Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Obratite paznju na vodostaj Dunava - za 3 dana porasce za od dva do tri metra.

U Zemunu, po prognozi dostici ce granicu vanredne odbrane, dakle, moze da prelije. Nadajmo se da ce da omanu po obicaju.

Na koliko je postavljen nasip u Sapcu, koju visinu? Prognoza za utorak kaze - 710 cm.

ftq4wk.jpg

A ima li negde podatak koliko je KRIV DJERDAP za danasnje poplave u Srbiji?

Od kako je napravljena brana na Djerdapu, ceo dunavski sliv u Srbiji je otezan i od onda su pojeve redovna pojava. kada Srbija IZVOZI VISE STRUJE, onda PODIGNE NIVO vode na Djerdapu, pa su poplave POSLEDICA toga podizanja vode Dunava. Pocinje ponovo da se stvara Panonsko more.

Nije to tako od juce...Traje to par DECENIJA.

Samo, vlasti o tome ne vole da pricaju mnogo narodu.
Ово је физичка немогућност.
Када се производи више струје ниво опада јер се пропушта више воде кроз турбине.
Иначе управо акумулационо језеро Ђердапа, а и друга акумулациона језера до неке мере успевају да амортизује падавине и обуздају поплаве сем ако је количина кише екстремна као сада.

Mogli bi da preventivno na trgu zapalimo sve 'nepodobne' , kako patrijarh savetuje, mozda nas onda Gospod spasi ove poplave. Odvratno.

Ne verujem da je Patrijarh upotrebio taj izraz.

Ja koliko znam to oslobadjanje od poreza za novac dat u humanitarne svrhe treba da pise u nekom od zakona. To ne odredjuje drzava u vanrednoj situaciji :roll:

I ne vidim sto bi to bio prljav novac?

Nije to "prljav" novac, ali nije ni iskren.

I Čeda pomaže Obrenovčanima

I lider LDP Čedomir Jovanović nalazi se u Obrenovcu gde pomaže u evakuaciji građana. U Obrenovcu se nalazi od jutros, i ostaće tamo do daljnjeg. Jovanović je obučen u ronilačko odelo.

Bn2f8s3CIAAg5W8.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/46...otrebni-ljudi-za-odbranu-elektrane-Kostolac-B

Ovako se pomaze a ne u odelu kao maneken.

a Vucic bio na terenu okruzen kamerama, predao 2 flase vode i otisao

Ceda je veci patriota od vecine srpskih politicara, a krstine patriote koje cu uvek raspolozene da ga pljuju se ne skidaju sa kompa... ako su poslali 1 SMS, svaka im cast

Poznatog biznismena Srđana Đokovića sve češće možemo videti u noćnom provodu kako uživa u muzici, ali i u društvu lepih devojaka! Sličan slučaj desio se u sredu uveče, kada oca našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića ni loše vreme ni pljuskovi nisu sprečili da se pojavi na popularnom prestoničkom splavu „River“, gde je sa anonimnom plavušom lumpovao do ranih jutarnjih časova!

http://www.alo.rs/v-i-p/estrada/srdan-dokovic-u-provodu-sa-plavusom/55264

Zasto ovaj ne pomaze nego se trezni?

Neko daje novac od srca, neko zato sto ima skriveni motiv. Ali u oba slucaja dat novac sluzi svrsi.

Како каква, најбоља је помоћ из туђег џепа.У који већ стављаш руке, нормално и кажеш хвала.

Mi smo toliko siromasni da ne mozemo sebi da dozvolimo ni poreske olaksice.

Pretpostavljam da ce ih biti u tim slucajevima, ali ne znam tacno sta zakon kaze za ovakve slucajeve.

Ово је физичка немогућност.
Када се производи више струје ниво опада јер се пропушта више воде кроз турбине.
Иначе управо акумулационо језеро Ђердапа, а и друга акумулациона језера до неке мере успевају да амортизује падавине и обуздају поплаве сем ако је количина кише екстремна као сада.

Kada sam nekada bio rukovodilac jednog PK u Banatu, secam se da smo slali delegacije u Beograd da MOLIMO da odgovorni spuste nivo vode na Djerdapu jer smo se davili pod vodom.

Cim bi oni to uradili - poplave bi nestalo!

Diković je rekao da neće biti problema sigurno.

Vanredna odbrana u Sapcu je na 500 cm. Dakle, ako su podigli nasip za jos dva i po metra, onda ok, ali dva i po metra je ogromna visina, zato sam sumnjicav. U slucaju da su podigli za dva metra, ako voda prelije za tih desetak santima, snagom ce obrusiti ceo nasip i ode Sabac u majcinu, jer sto je nasip visi, to je nestabilniji. Valjda su analizirali sve, bem ih glupave.

Vanredna odbrana u Sapcu je na 500 cm. Dakle, ako su podigli nasip za jos dva i po metra, onda ok, ali dva i po metra je ogromna visina, zato sam sumnjicav. U slucaju da su podigli za dva metra, ako voda prelije za tih desetak santima, snagom ce obrusiti ceo nasip i ode Sabac u majcinu, jer sto je nasip visi, to je nestabilniji. Valjda su analizirali sve, bem ih glupave.

kakva crna analiza, skupili volontere sa konca i konopca, bar da su im rekli svoje cizme i lopate da pobesu.

Ja isto to gledam juce i ne verujem. Vandredna odbrana na oko 5m a premasila voda vec dobrano. Svaka cast ako to izdrzi.

Pa sad stvarno ne mogu da ti kažem da nisi u pravu, ali tako sam pročitala negde na netu. U ovoj poplavi informacija ne mogu da ti nađem link, a stvarno nije ni bitno. Ne znam zašto imate potrebu da gledate oznake na spasilačkim odelima, čemu to?

Jer ocigledno EU boli dupence za Srbiju!!! Eto sto a mi trcimo ka njima i klizamo se uveliko!!!

U ponedeljak se odlucuje koliki ce kredit da nam da MMF za sanacije posledica ako slucajno pokusamo da uzmemo od Rusa ili Kineza odmah ce nam opalit dva samara i reci da su njihovi krediti mnogo povoljniji .
Iz Eu koja ima mehanzaciju i ljudstvo koju moze da salje na mesec dobili smo podrsku!! Jel tebi treba da se crta ,sta imas ti na ramenima bgt?

Mislim da je spomenuo 740, ali ne drži me za reč.

E kad je on rekao onda odlicno!! Mislim, ljudi strucnjaci su lepo objasnili da vreca sa peskom nije resenje za duze od 24 sata a bice potrebno 3 nedelje imati bedem.

Издржаће ако се буду одржавали и то су рекли, и да се ништа не препусти случају тј. да се сад већ брани Дунав.

Poznatog biznismena Srđana Đokovića sve češće možemo videti u noćnom provodu kako uživa u muzici, ali i u društvu lepih devojaka! Sličan slučaj desio se u sredu uveče, kada oca našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića ni loše vreme ni pljuskovi nisu sprečili da se pojavi na popularnom prestoničkom splavu „River“, gde je sa anonimnom plavušom lumpovao do ranih jutarnjih časova!

http://www.alo.rs/v-i-p/estrada/srdan-dokovic-u-provodu-sa-plavusom/55264

Zasto ovaj ne pomaze nego se trezni?

Sin šuta loptice i dobro zaradjuje da cale moze da kara uz africke šljive i ostale preparate mlade devojke. Otkad je biznismen? Od prije ili otkako je sin postao uspjesan tenisac?

Back