Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bitno je sve, jer se drzava ne brani i stiti samo prvih 10 sati. Moras da imas tacnu organizaciju za sve. Ne mozes da sakupis ljude sa polja i da ih odvezes negde da nesto rade, a da niko ne zna ni sta da rade, ni kako ce da se vrate, ni nista drugo. Gasica moze da skloni tako sto ga smeni sa mesta ministra, ako ovaj nece sam da ode.

Pa ja kada bi se tresao u kriznim situacijama, onda se ne bih muvao da budem vodja. On ako se trese u kriznim situacijama i ne zna gde ce pre, treba da se sam smeni, jer onda nije dobar vodja. Gde si ti videla da dobar vodja patetise, panici; proziva utopljenje gradjanje kome je voda iznad glava sa jedne strane, a hvali Stefanovica i Gasica sa druge :dash:?

Pa to sto se trese najmanje je bitno, a ja i nisam videla da se mnogo trese, osim od jednog uobicajenog, ljudskog soka, i umora.

Gasica ce mozda da smeni mozda i nece, jos nije sve gotovo.

Osim dobrovoljaca i tresenja, ti nemas nijedan argument i ozbiljnu kritiku.

Nije li te onda stid da toliko pises?

Stvarno ne razumem muskarce koji se prave pametni, a nisu "generali" i nisu na licu mesta ni bili.

I jos jedno - na dan i po pre polava ne moze da se ozbiljnije reaguje, videli smo kako je samo stanovnistvo reagovalo i u kriticnom trenutku - neckanjem, jedan deo. Na kraju i Dodik je nervozan, svako bi bio nervozan da mu se to desava sa zemljom, iznenada i kao nikad pre.

Sramota!

Dokonjaci su najgori ljudi!

Poslednja izmena:
Bitno je sve, jer se drzava ne brani i stiti samo prvih 10 sati. Moras da imas tacnu organizaciju za sve. Ne mozes da sakupis ljude sa polja i da ih odvezes negde da nesto rade, a da niko ne zna ni sta da rade, ni kako ce da se vrate, ni nista drugo. Gasica moze da skloni tako sto ga smeni sa mesta ministra, ako ovaj nece sam da ode.

Pa ja kada bi se tresao u kriznim situacijama, onda se ne bih muvao da budem vodja. On ako se trese u kriznim situacijama i ne zna gde ce pre, treba da se sam smeni, jer onda nije dobar vodja. Gde si ti videla da dobar vodja patetise, panici; proziva utopljenje gradjanje kome je voda iznad glava sa jedne strane, a hvali Stefanovica i Gasica sa druge :dash:?

eh trebalo bi sve vas i samo vas žutokljunce da stave u jednu virtuelnu paralelnu Srbiju u nekom paralelnom svetu gde je Mirko Cvetković premijer u vreme ovakve poplave....
a onda da vas vrate u realnost ljubili bi patetičnog Vučka u dupe umesto da ga toliko pljujete bez da je čovek direktno kriv za nešto...

Pa to sto se trese najmanje je bitno, a ja i nisam videla da se mnogo trese, osim od jednog uobicajenog, ljudskog soka, i umora.

Gasica ce mozda da smeni mozda i nece, jos nije sve gotovo.

Osim dobrovoljaca i tresenja, ti nemas nijedan argument i ozbiljnu kritiku.

Nije li te onda stid da toliko pises?

Stvarno ne razumem muskarce koji se prave pametni, a nisu "generali" i nisu na licu mesta ni bili.

I jos jedno - na dan i po pre polava ne moze da se ozbiljnije reaguje, videli smo kako je samo stanovnistvo reagovalo i u kriticnom trenutku - neckanjem, jedan deo. Na kraju i Dodik je nervozan, svako bi bio nervozan da mu se to desava sa zemljom, iznenada i kao nikad pre.

Sramota!

Dokonjaci su najgori ljudi!

To sto se trese je od sustinske vaznosti, jer ako se trese, onda nije za vodju, i treba da sidje sa funkcije.

Gasica nece da smeni jer mu je to glavni uvlakac.

Potreban ti je neki ozbiljan argument posle Obrenovca?

Naravno da me nije stid kada pljujem po pateticnom Vucicu, bio bih tezak moron kada bi se stideo toga.

Ni ja ne razumem muskarce kao sto je Vucic, koji su placeni da budu vodje, a patetisu kao neke babe ili strogi matori ucitelji.

Na dan i po pre poplave mozes da evakuises Obrenovac. Gde mu je organizacija Beogradjana Sinise Malog za Obrenovac, kao sto ih je organizovao za Sabac? Gde?

- - - - - - - - - -

zamisli...proziva ljude da nece da spasavaju svoju decu, bebe...

