Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste li primetili da ruski zvaničnici koriste svoje prevodioce?

Gledam večeras na RTS gostovali spasioci i naš prevodilac. Čovek se i ne trudi. Čitavu priču ruskog spasioca svodio na jednu rečenicu.

Slovenac zna srpski prilčno dobro.

ja sam veceras kad sam dolazio sa treninga u kolima slusao na studiju B intervju neki aktivista pravoslavni fond iz Rusije i ruska novinarka nazalost nisam pohvatao imena...i na pitanje voditeljke kako su zadovoljni prijemom u Srbiji, imali su primedbe, novinarka da joj nisu dozvoljavali da udje u obrenovac a taj decko je rekao da je Rusija prva dosla i donela do sada najvise pomoci a da srpski funkcioneri po medijima zahvalnost najvise pokazuju nekim drugim donatorima...

Plasim se da poverujem ali sve vise ljudi veruje u te price o namernom izazivanju katastrofa. Zna li neko da li je moguce da se tolika kolicina kise izlije na zemlju bez ijednog groma ili munje?

sve je moguce samo to ne mozes da dokazes dok druga najveca sila koja zeli da napakosti prvoj ne otvori karte i kaze istinu...ali to je vec pocetak wwIII.... ako je mnogo istaknutih ljudi iz sfere nauke potvrdilo tu mogucnost, zapadnih, a sto ne bi bila istinita... rusi su imali uredjaj za ultra zvuk subosnicnih frekvencija koje deluju na ljudsku podsvet i izazivaju totalni haos u glavi jos 1950.... sta do danas imaju ameri to mozes samo da pretpostavis.

Koliko je ono, beshe, kostalo nepravedno, krajnje subjektivno bombardovanje Srbije, 1999te??? :whistling: 100 milijardi ojra? Aha, da... U pitanju je prirodna nepogoda?! :D

_nobody_

175. милиона Евра штата у Срибји узрокована поплавама - НЕКО ЈЕ ТУ ДЕБЕЛО ЛУД.

110 милиона долара је исплаћено за чишћење поломљених грана у Торонту након смрзавице крајем децембра прошле године.

Kakvo to bankarstvo postoji 2,5 hiljade godina. Davanjem para uz kamatu ili zelenastvom su se bavili samo jevreji i zbog toga su bili proganjani...to se radilo tajno, uvek je bilo ljudi u nevolji

Začeci bankarstva su bili u antičkom dobu. Grčka i Rim.

- - - - - - - - - -

'el sutra ukidaju vanrednu situaciju?

Malo me smorila ovolika cenzura.

Ne verujem osladila im se vanredna situacija. Vanredni keš i vanredna ovlašćenja.

'el sutra ukidaju vanrednu situaciju?

Malo me smorila ovolika cenzura.

sutra svane a na nebu dva sunca.... i dvostruka duga.... i rodi se u narodnog fronta nov spasilac srbije...samo cemo da popricekemo jos 30-40 godina dok poraste

inace ima ljudi ako niste znali koji su pretezno sizofrenicari, ali to nije pravilo, koji oko sebe seju smrt...i to seju bas onima koji ih vole... nadajmo se da smo mi srbi kaki smo ludi i blesavi bogu dragi i da ce sinuti sunce napretka i da nas malo postede ove duhovne bede koju posmatramo svakog dana poslednje dve godine, a usudio bi se reci i celog ovog novog veka...

Poslednja izmena:
Kakvo to bankarstvo postoji 2,5 hiljade godina. Davanjem para uz kamatu ili zelenastvom su se bavili samo jevreji i zbog toga su bili proganjani...to se radilo tajno, uvek je bilo ljudi u nevolji

Da, a prvu banku koja je začetnik modernog bankarstva osnovali su Italijanski moreplovci i trgovci zajedno sa katoličkom crkvo pre 500-600 godina, a Jevreji nemaju nikakve veze sa tim.

Aman ova kisa je bila kao oni letnji iznenadni ali kratki pljuskovi kad se zemlja i nebo sastave a sve je praceno munjama... ovakva i ovolika kolicina padavina nije uobicajena za nase podneblje...kao i onaj oblak koji 3 dana stoji nad nama i ne mrda

klima se globalno menja. klimatski obrasci se menjaju. nije uobicajeno ni da padne sneg u africkoj pustinji, ali je pao.

Začeci bankarstva su bili u antičkom dobu. Grčka i Rim.

- - - - - - - - - -

Ne verujem osladila im se vanredna situacija. Vanredni keš i vanredna ovlašćenja.

