Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Волонтерка пронашла 2.550 евра у пакету одеће

Разврставајући помоћ у магацину, Сузана Рајић (19) из Чачка открила и пријавила кесу са новцем

Чачак – Сузана Вукић (19) била је прекјуче по подне у групи младих добровољаца, задужених да разврстају помоћ коју су грађани и предузећа чачанског краја наменили поплављеним суседима. Допремана је у магацин некадашње фабрике „Цер” где је омладина имала задатак да вади одећу из кеса, и ређа по врстама.

– Док сам истресала велике џакове, испала je једна пластична кесица. У први мах мислила сам да је реч о влажним марамицама, јер су као помоћ доношена и средства за хигијену. Међутим, кад сам отворила видела сам штедну књижицу са великом свотом новца. Успаничила сам се и почела да се тресем, а кад сам се мало прибрала позвала сам надређеног и кесицу предала њему – прича Сузана за „Политику”.

Немања Трнавац, члан Градског већа у Чачку задужен за рад са добровољцима у овом месту, каже да је одмах обавештена полиција, и чуварима реда предате су новчанице и штедна књижица, која је била поништена. Испоставило се да је припадала Катарини Т. из Чачка која је раније преминула а уштеђевина је, ето, остала међу одевним предметима.

– Новац је полиција предала њеном сину који је нудио награду за налазача, али то не долази у обзир. Он је, ипак, одлучио да део тог новца уплати на рачун за помоћ Чачанима, страдалим у поплави прошле седмице – каже Немања Трнавац.

Сузана је матуранткиња Машинско-саобраћајне школе у Чачку, живи са братом и мајком која је радница, а новац је пронашла у недељу, у 15.30 сати.
У магацин смо дошли два сата пре тога. Председник омладине Српске напредне странке у Чачку, чији сам и ја члан, позвао ме је телефоном, замолио да нађем неколико другарица и дођемо да помогнемо. Жао ми је наших суседа који су пред таласима морали да беже из кућа, и пуно ми је срце што могу бар мало да им помогнем. Сигурна сам да нико од нас добровољаца не би узео ниједан евро од оног новца – рекла нам је Сузана Вукић у магацину, где је и јуче наставила да нам помаже.
http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Volonterka-pronasla-2_550-evra-u-paketu-odece.sr.html
:ok:

a da je nasao neki mladi radikal rekli bi da je ukrao il vest ne bi bila objavljena... inace svaka cast za mladu damu ako je ovo istina. malo postenog sveta danas ima

Nisam ja rokao, ja sam cucao i racunao u toploj ucionici, dok su se ostali smrzavali na haubicama i VBR-ovima po hladnoci :mrgreen:

Ma jok, iz Gvozdike, ona je valjda 122, nemam pojma, sve sam zaboravio...:mrgreen:

'ce da obnovimo uskoro kako je ovo krenulo.... inace ova deca nemaju pojma kako je na pasuljanskim livadama nocu kad urlicu medvedi a ti po blatu trazis hleb koji ti je ispao sa onom zardjalom porcijom i konzervom iz 1935... jna

Svetska banka, kao ni ostale kreditne institucije, ne daju novac za projekte koje ne nadziru strogo, prema tome, ne sme da bude utaje ili kradje na tim sredstvima.

To da, ali u redovnim uslovima. Posto su ovi u Africi prejadni, i ne umeju da ispunjavaju tako stroge uslove, oni zezaju na funjarski nacin Svetsku banku vec decenijama. Tako ce sada SNS-ovci da rade. Iskukace na patetiku masu povoljnih kredita u svetu nad kojima nadzor nece moci da bude toliko strog.

- - - - - - - - - -

'ce da obnovimo uskoro kako je ovo krenulo.... inace ova deca nemaju pojma kako je na pasuljanskim livadama nocu kad urlicu medvedi a ti po blatu trazis hleb koji ti je ispao sa onom zardjalom porcijom i konzervom iz 1935... jna

Meni se cini da smo mi bili tamo krajem marta valjda, ili tako nesto. Smrzao sam se kao pi.cka, tamo je mart nocu negde kao Sibir, narocito kada opici onaj vetar.

To da, ali u redovnim uslovima. Posto su ovi u Africi prejadni, i ne umeju da ispunjavaju tako stroge uslove, oni zezaju na funjarski nacin Svetsku banku vec decenijama. Tako ce sada SNS-ovci da rade. Iskukace na patetiku masu povoljnih kredita u svetu nad kojima nadzor nece moci da bude toliko strog.
.

Nemoj mnogo unapred da znas i da se sekiras. Ja se ne usudjujem da pomislim na to s obzirom na svrhu, pa verujem da ce biti kako treba, inace ode Srbija u propast (goru i od africke) a to nikom nije cilj, tacnije, ne zelim da verujem da je to nekom cilj i namera, zaista.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Meni se cini da smo mi bili tamo krajem marta valjda, ili tako nesto. Smrzao sam se kao pi.cka, tamo je mart nocu negde kao Sibir, narocito kada opici onaj vetar.

secam se jednog makedonca koji je osedeo preko noci jer mu je celu noc medved urlikao i grebao po sumskoj kucici gde se na tavan skembao... uzas... ali najbolji su bili kad su bili poslednji manevri dok smo jos imali avijaciju i sedeli svi natovski ruski jevrejski nasi generali i gledali pilote sta rade...ono sta su radili nasi svi su se krstili...na 30 do 50 metra leteli i pravili akrobacije.... svi tad rekose da smo ludi

Nemoj mnogo unapred da znas i da se sekiras. Ja se ne usudjujem da pomislim na to s obzirom na svrhu, pa verujem da ce biti kako treba, inace ode Srbija u propast a to nikom nije cilj.

Nece, jer to nisu krediti za humanitarnu pomoc, ves su krediti koji ce da se potrose na povecanje prometa srpskoj putarskoj industriji, masa ljudi ce da zaradi pare na tome. Kao sto si videla iz Brankicinog Insajdera, tu su moguca takva muljana i drpanja, da ce kosa da ti se dize na glavi.

Vojska ima mogucnost za odlicno delovanje u ovim uslovima, samo da imaju dobru vezu sa svim civilnim sluzbama, i da imaju dobre organizatore u svojim redovima. Vece pare koje bi vojska dobila bi bile potrosene na stanove oficirima, i na kupovinu naoruzanja koje nikada u zivotu nece da koriste. Sve ako bi bolje resili situaciju oko poplava sa 10 puta vise helikoptera. Lazanski u stvari nema pojma koliko je americka vojska zajebala stvar kod Nju Orleansa, njemu su pricali verovatno da su oni tamo odradili super stvar, on misli da vojska moze da pobedi prirodu u direktnom frontalnom sukobu samo ako je dovoljno jaka. Ne, ove poplave su mogle biti ublazene i sa 50 puta manje ljudi u vojsci. Newsflash- Za miniranje nasipa i izlivanje vode u nekakva polja ti ne treba americki vojni budzet Miroslave...

Back