Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u pravu si...za svo zlo u ovoj zemlji su krivi Slobodan Milošević a posle Vučić i Nikolić. da je na vlasti i dalje DS u Srbiji bi umesto kiše padalo cveće

Svi su ista GO.VNA jer su radili potpuno istu stvar.

- - - - - - - - - -

fill.jpg

Sve je isfabrikovano kao za vreme Miloševića!!!!

A ja mislim da je sve isfabrikovano kao za vreme Tite i Tadica. A ako mislis da ti je Vucic kriv onda prozivaj njega, nemam ni ja sjajno misljenje o njemu, al mani se vise igre cetnika i partizana, nije momenat ni sad, a nije pozeljno ni posle a ni nikad. Jel stvarno mislis da je neko od ovih dobrovoljaca spasilaca pitao drugog dal je cetnik ili partizan. Ne mogu bre da zamislim da mi je voda do guse, a ja psujem Titu, halo bre.

Agonija nije još završena,voda je nepredvidljiva a pogotovo podzemne vode i kanalizacija koja može vrlo lako izbiti u gradovima kao što su Šabac,Mitrovica,Beograd i napraviti ogromnu štetu...

Ма агонија тих несрећника тек почиње - како ће и шта ће.... где ће... од чега ће живети.... није тешко учинити једнократну помоћ али код нас има у Србији могућности за нешто веће - нико од народа..... једино ове тајкунске лопуже.........

Ma da, oni svi misle da se "ozbiljne, civilizovane" drzave mogu nositi i sa vanzemaljcima, toliko su jaki, bre, ovo je napravljeno na jednom mestu i to je sve. U katastrofama ovih dimenzija te iste bogate drzave se ne snalaze nista bolje, tj. ne uspeju znatno bolje da rese problem, bilo preventivno, bilo tad, kad se vec desi. Ova vlast jeste definitivno napravila greske i propuste, u to sam sigurno, ALI JACINU I SNAGU OVE DRZAVE JE POKAZAO OVAJ NAROD; I TO PO KO ZNA KOJI PUT U SVOJOJ ISTORIJI- NA TOME MOGU SAMO DA NAM ZAVIDE I DA NAM SE DIVE SVI DUSMANI i to je ono cime treba da se vodimo i na cemu treba da gradimo svoju buducnost.
Necu zaboraviti, kad je bio onaj zemljotres u Japanu i ona havarija, kako smo se svi divili Japancima na svesrdoj medjusobnoj pomoci i vrednoci, A POGOTOVO NECU ZABORAVITI KAKO JE MASA PAJSERA SA FORUMA TU SITUACIJU ISKORISTILA DA ISPLJUJE SVE SRBE I SVE SRPSKO NAZIVAJUCI NAS SVAKAKVIM POGRDNIM IMENIMA I KAKO BI MI TREBALI DA SE UGLEDAMO NA JAPANCE JER SMO STOKA OD NARODA I NIKAD NE BI U TAKVOJ SITUACIJI JEDAN DRUGOM POMOGLI JER SMO NAJGORI NA SVETU

BRACO SRBI POKAZALI STE JOS JEDNOM DA STE NAJVECI KAD JE NAJTEZE; I DA VAM NEMA RAVNIH; PONOSNA SAM ZBOG TOGA

Ево овако: изгледа су почели са извлачењем мртвих и лешева животиња у Обреновцу, да се јавност не би додатно узнемирила бројем страдалих - избацили су радио аматере

Па да----- страшно..... исто то раде и за далеко мање ствари, рецимо овде на Крстарици СТАЛНО ВРШЕ ПРИТИСАК НА УПРАВУ КРСТАРИЦЕ... кретенчине пандурске глупе.... ИСТИНА СЕ НЕ МОЖЕ ЗАУСТАВИТИ...... разумем да се боре против лажи али када почну да заташкавају истину тотално полудим.......ПА ЈБТ ОВИ РАДИОАМАТЕРИ СУ ЗЛАТА ВРЕДНИ У ОВОЈ СИТУАЦИЈИ - ФЕНОМЕНАЛНО СУ ФУНКЦИОНИСАЛИ... СЛУШАО САМ ИХ ЈЕДНО ВРЕМЕ.....

