Pokušan upad u prostorije Inicijative Ne davimo Beograd

комшија

Stara legenda
Poruka
91.033
1600005598400.png






Pokušan upad u prostorije Inicijative Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da je jutros pokušan upad nepoznatih lica u njihove prostorije.


Pokušan upad u prostorije Inicijative Ne davimo Beograd 1

Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Piše: Danas Online 11. septembra 2020.


„U ranim jutarnjim časovima, komšije su primetile dve osobe koje su pokušale da uđu u prostorije inicijative preko terase, napravivši manju materijalnu štetu i odnevši obeležja i dve zastave Grada Beograda i inicijative Ne davimo Beograd. O ovom incidentu obaveštena je policija koja je izvršila uviđaj“, naveli su iz Inicijative Ne davimo Beograd.

U prostorije inicijative Ne davimo Beograd pokušan je jutros upad od strane nepoznatih lica. U ranim jutarnjim časovima,…
Gepostet von Ne davimo Beograd am Freitag, 11. September 2020
Dodaju da su godinama na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke, a da su samo poslednjih dana njihovi aktivisti bili meta napada Gorana Vesića zbog ukazivanja na planiranu seču šume u Košutnjaku, prodaju gradskih simbola kao što su Beograđanka i Sava Centar, te ukazivanja na probijanje rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica.

„Režimski tabloidi Alo, Informer, Kurir i Srpski Telegraf, kao i televizija Pink, prenosili su najgrublje uvrede i neistine koje je zamenik gradonačelnika iznosio i na taj način doprineli su atmosferi linča kojom vlast želi da zastraši sve one koji se usude da govore o njihovim štetnim projektima ili kršenjiima zakona. Ovaj napad na prostorije Ne davimo Beograd vidimo kao direktnu posledicu ovakvog medijskog blaćenja, ali ne isključujemo ni mogućnost da su nepoznati počinioci radili po nalogu vlasti, što se nadamo da će policija istražiti i utvrditi“, navode iz inicijative.


link

До београдских избора има још годину и по дана, али режимске службе не мирују. Иницијатива Не да(ви)мо Београд све је популарнија међу Београђанима, и ово је покушај застрашивања. Међутим, овакви испади само још више буде симпатије опозиционо настројених грађана Београда за организацију која се бори за спас главног града.


 
Zbog čega Vesić napada Ne davimo Beograd?

13. 09. 2020.

Inicijativa Ne davimo Beograd nalazi se godinama na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke. Još od otpočinjanja protesta protiv rušenja u Savamali, zatim za vreme predizborne kampanje 2018. godine, ali zapravo bez prestanka, naši aktivisti su prisluškivani, prećeno nam je sa najviših državnih funkcija i od strane naprednjačkih satelita, a često smo bili i meta praćenja. Takođe, za ovih par godina, na meti smo preko 30 pravnih procesa kojima žele da nas iznure i sabotiraju naš rad.


Nakon serije napada u medijima, desio se i incident kada su nepoznata lica pokušala upad u prostorije Ne davimo Beograd

Prethodnih dana naši aktivisti bili su meta napada Gorana Vesića zbog ukazivanja na planiranu seču šume u Košutnjaku, prodaju gradskih simbola kao što su Beograđanka i Sava Centar, te ukazivanja na probijanje rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica. Režimski tabloidi Alo, Informer, Kurir i Srpski Telegraf, kao i televizija Pink, prenosili su najgrublje uvrede i neistine koje je zamenik gradonačelnika iznosio i na taj način doprineli su atmosferi linča kojom vlast želi da zastraši sve one koji se usude da govore o njihovim štetnim projektima ili kršenjiima zakona. Jasno je da se gradska naprednjačka vlast plaši novih ljudi neukaljanog kredibiliteta koje po svaku cenu žele da diskredituju ili uplaše.

