Moje ime je Đurđija
Primećen član
- Poruka
- 688
1. Virus ni u prirodi ne ulazi sa proteinskim omotačem, ako ga ima, nego ubacuje samo svoju nukleinsku kiselinu.. što znači - svoju komponentu.. pa ipak time napravi dar-mar u organizmu.Reakcija na komponente mikroorganizama. To nije isto što i patogen, a vakcinacija nije isto što i infekcija.

2. Patogen je svaki biološki izazivač bolesti (agens), ne samo ceo mikrob.

3. Vakcinacija je ubrizgavanje patogenih agenasa u telo čoveka ili životinje (može i davanje oralno), a prodor patogenih u telo (koji je neizbežan pri vakcinaciji) je - kao što sam već rekla iznad - infekcija.
Dakle, vakcinacija je namerno i kontrolisano inficiranje organizma patogenima u toj meri/količini njihove viralnosti da se telo sa njima može lako ili sa malo muke izboriti. Ako je preopterećeno drugim stresorima, može razviti niz problema (bivalo je i letalnih).. i dužnost lekara je da o tome iskreno obavesti ljude.
Tako da oni znaju da moraju biti potpuno zdravi pre vakcinacije.. kao i njihova deca - što je još važnije.
I sad npr. mene brine da današnji zdravstveni radnici imaju zabune i dileme oko ovoga o čemu ti i ja sad pričamo.. i otuda moje nepoverenje u struku i institucije (a koje u neka bolja vremena nisam imala).
Poslednja izmena: