Položaj Meseca u znacima

• Začetnik teme Začetnik teme anakin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

U kom znaku vam je Mesec?

• Ovnu

• Biku

• Blizancima

• Raku

• Lavu

• Devici

• Vagi

• Škorpionu

• Strelcu

• Jarcu

• Vodoliji

• Ribama

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mesec u Vodoliji, u 8.
Za ljude sa Mesecom u Vodoliji vazi da nocu bolje funkcionisu, a danju kvalitetnije spavaju... takodje, mogu da "zive" tek kad su potpuno naspavani... Za mene - apsolutno tacno, ja se ceo dan teturam, a tek sam oko 7-8 uvece pri sebi.
Ima li jos neko Mesec u Vodoliji?

Nije u 8 ali je vrlo izrazen u Vodoliji i celog zivota se "probudim" nocu..apsolutno tacno..

Zanima me polozaj mjeseca i njegovo djelovanje? Da li ima jak uticaj na emotivni zivot?
Voljela bih da neko odgovori...
Hvala

Zavisi od toga gde se nalazi. Ako se nalazi u ribama onda ima jak uticaj na emotivni zivot. Kod mene se nalazi u ribama i znaci jako naglasene emocije, bukvalno, po horoskopu, ne postoje osobe sa naglasenijim emocijama od nas koji imamo mesec u ribama.

Ne zavisi samo od znaka u kojem se nalazi nego i od kuće. Mesec na Asc-u sigurno će više ispoljavati emocije od Meseca u 12. kući.
Ako bi smo gledali samo položaj po znacima, Mesec u Ribama jeste vrlo osetljiv ali se izvorne Mesečeve osobine najbolje ispoljavaju kroz znak Raka jer je tu u sedištu, i u Biku gde je egzaltiran.
U konkretnom slučaju se naravno sve uzima u obzir.

Dosta puta sam ponovila, nema svrhe tumačiti pojedinačne aspekte, jedino u okviru natalne karte.

Uopštena tumačenja imate na temi Kako tumačiti natalnu kartu, prebačena je gore u okviru natalnih karti i uporednih horoskopa.

Ja sam jedna od onih koja smatra ( a tako tvrdi i djotis ) da ako su dve pranete u razlicitim znacima , one izmedju sebe ako da imaju neki zid. Ne vide se i ne cuju, ne saradjuju , prostije receno. One nisu u konjukciji , sto vazi i u smisli trigona i ako trigon nije formiran iz znakova istih elemenata odnosno za kvadrat, ako planete nisu u elementima koji su kontradiktori oni nisu u kvadratu. Ja se licno drzim toga.

Sto se moje karte, ja sad potrcala to da vidim i na zalost sto se kvadrata tice planete su u kontradiktornim elementima, trigoni i sekstili su u srodnim elementima, konjukcije u istim znakovima, znaci sve po propisu, sekstili su mi takodje svi sa planetama u srodnim elementima....a da imam neki kvadrat planete iz zemljanog znaka sa planetom u vazdusnom znaku orb 7 ????

Sto se moje karte, ja sad potrcala to da vidim i na zalost sto se kvadrata tice planete su u kontradiktornim elementima, trigoni i sekstili su u srodnim elementima, konjukcije u istim znakovima, znaci sve po propisu, sekstili su mi takodje svi sa planetama u srodnim elementima....a da imam neki kvadrat planete iz zemljanog znaka sa planetom u vazdusnom znaku orb 7 ????

Taj tvoj kvadrat od 7 stepeni , ne bi bas trebao da radi. Jedino ako nije sa svetlima ( Suncem i Mesecem ), jal je orbis. A to sto su u znacima razlicitih elemenata, to je i noramlno , jer su palneteu kvadratu u kontradiktornim znaciam. Zemlja - vazduh, vatra - voda. A ovi drugi koji su u srodnim elementima se i smatraju potpuno regularnim aspektima i u zapadnoj iu istocnoj astrologiji.

a jel' se mozhe posmatrati i za sinastriju tako? tipa, ako su mesec i uran u kontradiktornim znacima, kako se gleda na takav kvadrat?
da ne budem offtop ;) ,
meni su mesec i saturn u kvadratu i to egzakt. kvadrat.. e sad, shvatila sam da svaki orbis nosi odredjenu simboliku kuce, tipa ako je 4 stepena, vezano sa kucu, 6 posao i td.
kako se u mom sluchaju tumachi, ako je 0 orb. odnosno egz. aspekt.

Taj tvoj kvadrat od 7 stepeni , ne bi bas trebao da radi. Jedino ako nije sa svetlima ( Suncem i Mesecem ), jal je orbis. A to sto su u znacima razlicitih elemenata, to je i noramlno , jer su palneteu kvadratu u kontradiktornim znaciam. Zemlja - vazduh, vatra - voda. A ovi drugi koji su u srodnim elementima se i smatraju potpuno regularnim aspektima i u zapadnoj iu istocnoj astrologiji.

A ako je planeta na 1 stepenu raka u kvadratu sa planetom na 28 stepenu Device?.na primer ?

Ako ti je u 1. kući, biće da su ti zbog toga emocije naglašene pre nego samo zbog Meseca u Ribama. Ako bi Mesec u Ribama bio, recimo u 12. kući osoba bi bila mnogo zatvorenija.
Naravno zavisi i od aspekata.

Ja imam konkretne jake aspekte koji mi prave ravnotezu sa mesecom i sa njegovim aspektima. Trigon sunca i plutona - energija, moc, vodja, manipulacija, energija tela i uma. Taj mi je aspekt najjaci.

Ja imam konkretne jake aspekte koji mi prave ravnotezu sa mesecom i sa njegovim aspektima. Trigon sunca i plutona - energija, moc, vodja, manipulacija, energija tela i uma. Taj mi je aspekt najjaci.
Kako misliš, Mesec je u aspektu sa tim planetama, ili šta ?
Da bi se videlo koliko su stvari izbalansirane, mora da se gleda ceo horoskop.

Ako ti je Mesec u Ribama, jako je bitno i kako su ti postavljeni Jupiter i Neptun jer su oni vladari tvog Meseca.

Back