Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Polako... imas li fizicke aktvinosti? Moras bar tri sata nedeljno odvojiti za vezbanje.
Ukoliko lenjost i odbojnost prema vezbama cini svoje, ukucaj na netu just dance wii ili zumbu pa skakuci po pola sata dnevno uz dobru muziku.
Imas cak i snimaka za vezbanje kod kuce a sve na veoma zabavan nacin tako da uopste ne osetis dosadu.

Sta ja da kazem... idem u teretanu po sat vremena dnevno, kuci vozim biciklicu pola sata, djuskam sa decom uz wii, setam po ovom sugavom snegu pola sata svaki dan i stagniram sa kilazom. Mada racunam i to je napredak jer zamisli da sve to ne obavljam verovatno bi samo talozila sve sto pojedem.

..to ce samo da krene odjednom Joiv...
..bas si aktivna za svaku pohvalu...ja ovih dana od kad je zahladilo ne da se ne krecem nego sam katastrofa,
i samo se pitam sta ce biti od mene kad krenem da oblacim normalnu odecu i izvadim se iz trenerke....
..a sve se nadam konacno cu poceti da radim, pa cu moci da priustim sebi neku rekreaciju...puste zelje, a do tad...qq....qq....

pocinjem da se nerviram , vec skoro mesec dana ni grama dole .A cini mi se da gladujem svaki dan

Staro pravilo glasi 80% dijeta 20% vezbe. Kardio u trajanju od 30min-60min 3-6 puta nedeljno, nikako manje od 30min jer nece krenuti razgradnja masti. Ukoliko nema kardio programa dijeta ce pojesti misice sto znaci sporiji metabolizam u mirovanju i garantovani jo-jo . Vezbe snage i trbusnjaci ne vrede nista u ovoj fazi i treba ih izbegavati. Ugljeni hidrati pre vezbanja proteini nakon vezbanja, nikako izbacivanje ugljenih hidrata, kontraproduktivno je. Mrsavljenje je matematika te je matematicki nemoguce da unosis manje hrane od potrebnog nivoa i da ne mrsavis. Ne bi trebalo da odes ispod 1300cal dnevno, da bi sagoreo kilogram sala potrebno je da izgubis 7700cal. Sa unosom od, recimo, 1500cal dnevno to je gubitak od 1000cal/dan x 7 = 7000cal nedeljno. Ukoliko 7000cal pomnozimo sa 300cal koliko bi izgubio na treningu to bi izgledalo, 300x6(dana u nedelji)= 1800cal + 7000cal (iz dijete) = 8800cal cistog sala a ne vode. Pri tome izgradjujes misice koji brze sagorevaju unetu hranu i rade u korist mrsavljenja cak i kada sedis ispred tv-a. Moj savet je i tusiranje mlakom vodom nakon treninga jer ono ubrzava jos vise metabolizam. Pozz

Staro pravilo glasi 80% dijeta 20% vezbe. Kardio u trajanju od 30min-60min 3-6 puta nedeljno, nikako manje od 30min jer nece krenuti razgradnja masti. Ukoliko nema kardio programa dijeta ce pojesti misice sto znaci sporiji metabolizam u mirovanju i garantovani jo-jo . Vezbe snage i trbusnjaci ne vrede nista u ovoj fazi i treba ih izbegavati. Ugljeni hidrati pre vezbanja proteini nakon vezbanja, nikako izbacivanje ugljenih hidrata, kontraproduktivno je. Mrsavljenje je matematika te je matematicki nemoguce da unosis manje hrane od potrebnog nivoa i da ne mrsavis. Ne bi trebalo da odes ispod 1300cal dnevno, da bi sagoreo kilogram sala potrebno je da izgubis 7700cal. Sa unosom od, recimo, 1500cal dnevno to je gubitak od 1000cal/dan x 7 = 7000cal nedeljno. Ukoliko 7000cal pomnozimo sa 300cal koliko bi izgubio na treningu to bi izgledalo, 300x6(dana u nedelji)= 1800cal + 7000cal (iz dijete) = 8800cal cistog sala a ne vode. Pri tome izgradjujes misice koji brze sagorevaju unetu hranu i rade u korist mrsavljenja cak i kada sedis ispred tv-a. Moj savet je i tusiranje mlakom vodom nakon treninga jer ono ubrzava jos vise metabolizam. Pozz

