Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
au, al si bila aktivna noćas :super: Lepo se provedi na koncertu. :zurka:

ja stvarno imam problem (jes da nije meni upućeno) sa tom jakom hranom za doručak, a sa lukom u svako doba dana. Jaka hrana, tipa tih kobasica, slanina u meni izaziva potrebu da posle toga pojedem nešto slatko da bih malo neutralisala tu masnoću i so.... pa onda posle slatkog, mi se jede opet nešto slano i tako upadam u vrzino kolo. To je taj moj problem večernjeg prejedana. Što je, po meni, manje zlo, nego ako od ujutru krenem s tim. Onda mi je takav ceo dan.
Luk, zbog neprijatnog mirisa koji ostavlja u ustima, takodje traži da se posle njega nešto pojede. Pa važi isto kao i za ovo gornje.
Ja sad već dugo jedem kuvane žitarice (integralni pirinač, ovas, proso) za doručak uz neko voće (najčešće jednu jabuku), kašiku seckanog badema i par bobica suvog grožđa..... I to me lepo drži do nekog ranog ručka, uz kafu ili neko voće u medjuvremenu po potrebi. Vrlo mi prija tanjir čorbe uz te žitarice. Ništa ne smeta što je za doručak.
To sam čula od kolege koji ide kod nekog akupunkturiste. Za razliku od Poznavaoca koji zastupa presnu hranu, ovaj zastupa termičku obradu svega, pa čak i voća. Npr. malo prodinstati jabuku isečenu na kriške pre jela.
Nekima tako više odgovara, nismo svi isti. Ja lično mogu i presno (jabuku mnogo više presnu nego kuvanu), ali da znate da postoji i ta opcija.
Ovo sve i pišem zbog Cru* koja ima sužen izbog namirnica koje joj prijaju.
Разлог зашто је мени ближи појам пресне од куване хране је једноставно што смо се ми као и све животиње(док храну не синтетишемо хлорофилом, нисмо биљке, дакле остаје нам само да смо животиње, попут оног, ако није проза, може бити само поезија) развили на пресној клопи.
Е сад овако ми(хомо сапиенс, сапиенс) смо у Европу пристигли из Африке пре око 30к година и брижно истребили нашег рођака неандерталца(хомо сапиенс неандерталикус).
До тада, у Африци, смо готово искључиво јели пресно, а и у Европи углавном, али узмимо овај долазак у Европу као прелом.
За просечан људски век од 30 година у та грбава времена то је 1к генерација.
Ако би смо посматрали вас жене, а морамо, мајка је једна, а отац може бити било ко(ал сам опљун'о нас мушке, а) важи да је размах руку отприлике једнак висини и нека је то 1,5м, а јесте јер су тек скорашње генерације више растом.
Тако посматрано за хиљаду већ наведених генерација и удаљеноста кћер-мајка-бака-....од 1,5м то је само 1,5км.
А сматра се да смо се ми људи, бар на основу фосила одвојили од наших мајмуноликих рођака пре око 4М година што је око 200 км раздаљине по аналогији коју сам изнео.
Дакле само 1,5км од бар 200км нашег пута смо на термичкој клопи.
И да зло буде веће у последњих генерацију, две на најлошијој варијанти, ГМО, конзерванси, емулгатори, појачивачи ароме, згушњивачи...
И кад све скувамо на јакој варијанти...
Е па ја нисам имао нити једног другара у ОШ са астмом, хроничним бронхитисом, алергијом на Сунце(!!!!), а не сећам се и да је ико био алергичан на убод осе/пчеле...

ja sebe vecinu vremena nazivam ili prasetom ili svinjom...kakve to ima veze?
zaista mogu da se poredim.

Evo moja majka je upravo doruckovala brdo slanine, suvih kobasica sira i hleba, a ja i dalje ne mgu da smislim sta bih jela.
a ako ne jedem izmedju 9 i 10, ujedam :evil:

Izvinjavam, se bas sam nadrndana od jutros...ovo je vise za Rupu.

kako ne znas

tri reznja slanine otopis na tavici i dodas dva jaja
uz to pojedes i kiselo mlijeko i mirna si do rucka

Ne bi bilo loše da nam napišeš koje si to navike promenila. Nikad dosta potsećanja šta treba, a šta ne, šta se sa čime može zameniti itd. itt.