...ma u doba prvobitne zajednice kad je bila razmena dobara i to sa sve kamatama:roll:

Za crkvu je davanje novca uz kamatu bio smrtni greh a mislim da i danas to vazi u muslimanskim zemljama u koje jos nije stigla demokratija

iznad mene? joj bre..pa ti ne znas kakav sam ja dobar...evo poslacu ti na pp misljenje 25 forumasica o meni, sacu ih sve kontaktiram i ako kazu jednu losu rec samobanovacu se.... :flert:

nego drustvo sta mislite da naparavimo temu, ono sto sam predlozio sta je ko od nas ucino za ovu drzavu tokom svog dosadasnjeg zivota...ne morate licne podatke, nego svako nek napise sta misli da je uradio pozitivno...a?

Ideja je ok ali ne bi da se reklamiram. Šta sam uradio, uradio sam ne tražim ništa zauzvrat. Da li bi opet...ne verujem.

malopre na Happy gostuje žena iz Obrenovca...zadnje ptanje je bilo kako se oseća posle svega a ona kreće da priča kako su svi Obrenovčani ljuti i da možda ovo nije moglo da se spreči ali da je neko mogao da ih upozori...i voditelj je prekida i zahvaljuje se na gostovanju

wAAAABJRU5ErkJggg==
Оригинал поставио eremita

2eCD7yYAGAAtBjymBAqNdpmcphfyhmWBY1ExEAIfkEBQoADQAsBAAFAAgAAwAABAqwiFnkvFbYoGcEACH5BAUKAA0ALAQABAAHAAQAAAQLsIlG5ayz1Kb5LhEAIfkEBTIADQAsBAAEAAgAAwAABApQtNkkLbThgiePACH5BAUUAA0ALAkACgACAAIAAAQEsAnRIgAh QQFCgANACwEAAQABwAEAAAEDbCURmUBtIErMOhahkUAIfkEBQAADQAsAgACAAsABwAABB2wSSEbrTJUXVX4zQcqQikEpkBMTdFaWFnJGxdyEQAh QQFAAANACwCAAIACwAGAAAEFrBJJVuoOFehG7dBCIrKJwQmMV6hGAEAIfkEBQAADQAsAgACAAsABgAABBawSSEbrThLpVuYQmiFlFBIhYmW5ChGADs=
.......надам се да се зезаш........ у принципу зар није боље ДА ТЕ УЗБУНИМ А ДА ОСТАНЕШ ЖИВ - НЕГО ДА НЕ БУДЕШ УЗБУЊЕН А ДА ЗАВРШИШ МРТАВ У НЕКОМ ЈАРКУ.........
lAAAAAAAAACH5BAEAAA4ALAAAAAAPAA8AAARd0EkZap3Y1aVSGhcWcAgCnMMRTEEnCCfwpquWmHEOagoOn7 CKnADxoKGSiLHBBSSAROjCWA8KwPZa7sVrgJZAWE8FhR2msGgESAHziqWutB 0zIVg94wzLAsNRMRADs=

pre cu da zavrsimu jark u ako me ukoka neki sns-ovac
C05FVFNDQVBFMi4wAwEAAAAh QQFFAANACwAAAAADwAPAAAEWrBJCWqduNWlUiIXBiyCgARBeQAToJhonK5UcgoxHoCacuspXGEFsMmOBUMlATymlABEaUotQQmpgXY7EAxZAKyA2y3wNAQCo2qmUdKFeJzgbgEMeAMxY7dkIgAh QQFFAANACwCAAIACwAHAAAEE7BJJFuoOOvNq if8GGiNAzZ2UQAIfkEBQoADQAsBQAHAAUAAgAABAVQSDlqjQAh QQFCgANACwFAAcABQACAAAEBTBIKWqNACH5BAUKAA0ALAUABwAFAAIAAAQFUEg5ao0AIfkEBRQADQAsBQAHAAUAAgAABAUwSClqjQA7

Оригинал поставио marlon
sad napisah ss-ovac i videh gresku...uzas..podsvest sta radi to je strasno...inace za zemljotrese ovo nije nikakva mistifikacija, voleo bih neko ko zna vise o tome da napise, koliko ima uticaja na tektonske poremecaje losa energija ogromnog broja ljudi.. jer ne jednom su bili zemljotresi posle nekih gradjanskih nemira i sl. setimo se za vreme slobe kad je bila mionica... pa ono u turskoj... naravno nije to uslov, ali ljudska energija skupljena na gomilu nije nimalo naivna stvar

Наравно - сваки човек ЗРАЧИ ЕНЕРГИЈУ........

