Polovina žena u Srbiji se odrice imanja u korist brata

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lazem? Pretpostavljam kad budem okacio da ces reci, ja Napokon serem kao foka iako sam o livadama i ekosistemu citao samo u knjigama?

Dobices slike.
Ne mislim da lazes, nego pricas iz perspektive poljoprivrednika.
Za poljoprovrednika je korov uzas, kao i trnje kao i bilo sta sto nije izorana zemlja. A logicno je jer mu to obezbedjuje sezonu. Zato i kazu ruzno,lose i td. I razumljivo za njih.
Za nekoga ko ne zeli da se bavi poljoprivredom, to nije. To je poenta. Zato ti kazem, nemas sta da mi pokazes na slici. Eventualno negde na nekoj livadi ima trnja, porasla trava ili sta vec.

Nisam uzela ništa ni sa jedne ni sa druge strane.
Tada sam mislila da je tako najbolje.
I sada mislim da je dobro što sam se odrekla dela koji mi pravno pripada, samo što umesto ponosa s početka priče, osećam gorčinu.
Obicno je kada je u pitanju ostavstina,kod nas gorcina.nadam se da do toga nece doci kod moje zene i suraka.Inace se dobro slazu.

Obicno je kada je u pitanju ostavstina,kod nas gorcina.nadam se da do toga nece doci kod moje zene i suraka.Inace se dobro slazu.
Nije bilo mi mrvca gorčine, naprotiv.
Samo, dok su roditelji živi osećaš se komotno, zaštićeno, dobrodošlo.
Kada roditelji odu, sve je drugačije.

Pa stvarno, jadne žene baš ih maltretiraju običaji, a one svesne kako muža da smeste u zatvor, a nisu svesne da otimaju deci svoje nasledje, pošto je otac dužan da obezbedi decu. Baš su ugrožene od strane patrijalhalne sredine...
Nema potrebe za porugom.
Zene jesu ugrozene u patrijarhalnoj sredini.
Na vise nacina.
Možda bi to shvatio kad bi ti bio "niko i ništa","tuđi"ili kako vec i kad bi zavisio od necije milosti.
Srecom,vremena se mijenjaju i nepravde se pomalo ispravljaju.
Zakon je jasan...kaze da svi imaju ista prava,i muskarci,i zene...i da se on postuje kako treba,ne bi ni bilo ove rasprave.
Niti bi se iko ljutio na ikoga.

Ne mislim da lazes, nego pricas iz perspektive poljoprivrednika.
Za poljoprovrednika je korov uzas, kao i trnje kao i bilo sta sto nije izorana zemlja. A logicno je jer mu to obezbedjuje sezonu. Zato i kazu ruzno,lose i td. I razumljivo za njih.
Za nekoga ko ne zeli da se bavi poljoprivredom, to nije. To je poenta. Zato ti kazem, nemas sta da mi pokazes na slici. Eventualno negde na nekoj livadi ima trnja, porasla trava ili sta vec.
Vatafak ar ju tokin abaut?

Za poljoprivrednika koji obradjuje je strasno, a za nekog ko se ne bavi nije strasno sto je uraslo? O cemu pricas?

Ti pod uraslo mislis malkice trnja na sred livade lol.
Zemlja po Srbiji dzaba, kazes sadjenje drveca lako, eno polomise ***** od sadnje drveca. Na koliko ari si ti posadio drvece, kad je vec lako?

Nema potrebe za porugom.
Zene jesu ugrozene u patrijarhalnoj sredini.
Na vise nacina.
Možda bi to shvatio kad bi ti bio "niko i ništa","tuđi"ili kako vec i kad bi zavisio od necije milosti.
Srecom,vremena se mijenjaju i nepravde se pomalo ispravljaju.
Zakon je jasan...kaze da svi imaju ista prava,i muskarci,i zene...i da se on postuje kako treba,ne bi ni bilo ove rasprave.
Niti bi se iko ljutio na ikoga.
To torokanje čuvaj za sebe, ne mlati mi po postovima...

Da li će sestra da se "uda dobro" ili ne to nije njegova, bratova stvar.
Pošten čovek i brat će da je pozove da se dogovore šta s njenim delom. A ne da se pravi blesav, kao podrazumeva se, i da očekuje da se ona zbog sramote odrekne.
A na njoj je da se odrekne ako joj ne treba i želi tako ili uzme svoje deo bez da se on duri i kuka po familiji.

Nije bilo mi mrvca gorčine, naprotiv.
Samo, dok su roditelji živi osećaš se komotno, zaštićeno, dobrodošlo.
Kada roditelji odu, sve je drugačije.
Imam srece,zena mi je veoma dobra osoba.Roditelji su joj jos zivi,hvala bogi.Imaju poprilicno godina,ali dobro guraju.Surak i surnjaja su mi isto veom dobri ljudi.I tu nema mesta ni gorcini,ni bilo kakvoj prepirci.To se jednostavno zove sreca,

Za poljoprivrednika koji obradjuje je strasno, a za nekog ko se ne bavi nije strasno sto je uraslo? O cemu pricas?

Zemlja po Srbiji dzaba, kazes sadjenje drveca lako, eno polomise ***** od sadnje drveca. Na koliko ari si ti posadio drvece, kad je vec lako?
Sadio. 90 ih sam isao na posumljavanja kada je bila kriza. Matori imao vikendicu oko 10 ari i tokom krize se sadilo i kopalo i radilo. I to zabodes ono kamen, pa cuskija pa cing cing cing.

Pa stvarno, jadne žene baš ih maltretiraju običaji, a one svesne kako muža da smeste u zatvor, a nisu svesne da otimaju deci svoje nasledje, pošto je otac dužan da obezbedi decu. Baš su ugrožene od strane patrijalhalne sredine...
Šta filozofiraš i bockaš?
Zašto da se otimaju i parčaju nešto nedeljivo ako su stekli svoje?
Niko ništa, ma kolko u životu radio, nije poneo na onaj svet.
Ne radi se o materijalnom, postoji tu nešto suptilnije što ti ne možeš dokučiti.

Ja u selu imam dosta zemlje, pola uraslo, pola dato komsijama da odrzavaju besplatno jer niko za pare nece. Da prodam, opet niko da kupi nece, a i da oce to je sica.

Mislis da me boli djoka da li ce sestra koja tamo nije bila 15 godina da trazi svoj deo, ili da ce nju boleti da trazi?
Njen deo, njena imovina, obradjujes tudju imovinu bajo.

Kakve veze trnje ili bilo sta ima sa necijim pravom na imovinu.
Ako je imovina njegova nek brine o trnju ili cemu vec hoce.

Da li će sestra da se "uda dobro" ili ne to nije njegova, bratova stvar.
Pošten čovek i brat će da je pozove da se dogovore šta s njenim delom. A ne da se pravi blesav, kao podrazumeva se, i da očekuje da se ona zbog sramote odrekne.
A na njoj je da se odrekne ako joj ne treba i želi tako ili uzme svoje deo bez da se on duri i kuka po familiji.
E,upravo ovako.

Back