Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam otvorena za sve varijante. Sve volim da probam. A gledam sinoć još jedna drugarica što je bila - ne jede jagnjetinu. I onda je uzela parče pohovanog mesa. Meni prosto bude žao kad ljudi tako loše čine za sebe. Razumem čak i da neko ne voli jagnjetinu, ali to samo oni koji nikad nisu jeli pravo, mlado planinsko jagnje, jer ono se ne oseća. A ovo je bilo sa Rtnja, jer je žena iz tih krajeva, pa tačno zna od kog ga je kupila i kako je hranjeno, pa spremljeno sa raznim začinima, ma samo je mirisalo. Ali ... bolje pohovano.

moja majka nije podnosila jagnjetinu do pre godinu dana...dok ja nisam resila da je sama pecem kod kuce...a ona nek gleda i zapusi nos.

Elem, pocela je da se vrti oko rerne cim je zamirisalo i na kraju sela za sto sa recima "ja moram ovo da probam" i pojele samo sve, pola ona pola ja. :lol:

Mislim da oni koji ne vole jagnjetinu su je obicno probali na nekim slavljima, svadbama, slavama....gde je obicno matora, nepecena dovoljno i hladna / od prekjuce.
Mislim, nije ni cudo...ni ja bas nisam ljubitelj takve jagnjetine.

Tačno, Cru*, mislim da si baš dobro to objasnila. Jer zaista ta hladna, loše pečena i stara jagnjetina (ovčetina) nema blage veze sa ovom toplom i mladom. Onda nije ni čudo što je neki ne vole, tj. misle da je ne vole. Ali ja bih uvek probala kad imam priliku. Makar da potvrdim svoj stav da nešto ne volim. Eh, koliko sam samo puta probala pihtije. I svaki put sam potvrdila svoj stav. Ali kad vidim kako ih neki ljudi slatko jedu, uvek pomislim, mora da ja to nisam dobro shvatila, pa probam opet.

ja jagnjetinu bas volim zbog specificnog ukusa i mirisa, jos kad se pece zatvoreno i oblozeno raznim zacinima pa se samo otvor na kraju da se ti zacini zapeku cini ga jednim od mojih omiljenih obroka, koje jedem retko ali kad jedem uvek se lepo osladim :mrgreen: jos ako je butkica i to onaj deo oko kosti u pitanju ahhh, slinavim! :D

Plivanje je fenomenalno...ja sam ga trenirala 5 godina i extra pravi figuru jer aktivira sve misice...

Odlicno ti je to,..jedna moja "druga mama" je tako smrsala od dijete i plivanja da mi sada deluje tako sitno :D

meni je zao sto ja nisam isla ali mi ovde nemam zatvoren bazen :(

nadam se,al u bazen vise od guzve ne moze da se udje
sad mi nije frka za koliko cu skinuti,vec sto mi je telo naviklo na slatko i masno i na obilno,a volje bas i nemam,a ni ideje

Smokvice samo volja!!! Nadji neku motivaciju (nemoras kao ja bivsu zenu) ali nesto
sto i kada ti dodje da posustanes ...barem meni je to bilo

dodjem iskukam se ovde i onda me DIve i Afro i Cru dovedu u red :D :D

...cao drugarice dijetalke.....ja danas dorucak kafu i nekoliko mandarina....pa malopre rucaka dve kasike pirea i malo pilece dzigerice tek da me prodje zelja,
bas volim, a retko je jedem iz razloga sto ne umem da stanem kad jedem nesto sto mnogo volim:rumenko:....a volim i tu jagnjetiju mladu, evo ja sam jedna
od onih koje su godinama govorile da ne vole bas zbog onoga sto je Cru navela...i onda dodjoh ovde gde je jagnjetina skroz drugacijeg ukusa od nase ravnicarske,
i od tad mi je omiljena....uuuhhhh...

