Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ја тебе уопште не разумем шта хоћеш да докажеш??? РХМЗ је објавио да ће бити преко 120 литара по м2 још 13.маја??? Или ја нисам добро видео???

Da bila je prognoza da ce biti rekordna padavine i da se ocekuje da ce za 2 dana pasti kise koliko padne za mesec dana

Evo, i nemacki Blic priznaje da je tek Djokovic "probudio" licemere.

Noletova kritika upalila! Svetski mediji o potopu na Balkanu

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466193/Noletova-kritika-upalila-Svetski-mediji-o-potopu-na-Balkanu

Ja sam juce dosla iz Francuske, tamo sam i na francuskoj i nemackoj TV neprestano gledala reportaze, citala na video tekstu
o strasnoj katastrofi u Srbiji. ( doduse i na netu, ali to sada nema veze). Nekoliko dana kasnije je Djokovic poceo da drnda
o CNN-u i BBC-u, koga briga sta Djokovic prica? Da nece mozda ovaj svet da menja svoj sistem medija jer Djokovicu nesto nije
po volji?

Veliku stvar su uradili nasi ambasadori po Evropi, ali i francuski, nemacki, italijanski, japanski u Beogradu.
Mlacenje prazne slame po nekakvim televizijama nema veze.

Djokovic je juce pprpustio veliku sansu jer je mogao sa Nadalom da se dogovori da svoje pare od tog turnira
doniraju za Srbiju i Bosnu.

Битка за Шабац 18/19.мај 2014
Током прошле ноћи се највише радило на додатном утврђивању одбрамбеног појаса око Хемијске индустрије "Зорка". Специјализоване екипе Војске Србије (вероватно АБХО) су вршиле додатна обезбеђења у склопу круга ове фабрике са опасним материјама.
Током ноћи је дошло до пуцања насипа код оближњег села Дреновац. Тамо су наредбом генерала Диковића хитно упућена појачања (обједињена група БвпСн "Кобре" и добровољци ојачани са тешком механизацијом) а цело село је великом брзином евакуисано. Сви путеви који уводе у ово село су потом блокирани.
Пошто је добио информације од господина који је управљао тешком механизацијом, да ће он са својим људима санирати ситуацију у том селу и то гарантовао својим животом, вишак људства је дислоциран на критичне тачке одбране око Силоса и Хемијске индисутрије..
Велике проблеме у самом граду и даље праве подземне воде које људима пробијају у куће. Око поднева се појавила информација о појачаној појави ових непредвидивих токова у самом центру града.
Што се тиче организације људства у самом граду добијамо информације да је ВС на челу са генералом Диковићем беспрекорно извршио задатак у датим околностима на плану обједињавања различитих цивилних структура и њихове субординације са јединицама ВС и МУПА-а и да је апсолутно цела операција покривена, како у погледу ангажавања људских ресурса тако и логистички (вода, храна, приручни алат, џакови са песком).
Велики број добровољаца истиче његов велики позитивни ауторитет какав и мора да буде код сваког српског официра такве класе.
УПОЗОРЕЊЕ!
Моле се сви грађани из околних села око Шабца, а за које је издата наредба о евакуацији, да моментално напусте своје домове. Наредба је ИЗРИЧИТА и НЕОПОЗИВА!

10277208_786133814754767_3403854075033980516_n.jpg

- - - - - - - - - -

АБХО вод Војске Србије почео је у општини Уб асанацију и биолошку деконтаминацију простора и пољопривредних добара с највећом концентрацијом угинулих животиња.

10320442_786108188090663_7921888299827262236_n.jpg

10352388_786108211423994_1905651266313264600_n.jpg

Zasto ostavke? Zbog poplavai sto su sve cinili da spasu ljude? Da li i Dodik treba da podnese ostavku?

Лозница, Крупањ, Пожега, Лучани, Свилајнац, Параћин, Јагодина, Ваљево, Уб, Лазаревац... Могло се много тога учинити да се бар ублажи штета. Пошто се није учинило ништа, а не бар нешто – оставке су савим логичне.

Upravo to. Na pojedinim mjestima je davno trebalo napraviti nasipe. Na pojedinim ih je davno trebalo pojačati. Zna se ko je bio na vlasti u vrijeme velikih poplava 2010 i još 2 godine poslije. Što ništa ne uradiše?

Ali i 2006 su bile velike poplave i klizista pa nikom nista.

Moze se mnooogo unazad gledati.

Da li Dodik treba da podnese ostavku posto je i RS strasno stradala od poplava?

чињеница је да србији треба генерално спремање

Ма, бреееееее..... не вредииииии....... одувек сам био против смртне казне - али сада увиђам колико сам био глуп... јер међу нама заиста има монструма које можеш спречити једино по кратком поступку: стрељањем........

Uopste nije idiot. Jasno je da republicka vlast ima dvostruke arsine u odnosu na mesta gde je SNS na vlasti a gde nije a ova poruka na fejsu je u stvari bila kritika toga. Tipa, "posto nema republicke pomoci za mesta gde SNS nije na vlasti, hajde sami da se organizujemo".
Свака власт је радила тако, у општине у којима није на власти није давала ни динара, али то не оправдава садашњу власт и Вучића као главног носиоца исте.

Него..... до мене је стигла вест ДА ЋЕ ОВИХ ДАНА КАО ПОСЛЕДИЦА КЛИЗИШТА ДА СЕ ДОГОДЕ ЗЕМЉОТРЕСИ У СРБИЈИ - ШТА СТОКА НА ВЛАСТИ ЧИНИ ПО ТОМ ПИТАЊУ... ДА ЛИ СУ ОБЈАВИЛИ КОЈЕ СУ ОБЛАСТИ У ОПАСНОСТИ ОД ЗЕМЉОТРЕСА ??? ШТА РАДЕ СИЛНИ СТРУЧЊАЦИ, СИЛНИ ЗАВОДИ, СИЛНЕ АГЕНЦИЈЕ, СИЛНЕ НВО ???

Poslednja izmena od moderatora:
Свака власт је радила тако, у општине у којима није на власти није давала ни динара, али то не оправдава садашњу власт и Вучића као главног носиоца исте.

Pa jel' doslo dotle da se daje novac, ili jos traju evakuacije i poplave?

Cudo jedno sta pisete a da nista ne razmislite.

Ја тебе уопште не разумем шта хоћеш да докажеш??? РХМЗ је објавио да ће бити преко 120 литара по м2 још 13.маја??? Или ја нисам добро видео???
Nije bre, evo sada sam našao na ovom sajtu http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=755.250#msg173438

УПОЗОРЕЊЕ НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ: У уторак 13.05. после подне и увече локално се очекују обилни пљускови са градом и јаким ветром (од 20mm/3h). У среду и четвртак у већем делу обилне падавине, од 30 до 50 mm/24h, локално и више. У планинама, на северу и истоку Србије јак, повремено олујни северни ветар. У четвртак и петак у вишим планинама снег и стварање снежног покривача. До суботе укупна количина падавина од 50 до 120 mm.

Упозорење је за период
од: 12:18 12.05.2014. до: 12:18 16.05.2014.

Upozorio je Weather2umbrella ali oni nisu RHMZ

Vama treba sve crtati, hoću da dokažem da u ovoj zemlji ne radi nijedna državna institucija kako treba.

Nije bre, evo sada sam našao na ovom sajtu http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=755.250#msg173438

УПОЗОРЕЊЕ НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ: У уторак 13.05. после подне и увече локално се очекују обилни пљускови са градом и јаким ветром (од 20mm/3h). У среду и четвртак у већем делу обилне падавине, од 30 до 50 mm/24h, локално и више. У планинама, на северу и истоку Србије јак, повремено олујни северни ветар. У четвртак и петак у вишим планинама снег и стварање снежног покривача. До суботе укупна количина падавина од 50 до 120 mm.

Упозорење је за период
од: 12:18 12.05.2014. до: 12:18 16.05.2014.

Upozorio je Weather2umbrella ali oni nisu RHMZ

Vama treba sve crtati, hoću da dokažem da u ovoj zemlji ne radi nijedna državna institucija kako treba.

О, Боже... најзад сам те разумео - па сигурно да не ради ни једна државна институција - ЈЕДИНО ЈЕ ПИТАЊЕ ДА ЛИ ЈЕ ИНФОРМАЦИЈА БИЛА ДОСТУПНА ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА .......то је питање.......а ја мислим да ЈЕСТЕ и ДА СУ ЗНАЛИ........а сама чињенице ДА СЕ НАЈВЕЋИ НАШИ ЗЛОТВОРИ А ТО ЈЕ САД И ШВАБЕ НЕ ОГЛАШАВАЈУ ДОВОЉНО МИ ГОВОРИ И О ТОМЕ ДА ЈЕ МОЖДА СВЕ ОВО ИЗАЗВАНО ВЕШТАЧКИМ ПУТЕМ.......

Него..... до мене је стигла вест ДА ЋЕ ОВИХ ДАНА КАО ПОСЛЕДИЦА КЛИЗИШТА ДА СЕ ДОГОДЕ ЗЕМЉОТРЕСИ У СРБИЈИ - ШТА СТОКА НА ВЛАСТИ ЧИНИ ПО ТОМ ПИТАЊУ... ДА ЛИ СУ ОБЈАВИЛИ КОЈЕ СУ ОБЛАСТИ У ОПАСНОСТИ ОД ЗЕМЉОТРЕСА ??? ШТА РАДЕ СИЛНИ СТРУЧЊАЦИ, СИЛНИ ЗАВОДИ, СИЛНЕ АГЕНЦИЈЕ, СИЛНЕ НВО ???

Hahahahah!!! Cuj zemljotres zbog kisa i klizista. Koji ti to magarac rekao

Ali i 2006 su bile velike poplave i klizista pa nikom nista.

Moze se mnooogo unazad gledati.

Da li Dodik treba da podnese ostavku posto je i RS strasno stradala od poplava?

Ne govorim ja o ostavkama. Kažem da mi je degutantno da se ovakva situacija koristi za politički obračun. A da su pri tome mnogi od tih koji kritikuju bili u situaciji da npr izgrade još koji kilometar nasipa,ojačaju postojeće i sl. a to nisu uradili. Naravno to neće pomenuti. Ista situacija je i u RS. Gledam u subotu gradonačelnika Bijeljine. Kaže ovo više ne može ovako malo malo nas Drina potopi. A čovjek je na vlasti evo već treći ( ili možda čak 4 ) mandat. Što nije tražio da mu se napravi nasip još davnih dana?

Back