Poplava u Beogradu

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proka

Legenda
Poruka
57.100
POPLAVA U BEOGRADU

Prizori poplavljenog Beograda na Tviteru su izazvali reakcije koje variraju od besa do humora. Beograđanin Predrag Stanojević nam je poslao svoj snimak napravljen u automobilu u kom je ostao zarobljen.

Koliko tačno traje beogradski problem sa kanalizacijom i šahtovima iz kojih i kada padne normalna kiša – izvoru gejziri? Evo XXI vek je, imamo Beograd na vodi, ali ne i rešenu kanalizaciju i zaštite od poplava. Osim činjenice da se klima promenila zbog globalnog otopljavanja, a da infrastruktura Beograda ne radi kako treba već dugo, ni ono što imamo se ne održava redovno, pa slike i snimci potopa od sinoć nikog ne čude, ali zabrinjavaju. Na kraju krajeva – poplave prave štetu.

Beograđanin Predrag Stanojević nam je poslao svoj snimak napravljen na auto-putu gde se zatekao u toku nevremena. Inače, auto u kom je snimak napravljen – tek što je kupio.

“Krenuo sam Kumodraškom na Autokomandu, međutim okrenuo sam se i vratio ka Dušanovcu jer je bio potop. Došao sam do Ustaničke i krenuo u pravcu auto-puta, ali je ispod specijalnog suda bilo mnogo vode na putu, još nije bilo ni rasvete ulične, nismo mogli da procenimo kolika je voda, išli smo polako, a onda je auto ‘povukao’ vodu i stao. Ne samo moj, bilo je tu više automobila. Čekao sam policiju da dođe da napravi uviđaj zbog kaska, a posle tri sata je stigao slap koji je odneo auto. Prvih sat nismo mogli da izađemo iz kola, voda je bila preko vrata”, rekao je za naš portal Stanojević.

Njegov slučaj je jedan od brojnih koje smo imali prilike da vidimo i na društvenim mrežama. Na Tviteru smo sinoć videli haos koji je zavladao zbog jakog nevremena i zastrašujuće prizore sa Autokomande, a Južnog Bulevara, iz podzemnih prolaza.

Погледај слику на Твитеру

Sinoć - poplava u prevozu na liniji 48.
Уграђени видео

Дајте снимак најбољег слапа у Београду.
😂
😂
😂

Уграђени видео

Slavija sada.
Ovo je mali potop u odnosu na to kako će izgledati kada krenu da pucaju nasipi. Zasad samo kišna kanalizacija ne funkcioniše, jer je sve više betona u gradu, a kišne kanalizacije se ne čiste...

🎥
Marković Živorad
Уграђени видео

Rakovica upravo!!! Interesuje me da li stvarno verujete u klimatske promene ili smatrate da je ovo ljudski nemar?
Уграђени видео

https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

da li imate i vi neku priču ili sliku od juče?
da li je vas, koji ne živite u beogradu, provala oblaka zaobišla?

ova tema je vise za forum beograd i premestio sam je.

rodjen sam u beogradu..a nisam bas ni mlad.. ne secam se da su nekad bile ovakve poplave..a bilo je i vecih kisa...

ovo nije prvi put u zadnjih par godina da jaca kisa poplavi grad..
kao da gradske vlasi ne rade nista na sanaciji i sredjivanju kanalizacionih odvoda

..da su je dobro renovirali ne bi imali razlog da je ponovo renoviraju :mrgreen:

salu na stranu ali za ovu vlast je karakteristicno da sta god da su renovirali, moralo je na prepravku.....slavija.....skadarlija...vojvode stepe ... trg republike..

teško je u gradu renovirati bilo šta, jer uvek postoje ograničenja u vidi zgrada, prethodne infrastrukture, uskih ulica isl
ovde secneš, ovde dodaš i opet na kraju si na istom

jer renoviraš nešto što postoji vekovima, recimo najveće kanalizaciono račvište su uradili još nacisti na slaviji tokom ww2 a opet posle je sto puta renovirano i opet nije gotovo

dok novi beograd npr, koji je gradjen od nule pre pedesetak godina, nema tih problema, a ko ih i ima, široki bulevari daju obilje mogućnosti za renoviranjem

Ajoj, da. Baš je poplava bila. Premda ja sam na Voždovcu pa nije toga bilo. Ali sam pogledao klipove koja je to katastrofa. I gledao na nekom web sajtu kako se oluja pomera preko Beograda. Kako je to grmelo strašno. U jednom momentu struja mi se isključi :D

bilo je gore kada je Obrenovac poplavljen....danas predvidjaju ponovo jake padavine mada manje u odnosu na juce
meni je pitanje nad pitanjima.. u kakvom su stanju kišne odvodne kanalizacije u Beogradu ?

Превише бетона, слабо одржавање капацитета који и онако нису довољни за велике падавине...

И то зеленила што има је већ прилично влажно, јер смо у кишном периоду.

То је 2014. било - 2 кишна месеца и онда "потоп".

Meni nije jasno, zasto su neke ulice uvek ugrozene.
Naprave novu kanalizaciju i opet isto.
Valjevska, Autokomanda, Darvinova posta....
Или треба да направе просто веће одводе - ако су 3 метра (што захтева велике радове, обуставе саобраћаја, а можда није свуда ни могуће), нека буду 5... Или да направе систем довољно снажних пумпи, ко зна колико кубика по секунди... нешто попут одводњавања поплављеног угљенокопа 2014. године. Јесте да ће да опрема 350 дана годишње да стоји, али оних 15 ће да се покаже сва вредност.

Možete da imate najbolje održavanu kišnu kanalizaciju kad za tako kratko vreme padne toliko vode po m2
nema pomoći. Neke ulice su više ugrožene jer su na takvom položaju, zavisi od terena.
Kod mene u MG je bilo dosta vode, ali se nije dugo zadržala, zato uvek nastrada Višnjička.

ova tema je vise za forum beograd i premestio sam je.

rodjen sam u beogradu..a nisam bas ni mlad.. ne secam se da su nekad bile ovakve poplave..a bilo je i vecih kisa...

ovo nije prvi put u zadnjih par godina da jaca kisa poplavi grad..
kao da gradske vlasi ne rade nista na sanaciji i sredjivanju kanalizacionih odvoda
ne secas se jer nisu oduvek bili burekdzije, izbacivaci i ostale zanatlije na visokim funkcijama :kafa:

Back