Pomereni parametri....

Danas mnogi to smatraju debelim. Mislim da mnogi ne umeju da naprave razliku između punije, prekomerno gojazne i stvarvo debele žene. Često se i one normale smatraju debelim jer, eto, imaju koji kilu viška. Ako nisi žgiljva, onda si debela. :confused:

Imam drugaricu koja ima indeks telesne mase 17. Ona je za većinu naše generacije normalne i poželjne težine :( , dok sam ja sa indeksom t.m. 23 debela. :(

Ja opet tvrdim da nije stvar u debljini nego u nedostatku mishica. Kad neka telom iskompleksirana osoba pocne da umislja salo, to je zato sto joj nesto visi, pa makar bila to i koza. Da ima mishice, onda bi pojam sala bio konkretizovan i lakse se ustanovi sta je salo i da salo nije mlitava koza. Znam na svom primeru posto su mi mishici dosta jaki za zensko da sa indeksom mase od 25.3 i sa indeksom mase 20.6 delujem okolini skoro kao da nema nikakvih promena (jednako mi ne stoje uske mini haljinice:roll:). Cak ni sama na sebi nisam uspela da primetim vece promene, osim u podbratku. A, s druge strane, ima mrsavih osoba koje, kad se pipnu za oblast oko bubrega, pocnu da kukaju kako su se ugojile, a poenta je samo u tome da se salo zapaza zahvaljujuci nezategnutoj kozhi i izhizcima, a ne zato sto je zaista veliko.Obratite paznju na ove dve slike, razlika izmedju prve i druge slike je u nekih tridesetak kila. Postavila sam ih da bih vam pokazala koliko je sport bitan ne samo za odrzavanje dobre linije, nego i za to ako se u tome ne uspe, da nabijanje kilograma bude sto manje primetno.U pitanju je isti kupaci, ista osoba, i period od dve godine.
Pogledajte prilog 62470
Pogledajte prilog 62471

Prilican napredak :D

Naravno, postoji vidna razlika u kilazhi, ali bi se ona dosta tezhe ustanovila da nisam vec napisala kolika je. E o tome pricam. Dakle, pojam kolicine sala i vizuelnog efekta usled toga moze se relativizovati u zavisnosti od toga kakvo je stanje kozhe i mishica.
ps Izmenila sam prethodni post jer sam prethodno zaboravila da sklonim lik.:)

Poslednja izmena:
a kako je zategnula kozu tako?
Jel se to dobije wezbanjem, kardio trening i ostalo, tegovi itd, Ili pak ima neka fora za to?

Kozha se sama prilagodjava telu, samo treba vremena za to a dobro je i tushiranje hladnom i toplom vodom naizmenicno. Mnoge zene tu fintu sa tusiranjem koriste da bi zategle kozhu iznad grudi koja je zapravo odgovornija za drzanje grudi od samih misica koji mogu biti namesteni i previsoko iznad grudi da bi ih drzali. Kozha se isto tako zateze kao i misici bilo kojom sportskom fizickom aktivnoscu, redovnom.
Problem mlitave kozhe se tesko resava jedino ako neko jako dugo nosi prekomernu kilazhu. Posle duzheg perioda debelosti, zategnuti kozhu je poduhvat. Naravno, zategnutost kozhe ima veze i sa godinama. I genetika igra svoju ulogu, naravno.
Upravo je kozha razlog vise da se kile skidaju pre nego sto se nagomilaju jer je kasnije jako tesko.

Kozha se sama prilagodjava telu, samo treba vremena za to a dobro je i tushiranje hladnom i toplom vodom naizmenicno. Mnoge zene tu fintu sa tusiranjem koriste da bi zategle kozhu iznad grudi koja je zapravo odgovornija za drzanje grudi od samih misica koji mogu biti namesteni i previsoko iznad grudi da bi ih drzali. Kozha se isto tako zateze kao i misici bilo kojom sportskom fizickom aktivnoscu, redovnom.
Problem mlitave kozhe se tesko resava jedino ako neko jako dugo nosi prekomernu kilazhu. Posle duzheg perioda debelosti, zategnuti kozhu je poduhvat. Naravno, zategnutost kozhe ima veze i sa godinama. I genetika igra svoju ulogu, naravno.
Upravo je kozha razlog vise da se kile skidaju pre nego sto se nagomilaju jer je kasnije jako tesko.

Pitam zato sto sam ja oduwek imao ipak mali stomacic ( da sramota me je xD)
i sada radim na skidanju, pa cisto onako informativno, waljda cu moci da dodjem do tih plocica :D., nzm za sad sam skinuo bas puno kg, ali izgleda jos ima ! :D
Bas sam se zapustio jedno wreme, zbog povrede ( inace se bavim sportom) pa tako kada treniras nesto, nastavis da jedes puno, a sedis kuci po ceo dan :D.. Khm nadam se da mogu da se sredim xD

prošle godine u doba slava slušam razgovor dve gošće na slavi u kojem jedna koja ima oko 50 god i telo bolje od većine devojaka (o licu ne bi jer je maximalno rađeno) priča sa jednom drugom mlađom ženom po meni Ok po standardima možda sa par kg viška o tome kako uspeva da ne proba ništa od đakonija i kako održava liniju.
I onda joj ta g-đa savršena kaže ja ne pamtim da sam ikada u poslednjih 15 god popila gazirano, piće, samo kiselu, slatko nikad nisam ni volela pa ne jedem, danima sam na po tri jabuke, a kad ogladnim pojedem po malo suncikreta. Sluša je ova druga i mrtva ladna joj kaže džabe tebi i ta dva butika što držiš i dragsttori koje ti muž drži i sve pare koje imate kad se ti graniš gore od sirotinje - oni nekad i pojedu nešto što vole, šta je tebi zapravo sadržaj takvog života.
Bilo mi je neprijatno kad sam čula pitanje, ali kad sam porazmislilia jeste tako

