Položaj Meseca u znacima

• Začetnik teme Začetnik teme anakin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

U kom znaku vam je Mesec?

• Ovnu

• Biku

• Blizancima

• Raku

• Lavu

• Devici

• Vagi

• Škorpionu

• Strelcu

• Jarcu

• Vodoliji

• Ribama

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Za osobe sa Mo u Skorpiji kazu da cesto napuste domovinu zbog "vise sile". Sta jos iz natala moze da potvrdi takvo tumacenje?
Na primer, Mesec i 4. kuća ugroženi Marsom (mada može biti i od strane drugih malefika), ili npr. Mesec u Ovnu ili Škorpionu loše aspektovan, itd. To su uopšteno gledano neke pozicije koje bi mogle da govore o nasilnom ili prisilnom napuštanju doma, a ako je baš napuštanje zemlje, domovine onda bi to moralo da ima neke veze sa i 9. kućom (i Jupiterom, Strelcom itd.).

Na primer, Mesec i 4. kuća ugroženi Marsom (mada može biti i od strane drugih malefika), ili npr. Mesec u Ovnu ili Škorpionu loše aspektovan, itd. To su uopšteno gledano neke pozicije koje bi mogle da govore o nasilnom ili prisilnom napuštanju doma, a ako je baš napuštanje zemlje, domovine onda bi to moralo da ima neke veze sa i 9. kućom (i Jupiterom, Strelcom itd.).
Ne znam zasto sam ovo pitala, nemam bas takvu zelju, ali mi se u poslednje vreme namece tako nesto i to na negativan nacin, mozda je samo prolazna situacija, i ako bih bas imala uslova za tako nesto ne bi bilo za stalno. Ali eto moj MO u Skorpiji 0`So, orbis 3, ako Jupi jest vladar 9-og u Vagi ali u sekstilu sa dispozitorom, tacnije u recepciji, medjutim tu je i konjukcija Mo0Pl, kao i Ju0Pl...pa valjda sam na to pomislila. :(

Moram priznati da je Emilly bila u pravu sto ipak Mo kod mene vidi kao majku! Mada meni jeste blo na neki nacin tesko zakljuciti jer su se otac i majka smenjivali po dominantnosti, oboje Vodolije... :roll: , i mozda malo ima toga sto mislim da moj otac na Asc.ima Raka. Mada kada dodam da mi je i SMC u Raku, pa upucuje i na to da ja kao natus stajem na stranu ili u zastitu roditelja istog pola/mislim da je to 1 od zadataka nekog ko ima SMC u 4-oj, ali eto i u Raku, i odbacim sve nedoumice, sad barem znam koga mi Mo ili 4 predstavlja. :confused:
Pritom su me na samom pocetku zbunjivali to sto opis Mo kao vl.4 u 7-mom daje nazanke poteskoca u detinjstvu kroz 1 roditelja pa sam ja bukvalno shvatila da se odnosi na roditelja zbog kog osecam tezinu!

Moon Cancer 7°34'55 in house 3 direct

Moon Opposition Mars 4°27
Moon Opposition Neptune 4°05
Moon Trine Pluto 2°57
Moon Sextile Ascendant 5°13

Pošto mi je mjesec u raku vrlo sam emotivna, a ove aspekte ne razumijem baš? Ako neko ima volje da protumači hvala.

Meni je Mesec u Blizancima u 7polju doduse 0 Jupiter
Sto se tice samog Meseca on je velikodusan zbog 0 Jupiter, kvadrat Ur/Pl daje mi nenadne emotivne lomove, i snazne emocije koje su bolne...

Sam Mesec u Blizancima mi daje da sam okruzena knjigama...pisanom i usmenom recju...sto je vezano i za moj posao...
Mesec u 7p mi daje da se ponasam kao "velika mama" prema muskarcima...i da dusom zelim vezu...ali naravno krajnje bezuspesno :(

Ja ga imam u Raku....i mrzim ga iskreno. volela bih da je neshto jache,nekako,takav mesec mi se cini njanjav,sentimentalan previshe,...ne znam,ne vidim ama bash nishta pozitivno,generalno i ne volim sve ono shto Rak predstavlja,lep mi je znak,ali ne kad ga ja imam

shto nisam neka dupla skorpija sa mesecom u skorpiji ili tako neshto :lol:

Ja ga imam u Raku....i mrzim ga iskreno. volela bih da je neshto jache,nekako,takav mesec mi se cini njanjav,sentimentalan previshe,...ne znam,ne vidim ama bash nishta pozitivno,generalno i ne volim sve ono shto Rak predstavlja,lep mi je znak,ali ne kad ga ja imam

shto nisam neka dupla skorpija sa mesecom u skorpiji ili tako neshto :lol:
Sa Mo u Skorpiji, odmah bi se pokajala i onaj u Raku njanja bi ti bio haha extra.. samo treba nauicit nositi svoj "krst"... :roll:

A joj ljudi, pa vi pojma nemate kakvo je zlo Mesec u Škorpiji. Vi što ga imate u Raku bolje ćutite i zahvalite se Bogu što je tu. (Ja imam Mesec u Škorpiji pa znam kakva je to muka...)

Pa jest nezgodno, kad pogledaš, tu je "pokopan", u padu, al opet, daje ti želju da istražuješ predele koje do sad niko nije istražio, mislim Škoprija daje taj ekstremistički uticaj :lol: , pa donosi i zainteresovanost za okultizam, misterije, skriveno, tajno ... Mislim, sve ima svoje dobre i loše strane ..

Back