Položaj Meseca u znacima

• Začetnik teme Začetnik teme anakin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

U kom znaku vam je Mesec?

• Ovnu

• Biku

• Blizancima

• Raku

• Lavu

• Devici

• Vagi

• Škorpionu

• Strelcu

• Jarcu

• Vodoliji

• Ribama

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa jest nezgodno, kad pogledaš, tu je "pokopan", u padu, al opet, daje ti želju da istražuješ predele koje do sad niko nije istražio, mislim Škoprija daje taj ekstremistički uticaj :lol: , pa donosi i zainteresovanost za okultizam, misterije, skriveno, tajno ... Mislim, sve ima svoje dobre i loše strane ..
Ekstremizam, koji cesto vodi zbog lojalnosti u samodestrukciju, i sve tako i sve tako dok ne naidje neko ko ce umeti i videti cenu toga i ko ce iskreno voleti i nece dozvoliti vise propadanje u sebi, sebe..ko ce umeti da i ono neizreceno oseti...
Ultiman..veliki pozz!!:hvala:

Naravno da ima, poenta je u tome da u padu ili izgonu ima mnogo više loših strana od dobrih.
Pad i triplicitet je li, duplo dostojanstvo..zna se sta je jace, jos je meni vladar 4-og polja, majke..zeznuto jako, njeno zdravlje ugrozeno, meni je na 1`stepenu Skorpije u konjukciji sa Suncem na 4`. Sa Plutonom u Vagi na 24` i jos jedino da kazem Mars kao dispoz.vadi malo, sad koliko, bolje ista nego nista sekstilom sa Mo0So iz Device...ali zaboravljam sta je to osmeh i sreca, sto zbog tajnog unutrasnjeg sporazuma osmeh zadrzis unutra, jer si svakog momenta svestan toga koliko ljudi u tom momentu pati, ali ni sama ne znam zasto, patnja onih oko mene je tako kratkotrajna i zamenjena srecom jako brzo, dok Mo u Skorpiji, vecito u tami...

Meni je Mesec vladar 11-e, na 6 Škorpije u konjunkciji sa Marsom. Sreća pa ta konjunkcija postoji, inače bi do sad već prso totalno. Na 6-om stepenu Škorpije Mesec je u totalnoj vladavini Marsa (lice, termin, triplicitet i vladarstvo), i taj vladar je dobro položen (u svom znaku i triplicitetu) pa on mnogo vadi situaciju. Ovaj sklop kod mene radi kao reciklator negativne energije. Pošto Mesec u Škorpiji upija negativnost ko suvi sunđer vodu, Mars se trudi da tu energiju reciklira pa mi često prijatelji kažu da im dođem ko bensedin. Da mi nije tog Marsa, ta negativnost bi se gomilala, i gomilala i do sad bi već doživeo tri nervna sloma... Naravno, planeta u padu ne može a da ne ostavi bar neku posledicu, pa imam nekih hroničnih zdravstvenih problema sa mokraćnim kanalima. Al tu sam valjda sam kriv jer ne mogu da se odreknem nekih namirnica (Mesec u drugoj kući)...

zensko...upala preponskih zlezda od najranijeg puberteta, samo sto ja nisam bila spremna tako rano da "recikliram" tu "negativnu" energiju...ipak za to je ipak potrebna i zrelost psihicka. Verovatno da se sad osecam kao da mi je taj Mars vise odmogao nego pomogao..a i Pluton u konjukciji sa Mo, pravi komplikacije. Volela bih da sam rano ostala u drugom stanju, a ne sad da se pitam...

Meni je Mesec vladar 11-e, na 6 Škorpije u konjunkciji sa Marsom. Sreća
jer ne mogu da se odreknem nekih namirnica (Mesec u drugoj kući)...
Pa jesi zvrk, ne daj se...mani uzivanja koja ti skracuju zivot, jer ti skracuju i period uzivanja, mada...zivot bez uzivancije i nije zivot :klap:
Nego ajd moj je na 1`, to je analognu Ovnu, znaci pod vladavinom Marsa? Dok mi je Mars totalno pod valdavinom Merkura, 3`Device. A ja bih poludela da nemam taj kvadrat :heart: Marsa i Urana 28`Skorpije. Umire se i od sputane energije, koju ne ispoljis..odatle zdravstveni problemi, a krece se od Meseca...dezurni krivac za sve :evil:

1 stepen škorpije je pod totalnom vladavinom marsa (i to ne zato što je prvi stepen analogan ovnu, nikako stepen ne može da bude jači od znaka). 3 Device ima vladarstvo i egzaltaciju i termin Merkura, lice sunca i triplicitet Venere ukoliko je dnevni, odnosno Meseca ukoliko je noćni horoskop. Ovde bi čak bilo bolje da je u pitanju noćni horoskop, jer bi onda Mars i Mesec pored aspekta imali i recepciju po triplicitetu. Mada, prvih 7, pa ajd da kažemo i 10 stepeni Škorpije je jako loš položaj za Mesec. Samo možemo da se nadamo aspektima ili recepcijama koje bi to ublažile. Inače tebi je Mars peregriniran. I da hoće da ti pomogne, ne zna kako. Treba gledati Merkura jer on odlučuje o "sudbini" Marsa...

1 stepen škorpije je pod totalnom vladavinom marsa (i to ne zato što je prvi stepen analogan ovnu, nikako stepen ne može da bude jači od znaka). 3 Device ima vladarstvo i egzaltaciju i termin Merkura, lice sunca i triplicitet Venere ukoliko je dnevni, odnosno Meseca ukoliko je noćni horoskop. Ovde bi čak bilo bolje da je u pitanju noćni horoskop, jer bi onda Mars i Mesec pored aspekta imali i recepciju po triplicitetu. Mada, prvih 7, pa ajd da kažemo i 10 stepeni Škorpije je jako loš položaj za Mesec. Samo možemo da se nadamo aspektima ili recepcijama koje bi to ublažile. Inače tebi je Mars peregriniran. I da hoće da ti pomogne, ne zna kako. Treba gledati Merkura jer on odlučuje o "sudbini" Marsa...
Dnevni je horoskop, 16h 00. Merkur je u Vagi, na 18`...a gde bi mogli da nastavimo o "sudbini" Marsa...ipak smo "na" Mesecu...

Ok, jesmo na Mesecu, ali pokušavamo da utvrdimo koliko taj tvoj Mars može da pomogne tvom Mesecu da se iz tog pada iščupa :). Pošto sam Mars nema nikakvog dostojanstva, samim tim i pomoć koju on pruža može da se okarakteriše kao skoro nikakva. I Merkur na tom stepenu Vage nema nikakvog dostojanstva, ne vidi se sa Marsom, tako da ni on ne može da pomogne Marsu, a time ni Mesecu.

Ok, jesmo na Mesecu, ali pokušavamo da utvrdimo koliko taj tvoj Mars može da pomogne tvom Mesecu da se iz tog pada iščupa :). Pošto sam Mars nema nikakvog dostojanstva, samim tim i pomoć koju on pruža može da se okarakteriše kao skoro nikakva. I Merkur na tom stepenu Vage nema nikakvog dostojanstva, ne vidi se sa Marsom, tako da ni on ne može da pomogne Marsu, a time ni Mesecu.
Pa jer ima neka fora vadjenja iz "mraka" totalnog...iako nije totalno pomracenje? Kako sam ja takav optimista sa Mesecom u Skorpiji, konjukcija sa So...ne znam. MOzda od tog Jupitera na Spiki, prevara neka u najavi... Ali u kontaktu sa odredjenim ljudima, vidis kad ti pricas o svom natalu i Mesecu, ali ti tu imas Marsa...imam odnos sa nekim ko ima konjukciju Marsa sa mojim Mesecom...a moj Mars u konjukciji sa njegovim Mesecom...
jedini izlaza gde sam ja nalazila za svoje emocije, taj Mo/Sco je bio sport, ritam i ples...fluentno i bez problema. E sad, zato sto sve sto radim treba li da kazem da ne krecem ako nisam emotivno ukljucena :rumenko: A moze mi pomoci samo rad, Mars u 6-oj, vezano za ljude, higijenu, mozda to sto zelim da se bavim u nedogled pomaganjem kroz masazu, wellness, a da mi se vrati kroz ispunjenost pre nego kroz novac, ali ajde duplo naravno, pardon troduplo, jer ne razmisljam time da nekom prodajem vazduh ili iskoristavam, ruke su mi zauzete a i um...sve u svemu, mozda jedino tako kroz rad dolazi pomoc od Marsa, mada kazes slaba vajda :(