Hajde da ih proziva, a oni ih pozvao na evakuaciju 2 dana pre poplave Kolubare. Ali ne bre, oni ih covek proziva dok su ovi 3 metra pod vodom. Lud covek u potpunosti.

Ti to o Bati Santosu ????

Sram da ti se vidi .....
Taj kad je preko carine prao račune za uvezenu kafu - ti si vukao šerpice po pesku ...
jeo pačeća goMna i mislio da su to dudinje ....

A ti ???

Pa koga još boli .... šta god ....

Ti da si "neki" ne bi kuckao na KRSTI
već bi te gledali u Skupštini;
na TV ....

EBTE, možda bi se kvalifikovao za Farmu ... Velikog brata .,...

Ti to o Bati Santosu ????

Sram da ti se vidi .....
Taj kad je preko carine prao račune za uvezenu kafu - ti si vukao šerpice po pesku ...
jeo pačeća goMna i mislio da su to dudinje ....

A ti ???

Pa koga još boli .... šta god ....

Ti da si "neki" ne bi kuckao na KRSTI
već bi te gledali u Skupštini;
na TV ....

EBTE, možda bi se kvalifikovao za Farmu ... Velikog brata .,...

Kad stize plata u drzavnim firmama?

POTRESNA ISPOVEST: Deca i ja smo gledali kako bebu odnosi voda!
20.05 10:44 Srbija Izvor: Kurir

spasavanje.jpg

Anđela Milošević ima samo devet godina, ali je sudbina htela da iz tog najbezbrižnijeg doba za ceo život sačuva slike tuge i bola koje je videla u rodnom Obrenovcu. Ona je s majkom Sanjom Milošević i petogodišnjim bratom Vasilijem gledala kako nestaje jedan život.

"Dok su nas evakuisali u čamcu, gledala sam majku koja je pred mojim očima izgubila bebu, toliko je plakala da su joj oči otekle, osetila sam sav njen bol.", priča Sanja.

"Bili smo u čamcu, svuda oko nas je bila voda, vozili su nas ka izlasku iz Obrenovca, u jednom trenutku videla sam majku koja drži dve bebe. Jednu ispod jedne ruke, a drugu ispod druge, i muž je bio s njom. Vikali su, dozivali da im pomognemo.Spasioci su prišli čamcem do nje i odmah su počeli da uzimaju bebe, koje su bile mnogo male, jedna je bila devojčica, a druga dečak. Uzeli su dečaka, ali je devojčica nekako pala u vodu. Majka je počela da viče, spasioci su pokušavali da je dohvate, ali nisu uspeli. Jednu bebu je odnela voda… Majka je ostala u čamcu, jaukala je od bola", rekla je Sanja.

Inače, porodica Milošević je s kućom, nakon evakuacije, od juče smeštena u hotelu “Slavija“. Sanja objašnjava da su živeli u Obrenovcu u zgradi preko puta vatrogasnog doma i da su bili prinuđeni da zovu spasioce.

http://www.tvbest.rs/52895-potresna-ispovest-deca-i-ja-smo-gledali-kako-bebu-odnosi-voda

:cry: :cry: :cry:
ja bre pretuzno
pa ovo su dani zalosti u srbiji
a kazu u bosni stradalo 900 000 :eek:

utorak 20.05.2014 | 10:11
Vojsci potrebne čizme i kabanice
Izvor: B92

Beograd -- Ekipama Vojske Srbije je neophodna hitna na terenu tokom spasilačkih akcija i akcija odbrane od poplava. Vojsci su potrebni gumene čizme i kabanice.

10722178275378e2c2cbf9a851905976_640x422.jpg

Foto: Tanjug

Potrebna je hitna dostava neophodnih količina gumene obuće i kabanica vojnoj kasarni Cerski junaci u Šapcu (kontakt zastavnik Zoran Pašić 066 807 50 08) i vojnoj kasarni Major Dragutin Gavrilović u Zucama (kontakt kapetan Vojislav Simonović 064 200 39 22), i to u sledećim količinama:

Gumene čizme:

od broja 42 pa naviše: po 500 - 1000 komada u Šabac i u Zuce

Kišne pelerine – jednokratne:

Vojna kasarna u Šapcu: 2.000 komada
Vojna kasarna u Zuce: 8.000 komada

Gumirane pelerine:

Vojna kasarna u Šapcu: 500 komada
Vojna kasarna u Zuce: 4.500 komada

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=20&nav_category=12&nav_id=850368

Tužno je do čega su doveli našu vojsku.

utisak kao da smo najveca sirotinja ni cizme nemamo,,,

eh trebalo bi sve vas i samo vas žutokljunce da stave u jednu virtuelnu paralelnu Srbiju u nekom paralelnom svetu gde je Mirko Cvetković premijer u vreme ovakve poplave....
a onda da vas vrate u realnost ljubili bi patetičnog Vučka u dupe umesto da ga toliko pljujete bez da je čovek direktno kriv za nešto...

