Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja odustajem od dijete , znaci ni kilo ispod , pet dana nekad drzim dijetu onda jedan dan se opustim i sve se vrati , moracu da se pomirim sa tim da sam krme

Nemoj bre da se pomiriš s tim! Jel se sećate (koji su duže na temi) kako je Sofy sebe nazivala krme pa smo je grdili. I uspela ta Sofy da oslabi nekih 13-14 kg, ako se ne varam. Išla na razne vežbe i sportove. Sad opet povremeno navraća na temu.
Znači, nema krmaka na temi!

Ovo sa šetnjom mi se svidja. Nekako ću da nadjem vreme. Bar ono da sidjem stanicu dve ranije. To stvarno vremenski nije mnogo duže. U mom slučaju možda 10 minuta, ali sam lenja i mislim da ću bogznašta propustiti ako dodjem 10-15 minuta kasnije kući. A kad ostanem toliko duže na poslu, onda se ne sekiram. Lenji smo. A ne hranim se ništa kako treba.
Isti slučaj kao Cru* (osim PMS), opustila se, nabacila 2 kg.... :evil:

Ja odustajem od dijete , znaci ni kilo ispod , pet dana nekad drzim dijetu onda jedan dan se opustim i sve se vrati , moracu da se pomirim sa tim da sam krme

Kako ocekujes rezultate poslije 5 dana?! Ne mozes se ni udebljati nesto posebno za toliko vremena niti izgubiti...Nekad treba vremena da se metabolizam pokrene...plus misici su tezi od sala, tako da vaga nije mjerodavna, prije obimi (krojacki metar i kuk-struk itd. ...)
Ako ti je lakse da se nazoves "krme" i sl., ok, malo samokritike nije na odmet, ali nadam se da ne mislis ozbiljno.
Nista bez fizicke aktivnosti.
Nista bez TRAJNIH mijenjanja navika.
I kad zabrljas 1 dan, prije ces to sanirati, nego kad "brljas" mjesec i vise dana...nekad je usjeh i stagnirati...

(..i sama sam varirala 20kg, i sklona sam jo-jo, sreca sad bar u intervalu 1-5kg viska...ali sam trajno promijenila X ruznih&tuznih navika...)

Da, mislila sam na Sta kuvamo danas (ali bolje da ne virim tamo :lol:)
Kako nisam mogla neki dan da nadjem niskomasni mladi sir, procackam po netu i napravim ... :)
Evo slika, i upustvo...
Uzeti 1 casu kefira ili jogurta (ja pravim kefir sa kefir gljivom, pa taj koristim), staviti u vecu plasticnu cjediljku 2 kuhinjska papira i gazu preko, nasuti kefir i ostaviti da s ocjedi od 12-24h, ako krace stoji bude kremast (kao ABC sir namaz), ako duze stoji, bude suvlji...
Ocjedi se surutka, vrlo malo, po zelji posoliti, dodati zacine, maslinovo ulje...
Ukus je stvarno njama-njam... :) (ne znam samo koliko se moze cuvati u frizideru, pa pravim dan ranije, koliko mi treba, tako da do sad nije prenocio....)

Prilozi

• DSCN0024.JPG
    DSCN0024.JPG
    63,2 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Jutro :cao:
Onih 400g sto sam se zalila su otisli i spalo jos dodatnih 200g preko noci :flert:
Tako da sam happy :D
Doruckujem supu danas (160kcal), uzinacu voce (jabuku i mandarinu), poslepodne rucak: braon spagete sa sosom od paradajza i kockicama curetine, a vecere verovatno nece biti jer idemo na koncert Zdravka Colica :zurka:

Domaću šunku, baJsice, pršutu+salatu iz turšije, sve bez 'leba naravno, u ljusci obaren kompir+salata, od sinoć grašak sa povćem, samo ga podgreješ i eto doručka za 5 minuta, pripremiš uveče ribu za pečenje, staviš u frižider, za 10-12 sati se sigurno neće pokvariti i ujutro je ispečeš u rerni da se ne oseća stan na ribu, uvek od voća možeš bane, one ti ne smetaju, sutlijaš takođe. šaka vrućih čvaraka bez 'leba, a sa 'ladnim koopoosom ribancem, kada ne ideš na posao pre podne sve ono što ide sa salatom od crnog luka:super: jer c. luk izvanredno zasićuje...

Nemoj bre da se pomiriš s tim! Jel se sećate (koji su duže na temi) kako je Sofy sebe nazivala krme pa smo je grdili. I uspela ta Sofy da oslabi nekih 13-14 kg, ako se ne varam. Išla na razne vežbe i sportove. Sad opet povremeno navraća na temu.
Znači, nema krmaka na temi!

