Poplava u Beogradu

Možete da imate najbolje održavanu kišnu kanalizaciju kad za tako kratko vreme padne toliko vode po m2
nema pomoći
. Neke ulice su više ugrožene jer su na takvom položaju, zavisi od terena.
Kod mene u MG je bilo dosta vode, ali se nije dugo zadržala, zato uvek nastrada Višnjička.
tačno do zadnjeg slova
ne postoji atmosferska kanalizacija nigde na svetu koja može u tako kratkom vremenu da prihvati toliku količinu padavina !!

kao sto rekoh to su veliki kanalizacioni kolektor kojim su otpadne, ali i podzemne vode Vračara i Zvezdare sprovedene niz Nemanjinu sve do Save. Izliv tog kolektora je bio, i još uvek je sa svim što svakodnevno odnosi, tamo gde je danas Savska Promenada..To su bili veliki kolektori i zbog velicine tih kolektora nikada na Slaviji nije mogao da se napravi podzemni pesacki prolaz koji bi u mnogome regulisao saobracaj na Slaviji

ova tema je vise za forum beograd i premestio sam je.

rodjen sam u beogradu..a nisam bas ni mlad.. ne secam se da su nekad bile ovakve poplave..a bilo je i vecih kisa...

ovo nije prvi put u zadnjih par godina da jaca kisa poplavi grad..
kao da gradske vlasi ne rade nista na sanaciji i sredjivanju kanalizacionih odvoda
Javna je tajna,da se kisna kanalizacija ne cisti,jos od pre drugog svetskog rata.Ali zameniku Vesicu,to nije briga,jer uvek se kaze "nema para" za
ciscenje kanalizacije.Ali zato ima para,da se podizu one monstrum zgrade,u tzv. "Beogradu na vodi".!Pored toga,spremaju se da naprave neke preskupe
kabine gondole za zicaru,koja treba da "elitu" koja je kupila stanove u Bgd.na vodi,odvlaci na Tvrdjavu Kalemegdan.To je suludi projekat,koji takodje
gura zamenik Vesic. Nadajmo se,da cemo se Vesica osloboditi za uvek,posle narednih izbora,21 Juna.Daleko mu bila,luda kuca.!

Back