Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Све док ради добро? А где се он то доказао па квалификовао за министра одбране?

А по ком то критеријуму Бата ради добро?

Где се тадић, пацијент психолога а не психолог, квалификовао за министра телекомуникација?
Где се тадић квалификовао за министра војног? пс тада нам је урнисао војску.
Да не причамо тек о другим стварима.

jedva cekam da me neko ovde demagoski pita za ime i prezime .... evo im zene sa javnog medija sa imenom i prezimenom....

a pozivam vas kolege treci put, da svako od nas sad ovde, objavi javno svoje ime i prezime i kaze sta je uradio za ovu drzavu i narod u svom zivotnom mandatu...cv od svakog... pa da se vidi ko je ovde trol, ko je lazov, ko spamer a ko potpuno normalan covek koji iz nacistijig pobuda boravi na ovom mestu.

Pa izvol'te kazite ime i prezime, pa cu i ja.

Ja u ovo sto pisem verujem, za razliku od mnogih koji se na pocetku teme nisu ni setili da postave neka pitanja, a sad kad je sve malo proslo, iznenada su im "ohladnele glave" i s punim pravom ih postavljaju i to samo ovoj vlasti, kao da su zaboravili kolika je bila stihija i koliko je sve to isto bilo i u RS....i ako, treba da postavljaju, ali ne da se prave "pametni" kao da bi oni drugacije postupili od ovih (ili nekih prethodnih) vlasti koje nista nisu uradile na preventivi.

Jednostavno, zna se cinjenica godinama unazad da drzava nema para.

Bata keramičar je Ministar vojni i nešto je vanredno pozvan u Moskvu. Car ih obično pozove kad treba da im nogama nalupa šamare. Ako ovaj telegram zahvalnosti u kome se kaže da Vlada Srbije i Srpski narod neće nikada zaboraviti i da će večno biti zahvalni na ukazanoj pravovremenoj pomoći, posmatraš u kontekstu govora koji je juče održao Čepurinn i pre svega protokola u kome je prvi govornik bio Majkl Devenport, pa tek onda Čepurin i tako dalje, jasno je da je napravljen diplomatski skandal.

Ako tome dodamo i održavanje neke konferencije NATO zemalja u Beogradu gde su učesnici naglašavali da NATO drži otvorena vrata ... mrzi me da pišem dugačke postove :lol:

Браво!......... врло интелигентно промишљање.... све је тачно што си навела.. видећемо............

Bata keramičar je Ministar vojni i nešto je vanredno pozvan u Moskvu. Car ih obično pozove kad treba da im nogama nalupa šamare. Ako ovaj telegram zahvalnosti u kome se kaže da Vlada Srbije i Srpski narod neće nikada zaboraviti i da će večno biti zahvalni na ukazanoj pravovremenoj pomoći, posmatraš u kontekstu govora koji je juče održao Čepurinn i pre svega protokola u kome je prvi govornik bio Majkl Devenport, pa tek onda Čepurin i tako dalje, jasno je da je napravljen diplomatski skandal.

Ako tome dodamo i održavanje neke konferencije NATO zemalja u Beogradu gde su učesnici naglašavali da NATO drži otvorena vrata ... mrzi me da pišem dugačke postove :lol:

Lepo bi bilo da tog Batu tamo zadrze, a da mesto njega dodje Putin u Beograd. A samare im je trebao ranije deliti, ovo je sve vec svrsen cin, cini mi se.

Где се тадић, пацијент психолога а не психолог, квалификовао за министра телекомуникација?

То што је Тадић неспособњаковић не мења чињеницу да је и Бата керамичар неспособњаковић.

Pa to sto su oni losi, ne znaci automatski i da su ovi dobri.

Takve stvari ( nasipi, mostovi, putevi, tuneli, odbrana od pozara, poplava) nemaju i ne smeju da imaju nikakve veze sa partijom na vlasti.
Ali to niko ne zeli da razume pa nam se dogadja sta nam se dogadja.
Valjda postoje neke sluzbe kojima kje zadatak da kontrolisu nasipe i mostove, a ne da pricamo da su tada bili na valsti zeleni ili zuti ili crveni.