Samo da objavim na sva zvona
-- 4

mada , nista tu meni nije jasno :think: ... i dalje ne mogu da verujem jer konstantno nesto zvacem , zakucana virusom nisam se nesto ni kretala a kamoli vezbala , a pravila i greske :rumenko: od kojih su mi se vratile neke alergije
Na tom delu cu morati da poradim malo vise jer sam skontala od koje su vrste hrane ... mozda
U komsiluku otvorena nova sala za vezbanje . Poseticu ih popodne da vidim o cemu se tu radi :D

Jos 1 i za mene i godine i previse .... samo odrzavanje
Bas me zanima dali ce se organizam sam zaustaviti tamo gde ja mislim da je optimalno :confused:

...braaavooooooooo Ivo, cestitam:D

...e ja bih rado nesto "trenirala" ono da imam obavezu da se iskacem dooobrooo sat vremena minimum 3x nedeljno...ovde ima
toga svasta nesto, ali mi je trenutno mnogo 20e mesecno, mada realno nije...ali dok ne nadjem posao nista od tih malih zadovoljstava...

Ti bar imas te tvoje stepenice i to puno znaci
Ja jedino da idem u drugu zgradu :rotf: ...... ali ne bi bas da me posalju u lazu

Znas sta ... uvek je mnogo .... sve sto potrosimo na licna zadovoljstva .... ali kad razmislim ... pa svaki odlazak u radnju ispod 20e nije i 50 i vise ... ko krtica neka ... od 2 friza nemam gde vise ni iglu da stavim ... pre neki dan kupim neku bozanstvenu prasetinu a lepo znam da je necu jesti .. i kako da kuvam ostalima a da ja ne probam
bacila je u friz i ko zna kako ce i kojom prilikom da zavrsi

E sad malo ja .......... jer kod mene vazi pravilo AKO JA NISAM ZADOVOLJNA NEMAM NAMERE DA TROSIM ONO MALO ENERGIJE STO MI JE OSTALO NA DRUGE DA BI BILI SRETNI ako su vec nesposobni sami da ulepsaju zivot
( 'el ovo za Rupu :mrgreen:.......... ustala sam na levu nogu danas ocigledno )

Ti bar imas te tvoje stepenice i to puno znaci
Ja jedino da idem u drugu zgradu :rotf: ...... ali ne bi bas da me posalju u lazu

Znas sta ... uvek je mnogo .... sve sto potrosimo na licna zadovoljstva .... ali kad razmislim ... pa svaki odlazak u radnju ispod 20e nije i 50 i vise ... ko krtica neka ... od 2 friza nemam gde vise ni iglu da stavim ... pre neki dan kupim neku bozanstvenu prasetinu a lepo znam da je necu jesti .. i kako da kuvam ostalima a da ja ne probam
bacila je u friz i ko zna kako ce i kojom prilikom da zavrsi

E sad malo ja .......... jer kod mene vazi pravilo AKO JA NISAM ZADOVOLJNA NEMAM NAMERE DA TROSIM ONO MALO ENERGIJE STO MI JE OSTALO NA DRUGE DA BI BILI SRETNI ako su vec nesposobni sami da ulepsaju zivot
( 'el ovo za Rupu :mrgreen:.......... ustala sam na levu nogu danas ocigledno )

...imam tacno i stepenice i bas duge setnje sa bebom, ali nekako mi se cini da to nije to, volela bih onako baaaasss da se umorim, da prosto osetim kako sam
potroslila ono sto sam unela u sebe...a to nije to.....fali mi onaj osecaj od letos kad sam dolazila kuci sva mokra i kad sam bez vage znala da sam uradila nesto
dobro za sebe.....ako me razumes....

...znas kako ja kazem ko nije za sebe nije ni za koga...prema tome podrzavam te skroz....:)

sad sam je jela svežu. Ranije nisam nikad. Meni to ne smeta. I naš drug Poznavalac stvari zagovara presnu hranu, pratila sam malo onu Maju Volk koja je zagovornik iste... pa probala i ja.
Да вас упутим.
Направим сок за децове(треба бољи соковник него иначе, бар када су бундева, мрква, цвекла и сл у питању). а у пулпу успем доста лимуновог сока који је ту и због укуса и због конзервирања и додам цимета.
Цимет је добро додатно самлети у неком млину са жрвњем јер ови са ротирајућом полугицом нису дорасли задатку, а домаћи цимет ко да је ногом млевен.
Лимун и цимет иду наравно и у сок, све се ради са око 5-6-7-или више кг тако да на крају сок у пулпа иду у фриГидер.
Није проблем да на 2-3 степена остану и недељу дана.