Ova kampanja stvaranja atmosfere linča kulminirala je pokušajem upada nepoznatih lica u prostorije Ne davimo Beograd. U petak 11. septembra, u ranim jutarnjim časovima, komšije su primetile dve osobe koje su pokušale da uđu u prostorije inicijative preko terase, napravivši manju materijalnu štetu i odnevši obeležja i dve zastave Grada Beograda i inicijative Ne davimo Beograd. O ovom incidentu obaveštena je policija koja je izvršila uviđaj.

 
1600008676800.png





Ne davimo Beograd: Pokušali da provale u naše prostorije, odneli zastave


Ne davimo Beograd: Pokušali da provale u naše prostorije, odneli zastave


11.09.2020.

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da su nepoznate osobe pokušale da provale u prostorije te organizacije i taj incident ocenila kao direktnu posledicu medijske kampanje vlasti protiv njih.

Kako se navodi, upad u prostorije pokušan je u ranim jutarnjim časovima a komšije su primetile dve osobe koje su pokušale da uđu preko terase, napravivši manju štetu i odnevši obeležja i dve zastave Grada Beograda i inicijative.

"Inicijativa Ne davimo Beograd nalazi se godinama na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke. Prethodnih dana naši aktivisti bili su meta napada Gorana Vesića zbog ukazivanja na planiranu seču šume u Košutnjaku, prodaju gradskih simbola kao što su Beograđanka i Sava Centar, te ukazivanja na probijanje rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica", navodi se.

Inicijativa tvrdi da provladini tabloidi doprinose atmosferi linča kojom vlast želi da zastraši one koji se usude da govore o štetnim projektima ili kršenju zakona.

"Ovaj napad na prostorije Ne davimo Beograd vidimo kao direktnu posledicu ovakvog medijskog blaćenja, ali ne isključujemo ni mogućnost da su nepoznati počinioci radili po nalogu vlasti, što se nadamo da će policija istražiti i utvrditi", dodaje se.

O incidentu je obaveštena policija koja je izvršila uviđaj.
 
Добрица Веселиновић из Не Давимо Београд био је присутан на срамној "аукцији" на којој је једином понуђачу за 16,5 милиона евра продата Београђанка, један од симбола Београда. Пошто "Београђанка" има 19 000 квадрата, значи да је тај пословни простор у самом центру града продат по смешној цени од 860 евра по квадрату; види се да је намештаљка јер би та цена на аукцију привукла и неке друге купце. По граду се прича да иза фирме "МПП" која је "пазарила" Београђанку стоји Синиша Мали.

 
Koja histerija Vesića i Vlade oko grupe koja je na izborima osvojila 3%.
Освојили су 3,44% . Да су им биле дозвољене трибине по МЗ, прешли би тадашњи цензус од 5%. Да не пређу цензус, трудили су се многи, па и Pisac Punk proze Марко Видојковић који је по налогу режима са своје стране дао максимум да утиче на оно бирачко тело које би евентуално гласало за НДГБД јер забога "нису ушли у Ђиласову коалицију". А како је сада цензус смањен на 3%, *******и је у паници пошто је велика кукавица и зентара...
 
Освојили су 3,44% . Да су им биле дозвољене трибине по МЗ, прешли би тадашњи цензус од 5%. Да не пређу цензус, трудили су се многи, па и Pisac Punk proze Марко Видојковић који је са своје стране утицао на оног бирачко тело које би евентуално гласало за НДГБД јер забога "нису ушли у Ђиласову коалицију". А како је сада цензус смањен на 3%, *******и је у паници пошто је велика кукавица и зентара...
Pa videćemo hoće li izaći na izbore 2022 u BG. Sada su pod uticajem Đilasa a on može da se odluči i tada na bojkot. Ako ne bude bojkota opet mogu sa Đilasom na istu listu.
 