Ok, jesmo na Mesecu, ali pokušavamo da utvrdimo koliko taj tvoj Mars može da pomogne tvom Mesecu da se iz tog pada iščupa :).
Brate po Mesecu, a cime se Ti bavis? Ja kontam iz svega sto sam napisala da mi je jedini nacin da iskazem osecanja kroz ono sto radim.Tj.da moj Mesec formira i prazni se i puni na taj nacin, a posto mi je vezan za partnera malo me zbunjuje i komplikuje. A 6 polje mi je delom i u Vagi, pa to daje neku profesiju a ja masazu vezujem za lepo,oblikovanje, umetnost.. a pocetak u Devici...samo potvrdjuje to oko higijene, mada petlja mi se Sa u 6-om svoj gazda a vladar mi je MC. Pa dalje ide prica nesto u kuci...varijanta, ali Mars kao Mars u 6-om i Devici moze samo da mi namakne hronicna oboljenja, kod mene nema sredine :( kako god okrenem..to je to!

Mesec u jarcu
Mioze li dusa od kamena ili okamenjena ako je to znacenje meseca u jarcu
okameniti i zalediti sve oko sebe kao sto je onaj nesretnik FIRCI sa farme koji ima mesec u jarcu zaledio duse svim onim ljudima na farmi.
Koliko bola u mesecu u jarcu koliko leda i potrebe da se dusa oslobodi i otopi i kakvo je to u ovom slucaju saturijansko zlostavljanje svih ostalih.
10.9.1962. je rodjen Firci sa farme na tv pinku
Dusa kojoj je dispozitor saturn i ide mu u konjukciju,na mene je delovalo zastrasujuce dok sam gledala farmu.

Jako me plasi moj polozaj meseca u 8oj kuci,u ovnu.Mnogi su mi rekli,da je to teska smrt,mozda cak i ubistvo.Neplodnost,ili komplikacije u trudnoci.Takodje moj mars i pluton su u skorpiji u 3 kuci,kazu isto nepovoljno.Da li bi neko mogao ovo malo bolje da mi rastumaci,malo sam uplasena.Mada mi zivot do sada nije bio tezak,ali plasi me buducnost.Hvala svima,koji se malo pozabave ovom temom.
Evo i mog datuma rodjenja 19.12.1985. u Zemunu u 21h.

Kako prevazici mesec u 8. kuci? Ja konstantno imam neke strahove, ali oni nisu realni, ne plasim se svakodnevnice, vec vecito imam crne misli vezane za buducnost... polako postajem psihicki umorna od svega toga, ali nikako da ih se oslobodim. Inace mi je mesec na 0 strelca na samom vrhu 8 kuce. :(

Kako prevazici mesec u 8. kuci? Ja konstantno imam neke strahove, ali oni nisu realni, ne plasim se svakodnevnice, vec vecito imam crne misli vezane za buducnost... polako postajem psihicki umorna od svega toga, ali nikako da ih se oslobodim. Inace mi je mesec na 0 strelca na samom vrhu 8 kuce. :(

mesecu 8 daje tu morbidnost i fobije, ali u strelcu je optimističan... i šta sad, nemam recepat za srećan život? :(
možda to i nema neke veze sa mesecom... ako si našla uzrok u astrologiji, pretpostavljam da ti je lakše da tu nađeš i rešenje, svakako je najteže menjati sebe...

Pa na prvi pogled, to može biti nezgodno..sva senzibilnost, emocije.. sve to nabijeno u 8. kuću koja sama po sebo nosi simboliku Škorpije, pa doživljavaš burne emotivne turbulencije....mislim, unutrašnji život je dosta uzburkan.. opet, ovaj Strelac donosi tendenciju ka aktivnom ispoljenju, donosi dozu optimizma, pa mislim da to ipak ublažava situaciju, a mnogo zavisi i od dispozitora, gde je otišao, kako je aspektovan, itd. Dakle, svakako se ne mora sve posmatrati "crno".. postoji tendencija ka okultizmu, ezoteriji.. (simbolika 8. kuće) odnosno postoji emotivna provučenost u odnosu na te sfere....pa bi možda proučavanje ezoterije pomoglo da se iskoristi taj potencijal.
Što ti već i radiš :D.
To je onako van konteksta, bez gledanja ostatka karte.

Back