Pokloni - kuce, mace i ostalo

• Začetnik teme Začetnik teme kinolog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni i dalje nije jasno da u ovom gradu nema azila za pse koji primaju napustene kuce (ne racunam onaj gradski u Ovci za koji sam video da je horor ) .To mi je neverovatno. Realno gledam na stvari i jeste da ovaj grad ima mnogo problema, ali ni jedan !!!!!!!! :dontunderstand:

Pa to je uglavnom zato sto su svi azili privatni, a vecina ljudi je u takve projekte usla nepripremljena, i sada nemaju ni para ni osoblja ni hrane za te zivotinje, tj imaju za te koje su tamo ali nemaju za nove. Meni je malo bezveze sto se ne udruze lepo svi pa naprave reklamu, vecina ljudi nema pojma da azili uopste postoje pa ni ne uzimaju pse odatle, sto onda dovodi do nagomilavanja pasa. Doduse neki vlasnici azila traze takve uslove za zivotinje koje poklanjaju da bi otprilike mogli da udome tri psa za deset godina, a u jednom azilu cak naplacuju uzimanje pasa.:confused:
Tako da ti je to jedna vrlo mutna prica, a moj savet ti je da se pravis da azili za pse uopste ni ne postoje i pokusaj da te kuce udomis na svoju ruku.

Prenosim sa foruma ŽC:

Pojavio se Pit Bul u Mirijevu. Pas je povredjen, ima rane i hematome. Verovatno je bio u nekoj borbi i vlasnik ga je izbacio na ulicu, procenivsi, verovatno da mu se "ne isplati" da ga leci -lako ce uzeti drugog, jer takav pas se sigurno nije rodio ispod mosta!
Ako neko zna nekog ko se bavi ovom vrstom pasa, bilo bi lepo da ga neko zaista zbrine.
On je sada miran, verovatno zato sto je lose, ali ja ne znam kakav ce biti prema drugim psima kada povrati snagu!
Drugo takav pas ne moze da ostane na ulici!!!!!!!!
Hitno se javite ako neko ima neku ideju!
:otkacio:

pokusaj da pridjes da mu das vodu i hranu..pricaj mu lepo..ako rezi onda nemoj ako ne smes..ako ne rezi onda je ok..pokusaj prvo to i slikaj rane sto vise mozes..i ako mozes poziovi nekog veta da vidi da li je opasno..nemora da znaci da je iz borbe..pitovi su dobrice..mozda je nekom pobegao za zenkom pa su ga klali..i u mom naselju je jedan haski tako pobegao videli su mu se organi ja mislim od ujeda drugih pasa..
ne sudi odmah
mozda su njega izujedali ulicni psi..

pokusaj da pridjes da mu das vodu i hranu..pricaj mu lepo..ako rezi onda nemoj ako ne smes..ako ne rezi onda je ok..pokusaj prvo to i slikaj rane sto vise mozes..i ako mozes poziovi nekog veta da vidi da li je opasno..nemora da znaci da je iz borbe..pitovi su dobrice..mozda je nekom pobegao za zenkom pa su ga klali..i u mom naselju je jedan haski tako pobegao videli su mu se organi ja mislim od ujeda drugih pasa..
ne sudi odmah
mozda su njega izujedali ulicni psi..

Ja nisam sa Mirijeva, samo sam prenela temu (kao što sam napisala) sa foruma ŽC

Sto se azila tice.

Prvo, vecina tih azila drzi jedna osoba, ili dve, koje se svakodnevno lome oko tih pasa, i jos pored da im obezbede uslove, hranu, donacije, tako da nemaju bas vremena jos i da se posvete marketingu... A drugi razlog je sto kad bi razglasili gde im se nalazi azil, nasli bi se sa 10x vise pasa ispred kapije, hrabro ostavljenih, nego udomljenih:roll:
To im i sad priredjuju svakodnevno tako da mozes zamisliti jos tada:!:

Drugo, naravno da imaju stroge standarde za udomljavanje, to je normalno, ako spasavaju te pse nije da bi ih dali bilo kome, u bilo koje uslove, to postaje onda presipanje iz supljeg u prazno;)

Trece, naplacivanje bi trebalo da bude normalno za usvajanje psa ili macke. To je slucaj na zapadu. Zasto to? Pa zato sto te organizacije/azili uloze svoje pare u te zivotinje, da ih dovedu u red, sterilisu, to retko ko radi gratis... A niko od njih ne bere te pare na drvecu, i oni imaju ograncene mogucnosti.

