POKUŠAJ LINČA PREMIJERA VUČIĆA

Nikolić: Divljaštvo u Potočarima ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine

Tanjug | 12. 07. 2015.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, koji je označio kao pokušaj linčovanja, predstavlja odraz loših odnosa u BiH i pokazatelj mišljenja pojedinih bošnjačkih političara i verskih vođa o Srbima.

"Pokušaj linčovanja predsednika Vlade Srbije je odraz loših, skoro neprijateljskih, odnosa u BiH i jasno pokazuje šta o Srbima kao narodu misle pojedini bošnjački političari i verske vođe", izjavio je Nikolić a saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić navodi dalje da je Vučić napadnut zato što je predstavljao Srbiju i što je "došao sa rukom ispruženom u znak pomirenja".

"Niko ne sme da ostane ravnodušan pred divljaštvom koje je ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine. Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo", naveo je Nikolić i čestitao Vučiću na hrabrosti i njegovom obezbeđenju na odanosti.

Predsednik Srbije ističe dalje da Srbija svoj stav prema drugim narodima i državama neće da menja, "on ostaje prijateljski, drugi treba da se zamisle nad onim što čine ili su učinili svađajući nas 20 godina posle građanskog rata“.

- - - - - - - - - -

Kriminolog: Napad na Vučića odavno i unapred planiran

Tanjug | 11. 07. 2015.
Napad na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima je unapred i odavno planiran, smatra kriminolog Zlatko Nikolić, koga ne bi iznenadilo da se pokuša "svaljivanje krivice na žrtve" današnjeg napada, po nekim već viđenim scenarijima.

"Sve pokazuje da je odavno pripremano i da se unapred planiralo i koliki će biti taj suženi krug za prolaz, gde se, da tako kažem, lovina uteruje, da bi mogli da budu dostupni za one koji su gađali i za sva poniženja koja su planirana", rekao je Nikolić.

On je za Tanjug naveo da je bruka na organizatoru, odnosno na članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

"To što će pokušati da svale krivicu na žrtve, to je već viđen scenario. Ništa novo, reklo bi se", rekao je Nikolić.

On je ocenio da je bilo i "sinhrono delovanje" sa pojedinim nevladinim organizacijama u Srbiji, a u vezi sa skupovima koji su za danas bili najavljeni u Beogradu.

"Sinopsis je sasvim jasan, već prepoznatljiv i u saglasnosti sa svim što je bilo vezano za jednu i drugu rezoluciju, mislim na američki Kongres, Ujedinjene nacije i Savet Evrope", pojasnio je Nikolić.

On smatra i da je zloupotrebljen položaj Republike Srpske i njene policije koja je "u nekakvom vakum prostoru zbog međunarodnih aktera koji su se danas upleli da se pokažu u Srebrenici, pa su neki od njih bili čak i kolateralna šteta poput (slovenačkog predsednika Boruta) Pahora i jordanske kraljice Nur".

MUP Srbije je, ocenio je, sve na vreme signaliziralo i premijeru i ostalim službama, a smatra i da je dobro što su zabranili skupove i okupljanja "jer bi scenario i u Beogradu bio nastavljen", odnosno došlo bi do ekscesa i sukoba.
"Dobro je da do toga nije došlo i čestitam rukovodstvu MUP-a na takvoj proceni", zaključio je Nikolić.

Evo vidiš da i Vučić zna ko je sve to započeo

Evo pogledaj šta sam Vučić kaže

"Поштовао сам молбу домаћина да не говорим на скупу" (0:28)

Дакле, остаје нејасно ЗАШТО је он тамо ишао ако није могао да им каже како, ето, пружа руку помирења? Тих 50 момака (обезбеђење), које овде хвали, директно је он довео у опасност својим бесмисленим присуством циркуској представи. А да не причам о срамоти коју наноси српском народу, прво у Републици Српској а онда и у Србији.

А ти Мрхо, заједно са Алџазиром која је 'налепила' овај кајрон "Геноцид у Сребреници" (од 1:05), можете само и даље да кмечите 'Ђеносајд! Ђеносајд!', резолуција није прошла.

Осим ако нису 'тели да кажу да је напад на Вучића - геноцид у Сребреници. :lol:

Vucic je kukavica kad je ko neka zenetina pobegao iz Srebrenice...
Vidis Vucicu kako se uprpas kad nije namesteno i montirano po tvom scenariu kao sto je bilo u Feketicu po sneznom smetu kad si gologlav glumio supermena i za vreme poplava... U Srebrenici nisi imao scenario...

