Ovo sto se dogodilo ide samo u prilog Vucicu, a sramota je za narocito za majke Srebrenice.
Komentar jednog Bosnjaka:
Zao mi je zbog ovoga sto se desilo. Govorim to kao Bosnjak i vjernik. Stidim se zbog "Zena u crnom", zbog biciklista iz Srbije koji su dosli u Potocare, stidim se zbog Cedomira Jovanovica i svih znanih i neznanih dobrih ljudi u Srbiji. Ja znam koliko dobrih ljudi ima u Srbiji. Cak ni rat nije uspio unistiti tu svijest o dobru u srpskom covjeku. Ima vas preko sedam miliona. Ako je bilo milion zlocinaca, sest i po miliona su ljudi. A da je pola pola, opet je dobro. A da je samo stotinu dobrih i postenih ljudi u Srbiji, zbog tih stotinu me stid onoga sto se danas desilo u Potocarima.
Nisam mogao ni na koji nacin sprijeciti to sto se desilo, ne mogu ni sada mnogo uciniti, osim da se nadam da mi koji zelimo pomirenje, necemo izgubiti nadu zbog ovoga sto se desilo.
Kao sto za Srebrenicu nije kriv sav srpski narod, tako ni za danasnju bruku i sramotu ni slucajno nisu krivi svi Bosnjaci.
Kao i obicno (nista novo), oni koji su danas na moj narod bacili ljagu, nisu mislili na svoj narod. Oni su se u tome trenutku obracunavali sa nekim unutrasnjim demonima. Laz i zamka masovnog patriotizma, providna, smrdljiva, jeftina. Jednako kao i laz i zamka masovnog patriotizma, koja je prije dvadeset godina pobila Bosnjake u Srebrenici. Bolljelo je njih uho za Srbe, oni su Srbima nacinili vise stete nego iko drugi. "Patriotizam je posljednje utociste za hulje" !!! Bilo i bice.
Izvinjavam se svim ljudima koji, kao i ja sam, prizeljkuju bolji zivot za sve ljude na cijelom prostoru bivse Jugoslavije.