boldovano potpuno netacno!
postoji intervalni trening sa opterecenjem u teretani kojim se podjednako kvalitetno tope masti na telu i formira misicna masa zahvaljujuci kojoj se ubrzava metabolizam.
desetine primera iz moje prakse.

Zar nije u stvari pravilo da se misici moraju aktivirati vezbama da bi se masnoca sagorevala? Bar je meni objasnjeno da ukoliko misic ne radi sporije dolazi do sagorevanja sala.

Zar nije u stvari pravilo da se misici moraju aktivirati vezbama da bi se masnoca sagorevala? Bar je meni objasnjeno da ukoliko misic ne radi sporije dolazi do sagorevanja sala.

Ne bas, kardio trening pokrece velike gupe misica i sagoreva ogroman broj kalorija, smanjuje tezinu i topi salo, to je nemoguce uraditi bilo kojom drugom vezbom. Trcanje, plivanje, bicikla i brzi hod tope salo na stomaku dok trbusnjaci nicemu ne sluze. Kasnije, kada se smanji tezina radi definicije misica trbusnjaci imaju efekat ali ne tope salo niti je moguce da oni to ucine isto kao sto vezbe za butine ne pomazu skidanju sala sa butina a svakodnevno vidjam cure u teretani koje rade butine sa opterecenjem u nadi da ce ih smanjiti. To je jedan od najvecih fitnes mitova i ljudi izgube silno vreme, namuce se i izmaltretiraju besomucnim ponavljanjem trbusnjaka u zelji da smanje obim stomacica a zapravo treba da povecaju kardio a oblikovanje da ostave za drugu fazu treninga. Ja bih koristila 5minutakardio za zagrevanje, zatim 25-30min 60-70%aerobne snage jaci kardio i 5minuta tzv. cool down. Nakon toga bih uradila vezbe sa 1kg opterecenja za ruke i misice koji pridrzavaju grudi (posebno ako radim trcanje), vezbe za zadnjicu jer one imaju svoj smisao i istezanje. Tako 5-6 puta nedeljno, svoju glavu stavljam na panj ako takav trening nema pozitivne efekte vec nakon mesec dana.

Ja radim biciklo na pocetku treninga u trajanju od 15 min, zatim ide rad jedne grupe misica npr danas grudi, sutra noge... svaki dan imam program trbusnjaka i trening zavrsavam steperom i tvisterom u trajanju od 20 min. Citav trening traje oko sat vremena.
Koje je opterecenje nemam blage, instruktorka mi daje a ja po sebi ocenjujem da li mi moze dodati jos. Znam da za ruke, dve vezbe od cetiri koliko ih imam, radim sa tegom od 4kg... ove druge dve ne znam.
U sustini nisam se ni trudila bas nesto mnogo prouciti sve, bitno mi je da sam krenula a po njenom savetu pola treninga mi se svede na biciklicu i steper. Traku ne koristim jer imam setnje tokom dana u trajanju od pola sata sa decom i kucetom :lol:

Mislim da je dobro da vi koji imate iskustva razmenite misljenja sa nama laicima i pocetnicima. Svaki savet je dobro dosao.

boldovano potpuno netacno!
postoji intervalni trening sa opterecenjem u teretani kojim se podjednako kvalitetno tope masti na telu i formira misicna masa zahvaljujuci kojoj se ubrzava metabolizam.
desetine primera iz moje prakse.