Evo, stavicu u spoiler da ne davim referatom... :)

-Izbacila gazirano i grickalice, margarin (puter ne), zaprske, kojekakve namaze, kupovne sosove, supe iz kesice, kocke za supu i sl. (od navedenog se "naduvam" kao zaba)
-Ako mi se jedu krem corbe, umjesto zaprske pred kraj stavim malo zobenih pahuljica, taman daju finu gustinu i ukus...
-Pekare zaobilazim (kad sam gladna a zateknem se vani, u hodu, kupim bananu, ili bonzito, mali jogurt,...)
-Hljeb sam svela na 1 snitu dnevno (nekad nijedna, a nekad me uhvati pa doruckujem i rucam samo hljeb i kajmak npr.), i to domaci, ako mi se ne da praviti onda 2 dvopeka ili "stiropor" od rize
-Povecala unos proteina (ranije sam ih jela simbolicno)
-Bijeli secer isto izbacila, osim nekad u kolacima, kafu ako mi se bas pije slatka, stavim malo meda (prije sam pila sa 2 secera kafu vani i kuci 2 kasicice), ili uz kafu nesto malo slatko npr. suve banane, badem, kockica cokolade (crnu inace vise volim)...
-Rizu jedem-inegralnu, bijelu ne, isto i spagete
-1 jabuka dnevno obavezna
-Prije obroka popijem vecu casu vode (u toku jela i poslije ne, jer ometa varenje), i ujutro cim ustanem, casa vode, solo ili sa limunom...
-Smanjila so + ne dosoljavam nista naknadno (prije mi je sve bilo neslano)
-Zadnji obrok mi je pomuta jabuka, i nes bez secera (ne u isto vrijeme), ako me bas uhvati glad-veceram proteine (sta god imam u frizderu)
-Jedem uzine da ne pregladnim (tad sam najgora, i kad "padne secer", pa se trudim da sprijecim situacije trpanja u sebe kao u vrecu bez dna)
-Ne odricem se kaloricnih stvari, tipa zreli sirevi, kajmak, vino, kostunjavo voce, ali jedem manje kolicine, cisto da se "zasladim"
-Sardine/Tunjevinu iz konzerve ocijedim od ulja, i zalijem limunom da bude "socnije"...
-Jaja cesce jedem kuvana, nego pecena (iako vise volim pecena, ali i pecena su bez masnoce, jer ih pravim u tavi za palacinke-ne lijepi se)
-Kad se prejedem (slavlja najcesce), sutra dan sam na jabukama, caju, bistra supa (jer ako povecam tako unos hrane 2, 3 dana zaredom, eto kg, dok trepnem...)
-Kad mi se jede "smece" hrana (pica, pita..), dam sebi oduska npr. jednom u 10,15 dana-spemim, ali manje-svakom po malo, inace ako ostane jos u tepsiji, vracam se sigurno po jos...
-
-Pazim sta s cim kombinujem..

Kombinovanje hrane c/p

Koliko puta ste culi da su krompiri i meso ubitacna kombinacija za sistem za varenje? Ako ovo cujete prvi put, znajte da je informacija potpuno tacna.
Nutricionisti tvrde da postoje pravila za pravilno kombinovanje hrane u istom obroku.
Ako ih se budete pridrzavali vas organizam ce iz hrane uzeti sve materije koje su mu neophodne i lako ce svariti hranu. Pred vama su pravila, a vi odlucite sami.

Ugljeni hidrati i vocne kiseline

- nikada zajedno. Namirnice bogate ugljenim hidratima i namirnice koje sadrze velike kolicine kiselina ne smete da jedete u istom obroku. Drugim recima, izbegavajte da u istom obroku jedete krompir, pirinac ili hleb u kombinaciji sa paradajzom, limunom ili kiselim krastavcima. Pozadina ove preporuke stoji u cinjenici da enzim ptijalin, koji pocinje ugljene hidrate da razgradjuje vec u ustima, ubija cak i najmanje koncentracije kiseline. Posledica, tesko i mucno varenje. Paradajz takodje ne bi trebalo da kombinujete sa namirnicama bogatim skrobom jer velika koncentracija kiselina prisutna u paradajzu, koja se cak i povecava kuvanjem, sigurno otezava proces razgradnje skroba. Idealna kombinacija: Paradajz sa lisnatim povrcem ili masnom hranom.

