Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije tačno da vojska nije imala ništa nego se po dobrom našem običaju iz ko zna kog razloga krš koristio dok se ispravno čuvalo, tako je bilo i kada sam ja pre 10 godina služio. Bilo je uniformi i opreme koja se jednostavno štekala i nikada nije koristila.

Pa to ti je jedan od pojmova za JNA vreme. Dobiju ogromne pare za parazitiranje po kasarnama, nabiju u magacine i skladista robu koja ce tamo da im stoji i budjavi se decenijama neiskoriscena, a voze kamione iz 1950-e jedno 45 godina, do granica iznemoglosti. Ali bitno da su davali stanove debelim potpukovnicima. Pare koje su potrosene na JNA, pa to nije normalno. To apsolutno nije normalno da se tolika kolicina para daje na vojsku, vojsku koja niti jedan jedini rat nije vodila za svo svoje postojanje. I onda dodje Lazanski, i trtlja nesto. Pa za te pare koje je JNA dobila i bacila u bunar, SFRJ je mogla da napravi 10 autoputa i 30 VMA. Ali bitno je da Lazanski svrsi na nekog brkatok pukovnika iz JNA vremena, jer je on kao bio mnogo sposoban.

Pa to sacinava 95% vojnog roka. Ono ostalo, kobajagi strucna obuka, to je pa tek za smejuriju, narocito u mojoj jedinici, gde je ta obuka vrsena kao u staro dobro JNA vreme. Nabadanje sestarom artiljerisjkih ciljeva, to je bilo zakon, zivela JNA :worth:

jes vala... na planseti zabadas ciode a dileja od vodnika komanduje haubici aj sad 50 metara desno.. a ti naivno pitas, a za koji q ide 50 metara desno kad je granata pobila sve u krugu od 200metara a on pohisterise, beogradjanin ko si ti da osporavas odluku pukovnika...yebo te pukovnik

A кaко би ти без рaчунaрa "нaбо" координaте aртиљеријског циљa?

Pa nikako bez programa i racunara, nego bih sarao okolo cilja kao sto su JNA sposobni artiljerci i sarali. Naravno da u to vreme nisu mogli da postoje kompljuterski programi, ali onda nemoj da Lazanski lupeta kako je artiljerija tada bila bolja od artiljerije danas. Mislim da samo moron poput Lazanskog moze da iznose takve poente, danas i najgori artiljerac moze bolje i efikasnije da deluje od 123 najsposobnijih artiljerijskih oficira iz doba JNA.

Greška? Umesto milijarde, Srbija iz evropskog fonda može da računa na desetak miliona evra?

Autor: Tanjug 20.05.2014. - 12:56 Komentara (0)

Komesarka se pogrešno izrazila, jer je pomenula ukupnu sumu koja se nalazi u fondu, a Srbija od toga može da dobije samo mali deo - rekao je Tanjugu funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman.

Georgijeva je sem toga omaškom navela cifru iz prošlogodišnjeg budžeta za fond solidarnosti, koji je za ovu godinu prepolovljen, a 500 miliona evra namenjeni su svim zemljama članicama EU i kandidatima koje su zadesile elementarne nepogode.

Srbija može da konkuriše ukoliko dokaže da ukupna šteta prouzrokovana poplavama prelazi 0,64 odsto bruto društvenog dohotka, što u slučaju Srbije iznosi 175 miliona evra.

- Ako u roku od deset nedelja od prvog dana poplava dobijemo od Srbije uverljive i proverljive podatke da je šteta veća od 175 miliona, uzećemo zahtev u razmatranje - naveo je Tanjugov izvor.

Indikativan je primer Bugarske, koja je pre deset godina pretrpela štetu od poplava od preko 150 miliona evra, čime je ispunila uslov da dobije pomoć iz fonda.

Na kraju, Evropska komisija je isplatila Bugarskoj oko 12 milona evra, to jest manje od deset odstoukupne štete.

Za utehu, fond solidarnosti nije jedini evropski fond iz koje Srbija može da vuče sredstva za obnovu.