Ovo sa šetnjom mi se svidja. Nekako ću da nadjem vreme. Bar ono da sidjem stanicu dve ranije. To stvarno vremenski nije mnogo duže. U mom slučaju možda 10 minuta, ali sam lenja i mislim da ću bogznašta propustiti ako dodjem 10-15 minuta kasnije kući. A kad ostanem toliko duže na poslu, onda se ne sekiram. Lenji smo. A ne hranim se ništa kako treba.
Isti slučaj kao Cru* (osim PMS), opustila se, nabacila 2 kg.... :evil:

ja sebe vecinu vremena nazivam ili prasetom ili svinjom...kakve to ima veze?
zaista mogu da se poredim.

Evo moja majka je upravo doruckovala brdo slanine, suvih kobasica sira i hleba, a ja i dalje ne mgu da smislim sta bih jela.
a ako ne jedem izmedju 9 i 10, ujedam :evil:

Izvinjavam, se bas sam nadrndana od jutros...ovo je vise za Rupu.

Domaću šunku, baJsice, pršutu+salatu iz turšije, sve bez 'leba naravno, u ljusci obaren kompir+salata, od sinoć grašak sa povćem, samo ga podgreješ i eto doručka za 5 minuta, pripremiš uveče ribu za pečenje, staviš u frižider, za 10-12 sati se sigurno neće pokvariti i ujutro je ispečeš u rerni da se ne oseća stan na ribu, uvek od voća možeš bane, one ti ne smetaju, sutlijaš takođe. šaka vrućih čvaraka bez 'leba, a sa 'ladnim koopoosom ribancem, kada ne ideš na posao pre podne sve ono što ide sa salatom od crnog luka:super: jer c. luk izvanredno zasićuje...

Pa bre ja bih trebala da pazim da ne jedem masno i mnogo slano :lol: to mi smanjuje izbor. Mogu ja i slaninu bez leba :lol:

E sad, krompir nije losa ideja...a stvarno moram da se organizujem da mi ostaje kuvana hrana od juce za dorucak.
na poslu jedem u menzi kuvano godinama, a kod kuce ne, nemam pojma zasto.

Pa bre ja bih trebala da pazim da ne jedem masno i mnogo slano :lol: to mi smanjuje izbor. Mogu ja i slaninu bez leba :lol:

E sad, krompir nije losa ideja...a stvarno moram da se organizujem da mi ostaje kuvana hrana od juce za dorucak.
na poslu jedem u menzi kuvano godinama, a kod kuce ne, nemam pojma zasto.
Масно држи ситост, а не мора се много појести.
Један од омиљених оброка на медитерану је парче хлеба преливено маслиновим уљем са црним или белим луком.
Врло је укусно, а нисам видео много дебелих Грка средњих генерација.
Ове Мекдоналдс генерације не рачунам, а то што су Грци ниски...па ко им је крив кад нису Словени.

Масно држи ситост, а не мора се много појести.
Један од омиљених оброка на медитерану је парче хлеба преливено маслиновим уљем са црним или белим луком.
Врло је укусно, а нисам видео много дебелих Грка средњих генерација.
Ове Мекдоналдс генерације не рачунам, а то што су Грци ниски...па ко им је крив кад нису Словени.

Ma u pravu si...ja sam samo specijalno nerazumna od jutros :lol:
Hvala ti na idejama i razumevanju :zag:

Jutro :cao:
Onih 400g sto sam se zalila su otisli i spalo jos dodatnih 200g preko noci :flert:
Tako da sam happy :D
Doruckujem supu danas (160kcal), uzinacu voce (jabuku i mandarinu), poslepodne rucak: braon spagete sa sosom od paradajza i kockicama curetine, a vecere verovatno nece biti jer idemo na koncert Zdravka Colica :zurka:

au, al si bila aktivna noćas :super: Lepo se provedi na koncertu. :zurka:

ja stvarno imam problem (jes da nije meni upućeno) sa tom jakom hranom za doručak, a sa lukom u svako doba dana. Jaka hrana, tipa tih kobasica, slanina u meni izaziva potrebu da posle toga pojedem nešto slatko da bih malo neutralisala tu masnoću i so.... pa onda posle slatkog, mi se jede opet nešto slano i tako upadam u vrzino kolo. To je taj moj problem večernjeg prejedana. Što je, po meni, manje zlo, nego ako od ujutru krenem s tim. Onda mi je takav ceo dan.
Luk, zbog neprijatnog mirisa koji ostavlja u ustima, takodje traži da se posle njega nešto pojede. Pa važi isto kao i za ovo gornje.
Ja sad već dugo jedem kuvane žitarice (integralni pirinač, ovas, proso) za doručak uz neko voće (najčešće jednu jabuku), kašiku seckanog badema i par bobica suvog grožđa..... I to me lepo drži do nekog ranog ručka, uz kafu ili neko voće u medjuvremenu po potrebi. Vrlo mi prija tanjir čorbe uz te žitarice. Ništa ne smeta što je za doručak.
To sam čula od kolege koji ide kod nekog akupunkturiste. Za razliku od Poznavaoca koji zastupa presnu hranu, ovaj zastupa termičku obradu svega, pa čak i voća. Npr. malo prodinstati jabuku isečenu na kriške pre jela.
Nekima tako više odgovara, nismo svi isti. Ja lično mogu i presno (jabuku mnogo više presnu nego kuvanu), ali da znate da postoji i ta opcija.
Ovo sve i pišem zbog Cru* koja ima sužen izbog namirnica koje joj prijaju.

Bi kako spremas to proso ?
Imam i griz od prosa i proso koje cistim po sat vremena i organski gajeno i..... uff ja to ne umem da skuvam izgleda i svaki put zavrsi u smecu jer je bljak
Skuvam u vodi , malo soli i bude kao npr kacamak ali totalno bezukusno .
Jedem ja njega , ono mene i guramo se po tanjiru , samo mi smeta ... a vidim da mnogi uzivaju u njemu :(

@ ja i dalje na -4 , bila je faza kad sam vratila 2 oko slave ali se sabrala ponovo

kupujem proso u radnjama na merenje, očišćeno. Jer neočišćeno je za papagaje. Dobro ga operem iz nekoliko voda, jer onda manje peni kad se kuva. Kuva se u dosta vode, jer mnogo upije. Ili se kad prokuva samo ostavi da nabubri.(Ja nisam tako ostavljala, pa ne znam koliko mu treba i da li dovoljno omekša) I jeste bezukusno, šta da kažem, ali meni je i kačamak bezukusan i npr. kus-kus kome je vrlo sličan, ako mu se ne dodaju neki začini. Poslaću ti na PP par recepata, ako ti već nisam slala, jer znam da nekom jesam.

a vecere verovatno nece biti jer idemo na koncert Zdravka Colica :zurka:
...još kad se izđuskaš, ima sutra da javiš da je -2 kg:ok:
Joj, ja stvarno ne znam sta vise da jedem za dorucak...
ako ne jedem hleb onda mogu samo sir i jaja...a od toga mi je zaista muka.
Voce ne mogu i sta mi preostaje? :(
meni ujutru, (posle kafe bez šećera) prijaju sirovi bademi i lešnici pojedem ih po 5 komada, ili kaša od 2 kašičice meda i mlevenih oraha:ok: to mi dođe ko neki slatkiš:ok:
ja sebe vecinu vremena nazivam ili prasetom ili svinjom...kakve to ima veze?
zaista mogu da se poredim.

Evo moja majka je upravo doruckovala brdo slanine, suvih kobasica sira i hleba, a ja i dalje ne mgu da smislim sta bih jela.
a ako ne jedem izmedju 9 i 10, ujedam :evil:

Izvinjavam, se bas sam nadrndana od jutros...ovo je vise za Rupu.

pod broj 1 ne smeš :rtfm: za sebe da pričaš tako jel ti jasno :rtfm:
kako ćeš se utešiti ako sebi tako nabiješ komplexe? hranom? cvrc
znači poradi na samopouzdanju ako misliš da smršaš

e izuzev ako ti ovo pomaže da smršaš e to je drugo...

kupujem proso u radnjama na merenje, očišćeno. Jer neočišćeno je za papagaje. Dobro ga operem iz nekoliko voda, jer onda manje peni kad se kuva. Kuva se u dosta vode, jer mnogo upije. Ili se kad prokuva samo ostavi da nabubri.(Ja nisam tako ostavljala, pa ne znam koliko mu treba i da li dovoljno omekša) I jeste bezukusno, šta da kažem, ali meni je i kačamak bezukusan i npr. kus-kus kome je vrlo sličan, ako mu se ne dodaju neki začini. Poslaću ti na PP par recepata, ako ti već nisam slala, jer znam da nekom jesam.
Просо се мора дуго жвакати да би се осетио пријатан слаткаст укус, отприлике онда када ензим(заборавих како се зове) из пљувачке почне да разлаже сложене угљене хидрате у шеКере.
Е сад што код куваног проса једва да има потребе за жвакањем друга је ствар.
Можда да прво продинстате мало шаргарепице па потом с њом скувате просо(јер се оно брже скува).
Или још какво поврће?!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back