Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Немам, он је у пару с тобом.
Биће дупла количина сапуна, а као ексклузиву нећете завршити на полици неког тамо Алдија него у бутицима у Маријен Штрасе у Минхену.

nemoj ni citati sta _nobody_ pise, trosis se a ne razumes.
uzgred,
neki nisu ni za sapun.

- - - - - - - - - -

I minimalizuje se u granicama mogućnosti društva koje nisu velike.Zato i očekujemo pomoć od naših evropskih prijatelja koja je do sad izostala ili je simbolična .Kad kažem pomoć,mislim na spasioce,ronioce,helikoptere što jedino i može da pomogne spasavanju života ljudi.

ne govorim za sada, decenijama se nije nista radilo na tome.
poenta je u nemaru, nebrizi za sebe.

Nromalno da su zemlje u okruzenju poslale prve pomoc ,cak i Rusija geografski dalja poslala pomoc. Eu je trebala da intervenise medju prvima ,bliza je,a ipak smo mi njen siromasni kandidat . Poslednji uragan u americi je bio senzacija ,iako je po broju zrtava I matereijalnoj steti puno ispod nase katastrofe.

Poslednja izmena:
nemoj ni citati sta _nobody_ pise, trosis se a ne razumes.
uzgred,
neki nisu ni za sapun.

- - - - - - - - - -

ne govorim za sada, decenijama se nije nista radilo na tome.
poenta je u nemaru, nebrizi za sebe.

Opet ti o nemaru.Ima nemara moglo bi bolje ali od ovolike količine padavina inače nezabeležene nema zaštite.Negde taj višak vode mora da ode.Izgradnjom nasipa u jednom mestu problem se samo prebacuje na druga mesta nizvodno.Logično je da je ceo sistem projektovan tako da do izlivanja reka dolazi u slabije naseljenim krajevima.

aleksandar-vucic-poplave-dete-obrenovac-foto-telegraf-1400251245-497861.jpg

Ono kad pogledas, jeste da je to moralo da se slika, ali gde su bili Tadic, Djilas, Todorovic, pa i pojedini ministri. Sto se i oni nisu slikali?

Ima li dobrovoljaca koji su išli za Šabac? Čuo sam žalosne priče o očajnoj organizaciji i ugrožavanju života samih dobrovoljaca ali neću ništa neprovereno da pišem ovde...

Isao moj drugar. I prica mi sinoc, preveliki broj dobrovoljaca je otisao za Sabac, a sama gradska vlast je toliko neorganizovana da su hteli da ih podave. Sasvim druga prica je bila u Mitrovici gde je Jesic licno na licu mesta koordinisao volonterima i gde je sve lakse islo.

Opet ti o nemaru.Ima nemara moglo bi bolje ali od ovolike količine padavina inače nezabeležene nema zaštite.Negde taj višak vode mora da ode.Izgradnjom nasipa u jednom mestu problem se samo prebacuje na druga mesta nizvodno.Logično je da je ceo sistem projektovan tako da do izlivanja reka dolazi u slabije naseljenim krajevima.

ti o posledicama ja o uzrocima, tja.
ok, necu vise o nemaru.
ionako je sve ovo samo igra gluvih telefona

Tacno je. Neki iz mog komsiluka su bili.

Nadam se da će PV "preuzeti odgovornost" zbog nepotrebnog rizika života hiljada ljudi koje je pozvao u odbranu Šapca. Kakvu sam priču jednog od volontera pročitao MUKA MI JE!!!

- - - - - - - - - -

Поплаве у Аустрији:

10258922_1482192932013023_4820063786026757600_n.jpg

10365485_1482193092013007_7888720999952049008_o.jpg

10299123_1482193218679661_6298082911197926556_n.jpg

Ne mogu se oteti utisku da je nešto drugačije organizovano nego kod nas..... organizovano

Bezi ti. Ne volim Vucica, ali gde su drugi?

Kapiraš li da to nije njihov posao???? To je čista reklama! Njegov posao je da se to ne desi ili da šteta bude manja, dve godine je na vlasti i sve što su uradili je zapošljavanje sopstvenih partijskih kadrova! Posao premijera nije da spasava decu iz poplavljenih kuća!

Stigli avioni sa dodatnom pomoći iz Rusije; Evakuisano 20.000 ljudi

Na teritoriji Srbije evakuisano 20.000 osoba. Sava dostigla istorijski maksimum kod Šapca - 660 cm, sa tendencijom blagog rasta. Ima žrtava.

Na područijma ugroženim poplavama u Srbiji je evakuisano oko 20.000 osoba, ima žrtava, ali se o njihovom broju neće govoriti dok se voda ne povuče, kada će se dati i procena materijalne štete, koja je ogromna.

Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom porasta do 19. maja.

TE Kostolac nije ugrožena. Bedemi postavljeni na pet kilometara od termoelektrane. Dežuraju vojska i dobrovoljci.

Ruski avion Iljušin-76 s humanitarnom i tehničkom pomoći sleteo je danas na aerodrom u Beogradu.
U ovom avionu s pomoći koju je Ruska Federacija poslala građanima Srbije u poplavljenim područjima nalaze se agregati, čamci, ćebad, kao i hrana za bebe i druge namirnice.

Još jedan avion IL-76 s ruskom pomoći sleteo je ranije jutros na niški aerodrom.

TEКKO KOD ĆUPRIJE I JAGODINE, STABILNIJE U PARAĆINU,SVILAJNCU

Načelnik Odeljenja za vanrdedne situacije MUP Srbije za Pomoravski okrug Goran Kušić izjavio je jutros Tanjugu da je situacija zbog rasta vodstaja velike Morave teška kod Ćuprije i Jagodine a da se stanje stabilizira u Paraćinu i Svilajncu.

"U Ćupriji je bilo velikih problema sve do četiri sata jutros, oni nisu nestali ali su se smanjili", rekao je Kušić.

Iako Južna i Zapadna Morava stagniraju Velika Morava je kod Ćuprije rasla celu noć sve do četiri sata i postojala je mgućnost da prelije nasip od mosta na regionalnom putu Jagodina-Ćuprija-Paraćin do Opšte bolnice, objasnio je Kušić.

"Međutim, sada je Morava u stagnaciji, od četiri sata miruje, doduše vraća se kroz kanalizaciju, ali su tu instalirane pumpe i ta se voda vraća ponovo u Moravu. Taj nivo vode se održava", rekao je Kušić.

Grad je čuvalo noćas od 500 do 1.000 dobrovoljaca. Kod Glogovačkog mosta kod Jagodine, na regionalnom putu Jagodina-Svilajnac-Despotovac Morava je još sinoć počela da preliva i put je bio ugrožen što se saobraćaja tiče, i na kraju je zatvoren za saobraćaj.

Sam most nije ugrožen. Tamo su uglavnom njive poplavljene, istakao je Kušić.

Samo selo Glogovac nije ugroženo, a vikend naselje "Brioni" moralo je biti iseljeno.

Back