Pokloni - kuce, mace i ostalo

• Začetnik teme Začetnik teme kinolog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kaze meni jedan fanatik....kaze,nikad ne bi mogo da chuvam nisha drugo nego vucijaka bate,pa kad je uvatim da se secem sa njom a svi gledaju i sline od muke,bate...
zamisli debila...on znaci ima psa da bi se hvalio...a uostalom po nacinu njegovog govora,dovoljno se zakljucuje...

Pa kad ljude hoce rasnog psa, neka im. Ako vec hoce da se sire sa njim onda znaci da moraju da ga odrzavaju u dobrom stanju, sto znaci da je psu onda dobro. Meni je mnogo gore kad ljudi uzimaju psa kao igracku svom detetu, pa ga sutnu kad ili poraste ili dosadi detetu.
A ovi sto eksplicitno hoce rasne su najmanji problem, jer ako su oni srecni sto imaju tog psa onda je i taj pas srecan jer se ipak neko brine o njemu.

Mackic:
Pa kad ljude hoce rasnog psa, neka im. Ako vec hoce da se sire sa njim onda znaci da moraju da ga odrzavaju u dobrom stanju, sto znaci da je psu onda dobro. Meni je mnogo gore kad ljudi uzimaju psa kao igracku svom detetu, pa ga sutnu kad ili poraste ili dosadi detetu.
A ovi sto eksplicitno hoce rasne su najmanji problem, jer ako su oni srecni sto imaju tog psa onda je i taj pas srecan jer se ipak neko brine o njemu.
Volela bih da se slozim sa tobom,ali ulaganje u izglede tog psa,hrana,cetkanje,kupanje i ostalo ne podrazumevaju da je taj pas srecan...Da se razumemo,ja nemam nista protiv rasnih pasa,meni je pas-pas i to je to...Ali je najbitnija sreca tog psa,tu se slazemo...

Ali zar nije i pas srecan ako mu je vlasnik srecan sto ga ima? I jos ga plus odrzava sto znaci da nije gladan, zapusten i sl.
Poznajem jednog coveka koji je imao malog mesanca 15 godina, i kad mu je uginuo nabavio je malamuta. Pas stvarno prelepo izgleda, ali vlasnik ne prestaje da prica o njemu i toj rasi, da sam na kraju pocela da ga izbegavam. Toliko je ponosan na svog psa i na to sto je rasan da to smara, ali ono sto je bitno je da ce on sve da ucini za njega, i da je pas u njegovom drustvu zaista voljen.

Mackic:
Ali zar nije i pas srecan ako mu je vlasnik srecan sto ga ima? I jos ga plus odrzava sto znaci da nije gladan, zapusten i sl.
Poznajem jednog coveka koji je imao malog mesanca 15 godina, i kad mu je uginuo nabavio je malamuta. Pas stvarno prelepo izgleda, ali vlasnik ne prestaje da prica o njemu i toj rasi, da sam na kraju pocela da ga izbegavam. Toliko je ponosan na svog psa i na to sto je rasan da to smara, ali ono sto je bitno je da ce on sve da ucini za njega, i da je pas u njegovom drustvu zaista voljen.
Pa naravno da postoje takvi ljudi,to niko ne spori,ali ne,ne mora da znaci da je pas srecan ako mu je vlasnik srecan sto ga ima....Znam nekoliko srecnih vlasnika koji do iznemoglosti muce svoje pse...

Naravno, ne kazem da nema i takvih vlasnika... Ali ono,... ako vec neko obozava odredjenu rasu i ne zeli drugacijeg psa od takvog, ne vidim nista lose u tome.
Kao sto uvek kazem bolje je takvim ljudima dati ono sto zele nego ih ubediti da uzmu nesto drugo pa da kasnije shvate da to nisu hteli, i izbace psa ili jos gore stave ga na lanac i zlostavljaju.

micaigoxy:
eh trebala si da me zoves na mobilni da me pitas za stand...kasno sam videla post.....obichno je do 8 ili 9 uvece....recimo od 12 ili 1 popodne...a dani su uglavnom od srede ili cetvrtka pa do nedelje...sada smo malo cesce na slaviji jer imamo mnogo zivotinja...ko zna mozda bude standa i sutra....zovi pa pitaj dejana
Nista, i onako svaki dan idem preko Slavije na fax, pa cu svratiti da vidim kuce. Volela bih tu pudlicu. Imala sam pudlu kad sam bila mala, ali se razbolela, pa smo je uspavali.