Licna praksa forumasa zbilja nije merodavna, realno. Nije ni moja praksa merodavna iako sam sportista i dete profesionalnog sportiste. Strucnjaci kazu da se salo ne pretvara u misice vec topi. Misici se izgradjuju i to su dva potpuno odvojena procesa. O prednostima aerobnog treninga mozemo da se sporimo ali ne vidim poentu, struka je na mojoj strani, dovoljan je banalni pregled literature pa da se covek uveri u to. Ne vidim ni jedan razlog da se opterecuju zglobovi punijih ljudi vestackim teretom kada mogu da koriste snagu svog tela, trose vise kalorija iz sala i smanjuju kilazu.

Ja radim biciklo na pocetku treninga u trajanju od 15 min, zatim ide rad jedne grupe misica npr danas grudi, sutra noge... svaki dan imam program trbusnjaka i trening zavrsavam steperom i tvisterom u trajanju od 20 min. Citav trening traje oko sat vremena.
Koje je opterecenje nemam blage, instruktorka mi daje a ja po sebi ocenjujem da li mi moze dodati jos. Znam da za ruke, dve vezbe od cetiri koliko ih imam, radim sa tegom od 4kg... ove druge dve ne znam.
U sustini nisam se ni trudila bas nesto mnogo prouciti sve, bitno mi je da sam krenula a po njenom savetu pola treninga mi se svede na biciklicu i steper. Traku ne koristim jer imam setnje tokom dana u trajanju od pola sata sa decom i kucetom :lol:

Mislim da je dobro da vi koji imate iskustva razmenite misljenja sa nama laicima i pocetnicima. Svaki savet je dobro dosao.

Sustina aerobnog treninga je u minutazi, prvih 20 minuta kardia telo trosi ugljene hidrate a ne masti. Potrebno je 20 minuta da se glikogen iz misica razgradi da bi pocela potrosnja masti. Stoga smatram da je kardio bolje raditi u cugu a ne iseckano, mozda je to neka nova tehnika ali poznavajuci nase instruktore ne znam...Oni kao da stancuju svima isti program, verovatno je opterecenje na steperu tri. Zasto forsiram kardio, zato sto je najbolja pumpa za srce. Setnja je sjajna ali trebalo bi koristiti 60-70% aerobne snage, laicki receno, da moze covek da prica isprekidano ali da ne moze da koncipira celu recenicu, nesto strucnije, da broj otkucaja srca u minuti ne prelazi 120. Sta se desava u telu, smanjuje se holesterol, poboljsava se gustina kostiju (smanjena reuma), sire se krvni sudovi pa se smanjuje mogucnost tromba i srcanog udara, smanjuje se puls u mirovanju i masti u krvi. Izbor je licna stvar, energicno hodanje, trcanje, plivanje, voznja bicikla ali vas preklinjem nemojte verovati instruktorima punog srca, njihovo je da vam predstave sprave kao neophodne, od toga zive jel, medicinski gledano korisnije je energicno hodanje od 45minuta pet puta nedeljno sa 30koraka u 15sek.

Суштина аеробног тренинга је да покрене и на висок ниво доведе рад система срце-плућа.
Тако се стиче базна кондиција.
А анаеробни тренинзи не захтевају толико ангажовање система срце-плућа већ неких група мишића чиме се формира тело, или делови тела.

Licna praksa forumasa zbilja nije merodavna, realno. Nije ni moja praksa merodavna iako sam sportista i dete profesionalnog sportiste. Strucnjaci kazu da se salo ne pretvara u misice vec topi. Misici se izgradjuju i to su dva potpuno odvojena procesa. O prednostima aerobnog treninga mozemo da se sporimo ali ne vidim poentu, struka je na mojoj strani, dovoljan je banalni pregled literature pa da se covek uveri u to. Ne vidim ni jedan razlog da se opterecuju zglobovi punijih ljudi vestackim teretom kada mogu da koriste snagu svog tela, trose vise kalorija iz sala i smanjuju kilazu.

moje iskustvo nije licna, nego profesionalna praksa..
profesionalno sam u fitnesu 20 godina.
i dalje tvrdim da nisi u pravu, jer iz napisanog pokazujes da ne znas sta je intervalni trening.