Да вас упутим.
Направим сок за децове(треба бољи соковник него иначе, бар када су бундева, мрква, цвекла и сл у питању). а у пулпу успем доста лимуновог сока који је ту и због укуса и због конзервирања и додам цимета.
Цимет је добро додатно самлети у неком млину са жрвњем јер ови са ротирајућом полугицом нису дорасли задатку, а домаћи цимет ко да је ногом млевен.
Лимун и цимет иду наравно и у сок, све се ради са око 5-6-7-или више кг тако да на крају сок у пулпа иду у фриГидер.

Hvala na uputstvima, ali ja stvarno nemam problem da jedem to tako ucelo. Nisam ljubitelj nikakvih sokova, pijem samo vodu i vino. A nemam ni sokovnik. Cimet koristim mleveni iz kesice, ne znam ni da ima drugačiji. A limunov sok može.

Danas sam pravila za ručak brancina, ispekla na rešetki u rerni, na grilu. Super je ispao. Za prilog bareni krompir isečen na kockice i bundeva isto tako, uz dodatak soli, začina za burito, kurkume, karija, peršunovog i celerovog lista. Više o tome na kuvanju.

Да вас упутим.

sta radis onda sa tom pulpom
izvini ako si to rekao vec,iskreno ne podnosim ovu temu,pa je citam na preskok

a jel smem i da kazem da mi ne prija ovaj koncept bodrenja i tapsanja
da se ne naljutite,al ja nisam tip kome to treba i prija.
ja kazem kilo manje,a svi kazu bravo.
meni bi trebalo da me neko sutne u dupe da bih se pokrenula i da mi neko daje jasne savete,pa ma koliko grubo zvucali.
svi smo mi razliciti :D
al ja svakako navijam za vas

potpuno si u pravu
nekom znaci ........ bas samanta rece danas negde

ni meni ne
odluka je moja a i nisam nesto morala , nego sam dosla u situaciju da sam bila pozvana na neku svecanu veceru a sve je bilo zategnuto
i od gomile stvari koje imam za takve prilike nista mi se nije dopadalo kako stoji
obisla Deltu , jos gore ,..... izbor nula , sve sami dopic.n.jaci
vratila se kuci i utegla u svoje stvari
vise sam bila ljuta na samu sebe
ne mogu da drzim dijetu u smislu nejedenja
ja volim da jedem i nema sanse da trpim gladna
samo sam promenila VRSTU hrane
ja sama sebi aplaudiram kad padne kazaljka dole
ali necu da budem rob
i upravo se castim :D
pravim bokicinu pitu od veceras
ali pravim ustupak koji zamara doduse
ostali ne vole pite i pravim kolicinu SAMO ZA SEBE I SAMO ZA JEDAN OBROK
da NEMAAAA sutra
palim rernu za samoooo jednu porciju
prljam gomilu sudja , za samooo jednu porciju
nece mi skoro pasti na pamet
da se ne lazemo , jesam motivisana od jutros jer se nesto desava i sa ovim nacinom ishrane
ali necu da budem ROB dijeta nikakvih i zato cu da se castim veceras sa sve dignutim nogama na sto i daljinskim u ruci i viklerima na glavi :D

....ja moram da izjavim da sam danas pojela celo kilo mandarina i kako sam krenula strah
me da mi se ne smuce...obozavam svo to juzno voce....dobro to je u toku celog dana, a
jel puno ne znam za sad mi stomak ne reaguje...opet se tesim bolje voce nego nesto drugo...

...mada sam "maznula" od cerke par zalogaja one mexikane evine...oko 19h....

...eto meni ova tema mnogo znaci, svi smo razliciti nema tu nekog pravila....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back