Vidis kakva si jadna i bedna kukavica...

Seselj kakav takav nije bio kukavica 9 oktobra 2000 kada su ga htele lincovati DOS bitange...
Nije metra odstupio...

Razumela sam ja sta ti hoces da kazes.Kakav je tvoj predlog povodom toga?Vecinom glasova je dobijena sadasnja vlas,sami smo sebi krivi.Ni jedna vlast nije svima udovoljila.Bas me briga koja ce stranka ili pojedinac da vladaju samo nek je nama dobro i da zivimo kao ljudi.Do novih unutrasnjih promena treba se ujediniti protiv spoljnih neprijatelja koji nas cerupaju bas zato sto smo unutra curke!!!

Poslednja izmena od moderatora:
Koliko mu je kašika u med upala s ovim, jedva je dočekao da glumi žrtvu i da skuplja nacionalističke političke poene
Ajmo sad Srbi, zalažite se za Vučića, čoveka koji je pozivao na masovno ubijanje muslimana, zalažite se za njega dok vam otima od plata, penzija, dok vam povećava poreze i dok vas hapsi jer ga vređate na internetu.

On je tamo u Srebrenicu otisao radi svoje reklame , samopromocije kao sto je otisao u Feketic da spasava autobus u snegu...

Tadic je bio u Srebrenici i izvinuo se muslimanima za taj zlocin, zamislite da je svaki Nemacki kancelar posle Vili Branta se jos 500 puta izvinuo...

Naravno da muslimani Vucica nece u Srebrenici docekati sa aplauzom, jer oni muslimani nisu glupi ko mi Srbi pa da padnu na Vucicevu demagogiju...

Mene ne brinu ni muslimani ni hrvati ni Amerikanci mene brinu nasi Srbi koji nas upropastise...

Pa o tome i pricam,a to je problem malo dublji,jer smo tamo nauceni u komunizmu,evo jedan primer mi prvo nemamo taj osecaj da imamo drzavu jer je nismo stvorili kada je trebalo,imali smo neki supstitut od drzave tipa Jugoslavija,gde smo uceni uvek drugima da se povlacimo i da drugima dajemo i sakom i kapom,a zbog cega,nama su govorili da to treba radi bratstva i jedinastva,da bi se na kraju pokazalo kako nije bilo ni bratstva niti jedinstva,taj obrazac je nastavljen i posle srmti te drzave jer cak i danas postoje ljudi koji govore nisu oni svi isti,pa kako nisu,ako svi to podrzavaju?
Samo nama i dalje furaju te lazi,e to me ni smeta,i sto ne mozemo da ozalimo svoje zrtve kako treba nego krisom.Evo nas premijer ode u Potocare,da se klanja ubijenim mudzahedinima,a srbima ubijenim u Kravici se i ne seti,seti ako mu to politocki odgovara sto je tuzno,i tako u nedogled,zato sto koji god dodje uzme pokupi sta mu treba i nikome ne odgovara,tako i Vucic misli nece odgovarati sto god bude radio.

Problem je sto mi ne cenimo sebe,previse im dajemo prava kakva nigde drugde nemaju,i zato nas mrze,da smo mi gazde u svojoj kuci,nikada ne bi dosli u ovu situaciju,nego mi svima damo ista prava i onda kada su ravnopravni,naravno da ce oni onda hteti vise i vise,jer je takva ljudska priroda.Znaci nikada se ne daje nacionalnim manjinama da imaju ista prava.

Da ne spominjem cigane koji imaju ovde daleko vise prava,i sta rade siluju,ubijaju,kradu,i nikome ne odgovaraju.

Znaci dok ne budemo gazde u svojoj kuci,dotle ce nam drugi komandovati.

Србија је подједнако кућа свих оних који у њој живе. Припада једнако и нама и Бошњама и Мађарима и Власима и Шћиптарима и Русинима и осталима.

Није Србија наша кућа а да су ови други набројани подстанари.

Чак, многи од набројаних су староседеоци у Србији а део Срба је дошао у Србију.

Поента је да свима њима и свима нама Србија припада подједнако.

Koliko mu je kašika u med upala s ovim, jedva je dočekao da glumi žrtvu i da skuplja nacionalističke političke poene
Ajmo sad Srbi, zalažite se za Vučića, čoveka koji je pozivao na masovno ubijanje muslimana, zalažite se za njega dok vam otima od plata, penzija, dok vam povećava poreze i dok vas hapsi jer ga vređate na internetu.

