Podsetnik za jugonostalgicare

sta da naucim da mi ti govoris kolika mi plata bila 82??
ili koji sam auto vozio i gde letovao zimovao..
da mi govoris da mi bilo lose tada???
a kako je tebi dobro sada..meni je i tada i sada dobro a bice i sutra i za deset godina..tebi ocito nije bilo lepo ni juce ni danas a ja ti zelim da ti makar sutra bude dobro..eto

Niko i ne kaže da neki u komunizmu nisu živeli daleko bolje od proseka.

ko je hvali??? ja govorim o tome da ovaj olos nikada ne moze da dostigne razvoj zemlje koja je postojala ..a evropa nije ratovala jer je imala srbe budale koji ce uvek ratovati i uvek biti gubitnici...englezi su cudan narod jako proracunat i po sto godina unapred nam uvek spreme neku zvrcku ..i izvlace korist a srbi su tu da ginu...i gube i uvek krivi za sve i svasta..

Југославија је од 1965. године до 1978. године узела десетине милијарди ОНДАШЊИХ долара кредита, бесповратне помоћи и одштета....(вероватно се ради од преко 100 милијарди долара данашњих долара).

13 ГОДИНА.

С тим да је НАРОД БИО ПРЕВАРЕН....Не само од друштвеног рада него су и милиони људи изгубили своју приватну имовину.

Ти свираш и игарш коло на туђем гробу. Усташе су поштеније од тебе....најискреније ти кажем. Води рачуна да саслушаш старије и да се добро распиташ о стварима о којим пишеш, јер као шта сам рекао свираш и играш на туђем гробу....а све зарад родитељских привилегија стечених у комунизму.

U komunizmu (socijalizmu) su MALO bolje od proseka ziveli neki vrhunski politicari, vrhunski sportisti i vrhunski umetnici i glumci...

Sto bi se ukratko reklo ZASLUZNI LJUDI, a ne kojekakvi LOPOVI, RATNI PROFITERI, NARKOTRAFIKANTI i sl.

Лопови и ратни профитери у прошлом рату - искључиво су деца комуниста.

Наведи једног који није!

116 dolara..svasta..u kojoj sam ja to drzavi ziveo:hahaha::hahaha:

Radi se o prosečnoj radničkoj plati od Vardara do Triglava a u to vreme kupovna moć ili vrednost dolara bila je veća nego danas.Cene npr,komunalija i pojedinih prehrambenih proizvoda bile su znatno niže što ne znači da prosečan jugosloven nije živeo bedno u poređenju sa stanovniicima razvijenih zapadnih zemalja gde su jugosloveni masovno odlazili sve dok i tamo nije prestala potreba za radnom snagom.

Југославија је од 1965. године до 1978. године узела десетине милијарди ОНДАШЊИХ долара кредита, бесповратне помоћи и одштета....(вероватно се ради од преко 100 милијарди долара данашњих долара).

13 ГОДИНА.

С тим да је НАРОД БИО ПРЕВАРЕН....Не само од друштвеног рада него су и милиони људи изгубили своју приватну имовину.

Ти свираш и игарш коло на туђем гробу. Усташе су поштеније од тебе....најискреније ти кажем. Води рачуна да саслушаш старије и да се добро распиташ о стварима о којим пишеш, јер као шта сам рекао свираш и играш на туђем гробу....а све зарад родитељских привилегија стечених у комунизму.
da ti nesto obijasni stariji..KOMUNIZMA ovde nikada nije bilo..
koliko je kurs dolara i DM BIO 1982g???

Ovim je sve rečeno.

Да све речено...ја сам са изнадпросечном платом крајем седамдесетих - након основних животних обавеза које сам морао подмирити имао да си месечно купим једне панталоне и сестри дам за џепарац.

Нисам јео лососа а шкампе једном у два месеца и то су били доживљаји који се памте. Роштиљ се препричавао две године....и сада памтим све и један.

Истина је да сам био задовољан и срећан....јер за боље нисам знао.

Ta recesija sedamdesetih je bila macji kasalj u odnosu na recesije iz tridesetih godina i u odnosu na ovu recesiju danas.

Zasto je SFRJ uzimala kredite od MMF-a i pored sve silne bespovratne pomoci koju smo dobijali od ujka Sema, kada smo ziveli u tako dobrom sistemu kao sto tvrdis?

dobijala je i srbija posle 2000. bespovratne samo sto su njeni otisli bespovratno u vetar.

jos jedna stvar, SFRJ nikad nije dobila ratnu odstetu od nemacke . to je bila svojevrsna kompenzacija .jedina stvar koju zameram brozu sto brantu nije uzeo pare, a mogao je.

Secacemo se kako se onda GRADILO i STVARALO....

A od kako su nacionalisti stigli u Srbiji na vlast, pre 25 godina, jedino sto je znacajno izgradjeno je - Hram Svetog Save...

Vise NISTA!

Top je vasa NAJBOLJA SLIKA!

А мост, а заобилазница, а уређење Кнез Михајлове, а тржни центри...уређење Аде....а виле у околини Београда...па ти тамо ниси био у последњих 25 година, зато ништа и не знаш.

У Београду је нашло смештај више људи од 1991. године до данас него од његовог постанка до 91.

Zato da SFRJ ne bi usla u Varsavski pakt...
ameri i englezi su izmislili i osmislili nesvrstani pokret i trazili su pogodnu licnost za to Jugoslavija im bila idealnani klasicni istok gologuzi a ni blizu zapada a Tito kao provereni prevarant idealna licnost..i da nebi ti gologuzi afrikanci i latinoamerikanci i kosooki prisli Rujama napravili svetskog drzavnika i gurali lovu..pa sve se placa zar ne

Asta je sa vise od 2 miliona Jugoslovena koji pobegose na Zapad da rade bilo sta samo da se izvuku odavde?

Da, da, dobro si to spomenuo!

OD VAS SMO POBEGLI i od premudre politike VASEG predsednika SM.

Da ne bi morali da ZA NJEGA ubijamo ili budemo ubijeni.

Kao oni u Vukovaru recimo.

Ili da nas ne bi vukli po Hagu....

Sve je bolje od BOLESNOG NACIONALIZMA...

Od njega su i Crnogorci pobegli, a i Srbi u Vojvodini se neckaju....

А мост, а заобилазница, а уређење Кнез Михајлове, а тржни центри...уређење Аде....а виле у околини Београда...па ти тамо ниси био у последњих 25 година, зато ништа и не знаш.

У Београду је нашло смештај више људи од 1991. године до данас него од његовог постанка до 91.

:hahaha::rotf:

Sta ti poredis sa izgradnjom u Jugoslaviji......:cepanje:

Svaka cast!

Back