Pohvalite se III

Lepo od tvog muza sto se zauzeo za tebe.meni je mnogo mnogo smetalo sto je moj muz bio kao uplasen decacic kad sam bila u losim odnosima sa svekrvom.niti je znao da se zauzme za nju,nit za mene,nit je meni ikad rekao,alo bre,pazi sta pricas,to mi je mama dok sam mu drobila svasta o njoj u svom ludilu
Nekako mi se puno srozao u ocima
Mislim da pravi muskarac tu treba da odigra kljucnu ulogu,da zastiti obe,da se ne svadja,a da se svaka oseca dobro
Njegovim cutanjem i gutanjem niko nista nije dobio
Mislim da je u ogromnoj većini slučajeva kad su loši odnosi svekrva- snaja, sin, žmu kriv za to. Jer on ne treba da zauzima stranu što pogoršava čitavu stvar, treba da smiruje strasti.
Svekrva i ja šest meseci nismo razgovarale, a za to je žmu kriv jer kad je trebao da bude strpljiv i da objasni šta treba on je nastupio u mačo stilu - šta tebe briga, šta se mešaš, dža bu, tačno znam kako je reagovao i kod nje inat, kod mene inat...
I baš kad je prestao da zauzima strane, tu se situacija smirila.
I ne mislim da stariji treba da su razumni, možda i treba ali obično nisu jer se nakupi u njima dosta. Mladi su fleksibilniji, tolerantniji...
Tako da vam mu možda nije mnogo pomogao, ali bar nije odmogao mačizmima i kratkim fitiljem.

Mislim da je u ogromnoj većini slučajeva kad su loši odnosi svekrva- snaja, sin, žmu kriv za to. Jer on ne treba da zauzima stranu što pogoršava čitavu stvar, treba da smiruje strasti.
Svekrva i ja šest meseci nismo razgovarale, a za to je žmu kriv jer kad je trebao da bude strpljiv i da objasni šta treba on je nastupio u mačo stilu - šta tebe briga, šta se mešaš, dža bu, tačno znam kako je reagovao i kod nje inat, kod mene inat...
I ne mislim da stariji treba da su razumni, možda i treba ali obično nisu jer se nakupi u njima dosta. Mladi su fleksibilniji, tolerantniji...
Tako da vam mu možda nije mnogo pomogao, ali bar nije odmogao mačizmima i kratkim fitiljem.
Ja mislim da prilikom konflikta onaj čiji su roditelji mora da izigrava tampon zonu, i da postavi stvari na svoje mesto. Nema mm nikakve potrebe da se objašnjava sa mojim roditeljima. Doduše, oni se nikada nisu ni mešali u naš život, ali par pokušaja diverzije od strane moje mame sam ja dovela u red.
Sa njegovim roditeljima je drugačija situacija. Ipak živimo u istom dvorištu, od istog posla, mnogo više nam se prepliću životi. Ali, tu je ključnu ulogu odigrao moj muž. Ne tako što je izabrao stranu, nego što je reagovao zrelo, sagledavajući situaciju u potpunosti.

Ја бих се баш осећала нешто јадно да дође до неразумевања а син заузме моју страну. Јесте мајка једна а жена може бити више. Али, ако си изабрао особу за живот, породицу,... онда штити то мушки а не као неко цревце да се развлачиш између једне и друге. Онда и ниси за породицу. Онда останеш код мене и чекаш моју жуту супу.
Сагласна сам са Домаћицом и Смоквом.
Не мислим да треба да се закрви са неком од нас, али да ублажи сигурно.
И ја бих тако. Не бих пустила да се мој партнер натеже са мојом мамом. Ако се оженио мноме није и њом. И не мора да трпи њене фрустрације. Моје је да то смирим.

Ne treba da očekujemo da stariji budu razumniji, mladji moraju da ih poštuju i da takve situacije jednostavno ublažavaju svojim zdravim razumom.

Ne treba da očekujemo da stariji budu razumniji, mladji moraju da ih poštuju i da takve situacije jednostavno ublažavaju svojim zdravim razumom.
Мачко, свако мора да има свој животни простор, уопште нисам разумна кад ми неко задире у њега, нити ја задирем у туђ.
Просто није могуће да млади буду разумнији, јер ти односи се формирају чим се оженимо и удамо, а тада смо баш млади, пуни идеја и идеала, и не требају нам кочничари.
Сада јесмо млађи и разумнији, али нисмо више млади, много је воде од тада протекло.

a što ima roditelja bože me sačuvaj, otprilike na tri meseca moraš da čekićaš da se smire, kao antibiotik...i neće da se opuste i vode svoju brigu,
pa em se boriš s mužem, poslom, životom em moraš da smiruješ svoje da ne komplikuju više, a vreme prolazi u takvim glupostima da se čudom čudiš,
pri tom imaš roditelje koji su živeli sami, kako su znali, umeli i hteli bez ikakvog roditeljskog uticaja na svoj život i dobiješ preko noći čudovišta zelena od
muke što ne mogu da kontrolišu i upravljaju...samo kad se setim, pa mleko sam izgubila zbog svih njih od haosa koji su napravili, samo što smo izašle iz porodilišta...uhhhhh

jos smo ludji kad omatorimo z:mrgreen:
Ма, иди бре :rotf:
Не, ја стварно сада примећујем да сам толерантнија у односу на свекра, као млада сам поставила неке ствари на своје место, уз помоћ мужа, и сада ситне искораке могу да истолеришем...

Као старија треба да разумем млађе. Ја сам у њиховим годинама била, они у мојим нису.
Наравно да се очекује да ти млађи буду васпитани и нормални, а не да им године буду изговор за безобразлук.