Његово гласачко тело се не смањује али и не повећава. Ови што су за њега ће да га бране и подржавају шта год да уради док са друге стране ко га зна, неће га "купити" сигурно.

Problem je sto mi ne cenimo sebe,previse im dajemo prava kakva nigde drugde nemaju,i zato nas mrze,da smo mi gazde u svojoj kuci,nikada ne bi dosli u ovu situaciju,nego mi svima damo ista prava i onda kada su ravnopravni,naravno da ce oni onda hteti vise i vise,jer je takva ljudska priroda.Znaci nikada se ne daje nacionalnim manjinama da imaju ista prava.

Da ne spominjem cigane koji imaju ovde daleko vise prava,i sta rade siluju,ubijaju,kradu,i nikome ne odgovaraju.

Znaci dok ne budemo gazde u svojoj kuci,dotle ce nam drugi komandovati.

Jedan od glavnih problema...

Србија је подједнако кућа свих оних који у њој живе. Припада једнако и нама и Бошњама и Мађарима и Власима и Шћиптарима и Русинима и осталима.

NE PRIPADA!!!ti njima daj svoju kucu,a srbija pripada srbima i ostalima tako pise u ustavu a vi komunjare odjebite vise od moje zemlje vi ste ste ovo i zakuvali.

Његово гласачко тело се не смањује али и не повећава. Ови што су за њега ће да га бране и подржавају шта год да уради док са друге стране ко га зна, неће га "купити" сигурно.

Samo polako, čekaj još malo da dobije prostora pa će mu i ideologija pokazati svoje pravo (ekstremno, radikalno) lice. Onda će da pokupi podršku svih domaćih nacionalističkih desničara i vraćamo se u devedesete.
Mudžosi i Hrvati padaju na istu priču kod svojih političara, što se gore živi, nacionalizam više buja na balkanu.

Поента је да свима њима и свима NAMA Србија припада подједнако.

kome to ? NATO PESADIJI?

Ljudi jos pricaju mi im pruzamo ruku pomirenja,a oni tako,a zaborvaljaju da je Tadic vec bio tamo i da mu nije falila dlaka sa glave.
Jos pokusaj atentata u koji je umesan zapad lol.Da je zapad hteo da ga sredi doneli bi ga u kovcegu,ne bi ga gadjali kamenicima i flasama sa vodom.A sto bi zapad menjao poslusnika.
lol naravno da su u ovo umesane pojedine zapadne strukture lol Slabo obezbedjenje uz "prisiljavanje" da se pojavi tamo lol su doveli do ovog incidenta jutice lol Kao da su Britanci sasvim slucajno pokusali da proguraju rezoluciju par dana pred komemoraciju lol

Samo polako, čekaj još malo da dobije prostora pa će mu i ideologija pokazati svoje pravo (ekstremno, radikalno) lice. Onda će da pokupi podršku svih domaćih nacionalističkih desničara i vraćamo se u devedesete.
Mudžosi i Hrvati padaju na istu priču kod svojih političara, što se gore živi, nacionalizam više buja na balkanu.

Мени лежи та опција али нема шансе јер су овде све салонски националисти у политици. Ови из Двери су деца комуниста и запослени у јавним предузећима, ДСС се распао и неће се опоравити, радикали вукљају полуживог Вјенцеслава и немају никакву идеју, Образ забрањен.
За деведесете...мени се чини да нису ни одлазиле.
Треба се фокусирати на околне "државе", мунџосе, шиптаре...ако нешто буде они ће да изазову. Наравно, уз благослов наши пријатеља са запада који презиру насиље.

Nemojmo se lagati...Zlocina je bilo od strane cetnika ali ne mozemo ih stavljati pod zastavu radilkala jer je bilo raznoraznih cetnickih formacija sto samoproglasenih sto od politickih partija kao spo i sl...I nije tacno da Seseljevi cetnici nisu ucestvovali u borbama oni su bili rasporedjeni po linijama dodira na frontovima a ne u pozadini i u RS je bila radikalna stranka i tamo je bilo dosts cetnika koji nisu iz Srbije kao Branislav Gavrilovic vojvoda Slavko Aleksic Vojvoda i drugi a bilo su rasporedjeni na vrucim delovima ratista ...Nisam radikal al sto nije istina nije i ja imam puno postovanje prema radikalima koji su se borili za srpstvo na ovim prostorima. .Mnogim drugim je falilo ono sto oni imaju onim koji su svercovali krali saradjivali sa neprijateljem zrtvovali svoje ljude zbog novaca i sl..Radikali nikad nisu bili u nekom velikom broju da bi mogli biti neka ozbiljnija vojna formacija to su price

ako nisi bio 1992.u to vreme u tom reonu,ne bi trebalo da repliciras onima koji to malo bolje znaju

Poslednja izmena:
Више од 20 година се бавим лично истраживањем колика је мржња муслимана и да ли јој има лека.Провео сам дуго времена на ттериторији општине Пазара као и у Црној Гори и знате ли до којег сам закључка дошао?Једноставно Србе цене само ако има разлога ,никада нису волели Србе јер потичу од њих а то неби признали и да им је глава у питању.Србе неће дирати само ако немају подршку некога ко мрзи СРБЕ.

