Polovina žena u Srbiji se odrice imanja u korist brata

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To se desava jos samo u pojedinim vukojebinama gde se odricu urasle zemlje koja nikom ne treba. Sto bi placale porez i porez na nasledstvo? Jedinu korist imaju feministkilje novinarke, da imaju o cemu da pisu.

Stanova se sigurno ne odricu.
Na nasledstvo se ne placa porez (na prenos vlasnistva, od prvog naslednog roda), a za tu zaraslu zemlju je porez smesan, reda velicine 1000 dinara po hektaru godisnje.

Ja da sam na mjestu roditelja,podjednako bih ostavila svoj svojoj djeci,bila ona muska ili zenska,bilo zivjela u gradu ili na selu.
Po meni je to jedino ispravno.
I to nase dijete ima svoju djecu...ako se sestra odrice svog dijela u korist brata,to znaci i da ona ostecuje svoju djecu,jer to je u perspektivi i njihovo,ne samo njeno.
Isto tako,sva djeca bi trebalo podjednako da brinu o roditeljima.
Naravno,ako se braca i sestra drugacije dogovore i ako sestra iz nekih razloga zeli da pokloni sve bratu,to je njihova stvar.
Ali "podrazumijevanje"da ona to mora uciniti mi je diskriminacija.
A nije mi ni neko bratsko ponasanje da brat uzme sve i da ga bas briga za sestru.

Ja da sam na mjestu roditelja,podjednako bih ostavila svoj svojoj djeci,bila ona muska ili zenska,bilo zivjela u gradu ili na selu.
Po meni je to jedino ispravno.
I to nase dijete ima svoju djecu...ako se sestra odrice svog dijela u korist brata,to znaci i da ona ostecuje svoju djecu,jer to je u perspektivi i njihovo,ne samo njeno.
Isto tako,sva djeca bi trebalo podjednako da brinu o roditeljima.
Naravno,ako se braca i sestra drugacije dogovore i ako sestra iz nekih razloga zeli da pokloni sve bratu,to je njihova stvar.
Ali "podrazumijevanje"da ona to mora uciniti mi je diskriminacija.
A nije mi ni neko bratsko ponasanje da brat uzme sve i da ga bas briga za sestru.
Nije diskriminacija nego tradicija.
Folklor takorekuć.
Običaji postoje sa dobrim razlogom

Zašto bi se žene odricale svog dela nasledstva, pri tom kod tih dešavanja zakon je dužan da ih upozna sa posledicama tog dešavanja,
Наследни закон у Србији већ више од сто година изједначава мушкарце и жене.

А ко хоће да се одрекне права на наследство, његова (њена) је воља.

Држава и друштво ту немају шта друго да учине, нити да се мешају.

Наследни закон у Србији већ више од сто година изједначава мушкарце и жене.

А ко хоће да се одрекне права на наследство, његова (њена) је воља.

Држава и друштво ту немају шта друго да учине, нити да се мешају.
Poenta i jeste u ovom ko hoce.
Kod nas nije ko hoce,nego tako mora,ako nece da bude crna ovca.

Оно, реално, ако се сестра одриче у корист брата, а у исто време се сестра њеног мужа такође одрекне у корист свог брата, дођемо на исто, зар не?! :)

Само под условом да су обе породице имале исту вредност имања.

Што скоро никада није случај.

Poenta i jeste u ovom ko hoce.
Kod nas nije ko hoce,nego tako mora,ako nece da bude crna ovca.

Не мора.

Једна изјава код нотара , и добија се свој део наследства.

Неће ваљда сестра да осуди своју децу на сиромашство због тога шта ће комшије рећи или шта ће фамилија рећи?

Мсм...ако пристаје на то због страха од оговарања комшија и фамилије, онда...јбг...

Back