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno...a-racuna-na-desetak-miliona-evra/136795.phtml

Zivela EU,od njih mlijarda a od Rusa ni jedna rublja.....:mrgreen:

Pa to ti je jedan od pojmova za JNA vreme. Dobiju ogromne pare za parazitiranje po kasarnama, nabiju u magacine i skladista robu koja ce tamo da im stoji i budjavi se decenijama neiskoriscena, a voze kamione iz 1950-e jedno 45 godina, do granica iznemoglosti. Ali bitno da su davali stanove debelim potpukovnicima. Pare koje su potrosene na JNA, pa to nije normalno. To apsolutno nije normalno da se tolika kolicina para daje na vojsku, vojsku koja niti jedan jedini rat nije vodila za svo svoje postojanje. I onda dodje Lazanski, i trtlja nesto. Pa za te pare koje je JNA dobila i bacila u bunar, SFRJ je mogla da napravi 10 autoputa i 30 VMA. Ali bitno je da Lazanski svrsi na nekog brkatok pukovnika iz JNA vremena, jer je on kao bio mnogo sposoban.

Дaнaс немa бркaтих официрa, није по НAТО стaндaрду...

Вест у складу са овим постом... јбт....... ОГЛАСИЛА СЕ СВЕЦКА БАНКА И РЕКЛА ДА ЋЕ НАМ ОДОБРИТИ КРЕДИТНЕ ЛИНИЈЕ
па не могу да верујем........

Друго не треба ни очекивати..они на несрећама и зарађују. Ко је нама крив што дозвољавамо да стотине милиона евра буду покрадене уместо да се одговорно троше. Ова иста Колубара која је направила катастрофу Обреновца годинама није контролисана нити је корито уређивано.

Greška? Umesto milijarde, Srbija iz evropskog fonda može da računa na desetak miliona evra?

Autor: Tanjug 20.05.2014. - 12:56 Komentara (0)

Komesarka se pogrešno izrazila, jer je pomenula ukupnu sumu koja se nalazi u fondu, a Srbija od toga može da dobije samo mali deo - rekao je Tanjugu funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman.

Georgijeva je sem toga omaškom navela cifru iz prošlogodišnjeg budžeta za fond solidarnosti, koji je za ovu godinu prepolovljen, a 500 miliona evra namenjeni su svim zemljama članicama EU i kandidatima koje su zadesile elementarne nepogode.

Srbija može da konkuriše ukoliko dokaže da ukupna šteta prouzrokovana poplavama prelazi 0,64 odsto bruto društvenog dohotka, što u slučaju Srbije iznosi 175 miliona evra.

- Ako u roku od deset nedelja od prvog dana poplava dobijemo od Srbije uverljive i proverljive podatke da je šteta veća od 175 miliona, uzećemo zahtev u razmatranje - naveo je Tanjugov izvor.

Indikativan je primer Bugarske, koja je pre deset godina pretrpela štetu od poplava od preko 150 miliona evra, čime je ispunila uslov da dobije pomoć iz fonda.

Na kraju, Evropska komisija je isplatila Bugarskoj oko 12 milona evra, to jest manje od deset odstoukupne štete.

Za utehu, fond solidarnosti nije jedini evropski fond iz koje Srbija može da vuče sredstva za obnovu.

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno...a-racuna-na-desetak-miliona-evra/136795.phtml

А стока лажовска данима већ објављује да ћемо да добијемо МИЛИЈАРДУ ЕВРАди.......

Па да ------ ево мало пре се на РТС1 огласила Свецка банка и ВЕЛИКОДУШНО РЕКЛА ДА ЋЕ ДА ОДОБРИ СРБИЈИ КРЕДИТНЕ ЛИНИЈЕ.....аааааааааха.....

Hitna evakuacija nebranjenog dela Smedereva!
20.05 13:12 Srbija

11v16ba.jpg

Smederevski Gradski štab za vanredne situacije naložio je stanovnicima ribarskog naselja Metalor i vikend naselja Orešac da se hitno evakuišu sa tog područja, s obzirom da se taj deo grada nalazi u nebranjenom području Dunava.

Dunav je danas kod Smedereva dostigao nivo od 680 centimetara i očekuje se da će tokom noći ili sutra vodostaj dostići kotu vanredne odbrane od poplava na ovom području.