Ма, иди бре :rotf:
Не, ја стварно сада примећујем да сам толерантнија у односу на свекра, као млада сам поставила неке ствари на своје место, уз помоћ мужа, и сада ситне искораке могу да истолеришем...
pa ono jes..postavis ih na mesto kako tebi odgovara i onda..ja sam mnoooogo tolerantno bice .. nesto sitno prihvatim z:mrgreen:

pa ono jes..postavis ih na mesto kako tebi odgovara i onda..ja sam mnoooogo tolerantno bice .. nesto sitno prihvatim z:mrgreen:
Не, поставим границе животног простора...најбитније ми је било да се изборим за немешање у васпитање детета, и у томе сам успела.
Све остало је мање важно.

Не, поставим границе животног простора...најбитније ми је било да се изборим за немешање у васпитање детета, и у томе сам успела.
Све остало је мање важно.
ma znam..zezam se malo od ranog jutra..

nocas sam se trgao iz sna i u trenutku sam pomislio da sam u snu polomio ruku..nekako sam nezgodno lezao na njoj i totalno je utrnula.. visila je pored mene :)
morao sam drugom rukom da je mrdam gore dole da ubrzam cirkulaciju da ponovo proradi :)
grozan osecaj..i sad slavim sto funkcionise :D yeeee :super:

jos nisi omatorila..kasnije..ima vremena :)
jesam matora, tu nema prevare ali ne dozvoljavam sebi da postanem namćor i tu je razlika veoma bitna, dobro ponekad reagujem prejako ali i ja sam čovek sa graničnikom za gluposti...ove godine idem na okruglu cifru i odgovorno tvrdim da matorci uživaju u namćorisanju i maltretiranju jer im se može, jer koriste poštovanje mlađih i strpljenje jer uživaju da ih gnjave zaboravljajući kakvi su bili u mladosti, a pa ne u naše vreme to nije bilo jujuju ...ma nemoj a mi veverice od 100 kila, pa da ne bi

ma znam..zezam se malo od ranog jutra..

nocas sam se trgao iz sna i u trenutku sam pomislio da sam u snu polomio ruku..nekako sam nezgodno lezao na njoj i totalno je utrnula.. visila je pored mene :)
morao sam drugom rukom da je mrdam gore dole da ubrzam cirkulaciju da ponovo proradi :)
grozan osecaj..i sad slavim sto funkcionise :D yeeee :super:
Оће то кад си преморен, спаваш као клада у истом положају сатима, па кад лежиш на руци буде циркус...дешава се и мени.

biti razuman nije neka bonus plus kategorija nego baza normalnog funkcionisanja. i tek nije za postovanje odrastao covek koji ne vodi racuna o mentalnom zdravlju i jos se gura da svoju mentalu zapustenost/bolest implementira u zivote novih generacija..

Мачко, свако мора да има свој животни простор, уопште нисам разумна кад ми неко задире у њега, нити ја задирем у туђ.
Просто није могуће да млади буду разумнији, јер ти односи се формирају чим се оженимо и удамо, а тада смо баш млади, пуни идеја и идеала, и не требају нам кочничари.
Сада јесмо млађи и разумнији, али нисмо више млади, много је воде од тада протекло.
Ja sam samo za mir. I za ne zaostravanje odnosa sa starijima tj roditeljima. Obostrano razumevanje ako je moguće a ako nije elementarno postovanje... da nam ne bi bilo zao jednog dana. To sam mislila.

Ja sam samo za mir. I za ne zaostravanje odnosa sa starijima tj roditeljima. Obostrano razumevanje ako je moguće a ako nije elementarno postovanje... da nam ne bi bilo zao jednog dana. To sam mislila.
Зависи доста од обе стране...колико су спремне на одступање.
Ми јесмо, па преживесмо...а знало је да буде густо.

Ja mislim da prilikom konflikta onaj čiji su roditelji mora da izigrava tampon zonu, i da postavi stvari na svoje mesto. Nema mm nikakve potrebe da se objašnjava sa mojim roditeljima. Doduše, oni se nikada nisu ni mešali u naš život, ali par pokušaja diverzije od strane moje mame sam ja dovela u red.
Sa njegovim roditeljima je drugačija situacija. Ipak živimo u istom dvorištu, od istog posla, mnogo više nam se prepliću životi. Ali, tu je ključnu ulogu odigrao moj muž. Ne tako što je izabrao stranu, nego što je reagovao zrelo, sagledavajući situaciju u potpunosti.
Drugačija je situacja sa onima koji su jako nametljivi, koji ne odstupaju od svojih očekivanja, gde god da žive, blizu ili daleko. Tu dete koliko god da je zrelo ne može da izbalansira. A tu je i teško ostati hladne glave.
Moja je sveki jeste jako nametljiva, takav je tip. Ovako je divna, pametna, duhovita žena, sve bi ti dala, ali... kad nešto zacrta, tu ti ništa ne vredi, a stalno nešto zacrtava. :))) Ja sam inače tip koji se u takvim situacijama samo smeška, klima glavom, i prepuštam sinu da rešava, ali kad nema šanse. I ona se posle dosta smirila, to cenim i sad smo super.

Ali recimo moja ujna, koju ja dosta volim i kod koje sam odrasla, najgora svekrva ikada. Da trunku nije odstupila za ove dve decenije. Pretvorila je svima živote u haos jer nije u stanju da se izmiri sa tim da snajka nije po njenim merilima. Brat je to odlično reagovao, jednostavno ne vredi, to se kosi sa svim onim što čini njen život i kraj.

Back