Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Разлог зашто је мени ближи појам пресне од куване хране је једноставно што смо се ми као и све животиње(док храну не синтетишемо хлорофилом, нисмо биљке, дакле остаје нам само да смо животиње, попут оног, ако није проза, може бити само поезија) развили на пресној клопи.au, al si bila aktivna noćasLepo se provedi na koncertu.
ja stvarno imam problem (jes da nije meni upućeno) sa tom jakom hranom za doručak, a sa lukom u svako doba dana. Jaka hrana, tipa tih kobasica, slanina u meni izaziva potrebu da posle toga pojedem nešto slatko da bih malo neutralisala tu masnoću i so.... pa onda posle slatkog, mi se jede opet nešto slano i tako upadam u vrzino kolo. To je taj moj problem večernjeg prejedana. Što je, po meni, manje zlo, nego ako od ujutru krenem s tim. Onda mi je takav ceo dan.
Luk, zbog neprijatnog mirisa koji ostavlja u ustima, takodje traži da se posle njega nešto pojede. Pa važi isto kao i za ovo gornje.
Ja sad već dugo jedem kuvane žitarice (integralni pirinač, ovas, proso) za doručak uz neko voće (najčešće jednu jabuku), kašiku seckanog badema i par bobica suvog grožđa..... I to me lepo drži do nekog ranog ručka, uz kafu ili neko voće u medjuvremenu po potrebi. Vrlo mi prija tanjir čorbe uz te žitarice. Ništa ne smeta što je za doručak.
To sam čula od kolege koji ide kod nekog akupunkturiste. Za razliku od Poznavaoca koji zastupa presnu hranu, ovaj zastupa termičku obradu svega, pa čak i voća. Npr. malo prodinstati jabuku isečenu na kriške pre jela.
Nekima tako više odgovara, nismo svi isti. Ja lično mogu i presno (jabuku mnogo više presnu nego kuvanu), ali da znate da postoji i ta opcija.
Ovo sve i pišem zbog Cru* koja ima sužen izbog namirnica koje joj prijaju.
Е сад овако ми(хомо сапиенс, сапиенс) смо у Европу пристигли из Африке пре око 30к година и брижно истребили нашег рођака неандерталца(хомо сапиенс неандерталикус).
До тада, у Африци, смо готово искључиво јели пресно, а и у Европи углавном, али узмимо овај долазак у Европу као прелом.
За просечан људски век од 30 година у та грбава времена то је 1к генерација.
Ако би смо посматрали вас жене, а морамо, мајка је једна, а отац може бити било ко(ал сам опљун'о нас мушке, а) важи да је размах руку отприлике једнак висини и нека је то 1,5м, а јесте јер су тек скорашње генерације више растом.
Тако посматрано за хиљаду већ наведених генерација и удаљеноста кћер-мајка-бака-....од 1,5м то је само 1,5км.
А сматра се да смо се ми људи, бар на основу фосила одвојили од наших мајмуноликих рођака пре око 4М година што је око 200 км раздаљине по аналогији коју сам изнео.
Дакле само 1,5км од бар 200км нашег пута смо на термичкој клопи.
И да зло буде веће у последњих генерацију, две на најлошијој варијанти, ГМО, конзерванси, емулгатори, појачивачи ароме, згушњивачи...
И кад све скувамо на јакој варијанти...
Е па ја нисам имао нити једног другара у ОШ са астмом, хроничним бронхитисом, алергијом на Сунце(!!!!), а не сећам се и да је ико био алергичан на убод осе/пчеле...
Lepo se provedi na koncertu. 

idi bre

bilo je stvarno lepo 

.... nisam puno pojela, samo sam probala