Pomoć pri upisu u škole

Pozdrav! Sad sam osmi razred i nisam 100% siguran koju skolu da upisem...Kazu da su gimnaziju najbolje, ali opet...Nisam siguran koju gimnaziju, posto imam 4 na umu: Devetu, Prvu, Trecu i Desetu, prirodne smerove...Za svaku sam cuo nekoliko dobrih i losih stvari... Ako ima neko da je zavrsio neku od ovih neka napise svoja iskustva jer ne zelim da se zeznem kao nekoliko mojih prijatelja...Takodje sam cuo da Zemunska nije losa, ali mi drugaricu napljuvala Zemunsku (sad je upisala prvu godinu prirodni smer)...

Moj ti je predlog da upišeš onu koja ti je najbliža, samo nemoj Desetu jer ona ima samo opšti smer, a to ti je - ni na nebu, ni na zemlji.
Što se tiče Zemunske, ona ima mnogo profesora kao i svaka srednja škola, pa ako ti je neko pričao o njoj to znači da će tebe to isto da zadesi.
Zemunska ima razih profesora, ali meni se generalno čini da su jači profesori društvenih predmeta. Spremniji su, organizovaniji, zanimljiviji, požrtvovaniji ...
U poslednje vreme mislim da je Zemunska gimnazija tipična društvenjačka gimnazija, sudeći po mom iskustvu.

Bliži mi se srednja škola a ja neznam šta da upišem ! Ali odlučio sam da upišem elektro tehničar telekomunikacija ili elektro tehničar računarskog smjera.
Ne mogu da se odlučim između to dvoje.

Šta vi mislite ? Koja škola od ove dvije je bolja ? Šta da upišem ? :confused:

Što se tiče upisa u gimnaziju, mislim da je najbolje da se upiše neka najlakša, jer je obrazovanje u svim gimnazijama isto, i bolje da se čovek ne muči mnogo. ;)
Sad, zavisi šta "najlakša" znači... ja sam jednom bio na zameni u (tada najslabijoj) gimnaziji gde se nije ništa radilo i "mučilo", ali su i ocene bile 1,2,1,2... Ocenjivanje je išlo po zvaničnom pravilniku. Svi opušteno dođu, sede, belo gledaju, vrše fotosintezu pored prozora, ali je dnevnik izgledao kao listić za sportsku prognozu... U trećem razredu odeljenje pola veličine onog u prvom razredu... svi popadali... Koleginica mi se pohvalila da joj je jedna učenica dobila četvorku na kontrolnom. :eek:

Sad, zavisi šta "najlakša" znači... ja sam jednom bio na zameni u (tada najslabijoj) gimnaziji gde se nije ništa radilo i "mučilo", ali su i ocene bile 1,2,1,2... Ocenjivanje je išlo po zvaničnom pravilniku. Svi opušteno dođu, sede, belo gledaju, vrše fotosintezu pored prozora, ali je dnevnik izgledao kao listić za sportsku prognozu... U trećem razredu odeljenje pola veličine onog u prvom razredu... svi popadali... Koleginica mi se pohvalila da joj je jedna učenica dobila četvorku na kontrolnom. :eek:

to znaci da skola nema ugled! ;)

to znaci da skola nema ugled! ;)
Pa nije imala, u to vreme. Kasnije sam sreo neke nove đake te škole (tada maturante) koji su sami rekli da se situacija znatno popravila od onoga što su oni slušali da je bilo pre nego što su se oni upisali (a oni su se tu upisali jer je bila najbliža gimnazija).

Sa druge strane ja sad mogu ponosno da kažem u koju sam školu išao kao đak jer sada ima vrlo visok prag poena za upis pa time i ugled, a u vreme kada sam se upisao smatrala se za kaubojsku gde se upisuje ko nema gde drugde. Mislim da sve to ide ciklično; kroz dvadesetak godina možda neka sada slaba škola izbije na vrh a ova padne.

Pa nije imala, u to vreme. Kasnije sam sreo neke nove đake te škole (tada maturante) koji su sami rekli da se situacija znatno popravila od onoga što su oni slušali da je bilo pre nego što su se oni upisali (a oni su se tu upisali jer je bila najbliža gimnazija).

