Polovina žena u Srbiji se odrice imanja u korist brata

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta filozofiraš i bockaš?
Zašto da se otimaju i parčaju nešto nedeljivo ako su stekli svoje?
Niko ništa, ma kolko u životu radio, nije poneo na onaj svet.
Ne radi se o materijalnom, postoji tu nešto suptilnije što ti ne možeš dokučiti.
Suptilno je znanje prava kada je u pitanju muž, a suptilno je i kada se odrekneš nasledja svoje dece, pa gaziš muža da stekne dovoljno da ostavi deci ono čega se sama odrekla...
Budalaština o suptilnom odnosu...se zove dvoličnost.

Ja u selu imam dosta zemlje, pola uraslo, pola dato komsijama da odrzavaju besplatno jer niko za pare nece. Da prodam, opet niko da kupi nece, a i da oce to je sica.

Mislis da me boli djoka da li ce sestra koja tamo nije bila 15 godina da trazi svoj deo, ili da ce nju boleti da trazi?
Znaci,zato si ti ogorcen.Pronasao si se u primeru.
Bolelo te ili ne bolelo...tvoja sestra ima isto pravo kao i ti.
Svidjalo ti se to ili ne.

Znaci,zato si ti ogorcen.Pronasao si se u primeru.
Bolelo te ili ne bolelo...tvoja sestra ima isto pravo kao i ti.
Svidjalo ti se to ili ne.
Ja sam vec napisao da me boli ***** sta ce ona da radi sa bezvrednom zemjom za nekoliko decenija jer su mi roditelji jos mladi i zdravi i pravi. Ne boli ni njih mnogo osim za kucu i okucnicu.

Mozda se i ja odreknem u njenu korist.

Da li će sestra da se "uda dobro" ili ne to nije njegova, bratova stvar.
Pošten čovek i brat će da je pozove da se dogovore šta s njenim delom. A ne da se pravi blesav, kao podrazumeva se, i da očekuje da se ona zbog sramote odrekne.
A na njoj je da se odrekne ako joj ne treba i želi tako ili uzme svoje deo bez da se on duri i kuka po familiji.
Samo sto se raspravljamo oko nebitnih stvari. Stana, automobila, para i sl. danas se niko nece odreci, bezvredne zemlje oce.

O opstem slucaju koji jos uvek nisi videla uzivo, dakle seres.
Jako si bezobrazan i nekulturan.
Ti ne znas sta sam ja vidjela ili nisam.
Nadobudan si i drcan si jer sam ti stala na zulj i znas da sam u pravu.
Ali to ne odgovara tvojim interesima.
Ti i sestra ste djeca svojih roditelja i imate ista i prava i obaveze.
To kako ih i da li ispunjavate kako treba nije tema ove teme.

Suptilno je znanje prava kada je u pitanju muž, a suptilno je i kada se odrekneš nasledja svoje dece, pa gaziš muža da stekne dovoljno da ostavi deci ono čega se sama odrekla...
Budalaština o suptilnom odnosu...se zove dvoličnost.
To što promovišeš je gramzivost.

Deci ne treba ' ostavljati'
U decu treba ulagati, osposobiti ih da sami sebi stvaraju.

Poenta je na podršci i ulaganju, nikako da čekaju svoj deo!
NE
razumem toliko ' držanje strane' i zaštitu muževa od žene. Svašta!
Valjda zajedničkim dogovorom donose odluke
Ili je kod tebe drugačije.

Samo sto se raspravljamo oko nebitnih stvari. Stana, automobila, para i sl. danas se niko nece odreci, bezvredne zemlje oce.
Čak i ta sića treba da se stavi na sto uz dogovor. To je stvar principa.
A nije tačno da neće da se odrekne. Bliskoj osobi su tradicionalni roditelji "uzeli" i dali bratu 4 nekretnine u BG a njoj neku bezvrednu mizeriju koja je još bila u nekim dugovima. Maltene nije bila u minusu. On se pravio blesav, ona dobrica kojoj je utuvljeno brat brat brat i izvozali je. Još j pomagala majku jer brata boli uvo. Ok, ovo nije tipičan primer ali ima takvih relikata.
Imam poznanicu iz CG, isto se odrekla u korist brata i udala ovde za neku bitangu. Kaže, šta da radim, nemam gde da se vratim.

To što promovišeš je gramzivost.

Deci ne treba ' ostavljati'
U decu treba ulagati, osposobiti ih da sami sebi stvaraju.

Poenta je na podršci i ulaganju, nikako da čekaju svoj deo!
NE
razumem toliko ' držanje strane' i zaštitu muževa od žene. Svašta!
Valjda zajedničkim dogovorom donose odluke
Ili je kod tebe drugačije.
Pa izgleda da je različito, verovatno ti znaš žene koje pitaju muža šta da rade sa svojim nasledjem, ja ne znam, ali znam da u decu ulažu zajedno, osim nasledja koga se odrekne žena.

Pa izgleda da je različito, verovatno ti znaš žene koje pitaju muža šta da rade sa svojim nasledjem, ja ne znam, ali znam da u decu ulažu zajedno, osim nasledja koga se odrekne žena.
Naravno da poznajem žene čiji muževi nisu guzičari, sami su predložili da žena ne bakće i ne nervira, ne računaju na dinar nasleđa.
Ima nešto u ljudskosti i dostojanstvu, novac to me može platiti.

Back