. Чувени научник Петар Ј. Станковић сматрао је да мисли могу да зраче јаче или слабије, слично као код радио-таласа, већ према томе ,,колико психичке енергије садрже".

ja sam veceras kad sam dolazio sa treninga u kolima slusao na studiju B intervju neki aktivista pravoslavni fond iz Rusije i ruska novinarka nazalost nisam pohvatao imena...i na pitanje voditeljke kako su zadovoljni prijemom u Srbiji, imali su primedbe, novinarka da joj nisu dozvoljavali da udje u obrenovac a taj decko je rekao da je Rusija prva dosla i donela do sada najvise pomoci a da srpski funkcioneri po medijima zahvalnost najvise pokazuju nekim drugim donatorima...

Ma, milina. Zato je danas Nj. E. Čepurin održao onakav govor.

malopre na Happy gostuje žena iz Obrenovca...zadnje ptanje je bilo kako se oseća posle svega a ona kreće da priča kako su svi Obrenovčani ljuti i da možda ovo nije moglo da se spreči ali da je neko mogao da ih upozori...i voditelj je prekida i zahvaljuje se na gostovanju
Prvo neverica pa bes...tako to ide....zato nije u redu koristiti muku ovih ljudi zbog stranackih prepucavanja

to je klasican dokaz cenzurisanja i da nema nikakve slobode medija, policajcima je sasvim jasno naredjeno da kazu ono sto im je napisano kao zvanicna izjava i samo to moze da izadje u medije.

istinu nikad ne mozes sakriti bilo kakvom represijom a ja molim boga da je zvanicna verzija istinita... ali zdrav razum mi u svakoj zvanicnoj reci koju cujem govori da u to ne verujem. zasto je tako ja ne znam, verovatno su zvanicnici u nekom strahu pa lose formulisu stvari i to je normalno, desava se cesto i u normalnim zivotnim situacijama, a kamoli ne bi u ovakvoj

mislim da niko od nas jos nije ni svestan razmera tragedije koja nas je zadesila....

...ma u doba prvobitne zajednice kad je bila razmena dobara i to sa sve kamatama:roll:

Za crkvu je davanje novca uz kamatu bio smrtni greh a mislim da i danas to vazi u muslimanskim zemljama u koje jos nije stigla demokratija

Kredit je kredit, prvobitna zajednica ili vol strit. :lol:

[QUOTE]Kreditni, menjaki i založni poslovi postojali su ve u starom veku kod starih
Sumera, Asiraca, u Vavilonu, na Kipru, kod Egipana i starih Grka.
Ove aktivnosti su
bile vezane za religiozne hramove antikog sveta, što je sa svoje strane doprinosilo razvoju
trgovine i poljoprivrede. U periodu od VII –V veka p.n.e.u Vavilonu su se pojavile prve
privatne kue Igibi i Murašu, koje su se bavile poslovima skladištenja i uvanja roba (žita,
hrane, zlata i dragocenosti), kao i davanja u zajam robe drugim licima. Potvrde o
deponovanim proizvodima služile su kao sredstvo obrauna i plaanja, a pozajmice su
vršene uz visoku (zelenašku) kamatu. Ove kue su nazivane tezauri, pa otuda i potie
odomaeni naziv za povlaenje, skladištenje i uvanje robe i novca (tezaurisanje).
U antikoj Grkoj došlo je do daljeg razvoja bankarskih poslova, u koje su bili
ukljueni sveštenici i gradjani. Karaketristino je bilo postojanje velikog broja gradova -
državica koje su kovale svoj sopstveni novac. Otuda su se razvili poslovi menjaa -
sarafski poslovi, a ljudi koji su vršili zamenu novca – trapezari(od trapeza – sto za kojim
je zamena vršena). Oni se istovremeno javljaju i kao zajmodavci. Kasnije su formirane
velike menjanice, koje su davale zaloge na založnice, primale novac na štednju i
obavljale poslove prenosa novca.
U starom Rimu je došlo do daljeg razvoja poslova koji predstavljaju preteu
bankarskih, kao i do administrativnog regulisanja finansijskih institucija i prakse. Rimski
bankari imali su naziv argentarius – lice koje se bavi primanjem depozita i uloga,
davanjem zajmova i posredovanjem u novanom prometu. Pri tom vei broj autora ukazuje
na veliki stepen razvijenosti ovih poslova, kao i na povezivanje, odnosno uticaj
argentariusa ne samo na privredne, ve i na državnike poslove.
[/QUOTE]

Da, a prvu banku koja je začetnik modernog bankarstva osnovali su Italijanski moreplovci i trgovci zajedno sa katoličkom crkvo pre 500-600 godina, a Jevreji nemaju nikakve veze sa tim.

Па нисам баш сигуран --- јер на хришћанским православним фрескама у сценама Пакла имаш лика који виси обешен и обмотан змијама а поред њега пише: каматник :p а испод гори ватра........

Back