Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
[/B][/COLOR]
...jel moze malo objasnjenje ovoga, kakvu flasu, kakvi rezultati, ko je doktor?

Doca propagira biljnu 'ranu, kaze, jedna njegova pacijentkinja uspela sama da otvori teglu posle XY godina posto je par meseci jela samo biljke a kad je njegova mama posle 7 nedelja ishrane po njegovim savetima otisla kod svog lekara opste prakse, covek je mislio da se pokvario analajzer, nije mogao da veruje da joj je toliko opao los holesterol.

Inace, ljudi moji, dinja ima oko 95% vode, ne izvodite besne gliste, jedite dinju, lubenicu, krastavac, a znate da paradajz ima manje kalorija po jedinici mase od krastavca? Kad sam jednom otisla kod lokalne nutricionistkinje u lokalnu polikliniku (prekinula sam saradnju sa njom posto nije htela ni da razgovara ni o vegetarijanstvu-sto je za mene ranije bila cisto eticka stvar) jedino mi je banane od sveg voce bas bas zabranila, ostalo je ogranicila na dve porcije dnevno i na odredjenu gramazu.

Doca propagira biljnu 'ranu, kaze, jedna njegova pacijentkinja uspela sama da otvori teglu posle XY godina posto je par meseci jela samo biljke a kad je njegova mama posle 7 nedelja ishrane po njegovim savetima otisla kod svog lekara opste prakse, covek je mislio da se pokvario analajzer, nije mogao da veruje da joj je toliko opao los holesterol.

....moguce ali ja sam svoj los holesterol snizila na najmanju mogucu meru kad sam smrsala uz veluku fizicku aktivnost....a jela sam meso, mada ne svinjsko...

E ljudi moji, slatko se ismejah
ulepsali ste mi dan :hvala:

inace, ja u mojoj dijeti za uzine imam voce, cak i suvo voce, i otkako sam pocela da radim, uvela mi je i bonzitu za uzinu da me drzi na poslu
bitno je da kolicina bude 150gr, a vrsta voca jok
tako da jedem sta mi padne pod ruku, a i ne vodim bas uvek racuna o kolicini
narocito ako je lubenica u pitanju :D

ima onaj hleb tonus ali cini mi se lako se ubudja, ako ostane otvoren? verovatno ako padne kapljica na njega
jedan se ceo ubudjao a setila sam bilo malo vlazno... i ovaj sad znaci mora da se pazi
kao da je sve po malo pa cu da stavim na ringlu

ima onaj hleb tonus ali cini mi se lako se ubudja, ako ostane otvoren? verovatno ako padne kapljica na njega
jedan se ceo ubudjao a setila sam bilo malo vlazno... i ovaj sad znaci mora da se pazi
kao da je sve po malo pa cu da stavim na ringlu

Stavi ga u frizider. I upamtite svi pravilo: longer the shelf life, the shorter yours! Dakle, ako se brzo ubudja, znaci da nije suludo konzerviran.

E ljudi moji, slatko se ismejah
ulepsali ste mi dan :hvala:

inace, ja u mojoj dijeti za uzine imam voce, cak i suvo voce, i otkako sam pocela da radim, uvela mi je i bonzitu za uzinu da me drzi na poslubitno je da kolicina bude 150gr, a vrsta voca jok
tako da jedem sta mi padne pod ruku, a i ne vodim bas uvek racuna o kolicini
narocito ako je lubenica u pitanju :D
Шака ораха/лешника/бадема ће то боље обавити, а неће те угојити.
Може и егзотика типа језгра коштице кајсије.
Чрас ми!

...samo da se upisem ovde, imala sam jedne jedine pantalone koje su mi bile ono knap, i malopre probam
i one su mi komotne, ne velike kao ostale, ali sam bas zadovoljna sto sam znaci smrsala jos malo...od
prilike koliko sam i zelela...e sad da sam jos smrsala radeci neke vezbe ili plivanjem pa i da se hvalim,
ili da nisam jela, nego sam sebe samu pojela, al' eto svako zlo ima i neko svoje dobro....

