Položaj Meseca u znacima

• Začetnik teme Začetnik teme anakin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

U kom znaku vam je Mesec?

• Ovnu

• Biku

• Blizancima

• Raku

• Lavu

• Devici

• Vagi

• Škorpionu

• Strelcu

• Jarcu

• Vodoliji

• Ribama

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A mesec u Ovnu,u 2.kuci?

Mesec u Ovnu-najcesce reagujete vrlo instinktivno i trenutno donosite svoj sud!Impulsivni ste i vas entuzijazam je lako startovati kao i vas bes!Zestoka osecanja vladaju vasom zivotnom energijom i oseca se nedostatak samokontrole!Preterano radite i to utice na vase zivce!Mozete imati problema sa ocima i migrenom!Veoma ste zahtevna osoba i svi moraju da se trude da vam udovolje!U detinjstvu je to cinila majka i vi sada to ocekujete i od drugih!Lako se odusevite,ali i lako splasnete!Osobe sa Mesecom u Ovnu rano polno sazrevaju i deci treba objasniti polne funkcije na vreme!Posedujete erotsku toplinu,a u nekim slucajevima moze doci do erotskih devijacija od kojih je najcesca sklonost ka perverziji!
.......O Mesecu u 2 kuci pogledaj na 1 strani!Pozz!:D

-Mesec u Raku-vi ste izuzetno senzibilna osoba i imate boemsku narav!Volite romantiku,noc,vodu,druzenje i pesmu!Ipak,vi se cesto povlacite u sebe i depresivni ste!Oci vam se lako napune suzama!Promenljivog ste raspolozenja,kroz vas struji neprekidni tok emocija i niste dovoljno istrajni!Zelite da vodite racuna o svemu i svakom,lako apsorbujete raspolozenje drugih i znate kako da na njega odgovorite!Vasa psiha je previse komplikovana i za vas,a kamoli za vasu okolinu!Volite decu i vezani ste za porodicu i dom!Zanima vas proslost i ide vam od ruke proucavanje istorije!Ponekad znate da budete histericni bez razloga,hipohondricni i brbljivi!Mozete imati tegobe zbog urodjene tromosti stomaka!
-Mesec u 3 kuci-imate radoznao i prilagodljiv um!Vesti ste u komunikacijama sa okolinom i to i usmeno i pismeno!Lako ulazite u emotivne veze,ali ih i lako ostavljate!Imate problem uspostavljanja cvrste i sentimentalne veze!Vise ste skloni mastanjima nego delanju!Volite da putujete i da menjate mesto boravka!Odnos sa bracom ili sestrama igra vaznu ulogu u vasem zivotu!Duhoviti ste i interesantni za drustvo!Pozz!:D[/QUOThvala puno,sve je tacno!!!

Ja znam primera i za jedno i za drugo.

Mesec u Jarcu može da opisuje i majku kao hladnu, trezvenu, praktičnu, u zavisnosti od aspekata čak i bezosećajnu, ili ona može biti bolesna, odsutna, ili loš odnos s njom ... Mnogo je kombinacija. Ako 4. polje to potvrđuje, atmosfera u kući, domu je hladna, bez emocija i topline, pa je i osoba sama često takva, sklona depresiji, mračna ili bolešljiva.

Naravno, ovo je najuopštenije.

Moj mesec u Jarcu je dosta dobro opisan u gore navedenom, s'tim da bih dodao josh nekih bitnih karakteristika, koje ne mogu sa sigurnoscu da pripisem pomenutom polozaju jer Mesec pravi konjukciju sa Neptunom (chini mi se egzaktnu)... no .. jedan od bitnih uticaja koji primecujem je da mi ljudi chesto prilaze kad im je potrebna neka pomoc, bilo kakve vrste. Retko kad se oglushim o takvo neshto i uvek rado pomognem ako sam u mogucnosti bez ikakvih niskih pobuda isl. jer sam taj čin pomaganja drugom me nekako ispunjava iznutra da se i sam bolje osecam, daje neku vrstu satisfakcije...
Druga stvar je shto me ljudi isprva dozivljavaju kao "hladnog" dok se ne upoznamo i razmenimo par priča... posle toga redovno ide njihova primedba kako sam drugachiji nego shto su mislili (kako Strelac moze da bude hladan?) ;)
I za jednog Strelca imam odlichan odnos sa Jarchevima, zashta je opet zasluzan mesec u Jarcu
eto voleo bih da chujem i neke vashe komentare o istom jer sem sebe ne poznajem nikog ko ima Mesec u Jarcu

Omega, ako je tako onda lepo odrađuješ tvoj Mesec u Jarcu :wink: Po meni se to sve uklapa, potpuno, u sliku tvog Meseca. Inače osobe sa Mesecom u Jarcu nisu uvek hladne koliko su hladnokrvne, trezvene po pitanju nekih bitnih stvari.