Tvoj naslov teme drzi vodu u mnogo cemu,ali problem je sto
Srbi vec 100 god.Prolaze kao premijer juce' ,i naravno jos gore.
I,nikako i nikada da se otrezne...I,izvuku poruku.

NE PRIPADA!!!ti njima daj svoju kucu,a srbija pripada srbima i ostalima tako pise u ustavu a vi komunjare odjebite vise od moje zemlje vi ste ste ovo i zakuvali.

Пази, сад кад ти не не свиђа шта сам ти написао крећеш са контранападом кроз увреде. То није лепо. Ја комуњара нисам, чак сам један од оних који највише осуђују комунизам на форуму.

Пре доласка комуниста на власт Србија је била једна велика, славна, мултиетничка земља.

Сви становници Србије треба Србију да сматрају својом земљом а Срби не треба да се осећају угроженим јер смо огромна већина у земљи. Такође и остали треба Србију да сматрају својом земљом. И углавном је сматрају, мада, кад се појави неко као и ти и каже "Србија је моја, није твоја, иди тамо негде (не можеш да кажеш "Тамо негде одакле си дош'о" јер углавном нису дошли већ су врло дуго ту)". Асмир Колашинац Србију сматра својом земљом, али кад чује или прочита оно што напишеш, онда му заиста дође да се запита је ли Србија његова земља. Такође и Алберт Нађ (који је напсовао Хрвате у сред Зјагреба), па сестре Молдован, па пливач Чаба Силађи итд..итд. И сви они воле (и треба да воле) земљу у којој живе али кад се појави неко као ти, онда се запитају да ли треба да је воле и да ли су можда угрожени у земљи под чијом заставом наступају.

Poslednja izmena:

Да, иначе то су тековине 18. века, које се први пут популаризују Америчком и Француском револуцијом.

ЛОЛ @ Људе којима је мозак у, дакле, 17. веку.

Мени лежи та опција али нема шансе јер су овде све салонски националисти у политици. Ови из Двери су деца комуниста и запослени у јавним предузећима, ДСС се распао и неће се опоравити, радикали вукљају полуживог Вјенцеслава и немају никакву идеју, Образ забрањен.
За деведесете...мени се чини да нису ни одлазиле.
Треба се фокусирати на околне "државе", мунџосе, шиптаре...ако нешто буде они ће да изазову. Наравно, уз благослов наши пријатеља са запада који презиру насиље.

Како нису? А ових 15 година 'безалтернативне' Европе? Знаш, неки су и поверовали у то... :lol:

"Поштовао сам молбу домаћина да не говорим на скупу" (0:28)

Дакле, остаје нејасно ЗАШТО је он тамо ишао ако није могао да им каже како, ето, пружа руку помирења? Тих 50 момака (обезбеђење), које овде хвали, директно је он довео у опасност својим бесмисленим присуством циркуској представи. А да не причам о срамоти коју наноси српском народу, прво у Републици Српској а онда и у Србији.

da se u Srbiji ljudi iz struke ( nezavisno od profesije ) nesto pitaju,Srbija bi bila uspesna drzava.Ljudi iz bezebedonosnih struktura su sasvim sigurno bili protv odlaska u Srebrenicu,ali na zalost nemaju poslednju rec kao sto bi trebalo da imaju.Namestili su budalu na zicer i ovaj je opet dospeo u centar paznje.

Како нису? А ових 15 година 'безалтернативне' Европе? Знаш, неки су и поверовали у то... :lol:

Ма да. Легија, Шиптар и екипа главне фаце црвеног октобра. Цеца пегла 200 иљаде душа на Ушћу, све исто само што те сада пљачкају у оделима са краватама а онда у кожним јакнама. Мени је свеједно како изгледа пљачкаш. Рачуни и режија баш после 2000-те поскупели 5000% а плате остале исте. 93-е су се тукли пензоси за леба а сад умиру у стану јер не могу да оду по хлеб, на црту.

Back