Hrana bogata mastima i hrana bogata proteinima

Namirnice bogate mastima nisu dobra kombinacija s namirnicama bogatim proteinima jer masti znacajno usporavaju lucenje sokova za varenje potrebnih za razgradnju proteinskih namirnica. Dakle, ako zelite da se zdravo hranite, zaboravite na kajmak u kombinaciji sa mesom.

Proteini i kiselo voce

Drugim recima, meso, jaja, mleko, sir ne treba da jedete u istom obroku sa pomorandzama, paradajzom, limunom, ananasom... Kiselo voce ozbiljno narusava varenje proteina.

Proteini i ugljeni hidrati

Koncentrisane proteine i koncentrisane ugljene hidrate nikada ne biste smeli da jedete u isto vreme. To znaci da orasaste plodove, meso, jaja, sir ili ostale namirnice bogate proteinima ne bi trebalo da jedete zajedno sa belim hlebom, zitaricama, krompirom, slatkim vocem... Namirnice bogate secerom sigurno koce lucenje sokova neophodnih za varenje i tako znacajno usporavaju citav proces. Ako uzimate secer u velikim kolicinama u potpunosti cete uspavati zeludac, usporiti metabolizam, a kao posledicu dobiti stomacic..

Dve namirnice pune proteina

Dve razlicite namirnice koje sadrze znacajne kolicine proteina ne smete da konzumirate u istom obroku. Kombinacije za izbegavanje: orasasti plodovi i meso, jaja i meso, sir i orasasti plodovi, sir i jaja, meso i mleko, jaja i mleko... Svaka proteinska namirnica zahteva odredjenu kolicinu sokova za varenje. Ukoliko se u organizam unese previse proteina iz dve razlicite namirnice, organizam ce se zbuniti i nece moci da svari sve proteine.

Namirnice bogate proteinima:
mleko, jaja, meso, orasasti plodovi, sir, riba, soja...
Namirnice bogate ugljenim hidratima:
pirinac, testenine, krompir, keleraba, sargarepa, cvekla...
Namirnice bogate mastima:
maslac, svinjske masti, margarin, ulja, bundevino seme...
-Tolerisem visak kg, dok god mi je indeks tjelesne mase u normali...(odnosno pomenuti interval 1-5kg)...

I ako mi je mrsko vjezbati, hodam, pjesacim sto vise... (danas npr. 3h setanja po sitnice, po radnjama s kraja na kraj grada, jer mi katkad manjka motivacije da prosetam tek tako radi samog setanja...to mi je najveci minus-tesko se pokrenem da vjezbam u kontinuitetu...)

sta je smijesno znam likove koji ne mogu ni jedan

Samo ti mic po mic-...i putovanje od 1000km zapocinje 1 korakom... :ok:
Bitno je da steknes kondiciju, naviku, rutinu...lako ces povecavati br.
Moj brat tako jedno vrijeme nije mogao ni jedan sklek, iako je oduvijek "glista-konfekcija" tip, ali bio lose kondicije,...i kolio se sjecam da bi napravio taj jedan prvo je samo stajao u stavu za sklek, koliko moze izdrzati, pa spustanje do pola, uporedo jacanje ruku, ostale vjezbe...

Od danas na temi pisem koje sam vezbe tog dana radio , cisto da imam motiva da treniram bar malo
26 11 .setao pola sata i uradio 30 sklekova iz 6 serija

U zavisnosti od tvoje kilaze, koju ne zelis da kazes kolko vidim, zavisi dal je ovo stvarno za tebe ili ne... si se posavetovao sa nekim lekarom?! :think:
Inace evo mi se sad vratili sa koncerta, mrtvi smo :lol: noge tj tabani me ubijaju od plesanja i vracanja peske kuci, a glasa vise ni nemam :prstic: bilo je stvarno lepo :aha:
Stacu bas namerno sutra na vagu i nadam se da nece biti plusa :sad2:

:lol:ma ja sve mislim da nas zaebavas..al ok ako nikad nisi radio tezak jeste pocetak..uzmi konopac preskaci..a i nisi bas pravo vreme izabrao bolje kad je toplije pa bajs malo i vise pijes tecnosti

ma i ja mislim da malo zeki
U zavisnosti od tvoje kilaze, koju ne zelis da kazes kolko vidim, zavisi dal je ovo stvarno za tebe ili ne... si se posavetovao sa nekim lekarom?! :think:
Inace evo mi se sad vratili sa koncerta, mrtvi smo :lol: noge tj tabani me ubijaju od plesanja i vracanja peske kuci, a glasa vise ni nemam :prstic: bilo je stvarno lepo :aha:
Stacu bas namerno sutra na vagu i nadam se da nece biti plusa :sad2:

kakav crni plus
ja samo čekam da vidim koliki ćeš minus da napišeš :super:

Dobar dan zelim svima:)
Meni je juce poceo drugi krug UN dijete, tj takvog nacina ishrane.
90 dana sam bila na dijeti, a posle toga 90 dana na odrzavanju te dijete,
Vec sam pisala o tome.
Zavrsen je prvi krug za 180 dana ukupno.
Istrajala sam i minus je 24kg.
Posto mi je cilj jos minus 6 pocela sam juce drugi krug dijete.
U ponedeljak pocinjem i post.
Osecam se odlicno, vadila sam krv da bi uradili pretrage, sve je u savrsenom redu.
Zelim svima da,koji su krenuli ka nekom svom cilju istraju do kraja:zag:

Vec sam pisala o tome.
Osecam se odlicno, vadila sam krv da bi uradili pretrage, sve je u savrsenom redu.

Bravo Jaco, svaka cast!!! :D :klap:

kakav crni plus
ja samo čekam da vidim koliki ćeš minus da napišeš :super:

1kg manje od juce draga moja Vexy :zag:
Jos 500g da skinem i prelazim u drugu brojku tj trojku :klap:
Evo doruckujem crni hleb, mladi sir i kisele krastavcice :aha: sve ukupno 320kcal... a za rucak tj veceru jer smo tek sad ustali lazanje sa spanacem i jedan mali dijet puding, ali zato cu raditi i 30min Zumbe pred spavanje :zurka: :lol:
Ljub :heart:

Evo, stavicu u spoiler da ne davim referatom... :)

-Izbacila gazirano i grickalice, margarin (puter ne), zaprske, kojekakve namaze, kupovne sosove, supe iz kesice, kocke za supu i sl. (od navedenog se "naduvam" kao zaba)
-Ako mi se jedu krem corbe, umjesto zaprske pred kraj stavim malo zobenih pahuljica, taman daju finu gustinu i ukus...
-Pekare zaobilazim (kad sam gladna a zateknem se vani, u hodu, kupim bananu, ili bonzito, mali jogurt,...)
-Hljeb sam svela na 1 snitu dnevno (nekad nijedna, a nekad me uhvati pa doruckujem i rucam samo hljeb i kajmak npr.), i to domaci, ako mi se ne da praviti onda 2 dvopeka ili "stiropor" od rize
-Povecala unos proteina (ranije sam ih jela simbolicno)
-Bijeli secer isto izbacila, osim nekad u kolacima, kafu ako mi se bas pije slatka, stavim malo meda (prije sam pila sa 2 secera kafu vani i kuci 2 kasicice), ili uz kafu nesto malo slatko npr. suve banane, badem, kockica cokolade (crnu inace vise volim)...
-Rizu jedem-inegralnu, bijelu ne, isto i spagete
-1 jabuka dnevno obavezna
-Prije obroka popijem vecu casu vode (u toku jela i poslije ne, jer ometa varenje), i ujutro cim ustanem, casa vode, solo ili sa limunom...
-Smanjila so + ne dosoljavam nista naknadno (prije mi je sve bilo neslano)
-Zadnji obrok mi je pomuta jabuka, i nes bez secera (ne u isto vrijeme), ako me bas uhvati glad-veceram proteine (sta god imam u frizderu)
-Jedem uzine da ne pregladnim (tad sam najgora, i kad "padne secer", pa se trudim da sprijecim situacije trpanja u sebe kao u vrecu bez dna)
-Ne odricem se kaloricnih stvari, tipa zreli sirevi, kajmak, vino, kostunjavo voce, ali jedem manje kolicine, cisto da se "zasladim"
-Sardine/Tunjevinu iz konzerve ocijedim od ulja, i zalijem limunom da bude "socnije"...
-Jaja cesce jedem kuvana, nego pecena (iako vise volim pecena, ali i pecena su bez masnoce, jer ih pravim u tavi za palacinke-ne lijepi se)
-Kad se prejedem (slavlja najcesce), sutra dan sam na jabukama, caju, bistra supa (jer ako povecam tako unos hrane 2, 3 dana zaredom, eto kg, dok trepnem...)
-Kad mi se jede "smece" hrana (pica, pita..), dam sebi oduska npr. jednom u 10,15 dana-spemim, ali manje-svakom po malo, inace ako ostane jos u tepsiji, vracam se sigurno po jos...
-
-Pazim sta s cim kombinujem..