Po nalogu Štaba, stručna ekipa je obišla postrojenja NIS-a i fabrike „Milan Blagojević“, koja se nalaze u blizini Dunava, i konstatovala da su postrojenja zaštićena postojećim visokim nasipom.
http://www.tvbest.rs/52935-hitna-evakuacija-nebranjenog-dela-smedereva

Pa nikako bez programa i racunara, nego bih sarao okolo cilja kao sto su JNA sposobni artiljerci i sarali. Naravno da u to vreme nisu mogli da postoje kompljuterski programi, ali onda nemoj da Lazanski lupeta kako je artiljerija tada bila bolja od artiljerije danas. Mislim da samo moron poput Lazanskog moze da iznose takve poente, danas i najgori artiljerac moze bolje i efikasnije da deluje od 123 najsposobnijih artiljerijskih oficira iz doba JNA.
Не никaко, него aко немaш рaчунaр, ондa плaшетa, лењир и шестaр, буде спорије него с рaчунaром, aли тaко су рaдиле све војске светa.

daj bre Kami, ti si vojsku služio pod ministrom odbrane Tadićem...i to nazivaš vojskom :D

Ja sam isao na Pasuljanske Livade, gde smo gadjali haubicama i VBR-ovima sa racunjanjem iz doba JNA...Bolje da ne pricam na sta je to licilo:p Drzis one tablice iz 1970-ih, nabadas sestarom, i slusas kapetana iz haubice kako prica kako pukovnik psuje preko radio veze jer saramo po cilju kao pijani Rus po ulici sa 3 promila alkohola u krvi...

naravno, ali će u medijima ostati informacija da je Srbija dobila milijardu evra....

Zasto bi ostala kad to ne moze da se sakrije? Na kraju, odmah je objavljena ta greska, ovo je dokaz sto sam postavila.

I kod Bugarske je bio slican slucaj, citaj pazljivije (verovatno je zato i objavljeno).

Ali ako je za utehu, imacemo jos mogucnosti za pomoc kad procenimo stetu.

Вест у складу са овим постом... јбт....... ОГЛАСИЛА СЕ СВЕЦКА БАНКА И РЕКЛА ДА ЋЕ НАМ ОДОБРИТИ КРЕДИТНЕ ЛИНИЈЕ
па не могу да верујем........ а у овој теми сам на почетку неколико пута писао ДА ЋЕ СЕ ЕУ И САД СТОКА ПОЈАВИТИ АКО МОГУ НЕШТО ДА МАЗНУ......

Svako ko misli da su ovi sa zapada ludi i da daju milijarde tek tako na ``lepe oci`` je malouman..........

Ja sam isao na Pasuljanske Livade, gde smo gadjali haubicama i VBR-ovima sa racunjanjem iz doba JNA...Bolje da ne pricam na sta je to licilo:p Drzis one tablice iz 1970-ih, nabadas sestarom, i slusas kapetana iz haubice kako prica kako pukovnik psuje preko radio veze jer saramo po cilju kao pijani Rus po ulici sa 3 promila alkohola u krvi...

Било добро опијање на паљусанским ливадама. :ok:

Не никaко, него aко немaш рaчунaр, ондa плaшетa, лењир и шестaр, буде спорије него с рaчунaром, aли тaко су рaдиле све војске светa.

Da, jesu, i zato su svi artiljerci sada bolji od svih artiljeraca svih vojski ranije. Ukljucujuci i one i filma Mars na Drinu. Ja lepo kazem, bio sam na Pasuljanskim Livadama kada smo racunali na taj stari nacin, i mogu samo da kazem da je uspeh sto nismo pogodili Cupriju, ili koje god da je najblize naselje tamo... I jos prilazi mladi porucnik koji ovom JNA starijem vodniku govori 'A bre, ima program za to', a ovaj ce njemu nesto u stilu Lazanskog: 'Bezi bre, ne znas ti sta je JNA, vas je DOS skolovao'. Ozbiljno, dobro nismo pogodili neku seljacku kucu ili tako nesto, uspeh jbte...

Poslednja izmena:
А стока лажовска данима већ објављује да ћемо да добијемо МИЛИЈАРДУ ЕВРАди.......

Па да ------ ево мало пре се на РТС1 огласила Свецка банка и ВЕЛИКОДУШНО РЕКЛА ДА ЋЕ ДА ОДОБРИ СРБИЈИ КРЕДИТНЕ ЛИНИЈЕ.....аааааааааха.....

Nije danima, vest o milijardu evra je od juce.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466509/Milijardu-evra-pomoci-od-EU

Ali je ocigledno da je komesarka pogresila.

Inace svetska banka daje povoljne kredite, sa dugim grejs-periodom i niskim kamatama i to je dobra vest, ne valja se pozjmljivati od EBzOR ili MMF-a.

Poslednja izmena:

Које си то године служио?

Back