Ponovo je počela vakcinacija!

Daj bre, razboliš se od vakcine, kakve su to gluposti??!
Ne moraš da se razboliš. Možeš i da ne primetiš promenu (što generalno nije dobro jer to znači da vakcina ne radi čim ti telo ne reaguje). možeš da imaš blage a možeš da imaš i burne simptome.

Sad, ti možeš da okarakterišeš visoku temperature, bol u grlu i nosu i slinavljenje kao reakciju na vakcinu koja se ne računa da si bolestan ili možeš jednostavno da uprostiš i kažeš razbolkeo sam se čim sam dobio vakcinu.

Ne moraš da se razboliš. Možeš i da ne primetiš promenu (što generalno nije dobro jer to znači da vakcina ne radi čim ti telo ne reaguje). možeš da imaš blage a možeš da imaš i burne simptome.

Sad, ti možeš da okarakterišeš visoku temperature, bol u grlu i nosu i slinavljenje kao reakciju na vakcinu koja se ne računa da si bolestan ili možeš jednostavno da uprostiš i kažeš razbolkeo sam se čim sam dobio vakcinu.
To ''razboljevanje'' je ponekad bivalo dan - dva, a kad se stvarno razboliš onda je mnogo duže.

To ''razboljevanje'' je ponekad bivalo dan - dva, a kad se stvarno razboliš onda je mnogo duže.
Ali pravo razboljevanje ima i pozitivnih stvari, kao na primer stvaranje prirodne zaštite, imuniteta.

No, svakome na volju.

Imam dobrog prijatelja koji radi u bolnici i on je morao "po dužnosti" da se vakciniše svake godine, inače je veliki vakser, ali za vakcine za grip kaže da su "hit and miss" jer zna kako se prave.

Kako navode iz ove ustanove za 021.rs, obavezna imunizacija sprovodi se za lica u posebnom riziku od teških formi bolesti i komplikacija gripa za sledeće kategorije: trudnice, lica starija od 65 godina, kao i članovi porodice bolesnika u povećanom riziku od komplikacija kod kojih je kontraindikovano davanje vakcine.
Obavezna imunizacija?

Jel ovo na nivou cele Srbije ili samo za NS?

ETA: Dokle traje ovo naređenje? Recimo, neko ko se kvalifikuje za "obaveznu imunizaciju" je otišao van zemlje na kraće vreme - Da li će da ga hapse ili vakcinušu nasilno odmah na aerodromu?

Postoji. U proseku je efikasnost vakcine između 40% i 60%. Dakle, imam veliku šansu da se razbolim i sa vakcinom, a takođe imam dobru šansu da me vakcina odmah razboli. Znajući to, možda se vakcinišem da se namerno razbolim i uzmem koji dan bolovanja?
Pa nemoj se vakcinisati.

Zar nije dosta tvog vrlo opasnog misionarenja protiv vakcina, doktora, medicine?

Tema - Poslednje dve godine sam primila vakcinu protiv gripa. Nisam imala nikakve nus pojave, ali toga se i ne plasim. Najnormalnija reakcija imunog sistema.
I ove godine cu se vakcinisati, ali moram sacekati, jer sam mladja.
Prvo se vakcinisu starije osobe, osobe sa hronicnim bolestima itd,

Back