Волонтерка пронашла 2.550 евра у пакету одеће
Разврставајући помоћ у магацину, Сузана Рајић (19) из Чачка открила и пријавила кесу са новцем
Чачак – Сузана Вукић (19) била је прекјуче по подне у групи младих добровољаца, задужених да разврстају помоћ коју су грађани и предузећа чачанског краја наменили поплављеним суседима. Допремана је у магацин некадашње фабрике „Цер” где је омладина имала задатак да вади одећу из кеса, и ређа по врстама.
– Док сам истресала велике џакове, испала je једна пластична кесица. У први мах мислила сам да је реч о влажним марамицама, јер су као помоћ доношена и средства за хигијену. Међутим, кад сам отворила видела сам штедну књижицу са великом свотом новца. Успаничила сам се и почела да се тресем, а кад сам се мало прибрала позвала сам надређеног и кесицу предала њему – прича Сузана за „Политику”.
Немања Трнавац, члан Градског већа у Чачку задужен за рад са добровољцима у овом месту, каже да је одмах обавештена полиција, и чуварима реда предате су новчанице и штедна књижица, која је била поништена. Испоставило се да је припадала Катарини Т. из Чачка која је раније преминула а уштеђевина је, ето, остала међу одевним предметима.
– Новац је полиција предала њеном сину који је нудио награду за налазача, али то не долази у обзир. Он је, ипак, одлучио да део тог новца уплати на рачун за помоћ Чачанима, страдалим у поплави прошле седмице – каже Немања Трнавац.
Сузана је матуранткиња Машинско-саобраћајне школе у Чачку, живи са братом и мајком која је радница, а новац је пронашла у недељу, у 15.30 сати.
У магацин смо дошли два сата пре тога. Председник омладине Српске напредне странке у Чачку, чији сам и ја члан, позвао ме је телефоном, замолио да нађем неколико другарица и дођемо да помогнемо. Жао ми је наших суседа који су пред таласима морали да беже из кућа, и пуно ми је срце што могу бар мало да им помогнем. Сигурна сам да нико од нас добровољаца не би узео ниједан евро од оног новца – рекла нам је Сузана Вукић у магацину, где је и јуче наставила да нам помаже.
http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Volonterka-pronasla-2_550-evra-u-paketu-odece.sr.html