Sa druge strane ja sad mogu ponosno da kažem u koju sam školu išao kao đak jer sada ima vrlo visok prag poena za upis pa time i ugled, a u vreme kada sam se upisao smatrala se za kaubojsku gde se upisuje ko nema gde drugde. Mislim da sve to ide ciklično; kroz dvadesetak godina možda neka sada slaba škola izbije na vrh a ova padne.

vidir, nemaju sve skole taj problem, necu sad da nešto smaram ili potenciram kako je, inace moja srednja, deveta kao najbolja, ali brate, 50 godina ova skola ima ugled, cak i sada kada je u "krizi" pa je ne upisuju samo vukovci ova skola ima jedva primetnu konkurenciju, e sad, sta ce biti kroz 20 godina, niko ne zna..

vidir, nemaju sve skole taj problem, necu sad da nešto smaram ili potenciram kako je, inace moja srednja, deveta kao najbolja, ali brate, 50 godina ova skola ima ugled, cak i sada kada je u "krizi" pa je ne upisuju samo vukovci ova skola ima jedva primetnu konkurenciju, e sad, sta ce biti kroz 20 godina, niko ne zna..

ides u devetu?moyes da mi kazes nesto o njoj,bilo sta.cula sam da bi neka istoricarka mogla da mi bude razredna.....

ides u devetu?moyes da mi kazes nesto o njoj,bilo sta.cula sam da bi neka istoricarka mogla da mi bude razredna.....

da ne duzim... :) evo ti linkovi pa pogledaj, a ako imas neko naknadrno pitanje, slobodno postavi, tu sam... razredna bi mogla da ti bude istoricarka, ali isto tako jedna zajebana filozofkinja... :D

http://forum.krstarica.com/showthread.php/195839-Deveta-beogradska-gimnazija

u ovoj drugoj imas sastav zasto upisati devetu, nadji me, pisao sam :D
http://forum.krstarica.com/showthread.php/465654-Zemunska-X-ili-IX-gimnazija

i naravno, tek otvorena s moje strane... :)
http://forum.krstarica.com/showthread.php/470145-Devetariiiii-do-cte-i-pomozimo-jedni-drugima...

Ovako... Upisao sam sad srednju skolu. Hteo sam gimnaziju prirodni smer (prosle god. 63 poena ,ove god 79 poena ,ja imao 71) ,a upisao sam nesto sto uopste nisam ni hteo (veterinarski tehnicar 61) ,mislio sam da cu 100% da upadnem na prirodni ,stavio sam jos 5 zelja pored gimnazije..
E sad ,posto se uopste ne snalazim ovamo ,ne poznajem nikog ,ne svidjaju mi se predmeti ,nisam nikad hteo to ,da li bih i sad (proslo mesec dana) mogao da se prebacim ,i kako ?! Ne u gimnaziju ,vec u neki smer u tehnickoj...Ja se u to ne razumem...

Hvala unapred. :(

Pozdrav :)
Osmi sam razred i zelim da upisem gimnaziju, bilo koju u Beogradu - drustveno-jezicki smer :) Odlican sam djak, prijemni mi nije problem, osim mozda matematike, ali vezbacu. Zanima me za koju gimnaziju je koliko bodova bio minimum za 96 generaciju. Najvise me zanimaju prva, treca, peta, sesta i cetranesta :) I naravno ako je neko upisao (ili vec ide) u neku od pomenutih gimnazija da iznese utiske... Pozz :) P. S. Valjda sam pogodila temu, bilo mi glupo da otvaram novu...

Moj ti je predlog da upišeš onu koja ti je najbliža, samo nemoj Desetu jer ona ima samo opšti smer, a to ti je - ni na nebu, ni na zemlji.
Što se tiče Zemunske, ona ima mnogo profesora kao i svaka srednja škola, pa ako ti je neko pričao o njoj to znači da će tebe to isto da zadesi.
Zemunska ima razih profesora, ali meni se generalno čini da su jači profesori društvenih predmeta. Spremniji su, organizovaniji, zanimljiviji, požrtvovaniji ...
U poslednje vreme mislim da je Zemunska gimnazija tipična društvenjačka gimnazija, sudeći po mom iskustvu.

Ako zelis Zemunsku, nikako ne upisuj drustveni smer, bolje ces proci na prirodnom. Mnogo su bolji profesori, koji znaju da objasnjavaju. Mozes da pogledas na njihovom sajtu koliko je bilo odlicnih prosle godine na drustvenom, a koliko na prirodnom smeru. Velika je razlika.. U jednom odeljenju prir smera ima barem 4 odlicnih, a ostalo sve vr dobri.. A u drustvenom..ne smem ni da kazem...

