci minirali:hahaha:
a možda su ga i sami minirali kad su čuli za "milijardu evra" iz fondova solidarnosti...
treba upumpati nešto novca u hrvatsku privredu a u istočnoj Slavoniji za njih ionako žive samo "trofazni" i bivši "trofazni"

a s obzirom da hrvati nisu toliko organizovaniji od nas ko što vole da misle da jesu, najverovatnije je da su nasip svojim kanalima negde izbušile krtice, miševi, lisice, zmije ili šta već u deceinijama neodržavanja....nasipi moraju redovno da se kontorlišu i saniraju a to mislim košta puno i energije i novca...

Ta akcija je uradjena i organizovana ipak, a to sto nisu imali cime da se vrati, najmanje je bitno, bitno je da je pomogla. I to je bio prvi trenutak, posle tako nije bilo.

A ti sa tim recima "moron" razmisli nisi li i sam moron pre nego sto prozoves drugoga.

I ti bi se tresao (ili mozda ne bi), da ti zemlju sa svih strana ophrvaju poplave a ne znas gde ces pre.

Sram vas bre bilo!

Na kraju je ta grupa itekako odradila posaom

Bitno je sve, jer se drzava ne brani i stiti samo prvih 10 sati. Moras da imas tacnu organizaciju za sve. Ne mozes da sakupis ljude sa polja i da ih odvezes negde da nesto rade, a da niko ne zna ni sta da rade, ni kako ce da se vrate, ni nista drugo. Gasica moze da skloni tako sto ga smeni sa mesta ministra, ako ovaj nece sam da ode.

Pa ja kada bi se tresao u kriznim situacijama, onda se ne bih muvao da budem vodja. On ako se trese u kriznim situacijama i ne zna gde ce pre, treba da se sam smeni, jer onda nije dobar vodja. Gde si ti videla da dobar vodja patetise, panici; proziva utopljenje gradjanje kome je voda iznad glava sa jedne strane, a hvali Stefanovica i Gasica sa druge :dash:?

Сава пробија код Купинова.

http://www.kurir-info.rs/kriticno-u...probija-nasipe-u-sremskom-delu-clanak-1379109

Ваља истаћи да је у околини Купинова и национални резерват Обедска бара у којој живи велики број ендемских врста биљака и животиња и као таква има велики значај за овај део Војводине, али и целу Србију.

- Људи су се сами организовали да се одбране од набујале Саве која данима прави проблеме по Срему. Важно је истаћи да се овде у Купинову бране Сурчин и Нови Београд. Мештани села, уз помоћ људи из Петровчића, Ашање и околних места успели су да направе насип и зауставе плављење овог подручја – прича за Курир Миле Љубинковић, један од људи који је на купинском насипу.

Велики проблем Купинцима који су веће неколико дана од јутра до мрака уз Саву праве препродавци песка.

- Док смо имали песка све је ишло како треба. Онда су неки видели да би могли да имају користи, па су почели дебело да напалаћују песак, што је изазвало револт код мештана. Долазили су људи из општине Пећинци, али нису могли много да нам помогну, сем да нас похвале и пруже речи подршке, те обећају помоћ – говори Љубинковић.

Sreca njihova da je sns tamo na vlasti, pa mogu da ocekuju bar nekakvu pomoc.

Back