Помоћ при шминкању

* ugadnubaburastem
Upravo se i ja tako sminkam, mislim da je i to najlepse i naprirodnije za zenu koja nema ozbiljne nedostatke na kozi:ok:

Kao tinejdzerka sam koristila sve moguce boje na kapcima, sad kad vidim slike:eek::dash: sta mi bi ... Sad samo maskara, blago rumenilo, sjaj na usta i puder po potrebi (uglavnom zimi i uvece) ...

Svi pominjete veliku cetku....sa njom se lakse gresi.
Bolje je rumenilo naneti u takoj cri ispod jagodice od pocetka kose do 3 prsta pre nosa(kad ide dalje,izgleda kao da imate kijavicu).Onda obrisite setkicu od rumenila i ublazite gornju i donju crtu povucene konture.
E sada u obzir dolazi velika cetka,ali samo sa svetlijim rumenilom(ja volim shanelova dvobojna rumenila),ili bronzer ako je letnji period.
Ako zelite da vam jagodica bude istaknutija,na kaziprst stavite malo korektora i utapkajte direktno po kosti.Stvorice razliku u sneci,ap ce ispasti kao da vam je jagodica visoka.I od korena do pred vrh nosa lepo pi izgledalo da malo utupkate.

Moja pitanje-kako sprecite da vam karmin izadje vidljivo van kontura usana?Ima manje ali dosta pune usne,pa izgleda uzasno ako se razbrlja iznad ili ispod jer se veoma vidi gde je pregib moje usne.Pokusala sam da ucvrstim puderom,ivice da iscrtavam iskljucivo olovkama,i sad sam prosto na labelu.Ne kazem da to nije lepo,ali nije za sve izlaske primeren nude look.

ako ikome pomogne... moj posao je zavrshen ;)

Lako mi je za ove cure sa ovako krupnim ocima da se nasminkaju... Ajde da vidimo da ovako nasminka nekog sa sitnijim ocima. A obrve su 100% nacrtane... lijepe, ali nacrtane.
I da, mrzim kad 5 minuta gledam kako stavljaju 10 sijenki na oci da bi dobili boju koju imaju u paleti sto posto.

Znam da se stavljaju puder ili korwktor ili tako nesto da bi duze ostala sijenka ali 10 ih mjijesati da bi se dobila jedna boja... proseravanje.

Lako mi je za ove cure sa ovako krupnim ocima da se nasminkaju... Ajde da vidimo da ovako nasminka nekog sa sitnijim ocima. A obrve su 100% nacrtane... lijepe, ali nacrtane.
I da, mrzim kad 5 minuta gledam kako stavljaju 10 sijenki na oci da bi dobili boju koju imaju u paleti sto posto.

Znam da se stavljaju puder ili korwktor ili tako nesto da bi duze ostala sijenka ali 10 ih mjijesati da bi se dobila jedna boja... proseravanje.

ja imam sitnije oci i sminkam ih ovako: svetla senka (bez, bledo zuta, bledo roza, bela, svetlo siva, svetlo zelena...) u unutrasnji ugao oka, tamnija na spoljni deo....obavezno braon olovka za uokvirivanje ociju s tim da je u spoljnim uglovima deblja linija i na gornjem kapku crtam samo do polovine oka a uglove malo produzim....braon maskara za dan....time dobijas na povecanju oka a sminka je diskretna.....

ja imam sitnije oci i sminkam ih ovako: svetla senka (bez, bledo zuta, bledo roza, bela, svetlo siva, svetlo zelena...) u unutrasnji ugao oka, tamnija na spoljni deo....obavezno braon olovka za uokvirivanje ociju s tim da je u spoljnim uglovima deblja linija i na gornjem kapku crtam samo do polovine oka a uglove malo produzim....braon maskara za dan....time dobijas na povecanju oka a sminka je diskretna.....

I ja gornji kapak sminkam do pola, lajnerom... problem samnom je sto ja jako volim tamne boje :dash: Braon zbog toga sto odgovara tenu ili utice na izgled ociju?(sitnije-krupnije)
Zahvaljujem na savetima :telefon:

Da li moze neko da mi kaze kako da stavim tecni eyeliner?Najlakse mi je kad su mi oci poluotvorene,ali mi svetaju trepavice...kako ga vi stavljate?U kom polozaju u odnosu na ogledalo...:/

Kao prvo, ispod alajnera iscrtaj liniju kakvu zelis na oku crnim kreonom, pa onda preko toga stavi alajner ..... Ovo je dobro iz 2 razloga:
- ukoliko ti se oblik ne dopada ili pogresis, lakse ces obrisati kreon i prepraviti to
- ukoliko alajner nije svez i pocne da se skida, ne moze ruzno da izgleda zato sto ima tamnu podlogu, kao kamuflazu.

Alajner crta treba ne treba da bude iste debljine na celom kapku ... na pocetku treba da bude tanka, a na kraju oka malo deblja i treba je blago poviti na gore kako bi dobili efekat iskosenog i mackastog oka ... Ukoliko alajner produzis pravo, oko moze da izgleda zatupasto.

Ja ogledalo drzim ispred sebe i oko koje sminkam mi je zatvoreno.

Meni je problem sto mi se sjenke uvijek sliju u kapke, nekoliko sati nakon nanosenja (ubrzo, uglavnom), da li zbog masne koze ili sta li je, ne znam ni sama, ali zbog toga me mrzi da stavljam sjenila, jer poslije ruzno izgleda. :confused:
Prije nanosenja stavim puder u kamenu, ali dzaba.
Koristim Deborah sjenke.
Ima li neko savjet za ovakav problemcic? :)

Back