A sto se tice kuce koje nece da prime u azil, i to je na zalost normlano:confused:
Kao sto je vec receno, oni su vec pretrpani, pse im svakodnevno ostavljaju na kvarnjaka pred vratima, oni nemaju beskonacni kapacitet, na zalost, a kod nas udomljavanje jos uvek ne ide bas najbolje:neutral:

Na zalost nigde jos uvek nema efikasno resenje za napustene zivotinje, ni kod nas, ni u drugim zemljama, jer je potrebna velika promena mentaliteta a i nekih zakona;)

Pit iz Mirjeva je od juce ujutru kod nas...ima hematom i grozne rane na vratu...uzasno se plasi ljudi ali nije agresivan prema njima...mlad je,pretpostavljamo da je izgubio prvu borbu pa je izbacen...rane ce mu biti sanirane a onda ostaje sa nama na rehabilitaciji...
samo javljam da se vise ne brinete za njega...

Mushu13 svaka čast, malo je takvih, koji pritrče u pomoć, obično su sve "drage savete":ok:

Dva mačenceta sa Slavije su konačno uzeta od žene koja je brinula o njima i sada čekaju da budu udomljeni. Očišćeni su od buvica i parazita, preslatki su. Brati i sestrica imaju oko mesec i po dana i čekaju da im neko pruzi ljubav i toplinu za koju su bili uskraćeni sa samo 15-ak dana života. Oba mačenceta su skroz crna. Naučili su sami da jedu i da idu u WC. Molim vas, ako je neko zainteresovan, neka mi se javi na pp

Dva mačenceta sa Slavije su konačno uzeta od žene koja je brinula o njima i sada čekaju da budu udomljeni. Očišćeni su od buvica i parazita, preslatki su. Brati i sestrica imaju oko mesec i po dana i čekaju da im neko pruzi ljubav i toplinu za koju su bili uskraćeni sa samo 15-ak dana života. Oba mačenceta su skroz crna. Naučili su sami da jedu i da idu u WC. Molim vas, ako je neko zainteresovan, neka mi se javi na pp [/QUOTE]

SREĆNO UDOMLJENI

:vatromet::vatromet::klap:

Malo pomoci za pita sa Mirijeva, mada mislim da znate vec ovo ali ajde... Flogocid je odlicna mast za sve rane, koristi se i u ljudskoj medicini, moze se naci u svakoj poljoprivrednoj apoteci i nije skupa 250 dinara. Cini cuda za samo par dana, pod uslovom da je pas ne polize sa rane :). Nadam se da ce mu biti dobro.

...Drugo, naravno da imaju stroge standarde za udomljavanje, to je normalno, ako spasavaju te pse nije da bi ih dali bilo kome, u bilo koje uslove, to postaje onda presipanje iz supljeg u prazno;)

Trece, naplacivanje bi trebalo da bude normalno za usvajanje psa ili macke. To je slucaj na zapadu. Zasto to? Pa zato sto te organizacije/azili uloze svoje pare u te zivotinje, da ih dovedu u red, sterilisu, to retko ko radi gratis... A niko od njih ne bere te pare na drvecu, i oni imaju ograncene mogucnosti.

Izdvojila bih ove gore dve tacke.

Apsolutno se slazem. U svaku zivotinju ulazem sto vise mogu. U neke zaista maksimalno. Izbegavam da racunam troskove da se ne bih sokirala, ali vise dajem za zivotinje nego za sebe.

Iz mnogih razloga, pa i ulaganja vremena, ljubavi, truda, novca...volim da znam gde ide zivotinja koju udomim.

Isto tako, ako neko voli zivotinju, zeli da je udomi, a neko drugi je vec dosta ulozio u nju - logicno bi bilo da je ne uzme za dz. Po nesto gratis je ok, ali sve :eek:?

Verujem da vecina nas nema stampariju novca u podrumu;). Evo, ja nemam cak ni podrum :thumbdown:.

Mi smo ovde srecni kad udomimo zivotinju i ako joj je ok, a jos i da nam plate za trud ? Uh... Zvuci kao teska utopija iako je na mestu.

Poslednja izmena:
Lea je stara 3,5 meseca, ociscena od parazita,vakcinisana i cipovana.Veoma je umiljata i razigrana.Slaze se sa drugim psima.Ako neko zeli da je uzme neka se javi na 061/1170107

Prilozi

• 02..JPG
    02..JPG
    39,6 KB · Pregleda: 22
  • 12..JPG
    12..JPG
    43 KB · Pregleda: 15
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back