Ја и нисам спомињала никакве 'зелене', 'жуте' и 'црвене', само споменух белосветске еХперте, који су, осим што су нам намакли пријатељски Запад на врат, ето, заборавили на те ситнице - одбрана од пожара, поплава и других катастрофа, ваљда од силног еХпертизма? Али зато нису заборавили да намакну које милионче евра на своје банковне рачуне...

Pa izvol'te kazite ime i prezime, pa cu i ja.

Ja u ovo sto pisem verujem, za razliku od mnogih koji se na pocetku teme nisu ni setili da postave neka pitanja, a sad kad je sve malo proslo, iznenada su im "ohladnele glave" i s punim pravom ih postavljaju i to samo ovoj vlasti, kao da su zaboravili kolika je bila stihija i koliko je sve to isto bilo i u RS....i ako, treba da postavljaju, ali ne da se prave "pametni" kao da bi oni drugacije postupili od ovih (ili nekih prethodnih) vlasti koje nista nisu uradile na preventivi.

Jednostavno, zna se cinjenica godinama unazad da drzava nema para.

Па и његовом пајташу Шутановцу, једина препорука за војног министра је било то што му је деда био Солунац. :dash:

То што је Тадић неспособњаковић не мења чињеницу да је и Бата керамичар неспособњаковић.

После тадића тешко је нешто урадити кад је свео војску на пионирски одред. Томи Николићу треба дићи споменик што нам је скинуо ту креатуру са леђа.

vojska I MUP su mogli da ovladaju situacijom u obrenovcu i imaju dovoljno ljudi za reakciju. imaju oni staresine za sve, ali su im vezane ruke jer drzavni funkcioneri nemaju spremna resenja niti ideju sta da naredjuju. zato je i nastao toliki vakum svuda jer su svi cekali instrukcije od drzave a drzava je zakazala u celom lancu komande i to od vrha. tek kada je proglasena vanredna situacija, tek se onda krenulo sa spasavanjem i to je bilo potrebno vremena dok se pocetno sistem pokrenuo. drugi dan vanredne situacije je ostvaren napredak u evakuaciji i sprecavanju dalje propasti i to se videlo, ali se pre toga Srbija tri dana utapala u vodi i nikom nista. vode je bilo previse ne postoji nacin da se Obrenovac i mnoga druga mesta spase od tako necega, ali ljudi su morali biti evakuisani mnogo ranije. kuce ce da se operu i osuse, srusene sagrade, ali ljudi su se utopili.

Ali i vojska i MUP da bi reagovali moraju da imaju naredjenje od drugih organa, organa vlasti.

A vlast opet od nekoga ko je zaduzen za to (ne znam kako se zovu sve te institucije, ali su u vezi sa pracenjem stanja na terenu i blagovremenim obavestavanjem, alarmiranjem, savetima do koje je mere nesto opasno).

Kako to mislis - same da reaguju? Tek tako, same od sebe?

bice da je u pitanju odustajanje od ugovora za one vec dogovorene avione, MIGove za vojsku....nisu velike pare u pitanju, ali pre par dana je prosla neka vest da ipak nemamo pare za taj ugovor...a koji smo potpisali...i garantujem da ce biti kao u slucaju satelit, ima da platimo penale. jedino ako se Rusi bas bas bas potrude da nam oproste. ili mozda daju jos neki kredit pa da se tako otplati, jer nam vojsci stvarno trebaju avioni, nema cime da se cuva nebo samo stare kante su nam ostale.

Meni licno, a narocito nastradilima je jako bitno da su konacno shvatili da od drzave Srbije ne mogu nista da ocekuju .
Da nije bilo Rusa,Bugara, Slovenaca, Makedonaca, Nemaca pa i Hrvata, danas bismo imali barem jos sto mrtvih vise.