Kombinovanje hrane c/p

Koliko puta ste culi da su krompiri i meso ubitacna kombinacija za sistem za varenje? Ako ovo cujete prvi put, znajte da je informacija potpuno tacna.
Nutricionisti tvrde da postoje pravila za pravilno kombinovanje hrane u istom obroku.
Ako ih se budete pridrzavali vas organizam ce iz hrane uzeti sve materije koje su mu neophodne i lako ce svariti hranu. Pred vama su pravila, a vi odlucite sami.

Ugljeni hidrati i vocne kiseline

- nikada zajedno. Namirnice bogate ugljenim hidratima i namirnice koje sadrze velike kolicine kiselina ne smete da jedete u istom obroku. Drugim recima, izbegavajte da u istom obroku jedete krompir, pirinac ili hleb u kombinaciji sa paradajzom, limunom ili kiselim krastavcima. Pozadina ove preporuke stoji u cinjenici da enzim ptijalin, koji pocinje ugljene hidrate da razgradjuje vec u ustima, ubija cak i najmanje koncentracije kiseline. Posledica, tesko i mucno varenje. Paradajz takodje ne bi trebalo da kombinujete sa namirnicama bogatim skrobom jer velika koncentracija kiselina prisutna u paradajzu, koja se cak i povecava kuvanjem, sigurno otezava proces razgradnje skroba. Idealna kombinacija: Paradajz sa lisnatim povrcem ili masnom hranom.

Hrana bogata mastima i hrana bogata proteinima

Namirnice bogate mastima nisu dobra kombinacija s namirnicama bogatim proteinima jer masti znacajno usporavaju lucenje sokova za varenje potrebnih za razgradnju proteinskih namirnica. Dakle, ako zelite da se zdravo hranite, zaboravite na kajmak u kombinaciji sa mesom.

Proteini i kiselo voce

Drugim recima, meso, jaja, mleko, sir ne treba da jedete u istom obroku sa pomorandzama, paradajzom, limunom, ananasom... Kiselo voce ozbiljno narusava varenje proteina.

Proteini i ugljeni hidrati

Koncentrisane proteine i koncentrisane ugljene hidrate nikada ne biste smeli da jedete u isto vreme. To znaci da orasaste plodove, meso, jaja, sir ili ostale namirnice bogate proteinima ne bi trebalo da jedete zajedno sa belim hlebom, zitaricama, krompirom, slatkim vocem... Namirnice bogate secerom sigurno koce lucenje sokova neophodnih za varenje i tako znacajno usporavaju citav proces. Ako uzimate secer u velikim kolicinama u potpunosti cete uspavati zeludac, usporiti metabolizam, a kao posledicu dobiti stomacic..

Dve namirnice pune proteina

Dve razlicite namirnice koje sadrze znacajne kolicine proteina ne smete da konzumirate u istom obroku. Kombinacije za izbegavanje: orasasti plodovi i meso, jaja i meso, sir i orasasti plodovi, sir i jaja, meso i mleko, jaja i mleko... Svaka proteinska namirnica zahteva odredjenu kolicinu sokova za varenje. Ukoliko se u organizam unese previse proteina iz dve razlicite namirnice, organizam ce se zbuniti i nece moci da svari sve proteine.

Namirnice bogate proteinima:
mleko, jaja, meso, orasasti plodovi, sir, riba, soja...
Namirnice bogate ugljenim hidratima:
pirinac, testenine, krompir, keleraba, sargarepa, cvekla...
Namirnice bogate mastima:
maslac, svinjske masti, margarin, ulja, bundevino seme...
-Tolerisem visak kg, dok god mi je indeks tjelesne mase u normali...(odnosno pomenuti interval 1-5kg)...