hah, uopste nije potrebno takvo ponasanje da bi imao dobru liniju,
nema nikakve potrebe izjednacavati fit osobe sa izgladnjelim modelima ili odricanjem od bilo cega slatkog u pokusaju opradavanja sklonosti nakupljanju viska mase
to je kao kada se nadju dva losa studenta pa krive sistem za lose ocjene

i tu si u pravu
ali zaista su retke žene koje sebi mogu da ddozvole apsolutno sve od hrane i pića i nimalo vežbe i liniju kao sa 16 a da imaju preko 40....
da, i te zene koje mogu,
imaju povelik procenat masnoce u tijelu, manjak mishicne mase i finu paletu bolesti koje rizikuju tako losim stanjem tijela.
zasto bi neko htio da bude u tim cipelama?
patikama
stiklama
blah.

ako si fit, prije ili kasnije ce se srediti linija
a ako imas samo liniju, ne znaci da si fit.... od ta dva slucaja, samo je onaj prvi zdrav nacin zivota

zato su ljudi koji imaju po koje kilo viska i zdraviji, ne zato sto su deblji vec zato sto su svjesni da trebaju da vjezbaju pa to cesto i rade i paze na svoj zivot
dok oni koji imaju zez metabolizam i vitki su by default, zaborave da se zdravlje ne dobija by default pa se ne odrzavaju... vode se dobrom linijom i nicim vise

hah, uopste nije potrebno takvo ponasanje da bi imao dobru liniju,
nema nikakve potrebe izjednacavati fit osobe sa izgladnjelim modelima ili odricanjem od bilo cega slatkog u pokusaju opradavanja sklonosti nakupljanju viska mase
to je kao kada se nadju dva losa studenta pa krive sistem za lose ocjene

Znam nekoliko zaista vitkih zena u pedestim godinama, vitkih u smislu da kada ih gledas od pozadi pomislis da su mlade zene... i one ne jedu skoro nista.
Naravno da mozes da izgledas lepo ako se zdravo hranis i kreces, ali zensko telo se menja i nema sanse da ostanes na staroj kilazi u nekim poznijim godinama (osim ako celog zivota nisi bila mrsavica) bez zesceg uskracivanja... Sad je samo pitanje zasto zene zele da imaju celog zivota istu kilazu...

opet si zaboravila vjezbanje, koje je obavezno u kasnijim godinama
stavise, prevencija se radi od 25 pa nadalje

ali lakse je biti lijen i zakidati na hrani
ili biti lijen i ne-zakidati na hrani
u oba slucaja jednako nezdrav, u prvom se tjesiti dobrom linijom...

i tu si u pravu
ali zaista su retke žene koje sebi mogu da ddozvole apsolutno sve od hrane i pića i nimalo vežbe i liniju kao sa 16 a da imaju preko 40....

To je zato sto su retke zene u tim godinama koje se bave sportom i koje se dosta krecu. Kucni poslovi i nisu neki napor, a o kuvanju da i ne govorim, to je tek nikakva fizicka aktivnost, a cesto mi se desava da bas to kuvanje moje koleginice navedu sa bogznakakvim znacajem kad nabrajaju sta su sve "stigle da urade od jutros":roll:

Takodje su retke zhene koje to sto skuvaju bace od srca kad se ne pojede. Obicno im bude zao pa jos malo gricnu. Isto tako je retkost da neko vodi racuna o tome kad sta jede.
Mnogo je dobro prepodne se najesti svega sto zelimo i volimo, a posle rucka smanjiti dozivljaj. Ipak, mnogi se dobro naklopaju bas pred spavanje, stvore tu losu naviku a posle tvrde da se "goje od vazduha".:roll:

Mi se ne radjamo sa brzim ili sporim metabolizmom, a mnogi se na to pozivaju kad pravdaju svoju debljinu. Mi taj metabolizam stvaramo dobrim ili losim navikama u ishrani.

I nikako da bas konkretno odgovorim na temu.
Mozda jesu pomereni parametri kad je u pitanju zaposljavanje manekenki, ali estetski, ljudi ipak vise vole da vide i imaju skladno telo nego to izopaceno koje se moze videti na FTV na primer. I u tom pogledu se slazu i muskarci i zene.

Naravno da mozes da izgledas lepo ako se zdravo hranis i kreces, ali zensko telo se menja i nema sanse da ostanes na staroj kilazi u nekim poznijim godinama (osim ako celog zivota nisi bila mrsavica) bez zesceg uskracivanja... Sad je samo pitanje zasto zene zele da imaju celog zivota istu kilaz

Не мора да значи. Постоје људи са таквим, брзим, метаболизмом, и то је тако од природе дато...

Mi se ne radjamo sa brzim ili sporim metabolizmom, a mnogi se na to pozivaju kad pravdaju svoju debljinu. Mi taj metabolizam stvaramo dobrim ili losim navikama u ishrani.

Не бих рекла. Постоје људи код којих се сваки залогај ''лепи'', и који једу као мишеви, а ипак муку муче са килограмима...и морају буквално да се изгладњују ако желе да задрже неку просечну тежину...
Постоје и људи који заиста имају брз метаболизам, одувек, и који могу да једу колико хоће и шта хоће, а да се то на њима не примети....

Наравно, код највећег броја људи ипак највише утицаја има начин исхране и физичка активност, али ови ретки случајеви ипак постоје! ;)

Back