....da mi je da nadjem negde vagu pa da se izmerim i konacno saznam koliko imam kilograma...

SVaka dijeta mora da pocne ne od nutricionista, nego bas od vase psihe. Ja sam smrsala kad god mi je trebalo. I sad mrsavim, iako imam preko -120 na visinu. Meseceva dijeta, 1 dan izdvojite sigurno, preporucujem delotvorno, za toliko mozete, samo taj jedan jedini dan da ne jedete (ja mogu i vise). Stavite na spisak hranu koju bas volite da jedete, niskokaloricnu, i onu drugu, napravite spisak cega pojedete bas dosta visokokaloricnog (testa , hleb, ...) a cega vas bas malo zadovolji (slatko, kostunjavo voce). Proverite na koliko cesto ste gladni. Koliko dugo mozete i gladni, evo par stvari da oterate glad - casa obicne kafe, vezbe, neka serija cak, mentalna zanimacija, caj, zmite nesto da zvacete samo. Ne slusajte nutricionisti sta kazu, sta je zdravo, gledajte sebe. Za sve treba da znate koliko ima kalorija i za svaki dan svest koliko ste uneli. Odredite sebi vremenski okvir za koji zelite odredjenu tezinu da skinete, sve je moguce i brze i sporije. AL najvaznije je da ste iskreni prema sebi koliko kalorija unosite. AKo nekad i prekrsite (zene pred ciklus) i to je ok, al nemojte se zavaravati, lako cete nadoknaditi. ne morate da vezbate, mada moze, nije neophodno, kako kome odgovara. Ako vam je samo cilj da smrste bez zatenutog tela,onda ne treba, moze setnja, al cak i stajanje u autobusu trosi dosta kalorija. Vitka sam, bila sam i debela, mogu da smrsam kad hocu, mogu i da odrzavam, govorim vam iz iskustva. SVAKO MOZE DA SMRSA!! Brojite svaku kaloriju i budite iskreni, to je najvaznije ostalo po izboru.

Mislim da secerac ima oko 90 kcal, ako ga jedete umesto hleba koji ima 350 smrsacete. Al ne toliko bas. Za jaja, jedite belanca samo. Sta nema kcal, caj i kafa bez secera, i prosto se gubi glad, apetit. Moja najnovija uspesna dijeta je 1 obrok uvece (da mogu da zaspim) i moze nesto niskokalircno, moze i meso, ako ima, ili malo slatkog, al samo uvece jedem, ceo dan ne jedem i onda se castim, i stvarno sam smrsala, a nista ne radim od vezbi, necega. I to je protivno onome sto pricaju nutricionisti, svi kazu i jedite ujutru i jedite sto vise manjih obroka. Meni to jednostavno za moju psihu, u moj dan, ne uklapa se. Volim da trpim recimo (mada se navinkete nestane osecaj trpljenja), ali i na kraju nagradu za trud. Ne obrnuto, tako je meni lakse. A ne da sam doruckovala, pa posle mi dodje da sam gladna?? Ovako izdrzacu, pa znam jescu sigurno. Kazem svako ima sta njemu odgovora, ne slusajte puno lekare. Ni za preporucenu tezinu, devojke, ne slusajte lekare, idite ispod toga, do estetski u kupacem dok ne postignete sta hocete, ne slusajte sta vam kazu da je zdravo (Mnoge i tada imaju i viska)

Mda, vrlo dubokoumno... :aha: Aj' da te vidim na poslu i sa tempom bilo koje mame ovde sa teme da izguras sa jednim obrokom i sa manjkom kg. :mrgreen: A kamoli da te vidim na mom poslu (koji podrazumeva laksi deo sa nosenjem dzakova i tezi-rad sa ljudima) i sa jednim detetom i jos tri ljubimca i sa trcanjem po gradu kao svakodnevna rutina pa jos na sve to sistemska autoimuna bolest, bas bi se lepo provela na tom ramazanskom rezimu. (Bez uvrede Muslimanima!)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back