Pokloni - kuce, mace i ostalo

• Začetnik teme Začetnik teme kinolog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malisa jeste mesanac, a za ruskog hrta moguce...prelep je u svakom slucaju.:heart:

Inace stenci mogu da se cipuju, u nekim zemjama je identifikacija pre davanja/prodavanja zivotinje obavezna (sto znaci 2-3 meseca ponekad), tako da definitivno moze i kod stenaca. Vredi proveriti kod nekog veta dal ima cip, al cisto sumnjam...

poklanjamo 3 sarene mace cija hiperproduktivna mama mora na sterilizaciju a oni kao sto se vidi zive u ulazu... privremeno su zbrinuti i lece im se okice dok cekaju da ih neko usvoji. ako znate nekog ko zeli sarene da sarenije biti ne mogu mace javite se ma mail. bojsan@eunet.yu ili na pp

mali lovac
g-1.jpg

a-1.jpg

skoro smo identicne (jedno je sigurno devojcica)
f-1.jpg

ovoj slatkici je pola glave crno pola sareno
d-1.jpg

c-1.jpg
sve mace su nasle svoje nove domove jedna zahvaljujuci dijeneku kome puno hvala na prosledjenom tel. a ostale zahvaljujuci nekolicini divnih ljudi koji su se svojski potrudili... inace udomili su svih 6 macica a mamu od nedelje vode na sterilizaciju!

Poklanjamo mesanku sijamke, staru oko 3 meseca. Mace smo pronasli ispod kola, jako preplaseno i iscrpljeno. Negovana je, umiljata, cista i svilenkaste dlake. Raspitivanje po komsiluku nije urodilo plodom, tako da bih rekla da je sveze izbacena ili je jednostavno odlutala... Bilo kako bilo, trazimo joj odgovornije vlasnike i topao dom.

sijamkica004xm5.jpg

sijamkica006bh5.jpg

Jako je dobra, i stalno prede (u pauzama kada ne prica)

sijamkica011oe7.jpg

Jos jednom plave oke:

sijamkica012oo7.jpg

I kontakt tel. za malu devojcicu: 063/77-33-965

Moli se svako ko ima uslova da nam pomogne pri traženju doma za jednu malu ženkicu.Specifična je situacija,trenutno živi u ozloglašenom azilu u Mladenovcu.Ona ima retku bolest narkolepsiju,pod uticajem te bolesti ona nekoliko puta dnevno pada u nesvest na kratko vreme(nekoliko sekundi).To nije ništa opasno,ali nema šanse da živi u azilu.Veoma je slatka,malog rasta,izuzetno pogodna za stan,žute(krem)boje je,i IZUZETNO je druželjubiva,neobično mila i draga...obožava sve ljude,životinje...
Molim vas pomozite!Hitno je!
Informacije na 064-867-11-24

upravo sam naisla na 3 male mace, neko ih je izbacio na livadicu, imaju oko mesec i po dana, jedan je klasicno sivo tigrast, a 2 pepeljasto sivo tigrasta, od kojih je jedan odmah prisao mojoj kuci da se mazi, 2 imaju obicnu infekciju oka, ali to su imale i sve moje mace kada su bile male, pogledacu da li su musko ili zensko, pa vam napisati. Posto ja imam vec 3 mace i kucu moji ce me izbaciti ako donesem jos neku, tako da ko zainteresovan neka mi se javi :)

http://zivotinjsko-carstvo.com/forum/index.php?showtopic=6056

Da li neko želi da udomi malog rotića do četiri meseca, vakcinisanog (mislim da ima i papire, ali moram da proverim)

Postoj jedan problem, kuca je sa mesec dana dobila neku vakcinu i veterinar joj je tom prilikom pogodio nerv i od tada se slabo koristi jednom zadnjom šapicom. Konsultovano je nekoliko veterinara koji su rekli da se to da sanirati, samo se treba malo pozabaviti kucom, u smislu neke fizikalne terapije ili vežbica. Njegovi sadašnji vlasnici ne žele da se bakću oko toga i da ga vode na veterinarski fakultet na vežbice, jer im je daleko pošto žive u Sremčici (a tomo je očigledno stvar prestiža imati rasno kuče) ...Vlasnik hoće po dobro poznatom seljačkom običaju da ga ostavi negde u šumi. Moja prijateljica ih je molila da to ne rade da ćemo se potruditi da mu nađemo dobru pododicu. Pošto oni putuju na neku Slavu van Bgd, tj Sremčice, bliži se taj trenutak.