Vindex, ovo definitivno jeste konjunkcija, iako separaciona - orbis je 5 stepeni što je za Mesec sasvim Ok.

recite mi svoje mišljenje da li je ovo konjukcija Jupiter retro na 26 Ovna, Mjesec 1 Bika ?

Ja sam jedna od onih koja smatra ( a tako tvrdi i djotis ) da ako su dve pranete u razlicitim znacima , one izmedju sebe ako da imaju neki zid. Ne vide se i ne cuju, ne saradjuju , prostije receno. One nisu u konjukciji , sto vazi i u smisli trigona i ako trigon nije formiran iz znakova istih elemenata odnosno za kvadrat, ako planete nisu u elementima koji su kontradiktori oni nisu u kvadratu. Ja se licno drzim toga.

Mjesec je vrlo važan. Njemu dajem uvijek prednost.

Znak Bika ima jednu IZNIMKU a ta iznimka je Mjesec. Bik je stabilan znak, čvrst no kada Mjesec tu dođe u egzaltaciju dobivamo jednu jako emotivnu osobu koja daje cjelim bićem ali je jako posesivna i pati.

Mjesec u Biku je otvoreno ljubomoran, dok je Mjesec u Škorpionu još jače ljubomoran. razlika je samo u tome što to Mjesec u Škorpionu NIKADA ne pokazuje a u Biku svakom prilikom :D

Ja imam Mjesec u BIku ;)
Mesec u Skorpiji 180 VE jesam ljubomoran :) ali ne pokazujem

Omega, ako je tako onda lepo odrađuješ tvoj Mesec u Jarcu :wink: Po meni se to sve uklapa, potpuno, u sliku tvog Meseca. Inače osobe sa Mesecom u Jarcu nisu uvek hladne koliko su hladnokrvne, trezvene po pitanju nekih bitnih stvari.

Vindex, ovo definitivno jeste konjunkcija, iako separaciona - orbis je 5 stepeni što je za Mesec sasvim Ok.

hm... znachi to shto nekim ljudima delujem hladno je krivica meseca...8-) hehe... nije ovo loshe znash... mogla bih sve negativne osobine jednostavno da pripishem planetama...:lol:

Ja sam jedna od onih koja smatra ( a tako tvrdi i djotis ) da ako su dve pranete u razlicitim znacima , one izmedju sebe ako da imaju neki zid. Ne vide se i ne cuju, ne saradjuju , prostije receno. One nisu u konjukciji , sto vazi i u smisli trigona i ako trigon nije formiran iz znakova istih elemenata odnosno za kvadrat, ako planete nisu u elementima koji su kontradiktori oni nisu u kvadratu. Ja se licno drzim toga.
Moglo bi se i tako gledati, samo što ja lično izbegavam da mešam djotiš i zapadnu astrologiju. Osim toga imala sam prilike da se uverim i to na svom ličnom primeru da raznorazni recimo kvadrati i sl. itekako rade čak i ako planete nisu u kvadratnim znacima. Sigurno je da će takav kvadrat, npr. biti slabiji, ili drugačiji u najmanju ruku od nekog "ubedljivijeg", ali mislim da ipak deluje. Pa sad ... čija su kakva iskustva ...

Ima još neko nešto da doda povodom ovog ?

ja imam . moje rođene svjedoči da takvi kvadrati rade mada moram priznati nije mi LOGIČNO da rade.

Neptun na AC, na 5 stupnju, AC također na 5 stupnju.

Rođen sam carksim rezom. Zbunio sam doktore mislili su da mi je srce stalo pa su me išli operirati.
Neptun = laž, 5 stupanj = srce.

Mars u Djevici iz 8 polja označava kirruga 90 AC operacija. Mars u Djevici često govori o operacijama. Kvadrat na AC govori o meni, o mom rođenju.

Sve bi to bilo divno krasno da nisam AC Jarac a Djevica i Jarac u trigonu a u ovom slučaju kvadrat.

Još nešto.

Imam Jupiter na 26 Ovna a Mjesec na 1 Bika.

Je li to konjukcija ?

Mars onda mora biti negde na kraju Device, jel tako ?
A inače, pretpostavljam da za ovo što si opisao ima i drugih pokazatelja u natalu, a ne samo ovaj jedan aspekat ... ?

A na ovo pitanje za konjunkciju si već dobio odgovor, odnosno par mišljenja. :wink:

Ajde da pokusam da nadjem nesto.......
-Mesec konjukcija Jupiter-ovo su osobe koje imaju jaku zelju za uzivanjima,putovanjima,imaju smisla za trgovinu ali i spiritualno!Prakticni su,ambiciozni i samouvereni,te nekada mogu preceniti sebe!Finansijska sigurnost i materijalni dobici u drugoj polovini zivota!
E sad ostalo treba naci!:D

a shta znachi to shto mi je mesec visoko pa ima uticaja i na sedmu kucu?

Back