Da li neko želi da pokloni 20 štenaca zlatnih ritrivera, starih do 3 meseca, sa pedigreom, ja bih da otvorim odgajivačnicu? :lol: :wink: :mrgreen:

Šalu na stranu, ja BIH držala u stanu mešanca, ali, kad sam već konačno dobila priliku da kupim i gajim psa (čitaj otišla iz roditeljskog stana), uzela sam ženkicu zlatnog ritrivera. Jer sam znala da želim psa čiji karakter bar donekle mogu da predpostavim. A na kraju krajeva - i izgled, jer su za mene ritriveri uopšte, najlepši psi!

I verujem da se ovde i neće javiti puno ljudi koji na poklon traži mešanca, jer za to im ne treba ni internet, ni krstarica, dovoljno je samo da pogledaju oko sebe kad idu ulicom!

Molim stanovnike ove lepe planete da otvore srce, odvoje delic mesta u njemu i dozvole da ga ispuni jedna tona ljubavi koju mu moze pruziti stene rodjeno i negovano u ljubavi.
Sve ljude dobrog srca molim da ukoliko zele da na nekom vide osmeh, uzdah odusevljenja i cistu radost, da mi se jave i usvoje jedno ili sva tri divna steneta.telefon 064-190-920-7

SWOP:
Meni treba jedno malo tigrasto sivo musko mace. Ako neko ima neka mi se javi. I gde je taj stand sa zivotinjama Orkin ili ciji vec?
Imaš na Slaviji svakog petka, subote i nedelje u periodu od 10 do 20, a često budu i ostalim danima ako je lepo vreme.
Tamo imaš mačorčića za tebe ;) .
Evo forum NOA udruženja; http://www.noa.iwannaforum.com/
Evo ti još jedna prečica za tigraste mačiće: http://www.zivotinjsko-carstvo.com/forum/index.php?act=ST&f=2&t=4445&st=0&#entry75649
Želim ti sreću, a i mačetu budućem!

dany-ela:
Meni je pre pet dana,nastradala ruska plava maca,udarila su je kola dok je sa mojom 6-godisnjom cerkom bila ispred kuce.Za moju cerku to je bio neopisiv shok,otad je jako tuzna i cesto place za njenim Pepitom,tuzni smo i svi mi u kuci,jer nam jako puno nedostaje.Mi trenutno nismo u situaciji da joj kupimo mache.Ako neko ima ko bi zeleo da udomi neko rusko mache,u jednu porodicu od koje bi dobio mnogo ljubavi i paznje nek se javi.
065/5007401

post-2-1187628554.jpg

Jel' mora da bude bas ruska plava maca? Jedna devojka poklanja ovu prelepu sivu devojcicu staru 3 meseca. Ostavila je samo e-mail adresu: damnjn@yahoo.com
Evo i linka, samo sto je malo zamrseno: zivotinjsko-carstvo.com

Najbolje bi bilo da se maci (ovoj ili nekoj buducoj) onemoguci izlazak iz kuce, kako se ovakve i slicne tragedije ne bi ponovo desile.

e ljudi zelim da uzmem dobermana pa ako postoji sajt posvecen njima i njihovom odgoju neka mi posalje na pp. potrebno mi je skica kucice za psa koliko boks( imam dvoriste 10 ari) koju hranu da mu kupujem, vitamine i sl. i naravno gde se moze kupiti stene i koja je cena....
ps. ISKLJUCIVO STENE

www.altobellodobermann.com Altobello
www.caya-dobermanns.com CAYA
http://www.betelges.net/ BETELGES
www.dunavstam.com Dunav Stam
http://www.gingahouse.com/ Ginga House

evo ti neki linkovi odgivacnica pa sam pogledaj,pa onda kontaktiraj.
Sto se tice hrane Hills,Bento Kronen ili Royal Canin,Purina...
Vitamine ne traba dodavati u ovakvu hranu jer u njoj sve ima izbalansirano tacno koliko psu treba,znaci ako se daju kvalitetne granule nikako dodavanje kalcijuma i vitamina.
Cena kvalitetnog steneta ide od 500e ja mislim ali nisam sigurna..
Srecno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back