Pokloni - kuce, mace i ostalo

• Začetnik teme Začetnik teme kinolog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Desio se maler, one dve mlade kuce koje poklanjam su juce nestale, ceo dan ih nije bilo, i danas se vratio samo cokoladni chupavko sa povredjenom nogom koju ne moze da koristi, tj copa. Bio je sav u chichkovima, sav zapusten pa sam ga dovela kod mene na kupanjac, onda shishanje ucebale dlake, cesljanje, i evo ga sada kao nov, a za tu nozicu mu veceras dolazi veterinarka da pogleda. Ne znam sta je sa belom zenkicom, nadam se da se samo negde sakrila i da nije povredjena. Sumnjam u to da su se motali po lokalnom shumarku i njivama i da su ih napali psi ili vlasnik njive.

Chupavko je ok, ima malo povisenu temperaturu ali sto se tice nogu jedan kuk mu je iskocio pa je sad vracen, a na drugoj nozici mu je otok na peti ali izgleda da nije nista polomljeno. Dobio je terapiju, pa cemo da vidimo kako ce sutra da mu bude.
Bela se vratila, ali je i njoj jedna noga u losem stanju, malo copa ali je nekako cudno drzi, a ono sto je najgore je da sada ulazi u teranje.:dash::dash: Ja stvarno ne znam sta cu da radim sa njima, chupavko ce biti kod mene nocas a nju ne smem da uvedem zbog njih dvojice, a napolju ce se okupiti ekipa, vec je jedan pas dosao, pa ce opet da bude frka u okolini.:dash: Pitam se samo gde su sada oni svi spasitelji koji vole da se hvale po kraju kada nesto konkretno treba da se uradi...ah, da, pa oni spasavaju vec spasene pse, a da ne spominjem da smo jedino naselje u Bg koje ima dve organizacije za zastitu zivotinja a gomilu pasa o kojima vode racuna pojedinci. Ja nemam para za sterilizaciju ove zenke, vec sam platila terapiju za chupavka, i sta sad? Lepo nista. Ko ovo procita a da je iz Mirijeva neka podseti lokalne ljubitelje da mi je ponestalo para te da vise ne mogu da se igram brizne osobe koja brine o psima.

Znam da me razumes, hvala ti na recima podrske.
Inace definitivno su ih unakazili psi, sinoc kada sam izneli Beli da jede videla sam lepo tragove zuba na nozici i dve rane kod vrata, sva je bila isprskana svojom krvlju. Jutros sam izvela Chupavka koji je jedva sacekao da izadje napolje, a sada su opet nekud nestali, samo se nadam da su se negde sakrili od kise i da se ne setaju po parkicima gde ima pasa.
A kada sam spomenula teranje setila sam se da u Mirijevu II, iza bivseg C marketa sada Maxija, neka zenka ima teranje, kazu mi ljudi koji tu zive da je klanica cele noci, a ta zenka je tu od kada je bila stene, sto ce reci da je bilo prilike za sterilizaciju koliko hoces. Ovde je sada ista situacija kao i 90tih, ono sto je sterilisala Brizit Bardo je 70% poumiralo od starosti, a ovi ostali nikog ne interesuju, ali zato je bitno da se pisu eseji na forumima o tome kako nesto uciniti za pse....:roll:

Poklanjam dva mala slatkla crna maceta sa sivim sarama, stara 7 nedelja, mesanci persijskog macka i crne macke.

Kontakt na telefon 062/212-345 i 011/3675-309

Dejan

obezo0.jpg

maca1wr3.png

maca2jh5.png

Pitam se do koje granice može ići ljudska zloba, zavist i pokvarenost. Naime, imam 6 pulina, tj. imala sam do jutros. Svako od njih je na svoj način specifičan i svojstven. Iako su poznati kao dobri goniči za goveda i ovce, moji pulini su nadareni i za druge stvari. Neki love pacove i miševe, neki su obučeni isključivo za rad u polju kod ovaca, dok jedan, moj miljenik, ostaje kući, danonoćno čuvajući celo imanje. Ne postoji čovek koji je mogao ući u dvorište neopažen od strane Srećka. Na svaki šum je reagovao. A posebno ističem odnos koji je imao sa mnom. Od kada je rodjen znao je za bezrezervnu ljubav koju sam mu pružala i kad je bio bolestan i kad je bio potpuno zdrav. Najviše je uživao dok sam ga mazila na kućnom pragu. Znao je da se rukuje, da poskakuje dugo na zadnje noge a posebno je uživao kad bi mi stavio glavu na moje stopalo i tako zaspao. Na žalost toga i još mnogo čega drugog mogu se samo sećati uz njegovu sliku koja mi je na pozadini kompa. Jutros ga je moj otac pronašao mrtvog ispred kućnog praga otrovanog. A da zlo bude još veće, na ulazu u dvorište pronašli smo i Srećkovu ćerku Ribicu koja je bila maher za glodare, takodje otrovanu. Pa se sada pitam kakvo čovek može imati srce kad je posegnuo da učini takvo nedelo. Zapravo,gotovo da sam sigurno da je to uradio prvi komšija koji je inače Srećku već jednom polomio nogu, samo zato jer ga je nervirao njegov lavež koji nikad nije bio neosnovan.

Pošto nisam u finansijkoj mogućnosti da kupim štene šarplaninca ili vučjaka, ukoliko neko ima viška neka mi se javi preko pp. Pre dve godine sam na poklon od prijatelja dobila štene čistokrvnog šarplaninca, ali je na žalost poginulo. Nije mi bitan rodovnik i ostala papirologija, ni vakcina ni ostale stvari jer bih to ja obavila kod svog veterinara.

Pošto nisam u finansijkoj mogućnosti da kupim štene šarplaninca ili vučjaka, ukoliko neko ima viška neka mi se javi preko pp. Pre dve godine sam na poklon od prijatelja dobila štene čistokrvnog šarplaninca, ali je na žalost poginulo. Nije mi bitan rodovnik i ostala papirologija, ni vakcina ni ostale stvari jer bih to ja obavila kod svog veterinara.

mozda cu da delujem drsko,ali zasto trazis kuce?da opet umre u najgorim mukama?prvo ti resi problem sa komsijom pa onda trazi.ovi su ti otrovani,jedan ti poginuo,pa kako to samo kod tebe?
a komsija ce da radi opet jer vidi da mu se moze.niko ga nije ni prijavio ni prebio..

prijavis ga ***.kako kako?pretis mu,ili lepo ili ruzno.on zna da proceni...
a sta treba da uzima kuce za kucetom i ovaj da truje?jel to bolje?
aj samo to reci?da uzima tako u nedogled da ih neko bije.i truje
ako nemoze da im obezbedi samo zivot.
ja bih digla betonsku ogradu.otisla i pretila.ej to nije jedno kuce.!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back