Srbija kao drzava totalno je zakazala, nista meni ne znaci Vuciceva narikanja, kuknjava, svi smo videli kako je bilo, svako je shvatio
da od Beograda vise nema sta da ocekuje, ljudi su se pitali zasto Srbija nema civilnu zastitu, zasto nema vatrogasnu sluzbu, zasto nema
mehanizaciju, sta je i kako sa opremom koju ima vojska? Gde je bila vojska?

Naravno da od ove drzave jos odavno nema nista, i da je stvar samo u "prekrivanju rupa", ali to je stanje odavno takvo, ne znam ko je ocekivao drugacije? Ko je ocekivao na kraju krajeva ovakve poplave uopste? I u tom smislu, smatram da se ova vlast dobro snasla, i da drugacije ne bi ni ostale (s obzirom da nemamo preventivu - gradjenje nasipa niti tehnicki potencijal, a ni ljudstvo u vojsci kao nekada).

Poslednja izmena:
bice da je u pitanju odustajanje od ugovora za one vec dogovorene avione, MIGove za vojsku....nisu velike pare u pitanju, ali pre par dana je prosla neka vest da ipak nemamo pare za taj ugovor...a koji smo potpisali...i garantujem da ce biti kao u slucaju satelit, ima da platimo penale. jedino ako se Rusi bas bas bas potrude da nam oproste. ili mozda daju jos neki kredit pa da se tako otplati, jer nam vojsci stvarno trebaju avioni, nema cime da se cuva nebo samo stare kante su nam ostale.

Од кога да чувамо небо, од ванземаљаца? :lol:

НАТО и Запад су наши пријатељи! :worth:

Бесна сам к'о рис :evil:

Ne verujes valjda ozbiljno u to. Sta ce nama aviJoni kad nam dolazi NATO u Srbiju?

Од кога да чувамо небо, од ванземаљаца? :lol:

НАТО и Запад су наши пријатељи! :worth:

Бесна сам к'о рис :evil:

Од кога да чувамо небо? Од цитаделе и џегуера и сличних уберменша који могу да као црне удовице жохара дудајева отму путнички авион да би се спуцале њиме у најнасељенији део нс или бгд ил где већ...

ako je nekog obaveštenja preko medija i bilo, to je sasvim sigurno bilo neadekvatno....
tako da je njegova izjava neprimerena....

rts tvrdi da je vest preuzeo iz Politike...

i ja sam malo pobrkala kad je sta bilo, i sto je najvaznije, to u Dnevniku nije ni rekao, ne znam kako sam to bezveze povezala, no bilo kako bilo, jeste rekao ovo onda kasnije.

Pa sta da kazem, potpuno si u pravu, imamo dve, (za sada) razlicite izjave i trebalo bi da se utvrdi cija ja istinita, ev. da se dopuni cinjenicama i sl. Zato, "sto je brzo to je i kuso" i treba lepo da se ispitaju sve okolnosti a ne naprecac da se donose zakljucci, narocito nena osnovu rekla - kazala, to je pogresno. Ali, nekom i tako odgovara, ja volim da baratam cinjenicama proverenim sa vise strana, a tako i treba narocito u ovakvim situacijama.

Mogu da razumem da je jedan deo ljudi "izgubio glavu", na kraju, i ja sam u ovim danima, od ocaja, tuge, zaprepascenja, ali je interesantno kako neko nije "izgubio glavu" kad treba da se hitro i lazno optuzi....to je ono sto je indikativno, i ruzno, u svemu.

kako je ovaj video postao dozvoljen kad je ceo dan brisan...pošteno bi bilo da se obrazloži zašto je brisan

Датум издавања: 14.05.2014. у 10:00
Западна Србија Колубарски Веома опасно време
Количина падавина већа од 60 l/m² за 24 h
.
Веома опасно време
- Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог
су интезитета да могу проузроковати велику
материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и жив
отиња.
Kоличина падавина већа од 60 l/m² за 24 h
Изазивање поплава, проблеми у свим активностима пољопривредне производњ
е, значајни проблеми у саобраћају и транспорту, ризик од