Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Код мене у "Идеи" (пре око пола сата), у Војводе Богдана, покупована негазирана, газиране воде још има понешто, али млека, јогурта, пива и сокова, колико хоћеш...

pa za hranu nije problem nece ni biti problem. samo voda je kriticna i struja, sta ce se desiti sa elektranom do jutra.

МЕРЕ ЗА ЗАШТИТУ ЗДРАВЉА
Институт за јавно здравље „др Милан Јовановић Батут“ објавио је данас препоруке становништву за време поплавног таласа.

У циљу спречавања појаве цревних заразних болести предлажу се следеће мере:

У случају замућења и промене боје воде за пиће препорука је да се она не користи за пиће, припремање хране и личну хигијену. У тој ситуацији користити контролисане изворе водоснабдевања – цистерне и флаширану воду.

Уколико се вода складишти у кућним условима за пиће и припрему намирница, препорука је да се то чини у амбалажама мање запремине, до два литра и да се искористи у што краћем року, уз поштовање мера хигијене.

Неопходно је појачати контролу санитарно-хигијенских услова просторија, опреме, прибора и здравственог стања особља које ради на припреми хране у ресторанима друштвене исхране, обдаништима и школама.

Мора се појачати и контрола здравствене исправности намирница.

Не треба користити лако кварљиве хранљиве намирнице (месо, млеко и јаја, свеже воће и поврће), већ конзервиране намирнице, термички обрађено поврће, суво воће, кондиторске производе.

Све намирнице које би могле да дођу у контакт са влагом треба држати у стакленим и металним добро затвореним посудама.

Све намирнице и технику који су дошли у контакт са водом из поплавног таласа (поплављени фрижидери, замрзивачи, оставе) ни у ком случају не треба користити за исхрану.

Неопходна је стриктна хигијена руку, посебно при припреми и конзумирању хране. У случају појаве симптома као што су мучнина, повраћање, пролив, повишена температура обавезно се јавити лекару.

pa za hranu nije problem nece ni biti problem. samo voda je kriticna i struja, sta ce se desiti sa elektranom do jutra.

Па НОРМАЛНО - је л' следеће што следи од наше Владе Србије ТО ЈЕ ДА ПРОДАЈУ СВ АИЗВОРИШТА ВОДЕ СТРАНЦИМА....... како сте само наивни, чудо једно..........

Na Beogradskoj hronici na RTSu sam licno cuo da prenose saopstenje Vodovoda. Ne pravimo paniku bezveze.

Potopljeni Obranovac od 60 000 ljudi je jedno a bar milion ljudi koje Beogradski vodovod snabdeva je nesto sasvim drugo.

Jedino sto moze da bude problem je ako se prekine dovod struje.

Да, и ја сам то чуо - АЛИ ПРОБЛЕМ ЈЕ У ТОМЕ ШТО ЗАПОСЛЕНИ У ВОДОВОДУ (А ЈА ИХ ЛИЧНО ЗНАМ) ПРИЧАЈУ САСВИМ ДРУГЕ ПРИЧЕ И УПОЗОРАВАЈУ СВЕ ОНЕ КОЈЕ ПОЗНАЈУ ДА НАПРАВЕ ЗАЛИХЕ ВОДЕ И ДА ВОДУ ИЗ ЧЕСМЕ ВИШЕ НЕ ПИЈУ ЈЕР СУ СЕ ИЗЛИЛЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ......... И ТО ИМАМ ИНФОРМАЦИЈУ СА 3 СТРАНЕ.........

Back