pomoc prijatelja - NS foruma

za @Ukupno

(sad teh videh poruku )

za tebe jedan hit grupe Zana : nije sve tako crno ;)

i ko sto rece neki pametni : nikada neces upoznati novi okean ako nemas hrabrosti da iz vida izgubis obalu ( tako nekako )

Svacija "sreca" je drugacija

Hvala na brizi ;)

Ajmo na prvobitnu temu - pomoc prijatelja!

Sta kazete na ovakvu situaciju. Opet odlazak u inostranstvo.

Mogucnost je posao u Australiji, u nekom rudniku (to je kod njih tamo u ekspanziji sada!) naravno ne bih kopao u jami ;). A plata bi bila recimo 100.000$ godisnje....

Da li bi uradili tako nesto? Znaci odlazak Bogu iza tregera, u skroz novu sredinu gde se ne moze vratiti kuci u vreme godisnjeg, ali kinta OK...

Mislim ja cu odluciti sam, ali me interesuje sta bi vi uradili?

Aleksej_BASO:
Ajmo na prvobitnu temu - pomoc prijatelja!

Sta kazete na ovakvu situaciju. Opet odlazak u inostranstvo.

Mogucnost je posao u Australiji, u nekom rudniku (to je kod njih tamo u ekspanziji sada!) naravno ne bih kopao u jami ;). A plata bi bila recimo 100.000$ godisnje....

Da li bi uradili tako nesto? Znaci odlazak Bogu iza tregera, u skroz novu sredinu gde se ne moze vratiti kuci u vreme godisnjeg, ali kinta OK...

Mislim ja cu odluciti sam, ali me interesuje sta bi vi uradili?

jedino ako je rudnik plavog kristala :wink:

A sta mislis koliku platu imaju inzenjeri na naftnim platformama? Ne samo na moru nego i na kopnu. (Ako nista drugo to bi bar trebao da znas) Naravno ne Naftagasovim nego stranim. 300$ na dan. A ovo ti je posao iste "kategorije" - rad po nekoliko meseci van naseljenog mesta.

Naravno i ne bih bio rudar...

@Proka: pa nije da bih bas ali jedino to se nudi...

Aleksej_BASO:
A sta mislis koliku platu imaju inzenjeri na naftnim platformama? Ne samo na moru nego i na kopnu. (Ako nista drugo to bi bar trebao da znas) Naravno ne Naftagasovim nego stranim. 300$ na dan. A ovo ti je posao iste "kategorije" - rad po nekoliko meseci van naseljenog mesta.

Od 380 do 500$ dnevno! ;)

Jao breeee ...
A šta bi bio ? Direktor rudnika ? Samo tebe iz Srbije čekaju da im menadžerišeš ...
Kada počinješ posao kao RURKI uvek krećeš od kapije... rudnika ...
Gde si video da odamh postaneš DŽOMBA :-)
Vidiš kako ti manjka znanje zato što si služio vojni rok u prizemlju zgrade

Aleksej_BASO:

Ne bavim se Naftom.
Bavim se pravom i to u GASNOJ nacionalnoj kompaniji.
Ne znam za platforme i cenu rada na njima. Niti me to zanima.
Ali znam cene rada u "GasPromu" u Sibiru ... daleko je to od tih snova od 500 dolara dnevno i 15.000 dolara mesećno i 180.000 godišnje

DOKONI UM:
Jao breeee ...
A šta bi bio ? Direktor rudnika ? Samo tebe iz Srbije čekaju da im menadžerišeš ...
Kada počinješ posao kao RURKI uvek krećeš od kapije... rudnika ...
Gde si video da odamh postaneš DŽOMBA :-)
Vidiš kako ti manjka znanje zato što si služio vojni rok u prizemlju zgrade

Hahahaha, pa da bas tako. Ne cekaju samo mene iz Srbije, nego sa svih krajeva sveta dolaze inzenjeri jer ih nema. Na primer sa Indonezije.

jacques:
inzenjeri u Siriji imaju oko 6000-7000 eura mesecno....barem toliko ima ovaj moj poznanik...radi 21 dan..pa 21 dan pauza...i tako.....

Ti i ja kazem.

DOKONI UM:
Ma to nije istina...
Zna čovek ...
15 soma +privatan auto i avio karte i tri ***** nedeljno za DIREKTORA na RUDNIK :-)

:roll: :roll: Nigde nisam rekao 15 soma.

Mislio sam da radis u Naftagasu, a da radis znao bi ;)

Ma jok ...
Ne volim naftu ... samo gas... i zato sam i rekao pre par postova da je budućnost goriva CNG ili na našem KPG (komprimovani prirodni gas) to je dakle prirodni gas, onaj koji svako ima ko ima gas uveden u kuću-stan. Kupi se kompresor koji noću puni "rezervoar" zapravo, boce i na taj gas se vozi.
Cena 1l izađe oko 13 dinara ;-)
Za sada u novom sadu ima 15 FIAT DOBLO "NIS-GAS" koji idu na ovaj pogon i jedan gradski bus ofarban u svetlo plavo sa rezervoarom na krovu ...
Extra stvar !
Extra !

Back