- - - - - - - - - -

da li je 16. maja kada je dato ovo saopštenje Obrenovac bio pod vodom a ljudi na krovovima i po gornjim spratovima? ja koliko gledam štampu od 16. jeste i uveliko je trajala evakuacija... da li imaš neke drugačije informacije?

Еј..... прекини да се правиш блесав ---- ПРВА УПОЗОРЕЊА СУ КРЕНУЛА ЈАВНО ВЕЋ ОД 13.МАЈА......:evil:

RHMZ je dao tačnu prognozu, ja sam se tri dana ježio pre ovoga jer mi je nevreme spičilo krov pre prvog maja pa sam pratio prognozu. Tražite odgovornost od onih koji su omanuli!
Neću da se ubeđujem ali nije dao tačnu prognozu, bila je ublažena količina padavina, pogotovo za Beograd.

Za vas sto optuzujete RHMZ (koji uzgredbudireceno, ne marim da vidim i cujem), dovoljno je da prodjete kroz arhivu vesti. Vec sam postavljao, evo jos jednom, prognoza vodostaja od utorka, 13. maja. bukvalno su rekli za sve gde je nastao haos:

Na Savi kod Šapca vodostaj se nalazi iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom porasta od 15. maja, upozorio je danas Republički hiodrometeorloški zavod (RHMZ).

Na Kolubari, vodostaji će granicu redovne odbrane od poplava preći sutra, a granicu vanredne odbrane tokom 15. maja, naveo je RHMZ na svom sajtu.

Na Ljigu, Tamnavi i Ubu kao i na Jadru takođe se očekuje porast vodostaja dok će "na slivu Toplice tokom 15. maja vodostaj prevazići granicu redovne odbrane od poplava".

Na gornjem toku Zapadne Morave, na Moravici, Bjelici i donjem toku Ibra vodostaji će sutra i prekosutra prevazići upozoravajuće nivoe.

Na Jasenici tokom sutrašnjeg dana vodostaj će prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a granicu vanredne odbrane tokom 15. maja.

Na Kubršnici, Resavi i Lugomiru sutra će biti prevaziđeni upozoravajući nivoi vodostaja dok će na Mlavi i Peku vodostaji pravazići granice redovne odbrane od poplava u naredna dva dana.

Na Belom Timoku kod Zaječara i na Crnom Timoku kod Gamzigrada u naredna dva dana vodostaji će pravazići upozoravajuće nivoe. Na Neri, Brzavi i Moravici vodostaji će, u naredna dva dana prevazići upozoravajuće nivoe, naveo je RHMZ.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/464710/Obilne-padavine-i-porast-vodostaja
Nemoj me pogrešno razumeti, da neko pokušava da svali odgovornost na RHMZ, svi su odgovorni, od vlasti, Srbija voda pa do RHMZ-a. To što si postavio je od 13 maja a kiša je počela obilno da pada već 14-og u ranim jutarnjim satima, padala je i 13 u popodnevnim i večernjim satima ali ne toliko obimno Kasno je to upozerenje bilo Pročitaj pažljivo ono što si postavio, uzmi primer Kolubare, Kolubara je poplavila Valjevo 14-og - premašila granicu vanredne odbrane od poplava, Tamnava, Ljig i UB su samo uzgred pomenuti - očekuju se porasti vodostaja, a Tamnava je napravila pravi haos.

Suština je da ublažili obim padavina, isto tako da nisu upozorili bar dva do tri dana ranije, trebali su da obuhvate i vreme u regionu, da ukožu na porast vodostaja u Hrvatskoj i Bosni, itd, Napomenuo bi i to da i da su ukazali malo ranije, pretpostavljam da reakcija nadležnih ne bi bila adekvatna.

Back