Pa videćemo hoće li izaći na izbore 2022 u BG. Sada su pod uticajem Đilasa a on može da se odluči i tada na bojkot.
Излазе наравно. То што је Ђилас на прошлим изборима успевао да оне који изађу облати као "лажну опозицију", то он више не може да понови, па тако више не може ни да утиче на било кога да ко није директно под његовом шапом да не изађе на изборе. НДБГД никада нису били под Ђиласовом "јурисдикцијом", иначе би на изборима 2018 изашли на његовој листи - он им је гарантовао чак пет одборничких места.
Иначе организација им расте, људи се прикључују, тако да су увели чланарину и решили питање финансирања режијских трошкова.
 
1600356977110.png






Ne davimo Beograd: Još jedan pokušaj upada u naše prostorije

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ saopštila je danas da su nepoznata lica pokušala da upadnu u prostroje te organizacije u Beogradu, drugi put u poslednjih nedelju dana.


Ne davimo Beograd: Još jedan pokušaj upada u naše prostorije 1

Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd (arhiva)

Piše: Beta 17. septembra 2020.

„Počinioci su sa terase kancelarije pokupili zastavu i obeležja inicijative, s obzirom da su im ona jedino bila dostupna. Nemamo nikakve sumnje da se radi o organizovanom napadu i pokušaju zastrašivanja. Incident je prijavljen policiji koja za razliku od prošlog puta nije izašla na uvidjaj, a ni ovaj, ni prethodni put policija se nije potrudila da pogleda snimke sa okolnih kamera“, navodi se u saopštejnu Inicijative.

Inicijativa piše da su aktivisti te organizacije u prethodnom periodu bili „česta meta“ zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića „preko režimskih tabloida“, zbog pokretanja gradskih pitanja kao što su seča šume na Košutnjaku, korupcije, prodaje Beograđanke i Sava Centra i drugo.
„Ne davimo Beograd se godinama nalazi na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke. Pored blaćenja u medijima, prisluškivani su nam telefoni, praćeni smo od strane policije, ali i partijskih jurišnika, a našim aktivistima je prećeno veliki broj puta“, dodaje Inicijativa.
Istakli su da je to za njih dokaz da je borba te organizacije ispravna i značajna, a da se vlast „plaši novih i neukaljanih ljudi“.
Nepoznata lica ponovo su pokušala upad u prostorije Ne davimo Beograd. Ovo je drugi put u prethodnih nedelju dana kako su naše prostorije na meti. Počinioci su sa terase kancelarije pokupili zastavu i obeležja inicijative, obzirom da su im ona jedino bila dostupna. Nemamo nikakve sumnje da se radi o organizovanom napadu i pokušaju zastrašivanja. Incident je prijavljen policiji koja za razliku od prošlog puta nije izašla na uviđaj, a ni ovaj, ni prethodni put policija se nije potrudila da pogleda snimke sa okolnih kamera.
 
1600421996454.png






Pokret „1 od 5 miliona“ osudio pokušaj upada u prostorije inicijative „Ne davimo Beograd“

Pokret „1 od 5 miliona“ osudio je pokušaj upada u prostorije inicijative „Ne davimo Beograd“ i pozvao nadležne organe da slučaj shvate ozbiljno i u što kraćem roku reaguju.

Studenti-Tan2019-6-14_11951869_1[1].jpg


Piše: FoNet 18. septembra 2020. 09.41

To udruženje građana pozvalo je nadležne institucije da se hitno posvete tom slučaju i prestanu sa ignorisanjem napada na sve one koje vlast „očito pokušava da zastraši i obračuna se sa njima“.

Napad koji se već drugi put desio na Ne davimo Beograd, pokušajem upada u njihove prostorije dva puta u jednoj nedelji, vidno je pokušaj zastrašivanja i represije režima, koji je već uveliko otpočeo svoj obračun sa neistomišljenicima, ističe „1 od 5 miliona“.
Oni podsećaju da su se slične stvari desile i njihovim aktivistima, pristizanjem raznih prijava proteklih mesec dana, ali i ranije, kao i raznim pokušajima zastrašivanja.
 

Back
Top