Ako ima neko ko želi ovog malog rota i ko ima malo vremena, strpljenja i razumevanja damu se posveti, neka mi se javi na PP, HITNO JE
Molim vas prenesite na druge forume
Hvala

Svi koji su se javili povodom ovog rotica da idu na link koji sam ostavila!

http://zivotinjsko-carstvo.com/forum/index.php?showtopic=6094

Prenosim

Ispred moje zgrade su zivela tri napustena psa o kojima smo se brinuli i vodili racuna. Sterilisali,hranili,lecili... A onda je neki idiot pre nedelju dana bacio kerozan,neki opasan otrov i potrovao ih sve. Ostala je samo Milica,koja je tesko bolesna,imala je tepmeraturu 45,uspeli smo da je spustimo na 39,i kako stoje stvari za sada svi izgledi su da ce jadna Milica koja gleda svojim tuznim okama i moli za pomoc biti spasena... Ali i dalje postoji problem debele babe koja ju je najverovatnije otrovala i koju bi rado i ja sam otrovao,ona je udara onako bolesnu,a najverovatnije ce je opet otrovati jer joj je to namera u kojoj ocigledno nije uspela do kraja... Molim sve dobre ljude da mi pomognu oko Milice,ako neko ima dvoriste da je primi barem na neki period,ona je mnogo lep i mlad pas,male rasti,pisao sam ovde o njoj pa mozete to negde da nadjete. Milica nije starija od godinu ipo dana i zaista je greota da zavrsi otrovana i u bolovima,mnogo mi je tesko kada mislim o njoj,nemam uslova da je uzmem,zivim u stanu a vec imam jednog psa,nisam tu po ceo dan,molim vas pomozite mi!!! Zelim samo da Milica zivi,nista vise... Svaki dan kada ustanem,izadjem ispred zgrade,samo da potvrdim da je jos uvek ziva... Ali dokle ce to biti tako? sad.gif

Pozdrav svima

Ako se sećate moje priče o 11 kuca iza firme, evo svežih vesti.
Udomili smo većinu i ostalo nam je nam ovo dvoje braoniša i jedan crni dečko čiju sliku nemam, ali postaviću je. U svakom slučaju, crni bata liči na pudlicu, sav je kovrdžav. Svi su očišćeni od parazita i jedan je vakcinisan, a biće i ostali. Dobrice su i baš su veseli, pa ako je neko zainteresovan, neka se javi na 064/133 22 10

pozdrav!

Prilozi

• IMG_6812.jpg
    IMG_6812.jpg
    29,5 KB · Pregleda: 13
  • IMG_6814.jpg
    IMG_6814.jpg
    22 KB · Pregleda: 11
Nazalost,usled nekih privatnih problema i "prenaseljenosti" malog stana,prinudjen sam da poklonim ovog lepotana,iskljucivo iskrenim ljubiteljima.
Molim zainteresovane da se jave privatnom porukom.
Pozdrav svim ljubiteljima zivotinja!
PS.
Takodje,ukoliko je osoba prava i voli i druge zivotinje,na poklon moze dobiti i veliki volijerni kavez sa egzoticnim pticama.Retka prilika da spojite macku sa pticama jer oni zive u savrsenoj koegzistenciji.

Prilozi

• DSCN1365.jpg
    DSCN1365.jpg
    36,5 KB · Pregleda: 12
  • DSCN1370.jpg
    DSCN1370.jpg
    45,8 KB · Pregleda: 13
  • DSCN1655.jpg
    DSCN1655.jpg
    50,5 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Pocetnik sam na forumu-valjda se snadjem...POMOC!!! Do nedavno smo ziveli u kuci i nase dve mace su uzivale. A onda..Jednu su napali psi , pa smo morali da je uspavamo:( , upravo se suocavamo sa potencijalnim gubitkom druge. Preselili smo se u stan. Ona je sterilisana, cime smo mislili da je problem resen, a onda shvatili da i dalje ima teranje. Rekose da ponovna operacija nije moguca, jer je ili ostao suvise mali deo jajnika da bi mogao biti pronadjen ili je nadbubrezna zlezda preuzela funkciju.. Teranje postaje sve veci problem..Prate ga visednevna mjaukanja, mokrenje po namestaju, sto inace nikada ne radi..Da samo mi ne spavamo izdrzali bi, ali komsije se sve cesce bune! A i ona se muci! Vec smo dali oglas za poklanjanje nekom sa dvoristem, ali nam rastanak jaaako tesko pada. Molim vas, ako postoji neko voljan da nam s vremena na vreme "pozajmi" macora, neka se javi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Malo cudna molba, ali ona predstavlja POSLEDNJI POKUSAJ DA SE IPAK NE ODVOJIMO OD VOLJENOG LJUBIMCA!!!!!