• Podržavam
Reactions: Tol
Dive ja ne mogu da verujem da ti preporucujes intervalni trening ljudima koji su van kondicije, koji su zasli u neke godine i imaju visak kilograma, stvarno ne mogu.
Izmislja se topla voda pa ispada da covek mora da plati 50evra da bi ga neki priuceni savetovao da ce smrsati jedino ako dodje tu i plati toliko a to nije tacno. Trenutno radim hiit ali smatram da je vrlo opasan po zdravlje i ne vidim poentu izuzev kada se radi o nabijanju kondicije sto je meni, kao dugoprugasu, cilj. Intervalni trening ne smeju da rade pocetnici u srednjem dobu a treninzi su tako dobri da izmedju dva mora da prodje najmanje 48h da bi se telo ocitavilo. Preporucujes trening koji ne smeju da rade deca, koji je izuzetno stresan za kardio sistem i koji rade sportisti na pripremama ali daje brze rezultate?! Kakve rezultate to je sustina price, u srednjem dobu nije cilj vreme na 200m sprinta vec zdravlje. Dzoging, plivanje i lagani bajs mogu da budu nacin zivota obicnih ljudi bez da ostave pola duse u teretani u kratkim, eksplozivnim intervalima koji se svode na trcanje kao da ga neko progoni i da mu zivot zavisi od toga. Covek koji nije trenirao godinama i ima neki visak treba telo postepeno da uvodi u sportski zivot a ne da ga istraumira. Licno smatram da se radi o pomodarskim glupostima koje se nekriticki savetuju svima sto je ne samo pogresno vec i opasno.

Dive ja ne mogu da verujem da ti preporucujes intervalni trening ljudima koji su van kondicije, koji su zasli u neke godine i imaju visak kilograma, stvarno ne mogu.
Izmislja se topla voda pa ispada da covek mora da plati 50evra da bi ga neki priuceni savetovao da ce smrsati jedino ako dodje tu i plati toliko a to nije tacno. Trenutno radim hiit ali smatram da je vrlo opasan po zdravlje i ne vidim poentu izuzev kada se radi o nabijanju kondicije sto je meni, kao dugoprugasu, cilj. Intervalni trening ne smeju da rade pocetnici u srednjem dobu a treninzi su tako dobri da izmedju dva mora da prodje najmanje 48h da bi se telo ocitavilo. Preporucujes trening koji ne smeju da rade deca, koji je izuzetno stresan za kardio sistem i koji rade sportisti na pripremama ali daje brze rezultate?! Kakve rezultate to je sustina price, u srednjem dobu nije cilj vreme na 200m sprinta vec zdravlje. Dzoging, plivanje i lagani bajs mogu da budu nacin zivota obicnih ljudi bez da ostave pola duse u teretani u kratkim, eksplozivnim intervalima koji se svode na trcanje kao da ga neko progoni i da mu zivot zavisi od toga. Covek koji nije trenirao godinama i ima neki visak treba telo postepeno da uvodi u sportski zivot a ne da ga istraumira. Licno smatram da se radi o pomodarskim glupostima koje se nekriticki savetuju svima sto je ne samo pogresno vec i opasno.

i sa ovim napisanim samo potvrdjujes koliko se povrsno razumes u fitnes..informacije kojima vladas su na nivou zute stampe..
najbolje da pocetnici i oni koji zele na zdrav nacin da se bave rekreacijom se obrate za savet sarlatanima koji ce da im ustede novac i daju nestrucnu informaciju..

moje iskustvo nije licna, nego profesionalna praksa..
profesionalno sam u fitnesu 20 godina.
i dalje tvrdim da nisi u pravu, jer iz napisanog pokazujes da ne znas sta je intervalni trening.
Meni ovde nešto nije najjasnije, Diki.
Kažeš da si u fitnesu profesionalno (tek) 20 godina, a u tvom Profilu vidim koliko imaš godinica. Šta si radila pre toga, amaterko mala? :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back