Pozdrav :)
Osmi sam razred i zelim da upisem gimnaziju, bilo koju u Beogradu - drustveno-jezicki smer :) Odlican sam djak, prijemni mi nije problem, osim mozda matematike, ali vezbacu. Zanima me za koju gimnaziju je koliko bodova bio minimum za 96 generaciju. Najvise me zanimaju prva, treca, peta, sesta i cetranesta :) I naravno ako je neko upisao (ili vec ide) u neku od pomenutih gimnazija da iznese utiske... Pozz :) P. S. Valjda sam pogodila temu, bilo mi glupo da otvaram novu...
Iii šta si upisala? :) :D

Pozdrav svima, kao sto mozete videti nova sam ovde. :)
Dakle, s' obzirom da ce jos malo prijemni/maturski/kakav god ispit potrebno je odabrati skolu. Vise puta sam se predomisljala i sada ne znam sta da upisem.Svaka pomoc mi je dobro dosla. Prvo, da vam malo opisem situaciju. U osnovnoj sam se prilicno dobro snasla; naime, imacu svih 60 poena. Ne znam kako, ali ne mogu reci da sam se ubila od ucenja, sve mi je bilo manje-vise lako i postizala sam dobre rezultate bez previse rada. Simulacija o kojoj kruze lose glasine mi nije bila problem - 38/40 bodova. Baratam i prirodnim i drustvenim naukama, mada me vise privlace prirodne nauke - hemija i biologija.
Prva zelja mi je bila treca beogradska gimnazija. Odredjeno prema bodovima. Naravno, kad je okolina to cula, svi su me savetovali da je nikako ne upisujem zbog drustva i (ne)znanja sa kojim se iz skole "izlazi". Sada mi je prva zelja XIV, zatim V, pa I. XIII sam htela da upisem, ali mi je daleko. Da li treba da obrnem redosled, vratim trecu na prvo mesto (s' obzirom da treba najvise bodova) ili dodam neku novu skolu na listu? Drugim recima, sta upisati?
Uzgred, planiram da studiram medicinski fakultet, ukoliko se ne predomislim. Druga zelja je profesor biologije ili hemije.
Unapred hvala.

Ako zelis Zemunsku, nikako ne upisuj drustveni smer, bolje ces proci na prirodnom. Mnogo su bolji profesori, koji znaju da objasnjavaju. Mozes da pogledas na njihovom sajtu koliko je bilo odlicnih prosle godine na drustvenom, a koliko na prirodnom smeru. Velika je razlika.. U jednom odeljenju prir smera ima barem 4 odlicnih, a ostalo sve vr dobri.. A u drustvenom..ne smem ni da kazem...

To je sve individualno. I zavisi od odeljenje do odeljenja. Bilo nas je 14 odličnih (prirodni smer) od 27 učenika u IV godini. Ali je zato u I godini bio pokolj, dok su društvenjaci u I godini bili neuporedivo bolji od prirodnjaka po proseku. O većini profesora u ovoj školi nemam lepo mišljenje. To ne znači da će i vama tako biti.

Za ove 4 godine provedene u Zemunskoj mogu da izjavim da sam se borila kao lav što i vama iskreno preporučujem šta god da upišete. Može vrlo lako da se desi da dođete u gimnaziju sa afinitetima prema nekom predmetu i profesor vam sve upropasti. Neki potpuno pokleknu. Nikako to nemojte sebi da dozvolite. Znači, upisali ste školu, znate šta vas zanima, gurate to iz sve snage. Ako predavanja ne pomažu, kopajte po literaturi, školskoj i vanškolskoj. Ispaliće vam se, verujte mi. Ja nisam bila navikla na toliku količinu samostalnog rada jer predavanja nisu služila ničemu osim da u meni ubiju život (bukvalno) kada su u pitanju pojedini predmeti koji su mene zanimali. Bilo mi je mnogo teško, jer sam velike nade polagala u ovu školu, a ispalo je sasvim obrnuto. Zato, borite se za sebe, jezičinom (meni se poprilično izdužila za ove 4 godine, a i vama će), znanjem, bilo čime.

Poslednja izmena:

Back