Poslednja izmena:
Evo ovako - od onih 11 stenaca koji su bili ovde kod mene jedno je udomljeno preko ARC-a jos krajem avgusta, zenkica je u pitanju, i otisla je u centar, u Cvijicevu, da zivi u kuci sa jos jednim psom, zenkom NO, i mackom. Danas su me zvali iz ARC-a da mi kazu da ljudi koji su je uzeli hoce da je vrate pod izgovorom da je kuca podivljala i da hoce da ujede, a da se oni plase za sebe i svoje dete, i da hoce psa da vrate. Cela prica je vrlo nerealna jer je ta zenkica tada kada je uzeta bila jedna od najmirnijih i najumiljatijih stenaca od svih njih, i ja ne mogu da poverujem da se ona za tri meseca pretvorila u monstruma. Takodje mi nije jasno kako ne mogu da izadju na kraj sa stenetom od 6 meseci, koliko sada ima, kada su pored te zenke NO imali i muzjaka sarplaninca. U svakom slucaju pre ce biti da zele iz nekog razloga da je se otarase, a zbog cega tacno ne znam.
Elem, oni je hoce sto pre iz svoje kuce a ni ARC ni ja nemamo gde da je smestimo. Ja pored Tedija i Mackica povremeno uvodim i onog Chupavka, i bilo bi stvarno previse da balansiram sa jos jednim psom.
Ona je do sada zivela u dvoristu, pa bi bilo zgodno da bude smestena, trajno ili privremeno, takodje u dvoriste.
Ako znate nekog ko bi je prihvatio do udomljenja, ili za stalno, molim vas javite mi. Stvar je prilicno hitna.
Ne znam kako sada izgleda ali evo njene slike par dana pre udomljenja.

Pocetnik sam na forumu-valjda se snadjem...POMOC!!! Do nedavno smo ziveli u kuci i nase dve mace su uzivale. A onda..Jednu su napali psi , pa smo morali da je uspavamo:( , upravo se suocavamo sa potencijalnim gubitkom druge. Preselili smo se u stan. Ona je sterilisana, cime smo mislili da je problem resen, a onda shvatili da i dalje ima teranje. Rekose da ponovna operacija nije moguca, jer je ili ostao suvise mali deo jajnika da bi mogao biti pronadjen ili je nadbubrezna zlezda preuzela funkciju.. Teranje postaje sve veci problem..Prate ga visednevna mjaukanja, mokrenje po namestaju, sto inace nikada ne radi..Da samo mi ne spavamo izdrzali bi, ali komsije se sve cesce bune! A i ona se muci! Vec smo dali oglas za poklanjanje nekom sa dvoristem, ali nam rastanak jaaako tesko pada. Molim vas, ako postoji neko voljan da nam s vremena na vreme "pozajmi" macora, neka se javi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Malo cudna molba, ali ona predstavlja POSLEDNJI POKUSAJ DA SE IPAK NE ODVOJIMO OD VOLJENOG LJUBIMCA!!!!!
:eek:

iskreno moj savet je da odete po preporuci kod nekog dobrog veterinara i da se utvrdi tacno sta je u pitanju, verujem da problem moze da se resi uz operaciju/medikaciju.

ta ideja sa macorom je po meni rizicna.

Tazili smo misljenje od 10-ak razlicitih veterinara..svaki iznese drugacije misljenje..Inace, jednom smo je nosili kod rodbine sa macorom i naredna dva meseca bili mirni (ali oni su 120 km od nas, a mi nemamo kola, zato smo trazili nesto blize). U svakom slucaju, odnecemo je na ultra-zvuk, to ce nam otkriti da li je nadbubrezna zlezda ili deo jajnika, pa cemo sigurnije moci da razmisljamo o resenju..Veterinarka koja je radila sterilizaciju je vrlo opustena po ovom pitanju..tvrdi da se to desava i da ce da prodje..Malo je reci da sam besna ko ris kada se ponasa kao da je sve u redu, ali mozda je u pravu, pa cutim..Najvise me nervira sto,pored silnih veterinara ja moram da se dovijam sta bi moglo biti, da li je voditi na ultra-zvuk, da li je voditi na parenje ili je parenje naucen model ponasanja (posto je imala jedne macice), pa je bolje ne voditi je i cekati da "zaboravi" ovaj model...Nosimo je na ultra-zvuk, pa cemo videti treba li nam taj macor... Nasli smo novog veterinara, cini nam se ok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back