Pa evo, ko je bio na vlasti maja 2010?

I to u jednom Trgovistu, pa je bilo 2 zrtve i 50 napustenih kuca?

http://www.redcross.org.rs/vest-Поплаве-Трговиште_2399

Da li je neko pozivao tadasnjeg premijera na ostavku zbog polave, i to kudikamo manje?

zamisli...proziva ljude da nece da spasavaju svoju decu, bebe...

Pa i treba da im vice. On to radi za njihovo dobro, to je bilo u Obrenovcu, pa kakvi su to ljudi sto nece da se spasavaju? Koja je to odgovornost kao roditelja, pre svega?

Pa i Dodik se isto cudio sto ljudi nece da slusaju pozive na evakuaciju i sto ne shvataju ozbiljno, a posle im drugi kriv?

Imate li predstavu da niko nije servis sluzba za vreme ovakvih situacija, pa da ugadja nekome ko nece da se evakuise? Pa i povrh toga ljudi su se vratili camcima po one koji nisu verovali, a posle su trazili sami.

I sad sve to ne valja?...mislim, strasno!

Poslednja izmena:
najsmesniji su mi diletentski pokusaji njihovih kvazi hakera da obore ljudima blogove koji pisu o razmerama tragedije.... ybt kad blog ne mozes da oboris... a sajtove nepodobnih novina obaraju primitivnim dos napadima a kad im to ne uspe to im rade skotovi spolja neretko siptari koji su sto jes jes sasvim solidni hakeri

Ja branim itekako odbranjivo onde gde jeste, a ti si meni prvi spocitao neku ljubav prema liku i delu, a takodje ni ja ne pripadam nijednoj organizaciji, vec iznosim svoje vidjenje bas kao i ti.

I prestani da se silis.

Uzgred, ne videh nijednu ozbiljnu kritiku bar za sada, od nekog ko je bio na licu mesta (od ugrozenih ili pomagaca). Samo od vas koji sedite i kuckate.

.

Ti znaš da li je neko od kritizera lika i djela Aleksandra Vučića negdje bio ili nije?

Pa ovo je forum na kojem se piše pod pseudonimom, a ne pod imenom i prezimenom.

Možda ovoliki broj kritizera vlasti baš i istupa pismeno jer su vidjeli šta se i gdje dešava.

Evo ti konkretna kritika na račun SNS-a. SNS je zadužen za resor odbrane već 2 godine. Šta su učinili na podizanju nivoa b/g te obučenosti i osposobljenosti VS? Zbog čega su nastavili politiku DS na devastaciji VS pa smo prema izjavi Ministra Gašića na TV Pink u toku aktuelnih aktivnosti na otklanjanju posljedica elementarnih nepogoda u cijeloj Republici Srbiji imali od 1200-1700 angažovanih pripadnika vojske uključujući i studente svih smerova Vojne Akademije, a više nego duplo pripadnika Ministarstva Unutrašnjih Poslova? Sada slijedi asanacija terena i to je aktivnost koju mora sprovoditi visokostručni kadar koji se osposobljava u jedinicama ABHO. Umjesto toga Vlada poziva dobrovoljce. Ne sporeći dobru volju građana, ali to je vrlo opasno iz niza razloga. Države koje imaju znatno veći broj policajaca nego vojnika imaju prefiks POLICIJSKE DRŽAVE. Srbija je na čelu sa Vučićem i SNS u tom slučaju šta? Toliko od mene a sada nastavi sa odbranom neobranjivog.

Pa evo, ko je bio na vlasti maja 2010?

I to u jednom Trgovistu, pa je bilo 2 zrtve i 50 napustenih kuca?

http://www.redcross.org.rs/vest-Поплаве-Трговиште_2399

Da li je neko pozivao tadasnjeg premijera na ostavku zbog polave, i to kudikamo manje?

Pa i treba da im vice. On to radi za njihovo dobro, to je bilo u Obrenovcu, pa kakvi su to ljudi sto nece da se spasavaju? Koja je to odgovornost kao roditelja, pre svega?

Pa i Dodik se isto cudio sto ljudi nece da slusaju pozive na evakuaciju i sto ne shvataju ozbiljno, a posle im drugi kriv?

laze pikolo, laze...

To sto se trese je od sustinske vaznosti, jer ako se trese, onda nije za vodju, i treba da sidje sa funkcije.

Gasica nece da smeni jer mu je to glavni uvlakac.

Potreban ti je neki ozbiljan argument posle Obrenovca?

Naravno da me nije stid kada pljujem po pateticnom Vucicu,
bio bih tezak moron kada bi se stideo toga.

Ni ja ne razumem muskarce kao sto je Vucic, koji su placeni da budu vodje, a patetisu kao neke babe ili strogi matori ucitelji.

Na dan i po pre poplave mozes da evakuises Obrenovac. Gde mu je organizacija Beogradjana Sinise Malog za Obrenovac, kao sto ih je organizovao za Sabac? Gde?

- - - - - - - - - -
Hajde da ih proziva, a oni ih pozvao na evakuaciju 2 dana pre poplave Kolubare. Ali ne bre, oni ih covek proziva dok su ovi 3 metra pod vodom. Lud covek u potpunosti.

Вучко треба да добије награду као ПРВАК МЕЛОДРМАТИЧНОСТИ......

Мелодрама (грч. мелос музика и грч. дран радити, обављати), позоришна игра са музичком пратњом; дело у коме се претерује у заплету и ликовима и инсистира на емоцијама; мелодрама је и наивни клише познатих карактерних особина: главни јунак (увек неустрашив и један)

У данашњем смислу речи мелодрама има и негативну конотацију. Означава патетичну представу вишка емоција и сумњив квалитет!?

aj da nepricamo o poginulima vise no da se skoncentrisemo na pricu koliko su gresaka ovi do sad napravilim ako neko moze da nabroji hijerarhijski....

ja pocinjem.. znali su za ovo, javljeno im je, upozoreno na to a nisu sprecili... zasto je premijer isao u bosnu to samo on zna.

danas je ako niste znali bez rasprave i na kvarno sa 180 glasova usvojen vojvodjanski statut, onaj isti na koji su kao imali primedbe.

Poslednja izmena:
aj da nepricamoo poginulima viseno da skoncentrisemo na pricu koliko su gresaka napravili ako neko moze da nabroji hijerarhijski....

Osnovna greska, za koju odgovornsot snose sve vlasti pre njih- treba bolje praviti i cistiti kanale. Druga greska, nesposobnost evakuacije Obrenovca. Treca greska na koju ja sumnjam a koja nije sigurna je debilno i pogresno miniranje nasipa Kolubare. Cetvrta greska, histerisanje i patetisanje po medijima u cilju obracuna sa politickim protivnicima. Peta greska- zbog obracuna sa politickim protivnicima, direktno ugrozavanje bezbednosti gradjana Sapca.

Ti znaš da li je neko od kritizera lika i djela Aleksandra Vučića negdje bio ili nije?

Pa ovo je forum na kojem se piše pod pseudonimom, a ne pod imenom i prezimenom.

Možda ovoliki broj kritizera vlasti baš i istupa pismeno jer su vidjeli šta se i gdje dešava.

Evo ti konkretna kritika na račun SNS-a. SNS je zadužen za resor odbrane već 2 godine. Šta su učinili na podizanju nivoa b/g te obučenosti i osposobljenosti VS? Zbog čega su nastavili politiku DS na devastaciji VS pa smo prema izjavi Ministra Gašića na TV Pink u toku aktuelnih aktivnosti na otklanjanju posljedica elementarnih nepogoda u cijeloj Republici Srbiji imali od 1200-1700 angažovanih pripadnika vojske uključujući i studente svih smerova Vojne Akademije, a više nego duplo pripadnika Ministarstva Unutrašnjih Poslova? Sada slijedi asanacija terena i to je aktivnost koju mora sprovoditi visokostručni kadar koji se osposobljava u jedinicama ABHO. Umjesto toga Vlada poziva dobrovoljce. Ne sporeći dobru volju građana, ali to je vrlo opasno iz niza razloga. Države koje imaju znatno veći broj policajaca nego vojnika imaju prefiks POLICIJSKE DRŽAVE. Srbija je na čelu sa Vučićem i SNS u tom slučaju šta? Toliko od mene a sada nastavi sa odbranom neobranjivog.

Ja sam rekla da se preventivni razlozi ne uzimaju u obzir, a to sto si napisao vazi za sve vlasti unazad. I niko ovde sa foruma ko je bio nije napisao nesto od ovakvih kritika i maloumnih komentara kao neki najveci kritizeri ovde.

I jos jedno, na sanaciji terena sada ne rade dobrovoljci, nego specijalizovane ekipe za biolosku i hemiojsku odbranu zaprasujuci od zaraze.

Siris dezinformacije i zato ti ne odgovara moj odgovor i "branjenje neodbranjivog" a evo ni sam ne znas kako da odgovoris.

laze pikolo, laze...

Pa ne laze, to je bilo em pred kamerama, em uz prisustvo vise i novinara i mestana i ekipa za spasavanje.

Sad tebi da verujem za ono sto sam svojim ocima videla (ne samo spasavanje, nego kritiku)?

Na kraju, kako komentarises isti takav Dodikov stav o ljudima koji ne zele da se evakuisu?

Back