I ako mi je mrsko vjezbati, hodam, pjesacim sto vise... (danas npr. 3h setanja po sitnice, po radnjama s kraja na kraj grada, jer mi katkad manjka motivacije da prosetam tek tako radi samog setanja...to mi je najveci minus-tesko se pokrenem da vjezbam u kontinuitetu...)

ergeta..za OVO u spojleru imaš repkicu..samo da mi dozvole..

inače sam se zategla (hodam po 8h dnevno..ništa klopa , (doručak vitaminski)samo jedan jogurt -imlekov fit efekt Q10 u toku dana...a uveče pojednem nešto kuvano...i tako 5 dana, subotom i nedeljom imam režim ishrane po kardio djeti..tj više je to način ishrane koji ima 5 obroka balansiranih i zato je ovaj ergetin prilog o nekomplementarnosti namernica ODLIČAN(zbog grešaka u mešanju namernica ima se poremećaj u varenju hrane i zadržavnje otrova..pa i poremećaj metabolizma itd.)

Vec sam pisala o tome.

BRAVO JACO!!!!

1kg manje od juce draga moja Vexy :zag:
Jos 500g da skinem i prelazim u drugu brojku tj trojku :klap:
Evo doruckujem crni hleb, mladi sir i kisele krastavcice :aha: sve ukupno 320kcal... a za rucak tj veceru jer smo tek sad ustali lazanje sa spanacem i jedan mali dijet puding, ali zato cu raditi i 30min Zumbe pred spavanje :zurka: :lol:
Ljub :heart:

eto vidiš
znači treba da ideš češće na koncerte :mrgreen:
msm stvarno---što da ne em se zabaviš em smršaš

samo tako nastavi:ok:

Od danas na temi pisem koje sam vezbe tog dana radio , cisto da imam motiva da treniram bar malo
26 11 .setao pola sata i uradio 30 sklekova iz 6 serija

tako treba, po malo. A ja sinoć šetala sat i po.. i baš se dooobro umorila, ali posle pravila kiflice sa džemom da neutrališem :zper:.... nisam puno pojela, samo sam probala

:lol:ma ja sve mislim da nas zaebavas..al ok ako nikad nisi radio tezak jeste pocetak..uzmi konopac preskaci..a i nisi bas pravo vreme izabrao bolje kad je toplije pa bajs malo i vise pijes tecnosti

ja mislim da presakanje konopca baš i nije za nekog potpuno bez kondicije i sa velikim viškom kg. Ipak je to veliki napor, to skakanje.

ergeta..za OVO u spojleru imaš repkicu..samo da mi dozvole..

inače sam se zategla (hodam po 8h dnevno..ništa klopa , (doručak vitaminski)samo jedan jogurt -imlekov fit efekt Q10 u toku dana...a uveče pojednem nešto kuvano...i tako 5 dana, subotom i nedeljom imam režim ishrane po kardio djeti..tj više je to način ishrane koji ima 5 obroka balansiranih i zato je ovaj ergetin prilog o nekomplementarnosti namernica ODLIČAN(zbog grešaka u mešanju namernica ima se poremećaj u varenju hrane i zadržavnje otrova..pa i poremećaj metabolizma itd.)

Tol, bre, šta ti radiš kad hodaš po 8 h dnevno? Mora da ti je posao takav, kako bi inače odvojila i izdržala da hodaš 8 sati?!

JACO, BRAVOOO, TI SI GENIJE...:klap:
a sećam se jela koja si postavljala, verovatno na onu temu o kuvanju, sve je lepo i ja bih rado jela.

Hvala svima na komentarima, neskromno cu reci da sam prezadovoljna sobom.
Ipak je trebalo istrajati.
Jeste, ona jela su bila i tokom dijete pravljena i pored lepog izgleda bila su i ukusna.
Zaista je vrlo lako spremati hranu na ovaj nacin, nista posebno, sa sto manje masnoca i sto manje prerade hrana moze biti veoma ukusna, uz mnogo bilja zacina,
vrlo se brzo spremi obrok zdrav i pun vitamina.
Moji momci su cesto jeli samnom tu hranu, mada sam njima spremala sva ostala jela koja su prisutna u svakoj kuhinji, bio im je gust da capnu od mene po malkice.
Hvala svima jos jednom pa eto neka budem podstrek i podrska svakom ko zeli da istraje...znaci, moze se:):):)

Uz dijetu sam verglala sobni bicikl, pocela sam sa 5 minuta a dosla do 40minuta u jednom cugu i tako dva meseca, nisam imala svoj bicikl pozajmio mi komsija.
Nedavno sam mu vratila, ali imam zelju da priustim sebi tako nesto,mnogo dobra stvar.
Nije bilo cak ni na pocetku tesko, a svaki dan je bilo sve laksei lakse.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back